Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Наши и други имигранти крепят бизнеса в Америка
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:49 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Stipulator
24 Юли 2007 00:36
Мнения: 32
От: Bulgaria
Демек, без имигрантите (наши, за да е по-така) бизнесът в Америка ще се провали неЗАКРЕПЕН. Ама чакайте, другари, какво стана с приспивната електорално-комунистическа мантра "имигрантите се връщат"? Хем тука при нас, хем се връщали при вас?! Стига вече сте си противоречали, че ще трябва май да будите тов. Ленин да ви УМИРОтвори диалектически.
Dinain
24 Юли 2007 01:11
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
Тая статия не е истина просто
В. Пост пише "имигрантите помагали за икономическото развитие" - откри топлата вода, ако не помагаха, щяха ли да ги пускат?! От тук нататък става още по-добре: част от спасителите в басейн нам-кой-си били от България. Хубаво. Следва заключение НАШИ (и други) ИМИГРАНТИ КРЕПЯТ БИЗНЕСА В САЩ! Демек - без спасителите в басейн нам-кой-си, американският бизнес рухва!
Накрая черешката - неизвестно как българските спасители в басейн нам-кой-си станаха "стотици"
Само така, родна газето, покажи им на чужбяците как се крепи бизнес по български - само така ще ги стигнем американците
April
24 Юли 2007 02:16
Мнения: 345
От: Bulgaria
Населението на USA е 300 милиона както не отдавна оповестиха. И тези 300 милиона все повече изпадат в зависимост от българската работна ръка, най - вече по местата, където плащат най-ниските надници? При положение, че в САЩ има 11 милиона нелегални мексиканци?
Сандокан
24 Юли 2007 02:43
Мнения: 453
От: Bulgaria
По-скоро ги ползват като работен добитък.
Oraсle
24 Юли 2007 02:49
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
В Torrance, CA моментално трябва да му вдигнат паметник.
Yantar
24 Юли 2007 05:22
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Статията уви е много точна. Особено в района на Вашингтон е пълно със сезонни работници от Източна Европа - предимно руснаци, украинци и естествено българи. Работата е много и еднообразна - абе бачкане. Парите не са нещо особено за тамошните стандарти, спят по много в стая и пазаруват само в евтините магазини, но се оказва, че там с работа по басейни и къде ли не се изкарват много повече пари отколкото каквато и да е лятна работа у нас. Много не се и връщат у дома ами си пресрочват визите, за да останат - дотолкова не искат да се занимават в България, все едно, че са се спасили от някакъв затвор. И се примиряват с какви ли не унижения само и само да са в Америка.
*
И да - наистина сезонните работници крепят икономиката на САЩ. Щото американци никога няма да се хванат да работят такива часове, с такава работа, за такива пари. Българи, руснаци и други работят като луди, за да може американски фирми да работят, да предоставят евтина услуга, да се създава стойност в икономиката, а същевременно те не "досаждат" с нужди като осигуряване, гласуване и т.н. А през това време американските младежи мога да правят стажове, да са на летни сесии в колежа и въобще да градят бъдещето си.


Mexikanski Vozhd
24 Юли 2007 05:51
Мнения: 1,597
От: USA
Америка без работни гости не може.
Но какво толкова е чудно?
То Русия вече не може.
6 000 000 000 некадърни гъзета на тази планета
И все гладни!
babajaga2-2
24 Юли 2007 07:13
Мнения: 2,734
От: Bulgaria
Заглавието е то4но от първата до последната дума. 4е те тук имигранти не са само индианците, вси4ки други са дошли от някъде (пък то не се знае дали и индианците не са дошли от някъде преди много векове). Даже по-правилно е да се каже: "УСА - това са имигрантите и техните наследници".
babajaga2-2
24 Юли 2007 07:17
Мнения: 2,734
От: Bulgaria
И един бисер на вестника:
"Повечето работодатели в региона заявяват, че усещат недостига на работна ръка, въпреки че там има ниска безработица...."
По-то4но е да се каже:
"Повечето работодатели в региона заявяват, че усещат недостига на работна ръка, то4но защото там има ниска безработица ...." Демек, няма хора безработни да заемат работните места.
падналотмарс
24 Юли 2007 08:09
Мнения: 2,918
От: Bulgaria
коррекция на зглавието:
"Наши и чужди емигранти слугуват на бизнеса в Америка"
просто и верно
babajaga2-2
24 Юли 2007 08:17
Мнения: 2,734
От: Bulgaria
Ами да си слугуват в БГ, бе. Ама нещо не им се иска да си ходят там. Натискат се при "експлоататорите".
Gozambo
24 Юли 2007 09:18
Мнения: 7,892
От: 0
Българските студентчета в Америка работят същото, каквото работят и американските студенти. На едни и същи работни места са.
Според някакви завистници българските емигранти ги ползвали за работен добитък! Завистници!
Имигрантите в Америка не работят това, което американците не искат, а работят според квалификацията си. Мексиканецът работи като строител, защото няма квалификация за програмист. Няма дори и завършен пети клас. Ако имаш професионалната квалификация, но не знаеш английски, също се примиряваш с неквалифицирана работа, докато научиш езика. Всичко опира до квалификацията. Няма дискриминация. Няма по-толерантна страна от Америка спрямо хора от всякакъв цвят, религия и произход.
Съветът ми към всички български студенти в Америка е да се записват да учат тук. "Платеното" уж обучение дава възможности дори на нелегалните имигранти да се учат, ползват помощи и да завършат.
Mrx++
24 Юли 2007 10:51
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Гозамчо
пак си избил всичката риба с умнотиите си.
В статията се говори за една тенденция в САЩ все повече работата да се върши от емигранти. Това е тенденция, все още не напълно наложила се практика. Но тази тенденция води до това, че в САЩ има една голяма прислойка, която никога не е работила и лежи на помощите за бедни и една друга прислойка от жисокоплатени мениджъри ( с икономическо образование), юристи, лекари и др. такива.
Все повече професииите свързани с реалното производство (включая инженери, програмисти) се поемат от емигранти. Реалното производство се премества в Източна Азия, Индия, Израел и отчасти в Източна Европа.
Тази тенденция разбира се води до де-индустриализиране на САЩ. Ако при някой катаклизъм всички тези кадри започнат да напускат САЩ тя ще бъде поставена в много тежко положение.
И ето една твоя миала, от която и последната риба е измряла:
Съветът ми към всички български студенти в Америка е да се записват да учат тук.
Ами щом са студенти в Америка, защо ще се записват да учат там, като са записани вече.
Dinain
24 Юли 2007 11:11
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
О, трибуквени гениьо, о, комсомолски титане на мисълта!
Ако си беше напънал малко сивото орехче (с розов отенък все пак - капилярите), щеше да се досетиш че Гозамбо говори за българските студенти (следващи в България!), които работят в САЩ през ваканциите, или т.нар. "бригади".
А Гозамбо, макар и прекаляващ, си е прав. Вечния вой за експлоатиране, добитъци и прочие са любима песен на тия, които не са излизали от БГ никога, или тия, който са в чужбина и поради липсата на квалификация, мият чиниите. Сори, батка, трудно е да признаеш пред себе си че като професионалист, без английския, в САЩ не ставаш за нищо (или всяка друга държава със съответния език). По-лесно е да квичиш че те експлоатират изедниците - ами като те експлоатират, никой не те държи насила. Ей го самолета, ходи си откъде си дошъл
oIo
24 Юли 2007 11:28
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Ей, кораво нещо е туй червената кратуна. Като попие нещо от политикономията на социализъма и съхранява файла форевър. Тоя номер с "реалното производство" не го бях чувал от десетилетия, ама си припомних, че в техния катехизис бяха два сектора - реален, и сектор на услугите.


В такива случаи и Бог е безсилен.
Свежарков
24 Юли 2007 11:36
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
Йодейче и гъзомийниците му награкали Маркса++ Всичките фичулиги да докарате, пак няма да сте по-убедителни от нег. Защото той обикновено казва истини, а вие почти изключително лъжете.
singa
24 Юли 2007 11:46
Мнения: 131
От: USA
MRX++ заради ограничени хора като теб страда целия свят те са еднакви и в Африка и Азия и.... Тесногръдието ти и селският ти тарикатлък , че и грамотността ти са очевидни. Така че чети какво ти казват по умните от теб и се учи. Циментени кратуни на никой не трябват вече, даже и в България. И повярвай ми няма по толерантна страна към чужденеца в света от Америка.
pen12
24 Юли 2007 13:56
Мнения: 55
От: Bulgaria
Тази статия е пълни глупости. Тя е писана за реклама и самочуствие на тези, които са направили бизнес- канал за изпращане на български студенти на лятна бригада в САЩ. Разбира се, че собственика на луна-парка, или пицата, или басейна, има по-голяма финансова изгода от временните работници, защото им плаща минималната надница на щата. Освен това спят по 3-ма в стая и така плащат наем за една стара къща по 6К и нагоре на месец, дето никой нормален американец няма да предложи за това качество на имота. От друга страна предприемача в БГ им прибира поне по 4 бона на калпак за да ги прати на бригада + допълнителното от работодателя. Разбира се, че собственика, ще пита на другата година пак за студенти. Разбира се, че фирмата в БГ, ще се опитва да развива бизнеса. Всички участници в сделката са доволни. Ама чак пък Америка да зависи от това!
Колко студенти от България идват за summer job (бригада) в US корпорации и бизнеси като програмисти, дизайнери, журналисти и т.н. ?
Пълни глупости написани, а на форума: дрън-дрън ярина....
Костас_Симитис
24 Юли 2007 15:45
Мнения: 1,511
От: Greece
Цялата икономика на САЩ(не Америка!) се крепи на евтината работна ръка, която по същество са милионите нелегални имигранти. Поради сравнително високия стандарт на живот(само в икономическо отношение; не и в културно), сащците (неправилно наричани американци) не искат да се занимават с най-непрестижните дейности, като напр. чистачи, готвачи, компютърджии, селскостопански работници, общи работници и т.н. Затова САЩ си внася роби от чужбина, които да им вършат тези неща. Същото се отнася и за наистина големите учени -философи, физици, математици, лекари, химици. Средностатистическият сащец няма нито амбицията, нито волята, нито интелектуалните възможности за да бъде добър философ, физик, математик, химик или лекар, защото е жертва на една политическа система, която дебилизира народа и притъпява социалните сетива на гражданите. Затова на пазара на труда се наблюдава недостиг в тези ниши. Недостиг, който сащците хитро компенсират с внос на интелектуален потенциал. И пак, въпреки всичко, заплащането на чужденците е по-ниско от това на сащците.
Ама това не е мое откритие. Явлението се знае още от времето на Атинската демокрация, около 480 пр. Хр след елино-персийските войни. За да функционира САЩската икономика, тя има нужда от милиони роби, тъй както е имала нужда от роби Атина при Перикъл и след това. Но всички знаем до какво води този процес. До крах. Разбира се, този крах в случая със САЩ може би ще дойде малко по-напред във времето, в сравнение с краха на Атинската демокрация, заради възможността на САЩ да използва далеч по-големи робски ресурси. Но той ще дойде, той идва и никакви "освободителни" войни в Афганистан, Ирак и т.н., не могат да го спрат. Стъпките на края отекват вече в ушите и на най-болните американофили.
Редактирано от - Костас_Симитис на 24/7/2007 г/ 15:55:40

rossenf
24 Юли 2007 16:53
Мнения: 1,956
От: USA
не искат да се занимават с най-непрестижните дейности, като напр. чистачи, готвачи, компютърджии, селскостопански работници, общи работници и т.н

Поклон пред безкрайните възможности на човешката глупост....
vodenichar
24 Юли 2007 16:55
Мнения: 76
От: Bulgaria
Знаят те американците какво правят.Емигрантите работят и плащат осигуровки, без да знаят, че ако не са американски граждани един ден те няма да получат никакви осигуровки за стари години!
Добави мнение   Мнения:49 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща