Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Положиха основите на Пантеона на българските царе
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Мурано
20 Апр 2007 02:36
Мнения: 3,298
От: Nauru
Калоян = Кало Йоан = John The Just
Велик българин. Естествено, предаден от най-близкия до него - каква традиция имаме, а?
suhar
20 Апр 2007 04:37
Мнения: 6,222
От: Bulgaria
Не е тъй, Мурано. Първо кало значи хубав т.е. Хубавия Иван. Французите имат също крал Филип Хубави. Второ, Манастър е наемник, чужденец, куманин. Изводът е, че не трябва да се предоверяваме на чужденци, небългари. По време на Балканските войни сме им яли попарата. Има даже и песен - "Съюзници - измамници". В къщи имам стари книги, останали от прадядо ми. Знаеш ли какво пише за поведението на евреите в Карлово по време на Руско- турската война 1876-77. Никой вестник няма да препечата материала, сещаш се защо. Но, ние сме народ наивен, глуповат. Мъчно ми е, но е така. Разрешаваме партии на верска и етническа основа - гробокопачи на България. Съвсем наскоро един цигански лидер заяви, че бъдещето на България е било конфедерация. Той същия, не съм го чул да говори за издигане на битовото, образователно, професионално и морално ниво на етноса си, а иска с гласовете им да управлява, подхвърляйки им привелегийки. А другият, "най- големият политик на България", не прави ли същото. Колкото по- прости са етносите им, толкова те са по- доволни, защото по лесно ще ги манипулират.
Angel Kandiloto
20 Апр 2007 04:44
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Едно от най-достойните ако не , най-достойното нещо направено последните 60 години!!!И пак от едни от най-недостойните, ако не най-недостойните!
Това е!!
Ако види кой го погребва, ще умре още веднъж!!
Мир на праха му!!
Бог да пази България!!
rorik
20 Апр 2007 05:05
Мнения: 15,950
От: Bulgaria
От както им отвориха гробовете народа се разбуни.
Я , отново долу за да няма с кого да ги сравняват нали им прибраха пръстенчетата и короните - понесли лика царски без корона.
FL
20 Апр 2007 06:38
Мнения: 6,942
От: Canada
"На тържествената церемония присъстваха президентът Георги Първанов, министрите на културата Стефан Данаилов и на отбраната Веселин Близнаков,"
Отвратителна троика на лицемери, доносници, мафиоти....
И един поп богохулник се мярка наоколо!
shtoto
20 Апр 2007 09:00
Мнения: 349
От: Bulgaria
Туй хубаво, ама да си вземем мощите Самуилови от паликаретата и мощите Шишманови от шумадийците. И как Симеонча не се изтапанчи на церемонията - нали кобургските блюдолизци като Фани Попова Мутафова и Димитър Съсълов навремето още кат се пръкна му стъкмиха родословно дърво на пряк потомък на комит Никола? Сигурно сеобиди, че Божо ченгето не поиска парцаливото сърце на тейко му Ракиджията да го гуди в пантеона. Добре, че оставиха на мира костите на ичергубиля Мостича.
- PS Песента, спомената в по-горен постинг е "Съюзници, разбойници"
пича
20 Апр 2007 13:07
Мнения: 365
От: Bulgaria
FL ти кого имаш предвиш поп-богохулник?!?!Ако имаш предвид митрополията, това е един от най благородните и добри хора които съм срещал!Благодарение на него всички църкви, зачислени към митрополията във Велико Търново са подържани, постоянно се строят нови и се правят планове за още толкова, само за последните 3години Велико Търново има 3 нови църкви! Това е точно божии служител, помагащ на вярващите, толкова жестове е правил именно той и е толкова добър човек!
FL ти се богохулник и жалко подобие на човек!!!!!!!!Не пиши за хора, които не познаваш и незнаеш нищо за делата им!!!!!Великотърновския митрополия е един от най-уважаваните хора от гражданите именно заради добрите му дела!Да не коментирам, че по селата постоянно се правят ремонти на църквите, за разлика от другите митрополии, където постоянно се строят не църкви, а джамии!FL ти незнаеш какво е български дух, а знаеш само да оплюваш и да пишеш тъпи коментари!
Распутин
20 Апр 2007 13:19
Мнения: 2,269
От: Hungary
пича, не се стрескай толко, млад си (тука). фл е форумния идиот, нещо като
мунчо от под игото. разликата е, че тоя е и неграмотен кретен-малоумник.
пича
20 Апр 2007 13:46
Мнения: 365
От: Bulgaria
А Распутин благодаря за уточнението!А иначе не съм само за форума млад, 21 смятам, че звучи добре
bgtopidiot
20 Апр 2007 14:12
Мнения: 11,702
От: Bulgaria
С Распутин ще бъдете като дедо и унуче
boby1945
20 Апр 2007 14:14
Мнения: 4,915
От: Bulgaria
На него обаче не присъства нито един от лидерите на основните политически сили.

Много правилно са преценили "лидерите", много им е далеч до Цар Калоян та да присъстват, много.........!
Геният от Учендол
20 Апр 2007 15:05
Мнения: 138
От: Bulgaria
Кат видех на портрета дет го носиха пред ковчега, къв грозник и пущиняк са го докарали наште учени патриоти убавия Иваница, както го биле кръстили ромеите, само се дивим колкоз ли грозни са биле византийците, малий. Па за кви грозотии са се жениле, малии, ужас!
Па то президентино пред тоа портрет беше кат ена Наоми Кембъл.
НиеПакСмеТук
20 Апр 2007 15:08
Мнения: 133
От: Bulgaria
Ха ха ха! Вярно! Ето и портрета (снимка: натиснете тук)
beagle
20 Апр 2007 15:09
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Като тачим Миналото , ще имаме и патоса си за добро Бъдеще ... Стореното в Търновград , е угодно Богу и нам , в преклонение пред Него ...

2008
20 Апр 2007 16:07
Мнения: 2,461
От: Poland
Ако това е суратя на оригинала - явно некой са одили у 12-тото столетие и са го изфотографирали - то началото на вугарите, сиреч Ние, е опианяващо и отчайващо.
Umko
20 Апр 2007 16:43
Мнения: 115
От: Bulgaria
Потискащ кич!!!
Както въстановиха най-великата църква в България в стил късен мутробарок: итонг + врачански камък, така сега и погребват някой болярин Калоян като цар.
Абсолютно недоказано е, че скелетът открит до цъквата е на великия цар Йоаница! Още повече, че тази църква е построена наново и станала важна едва след Калоян, по времето на Иван Асен 2ри.
Нека си уважаваме историята! Нямаме нужда да си измисляме мними царски погребения и глупости. Да не ставаме като македонците в това отношение!
veritas
20 Апр 2007 17:33
Мнения: 1,777
От: Bulgaria
Пича,
Духовното лице, което оглавява епархията се нарича митрополиТ
А "Митрополия" е епархията.
пича
20 Апр 2007 17:35
Мнения: 365
От: Bulgaria
UMKO стига си приказвал глупости!!Църквата е важна още от първото българско царство!Иобщо не е вярно, че е построена от Иван Асен! Тя е разширена от него! Нека ти припомня един факт, в църквата се намира един от най-ценните ни паметници - колоната на Омуртаг, за твоя информация, това е български хан, властвал преди Иван Асен!!! А това, че е скелета на цар Калоян е безспорно, дай ми едно доказателство, че не е!Аз ще ти дам 3ри, че е скелета на царя!
пича
20 Апр 2007 17:38
Мнения: 365
От: Bulgaria
veritas , аз като се ядосам на глупави приказки и почвам и аз да пиша глупости!Прав си, извинявам се за грешката.Можеше владиката да кажа, така нямаше да сбъркам
Umko
20 Апр 2007 18:13
Мнения: 115
От: Bulgaria
Пич, за съжаление не е безспорно. Не си мисли, че не ми се иска да знаем със сигурност гробовете на великите ни владетели.
Колоната на Омуртаг е донесена от Иван Асен там, не си е стояла в Търново, а при всички положения в Плиска. И това показва колко велик е бил Иван Асен и как е държал на приемствеността.
Прочети малко и ще видиш, че това е църквата на Иван Асен, преди него не се споменава като важна изобщо!
Пак казвам нямаме нужда от половинчати комлексарски прояви, защото поне в това отношение нямаме причина за комплекси.
пича
20 Апр 2007 18:46
Мнения: 365
От: Bulgaria
Моля ти се, аз комплексар не съм, но ти се държиш като такъв! Щом за теб това не е цар Калоян, ОК, много жалко за теб! Жалко е, че си привърженик на една теория на едни диви комунстически историци, които като чуеха цар, плюят на ляво и надясно и го асоциират с цар Борис Трети!Те казват това не е скелета на Калоян и точка и нищо не приемат, както македонците твърдят, че не са българи и край, каквото и да им кажеш, те казват не не е истина.
Самият факт, че има останки от червени ботуши, които са носили само царете при официални случай, златна дреха, златните нишки са 100%това гаранция, че това е царска особа и нека не пропускаме ръстът, тогава средния ръст на мъж е бил 160!Аз незнам какво повече искаш от това!
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща