Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Топлата вода спира и в Бургас, Плевен и Враца
Добави мнение   Мнения:7 1
DobriBozhilov__
20 Сеп 2008 08:21
Мнения: 135
От: Bulgaria
Безплатен обяд няма. Тази история обаче може да има и положително въздействие. Българите да се понаучат да живеят колективно. Повсеместният индивидуализъм и пълна изолация от всичко реално ни лишават от много блага.
alabala12
20 Сеп 2008 09:05
Мнения: 2,417
От: Bulgaria
И какво излиза частните топлофикации и те са на един хал със софийската която е държавно-общинска. Приватизацията не помага явно.
Art
20 Сеп 2008 10:25
Мнения: 563
От: Bulgaria
Явно и за "бизнесмена" Ковачки е важи правилото: "Където пипне - трева не никне"
Старшина Петров
20 Сеп 2008 15:23
Мнения: 518
От: Bulgaria
Към Ники Кънчев: поканете го пак тоя "бизнесмен" на коледно благотворително шоу! Да не забравите и Н. Банев и съпругата му Мария (известен отскоро меценат). И им се мазнете и ни ги пробутвайте за модел в живота.
mdimitrov
21 Сеп 2008 10:44
Мнения: 242
От: Bulgaria
Кой гарантира влоговете на обикновенните граждани в Първа инвестиционна банка, Общинска Банка и СИ-банк

Бизнесмена Христо Ковачки обявен в несъстоятелност от „Булгаргаз”в Бургас, Враца и Плевен и ще спре подаването на синьо гориво в понеделник сутринта стана, ясно от думите на Димитър Гогов.
Кредитния милионер не е в състояние да изплаща кредита си към кредиторите. Слуховете за фалита на Първа инвестиционна банка идват от огромните кредити, които трезорът е отпуснал на бизнесмена Христо Ковачки. Това твърдят запознатинати с историята. Банкерът Цеко Минев и Мая Георгиева са отпуснали над 500 милиона лева на енергийния бос за последните три години. Ковачки обаче не си връща парите, а банкерите се чудят как да си вземат обратно милионите. Че нещо около банката не е наред, говори красноречиво фактът, че Цеко Минев неотдавна е продал яхтата си в Гърция. Плавателния съд "Азимут"
несмена Христо Ковач- банкерът спазарил за 4 милиона евро. Ковачки е собственик на ТЕЦ "Марица 3" - Димитровград, "Брикел" и "Атоменергоремонт". Той е концесионер и на мините "Бобов дол" Конролираният от бизнесмена Христо Ковачки консорциум "Енергия МК" спечели търга с явно наддаване за"ТЕЦ Бобов дол" за 100 млн. лева и "Ораново" и собственик на мини "Станянци", "Бели брег", "Открит въгледобив - Перник", "Черно море", "Бели брег", "Ораново". мини "Балкан"-Твърдица Негови са и топлофикациите в Бургас, Враца, Сливен, Плевен и др. Повечето от енергийните фирми на Ковачки са закупени от Агенцията за приватизация. Собственост на бизнесмена са и веригата "Магазини Европа", консервният завод "Сторко" - Плевен, малки дялове от Общинска банка и едноименния застраховател. Има и три ски проекта около Самоков, нагазващи резервата "Рила", стои смесеното дружество "Надар 2006", в което фирмата на Ковачки "Ел Ем Импекс" и община Самоков държат равни дялове.
От писмото на коалицията от екосдружения става ясно, че Ковачки е придобил 3000 дка горски държавни масиви в Рила, оценени 24 пъти по-евтино от реалните пазарни стойности. Фирмите, за които е установено, че са получили държавни гори в обхвата на проекта, са "Грейд 2004", "Агросим" и "Ел Ем Импекс". Справка в публичния регистър СИЕЛА сочи, че те са свързани с Христо Ковачки. Останалите имоти с формата на писти са заменени с неустановена до момента фирма./ швейцарските банки вече обявиха, че не финансират ски курорти толкова ниско заради промените в климата/.
Общинска банка в която са акциите 3 общински фирми - "Пътища и съоръжения", "ВиК" и "Софинвест" . Четири компании са закупили документи за планираната продажба на 65% от Общинска застрахователна компания. Това са Ел Ем Импекс, Zavarovalnica Triglav d.d. , Любляна, Минна Компания ЕООД и Магазини Европа АД. Трите български компании са контролирани от Христо Ковачки. Общо 4.195 млн. акции, или 65% от застрахователя, ще бъдат продадени с търг, насрочен за 6 ноември 2008 г. Пакетът представлява акционерното участие на Столичната община, "Софийски имоти" ЕАД и "Паркинги и гаражи" ЕАД. Началната тръжна цена е 9.6 млн. лв., която се оферира в левове, а стъпката за наддаване е 400 хил. лв. Депозитът за участие в търга е парична вноска в размер на 960 хил. лв. За първите пет месеца на 2008 г. Общинска застрахователна компания има премиен приход в размер на 3.4 млн. лв., което отговаря на 0.58% пазарен дял в общото застраховане.
Роденият в Самоков енергиен бос купи рудника за кафяви въглища „Ковин" в Крушевац за 16 милиона евро, приватизира и втория по големина в Сърбия завод за автомобилни гуми „Трайъл" за 12 милиона евро. Ковачки закупи и още 5 други предприятия, а инвестициите му в съседната държава вече надхвърлят 100 милиона евро.Гриша Ганчев, по подобие на Христо Ковачки, също се е ориентирал към енергетиката. Преди година и половина босът на „Литекс комерс" купи от Ковачки каскада „Искър" и прилежащите й ВЕЦ-ове „Пасарел" и Кокаляне". Някогашният борец работи в енергетиката с френски партньори и специалисти и се явява като консултант и гарант в повечето енергийни проекти. Най-голямата сделка на Гриша Ганчев в тази област е покупката на каскадата „Пиринска Бистрица" плюс ВЕЦ-овете „Пирин", „Спанчево" и „Самораново". За тях преди 4 години бяха платени 30 милиона долара.
KBC и акционерите на "Стопанска и инвестиционна банка" (Цветелина Бориславова и инвестиционният фонд Novator, основан от исландския милиардер Тор Бьорголфсон) подписаха споразумение за придобиването от KBC на пакет от 75% от капитала на "СиБанк", за 295 млн. евро. KBC Bank възнамерява да поиска отписване на СИБанк от публичния регистър на КФН. СИБанк се знаело още от преди няколко месеца, че я чака фалит.
ejko
22 Сеп 2008 01:17
Мнения: 2,533
От: Bulgaria
Тц, нема да запре!Ковачки ще плати на когото трябва в коалицийката, и те ти социално правителство, да му мислят децата ни....
svetulka
22 Сеп 2008 08:22
Мнения: 4,771
От: Germany
Борисов: Спира се парното в градове, където кметовете са от опозицията
Натиснете тук
Добави мнение   Мнения:7 1