Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Сега онлайн: СПОРАЗУМЕНИЕ МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО В ОБЛАСТТА НА
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:49 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Анонимен
10 Май 2006 17:15
Мнения: 13,673
От:
Iezuit
10 Май 2006 18:02
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Аз си мислех, че е само дълъг и дебел.
А той бил и четвъртит...
Ха да ни е честито.
Iezuit
10 Май 2006 20:36
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Да, освен че е четвъртит, дори по него има намотана бодлива тел...
Chicho Dr.
10 Май 2006 22:04
Мнения: 8,006
От: USA
"ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ"
Не знаех за съществувеането на такава държава: Република България САЩ.
popangelov
10 Май 2006 22:24
Мнения: 18,928
От: Bulgaria
Майчице, мила! Прочетох го до средата и ми настръхна всичко отвътре и отвънка! На практика им подаряваме част от Българската територия и те могат да си правят каквото си искат с 5000 човека(е само за 3 месеца, после трябва да ни питат или да разходят 2 500 до Турция за 24часа) и с каквато си поискат техника и сгради! БКП не е сключвала такъв договор и със СССР, какъвто БСП сключи със САЩ. Дано не ни е писано да използват тези бази, защото жална ни майка!
И какво ли договориха срущу този безпрецедентен случай в Новата българската история(имам предвид в мирно време)? За нас май нищо не се предвижда, освен, (не дай, Господи) кръв, пот и сълзи. А за компартията? Вероятно поредната индулгенция и обещание, че повече няма да има разстрели на банкери и генерали. А готиното е, че СДС май съвсем нищичко не набара от далаверата(или?)...
Perkoles
10 Май 2006 22:25
Мнения: 7,433
От: Australia
едно леко за четене четиво. Неочакваните препратки към други произведения на автора дават чуството за неочакваност у читателя, както и за необяснимите тръпки в стомаха, предизвикани от многото дупки, в които би се скрила не една жилава контрабаничка. Краят е внушителен, неочакван, звезден. Но, нека да не разваляме удоволствието на читателя.
Приятно четене, уважаеми читателю!
(настоящето четиво е препоръчително като настолна книга за всеки начинаещ реконтраджия.)
USA2-2
10 Май 2006 22:36
Мнения: 1,520
От: Bulgaria
Параграф4о, моля те да коментираш договора. Аз не съм адвокат, но съм имал съдебни битки за имущество. И‌ знам, 4е най-важното се пише накрая с малки букви. На мен ли4но ми направи впе4атление 4лен 1 на Използване на съоръжения и обекти:
"... многовариантни операции и други мисии, включително
такива, предприемани в рамките на Северноатлантическия договор."
На мен адвокати са ми казвали в официален документ никога да не пиша "и други." Понеже под това може да се разбира вси4ко, каквото ти душа иска. Така ли е, Параграфе? Особено ми хареса:
"включително
такива, предприемани в рамките на Северноатлантическия договор." Т.е. могат да се предприемат "други мисии" от всякакъв вид, които ПО СЛУ4АЙНОСТ могат и да бъдат на НАТО!!! Ако ли4но мен ме питат, други мисии може да е нападение на Иран, без да е операция на НАТО или ООН. И‌ това си влиза в договора. Самолетите кацат берзпрепятствено (според договора), товарят се с бомби (не противоре4и на договора) , излитат и напускат въздушното пространство на БГ (според договора). Няма никакво нарушение на договора. За такива дребни работи като излитане за дозареждане на самолети - да не говорим, то не противоре4и на договора.
Камък ми падна от сърцето. Аз си мислех, 4е може би Кондолиза се е примирила с някакви половин4ати мерки. Но не, тя добре си е свършила работата. Да е жива и здрава. God bless the America.
USA2-2
10 Май 2006 22:44
Мнения: 1,520
От: Bulgaria
Ама да ви успокоя. И за вас ще има кяр, бе! Като строим нещо (я кенеф, я ядрен силоз) ще купуваме тухлите от вас, бе, няма да си ги носим от Аляска, я! И ‌ бетона от вас, и арматурата.
Параграфе, аз съм зает 4овек, не про4етох вси4ко: има ли изри4но записано, 4е в базите не може да се разполага ядрено оръжие? Ако няма изри4но записано, мислено разцелувам Кондолиза.
USA2-2
10 Май 2006 22:52
Мнения: 1,520
От: Bulgaria
Туй, 4е комунистите и КДС-арите ще разграбят БГ, съм го предвиждал (затова и се махнах). Туй, 4е ще си укрепят властта и полити4ески, и икономи4ески за векове, съм го предвиждал, а вие ще гладувате - да. Но 4е ще направят такъв гениален ход: да извикат УСА Арми да ги пази от народната лЮбов и Русия, и то без да им плащат като наемници ( а само срещу две села за ползване), е за това фантазията ми беше слаба. Ашколсун, машаллах! Добре свършена работа!!!
Iezuit
10 Май 2006 22:58
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Това е един от сладките моменти:


Трайни постройки, построени от силите на Съединените щати,
стават собственост на България при построяването им, но се използват от
силите на Съединените щати дотогава докато повече не са необходими на силите
на Съединените щати.


2. Силите на Съединените щати връщат на България като нейна
изключителна и необременена с тежести собственост, всяко договорено
съоръжение или обект, или част от тях, включително трайно закрепените към
земята структури и конструкции, построени от силите на Съединените щати,
веднага след преустановяване на ползването им от силите на Съединените щати
в състояние, годни за ползване, при условие, че това няма да породи разходи
за Съединените щати. Страните или техните изпълнителни агенти се консултират
относно условията за връщане на всяко договорено съоръжение или обект,
включително относно възможна компенсация за подобренията или строителството.С две думи - строят, ползват колкото си искат, накрая им плащаме.
За това, че всички доставки - от БГ и от САЩ, са без всякакви мита и данъци, че не се плащат никакви такси за ползване на въздушното пространство и на пристанища - няма смисъл да се споменава...


Хвала на б ългарските държаници, извоювали тези небивало изгодни условия за България.
OLDMAD
10 Май 2006 23:02
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Майтап...на гол задник без вазелин
popangelov
10 Май 2006 23:40
Мнения: 18,928
От: Bulgaria
Не, все пак сигурно ли е, че това е истинският текст на договора? Аз като сключвах договор за наем такова нещо не бих подписал, камо ли за военни бази...Като го чета, ми се струва, че ако ме срещне някой американски войник на улицата и ми поиска джобните, според този договор трябва да му ги дам, и да съм благодарен, че не е поискал да спи с жена ми...Как се гледаш в огледалото бе, Калфин?

Редактирано от - popangelov на 10/05/2006 г/ 23:42:16

Han
11 Май 2006 02:39
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
...се използват от
силите на Съединените щати дотогава докато повече не са необходими на силите
на Съединените щати...


Жив пример за две неща - защо ТРЯБВА да има референдуми, и защо това в България не е демокрация...
Дай направо 54 щат, Калфине, мааму...
Han
11 Май 2006 02:44
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Йезуите, чуден въпрос за РЕФЕРЕНДУМА - "Искате ли, български граждани, 10 ГОДИНИ едни наши приятели да го ... на българската държава голям, дебел, ЧЕТВЪРТИТ, и за десерт - с намотана бодлива тел..."
otvrat
11 Май 2006 05:15
Мнения: 22,522
От: South Africa
За такъв договор дори и в Дахомей ще падне правителството. Това е национално предателство. Но защо, питам, на цялата гладория, на вечното оправдание, че държавата няма пари за нищо, им даваме всичко безплатно? Не можеше ли да им вземеме поне 3000 долара наем на месец? По Витошка взимат повече за магазини. Повдига ми се от вас, дупедавци!
USA2-2
11 Май 2006 07:10
Мнения: 1,520
От: Bulgaria
Отврат, ти май вклЮ4ваш като албански реотан:
"Не можеше ли да им вземеме поне 3000 долара наем на месец?"
Абе, хората "на високо" са готови пари да дават, само да дойде УСА Арми да ги пази. Така 4е не се бой, Бг населението нищо няма да вземе, той който е трябвало, е взел.
psg
11 Май 2006 07:35
Мнения: 1,523
От: Bulgaria
Ние всички сме съучастници - СЕГА публикува "споразумението" (недоразумението) подир дъжд качулка. Къде бяха медиите да притискат правителството, къде бяха активистите пред парламента от Жан Виденовата зима, къде бяхме ние?!
А като гледам, как хитро са подходили - май няма нужда от ратифициране от парламента - нали не е договор, а някакво си споразумение и то между ПРАВИТЕЛСТВАТА!!!
Такова падение по всички парагарфи - ние не заслужаваме Европа, ние не споделяме ценностите й. Най-накрая несигурният български политик си намери силната личност, зад чийто гръб да кряка и да хвърля слюнки.
Дали ще мине и година до първите золуми - като гледам нажежаващата се обстановка в Иран и като се има предвид, че на буш му остават по-малко от 2 години....
psg
11 Май 2006 08:41
Мнения: 1,523
От: Bulgaria
Ситуацията е като в песента на Висоцки:

...
Ищу я выход из ворот,
Но нет его, есть только вход, и то - не тот.
...
Гарван
11 Май 2006 09:05
Мнения: 9,350
От: Bulgaria
U$A-2 едно не разбирам - ти на какво се радваш Щом ти харесва ходи целувай оная черна маймуна Кондюлиза, ако искаш ела целуни и задниците на Калфин и Станишеф.
България е с пречупен гръбнак, в нормална страна, до такъв договор въобще нямаше да се стигне. В него има толкова дупки, че повече няма накъде. На практика U$A не поемат никаква отговорност за нищо и могат да правят каквото си искат на и от наша територия. Тези гадове ни забъркаха във войната в Ирак, където наши наемници се биха под Български флаг и покрай тях заклаха българските шофьори. А сега при всеки конфликт в Близкия изток ние ще сме една удобна и беззащитна мишена за всеки болен фанатик.
Да ни е честит четвъртитият и без вазелин.
Кракра
11 Май 2006 09:16
Мнения: 1,762
От: United States
Ех, USA2-2, от кого да ни пазят тез юесейци след като сме заобиколени само от съюзници? Ужким де. А нали сме и в НАТО ... Проблемът е, че твойто елементарно и продажно мислене се споделя от тъй наречения "елит". За да (о)пазят мизерните си гъзове (не твоя или на българите) те даваха базите още преди юесейци да бяха ги поискали. В същото време казарми се закриваха, оръжия се унищожаваха, офицери се съкращаваха. Не искам да влизам в спорове дали това било правилно или не, а ще ти пусна една новина, която липсва от страниците на сегашния парцал:

Изпратиха със сълзи знамето на Трета армия

Близо 70 офицери и сержанти от щаба на командване "Изток" просълзиха очите си, докато целуваха бойното знаме на някогашната Трета армия. Съгласно "План 2010" щабът на командване "Изток" се закрива в края на тази година.


Бойното знаме на частта бе изнесено от щаба вчера, за да замине към Военноисторическия музей в София.


Трета армия беше най-голямата и ние, от командване "Изток", като нейни наследници също носехме службата с достойнство. Но всяко нещо има начало, има и край.


И ето, настъпи денят, в който ще трябва да се простим с нашата светиня.
Тези думи изрече в краткото си слово полковник Добрин Сарачев, командир на командване "Изток". Офицерът бе силно развълнуван. Той пръв целуна знамето за сбогом. След него ритуалът бе изпълнен от всичките офицери и сержанти.
Старшината
11 Май 2006 12:58
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Ужасяващ текст!
Имало "държава република българия" ли? и тя имала "държавници" ли?
Шайка предатели са тези, подготвили и подписали този ПАСКВИЛ! И ще има Народен съд за тях, рано или по-късно, помнете ми думата!
Добави мнение   Мнения:49 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща