Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Новият просветен закон ще внесе още хаос в училищата
Добави мнение   Мнения:1 1
генек
10 Ное 2008 06:59
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Хм, защо да пращам нещо, когато е по-сигурно да го изложа тук?
Не, не му се стои в кабинета на МОНстъра Вълчев. Или ще ходи да демонстрира как забърква каши и вие баници, или ще изнася пресконференции, или ще скита до Япония чак – да му връчат черен колан /то и аз имам такъв – купих го от „Всичко за лев”/. Явно хлорофилът му не може да се развива без светлината на прожекторите. И затова шутовски се майтапи или декларира какви нови идеи е измудрил. Което, всъщност, е едно и също. Сега ПАК рекламира какви строги мерки ще вземе МОН за някаква частична реставрация на дисциплината в училище. Даже пишели /обърнете внимание на несвършеното време!/ и бързат да рекламират някакъв „страшен” документ с много, ама много строги изисквания. Например, учениците задължително трябва да са у дома до 22 часа. Няма вече да има нощни дискотеки, заливат се от самохвалства чиновниците. Че то и сега има определен вечерен час /на хартия/, на кръчмарите са наложени ред ограничения по отношение на малките /на хартия/, полиция, общини, училища, общество са задължени пряко или морално да бдят над всичките тези неща /на хартия/. И? Но „И”-то не е важно, по-важното е сега да се отчете дейност – отново и отново да се пишат и преписват едни и същи постулати. Които, впрочем, са залегнали и сега в Закона за народната просвета, Правилника за прилагане на закона, училищните правилници, в куп документи, свързани с школото.


А вътре, в самото училище…Какви неща ще стават! Младите хора ще влизат само с униформи /абе, нали беше по избор нещо?/, без бижута и грим /как ще се разпознават една друга без грим?/, че и без татуировки на видими места. Интересно, дали сега носещите ги ще бъдат драни или грозната дамга ще бъде замацана с киселина? Никакви деколтета и къси поли! Изобщо, както твърдят чиновниците, начело с прословутия замминистър Кънчо – ако учениците не изглеждат прилично и подобаващо, ще бъдат гонени. То трябва Нобелова премия да получи човек, успял да определи всеобщата константа на „прилично и подобаващо”. Това било, според Кънчо, нищо прекалено разголено и предизвикателно. Бая разлята формулировка, като се сетя, че познавам куп комшийки, за които даже липсата на фередже е прекалено разголване. И други, които закопчани до шия така люлеят…ммм, както казва Чудомир, „две прасенца в пазвата”, че не трябва и да се разхвърлят по деколте.


А, има и мерки срещу родители и учители. Първите ще посещават часове при специалист /какъв?/, ако не могат да се справят с децата си. Предполагам – при бияч. А в училище ще се забрани пушенето изобщо. Което пушене отдавна е забранено, ама на – да се напише пак. Предполагам – за по-голямо сближаване с учениците при съвместно пафкане зад дърветата около школото. А после ще се напише пак, и пак – нали трябва да се намира занимавка на паразитите в МОН. Изобщо – поредното бумагоцапане. С поредната закана за действие. В бъдеще евентуално време.

Добави мнение   Мнения:1 1