Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Наши и други имигранти крепят бизнеса в Америка
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:49 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
rossenf
24 Юли 2007 16:57
Мнения: 1,956
От: USA
И още веднъж - поклон:
Средностатистическият сащец няма нито амбицията, нито волята, нито интелектуалните възможности за да бъде добър философ, физик, математик, химик или лекар

Все пак друго си е един средностатистически българин с интелектуалните възможности на философ, философстващ за взаимовръзката между размера на циците на средностатистическата фолк звезда в България и нейните гласови възможности.
rossenf
24 Юли 2007 17:01
Мнения: 1,956
От: USA
Воденичар, да те светна - ако ти плащаш осигуровки докато си на лятна бригада в САЩ и си студент в България - ти си единствения най-вероятно. Плащат се само федерални данъци и "social security" - съжалявам, ама не знам как да го преведа това. И в добавка на това - като се върнеш в БГ, проучи малко как стои въпроса, и кандидатствай да ти ги върнат и тях.
Gozambo
24 Юли 2007 17:46
Мнения: 7,892
От: 0
Марксе,
аз коментирах изказванията по статията. За статията няма какво да се каже.
За българските студенти в Америка имах предвид студентчетата, които учат в България, а са на бригада в Америка по студентска линия. Но ти не си обременен с много информация, та за теб трябва да се доуточнява.
"Де-индустриализирането" на Америка от теб звучи като връщане на Америка обратно в аграрната епоха. Т.е. индустриализацията е върхът на развитието. Ти още не си чувал за слединдустриална епоха. Няма откъде да си го чул, то това не го преподаваха в марксическите кръжоци.
Индустриалните производства отново ще се върнат в Америка и в развитите западни държави, но нека малко още да напреднат технологиите, та да бъдат екологически чисти, енергоспестяващи и с не толкова непривлекателен труд. Да се види и какво от сега произвежданите боклуци ще отпадне и какво ще се развие. Нека се види и каква нова производствена организация ще се наложи в обществото. Важното е знанието да развиваш и да го имаш, Марксе. Запомни ли сега и от мен един термин- "слединдустриална епоха". Не съм го измислил, но първи ти го казвам.
Петел
24 Юли 2007 18:00
Мнения: 126
От: Bulgaria
"rossenf" ... компютърджии -да, точно така, 90% от database operator-ите в US са индиици или от други подобни нации...
Gozambo
24 Юли 2007 18:17
Мнения: 7,892
От: 0
За хора, каито не знаят какво е това нещо Америка, като се каже, че еди колко си процента от компютърджиите им били индийци или някакви други и това го отчитат като слабост и предпоставка за пропадането на Съединените щати. Истината е точно обратната. Съединените щати са най-толерантната нация към имигранти. Тук отвсякъде се чува- ние всички сме имигранти. Съединените щати предлагат най-добри условия за професионална реализация и социална адаптация на имигрантите. И тук повечето от имигрантите се чувстват по-добре приети, отколкото в собствените си страни. Трябва да отидете в Китай, за да разберете какво предлага Америка и защо хората ходят там. Специалисти-имигранти, това не е слабост на Америка, а сила. Индийците и всички други стават американци. Навсякъде другаде по света си остават чужденци. Америка е уникално общество.
katana
24 Юли 2007 18:26
Мнения: 923
От: Bulgaria
rossenf, ако под термина "компютърджийство" се разбира "програмиране", напълно съм съгласен че това е непрестижна и хамалска работа, която се работи от емигранти. Не разбирам това с какво те учудва. Мързеливо и тъпо янки не се хваща да работи това. Да ти стане такъв обаче "IT мениджер" за да цица труда ти и да получава миниму двойно от програмистите-това да. Това е сладко и на това се натиска да бачкат.
По това няма разлика с БГ. И тук недостиг на "IT мениджери" не съм чул да има.


Редактирано от - katana на 24/7/2007 г/ 18:44:20

psg
24 Юли 2007 18:33
Мнения: 1,523
От: Bulgaria
Много шум за нищо у форумо. СЕГА просто се опитва да представи американските проблеми по-разбираеми за българина. Нали си спомнята оня виц за Джон Ленин, Ринго Сталин, Пол Макаренко и Дордж Харламов
psg
24 Юли 2007 18:43
Мнения: 1,523
От: Bulgaria
Dinain-е, не знам кой чия икономика поддържа, но срещнах две българчета спасителчета, дошли за лятото. Като ги заведох да ги нахраня, ми казаха че надали биха могли да си върнат дори парите за билетите. Просто бяха жестоко подведени от родни и американски търгаши, които печелят много добре от труда им.
garamel
24 Юли 2007 19:05
Мнения: 5,847
От: Bulgaria
На трибуквеният с плюсовете и всички червени кратуни мога да кажа само, че ако не беше социалистическата доктатура през всичките тези 45 години която да доведе Българският народ до просешка тояга сега младите хора нямаше да идват в САЩ, УК, Испания на бригади да изкарат някой лев за да имат за през годината. По-възрастните нямаше да ходят да берат реколтата в Италия, УК, и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ Гърция. Ние като емигранти може би нямаше да напуснем Бг, поне не в такива размери.
Ако съпоставим Бг с Гърция например, която е била на много по-лошо дередже след ВСВ, когато десетки хиляди души са умирали по улицата от нямане какво да ядът (заради хитлериският режим), а след ВСВ подложена на Гражданска война с почти 200 000 жертви и пълна разруха в някои райони.
А България остава, почти незасегната от разрухата на ВСВ.
И какъв е изходът? Сега Българите от "проспериращият социализъм" ходят да работят на Гърците по островите за без пари, далеч от семействата си и домът си.
ЗАЩО?
Защото, слабоумните селяндури -"комунисти" ни докараха до просешка тояга.
А такива "умници" като трибуквеният с плюсовете с "разумното" си гласуване увеличиха агонията до '98г, та още повече хора да напуснат страната наречена България.
Това е жалката истина, сънародници!
rossenf
24 Юли 2007 19:24
Мнения: 1,956
От: USA
Ок, щом за някои програмирането, ИТ съпорт, и т.н. са "хамалска" работа, нема да спорим. Явно вече има хора дето се раждат готови да са програмисти и няма нужда от обучение, опит, постоянно развитие, и т.н. Обаче ми се струва че по скоро има доста хора които са доста тесногръди и щом една работа се върши от индийци, значи е хамалска??
Също така доста хора които си мислят че и тук ако си мързелив и прост ставаш "мениджер" - но това го отдавам просто на тенденцията на хората да мрънкат като не могат да станат "мениджери" и някой друг да им е виновен за това.
Гарамел - за съжаление си ужасно прав.
psg - не е съвсем вярно това - много зависи къде си. Ако си спасител - ами нема кой да ти плаща много пари да висиш на басейна по цял ден. Ако имаш само една работа - няма как да направиш кой знае колко пари. Нормално е. Обаче ако можеш и искаш да бачкаш - за 3 месеца се изкарват доста пари, вервай ми
2008
24 Юли 2007 19:26
Мнения: 2,461
От: Poland
Най-великата кратуна е комунистическата тиква; ври я, печи я - все тая, твърда като гранит.
Както виждате думата "отлив" от САЩ и мръсните сащистки земи има синоними - "пристигане" в САЩ и "оставане за вечни времена". Червеният Оркестър отнова свири доминантсептакорди в антиимиграционна инвенция, които за разлика от каденциращите квартсектакорди нямат логично финално-завършващи каденци.

Mrx++
24 Юли 2007 19:28
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
garamel
Ако баба ти беше мъжка щеше да има дръжка и ти нямаше да си се пръкнал да АКО-ваш.
В историята няма АКО. Никой не знае какво щяло да стане АКО.
В историята има какво е било и какво е сега. И то какво е било в сравнително близкото минало. По-далечното започва да се идеализира.
Аз съм живял доста преди демокрацията, живял съм исъм работил в доста западни страни и мога да правя сравнение с сегашното положение.
С АКО-та, обаче не се знаимвам. От зелени тикви семе не щеме.
2008
24 Юли 2007 19:29
Мнения: 2,461
От: Poland
Дано червените мюзишънс да мъ чатнат к'во са им рекнъл. Пък ако не, да бегат у консирвъторийта до каналя у София, дето тече от Лъвов мост надолу към капитълизъмЪ.
garamel
24 Юли 2007 19:38
Мнения: 5,847
От: Bulgaria
Marx,
Aз не казвам АКО, аз правя анализ според фактите и стигам до истината.
А АКО ме питаш мен, точно на теб ти трябва "зелено" семе и то в голями количества. Аз с теб не си и помислям да споря. Безмислено е. Даже в повечето случаи прескачам постингите ти. Пределно си ясен. С бившата номенклатура дето живееше на запад още преди '89 и после имигрира в Люксембург, Белгия и пр. е безмислено да се дискутира. На такива като вас даже не мога да кажа, че соц. диктатурата ви е дала нещо, ВИЕ САМИ СИ ГО ВЗИМАХТЕ, в момента и количеството което сами искахте.
Mrx++
24 Юли 2007 19:42
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Gozambo
момче дребно талибанче. Ти явно сега си студенче в САЩ. Аз когато съм инзнасял диклади в САЩ ти си ходел прав под масата. Когато съм работел там ти още не си стигал до ръба и. Така, че не нам да обясняваш каква е САЩ. Мога да ти разправям каква е корпоративна Америка, за която ти и хабер нямаш.
Това, което го казваш е и така и не е така. Като отидеш в компаниите, ако въобще отидеш, ще го видиш. Мене афроамериканец ми се е оплаквал за отношението към тях. Аз, обаче не пиша за това. Също не споделям мнението, че трябва да миеш чинии. Но ако си с работна виза и те освободят от работа, поради непрекъснатите реконструкции там (всеки нов шеф, като дойде подгонва старите около него и назначава нови) може и да ти се наложи да миеш витрини през нощта и т.н. САЩ е богата на различни аспекти, така, че няма място тук за описването им.
Интересното при САЩ е, че каквото и да кажеш, винаги можеш да намериш потвърждение. Аз, обаче говоря за някои общи аспекти, които се наблюдават. И аз ясно съм описал тенденциите, а именно във САЩ богатите американци все повече се насочват към работа, която не е свързана с производство на стоки.
Stipulator
24 Юли 2007 19:46
Мнения: 32
От: Bulgaria
Марксе, я раздуй сега за Саркози--друго си е десен президент, а? Показа на всички как се мачкат социалистически картуни (Кадафито е социалист, да припомним на мирозданието). Нещо май на левичарството му мина модата, а? Няма ги ония налудни Сартровци, Бартовци, Фуковци, и прочие хомосексуалисти. Между другото, защо левичарите са най-често и хомосексуалисти? Вземете например един Джордж Майкъл. Защо така?
Mrx++
24 Юли 2007 19:46
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
garamel
Аз до 89г. бях н.с. 1-ва степен в БАН. Доколокото си спомням научните сътрудници са били номеклатура на ГК на БКП (тогава всяка професия беше номеклатура). В момента съм в България. На Запад работи 1993- във Франция, 1996-97 във САЩ, 2001-2003 в Германия.
Stipulator
24 Юли 2007 19:49
Мнения: 32
От: Bulgaria
Я, БОТЪТ изтрил предишното ми мнение. Боте, аз говорех за оня, другия Маркс, пък ти си ме разбрал, че говоря за този. Сакън, недей ма! Направо на цензура взе да мирише тука, ей!
Mrx++
24 Юли 2007 19:50
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Stipulator
Между другото, защо левичарите са най-често и хомосексуалисти? Вземете например един Джордж Майкъл. Защо така?
У нас, обаче, е обратно - десните са педали. Вземи например Филип Димитров.
Stipulator
24 Юли 2007 19:57
Мнения: 32
От: Bulgaria
Марксе, това за Филип Димитров са ЧЕРВЕНИ легенди. Аз говоря за доказаните и самоафиширащи се обратни. Всички знаем, че те са ПРЕДИМНО леви. Ми то като кажеш ляв, то си е достатъчно.
Добави мнение   Мнения:49 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща