Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Павлин Димитров призова за край на реформите в МВР
Добави мнение   Мнения:14 1
Бай Желязко
15 Дек 2008 00:26
Мнения: 3,418
От: Bulgaria
Боже!!!Вижте им само зурлите и външния вид на тия милиционери и друго не ви трябва!Не съм срещал нищо подобно при скромните ми обиколки на земното кълбо!В нито една що-годе приемливо цивилизована държава!Правели били пушещ протест!Милиционерите, с фасове в ръка!?Исусе!!!.....
starija hush
15 Дек 2008 02:58
Мнения: 5,041
От: United States
Па тия по дебели от мен.За да даде по голями заплати на ченгета даскали и доктори държавата ще трябва да увеличи данак сградите.Но тогава как пенсионерите с 120 лева на месец ще могат да плащат данаци по 300-400 лева годишно?В Америка преди 40 години полицаите работеха след работното си време като шофиори на таксита за да им стигнат парите.Да се учат от братята американци всички на които не им стигат парите.Бачкане на две места че даже и три като моита наи старата щерка.Купи 7 дома преди неколко години но доходите от наеми не са достатъчни да погасяват моргичите и трябва да дава и от джоба си.
foo
15 Дек 2008 03:29
Мнения: 293
От: Bulgaria
А бе вие за държава без полиция ли сте? Да не сте някои мутри? По цял свят най-учените не работят като полицаи, ама ако в САЩ сте се срещали главно с полицаите им, едва ли сте видели това.
Русчуклия
15 Дек 2008 07:54
Мнения: 154
От: Bulgaria
Нали МВР и МНО са деполитизарани, защо трябвада имат политически ръководства? Държавата не е на никоя партия. Полицаите изпълняват заповеди. Истинската корупция е от шеф на РПУ нагоре. Тук слагам и шефовете на икономическите полиции. Не твърдя абсолютно, но голям е %. Почти Всеки сутеньор плаща на някого. Но това не се вижда - виждат се дребните кокошкарски неща. Защо журналистите не видят какви коли имат началниците ,
какви вили имат. Всеки по-малък н-к работи за по-голям. Миков работи на болшевишкия принцип - каквото и да става, Партията не е виновна. Казвал съм го, и пак го казвам - не може с това ръководство/създадено от болшевики, стяхно мислене/да направи реформи в МВР. А тия дето злорадстват - предполагам, че сте маргинали в работата, в личния живот. Прибирате се в 17ч., сядате пред комп. и ....плюете. Някога да сте се залагали за други, да са ви вдигали нощем заради чужди простотии. Не си ли задавате въпроса, че и те търсят ценностите в хладилника, децата, жената. Голяма част от тях са на свободен наем. Вярно всяко стадо има черни овце но.....Мечо Пух има такъв лаф: "Този прилича на врагът, значи той е врагът". Така мислеха болшевиките. А някой да се усъмни, че ДАНС върви към създаване на ДС?........
Русчуклия
15 Дек 2008 08:11
Мнения: 154
От: Bulgaria
Да добавя. Ще дам за пример уестърн. Вилнеят бандити, всички разчитат на шерифа, но всеки си стои в къщи. Шерифа го убиват, бандюгите с помощта на кмета/той винаги е техен/ си назначават свой за шериф и.....градът е става .спокоен. Нещо да се е променило от тогава насам. Поне в нашата Демокрация? Защото ние сме народ от възмущаващи се, заклеймяващи, но никога протестиращи и борейки се за правата си. Защото може да живеем бедно, но защо да рискуваме спокойствието си, протеста си пред телевизора, малките си придобивки в тоя живот. Преди години един селянин ми каза - Не ме интересува, аз си гледам животните и градинката, за другите неща има хора в София- да мислят за тях...
генек
15 Дек 2008 08:23
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Русчуклията,
ама винаги във филма се появява някой, който хем не харесва статуквото, хем умее да пуца точно и бързо, хем се е уредил като главен герой, та е безсмъртен.
И, като почне да върти револверите...После той става шериф. За сетнешното положение в града филмът не разказва.
За да даде по голями заплати на ченгета даскали и доктори

По-големи заплати, колега, ще получат милиционерите. Учителите бяха зарязани от така нареченото общество /с извинение за мръсната дума!/, докторите са вече почти извън държавната система.
Копоите са нужни, копоите! Ама наистина - как ще пазят властимащите с тия преливащи не на вълни, на цунами, шкембета? Хубава снимка!
Сократ-май
15 Дек 2008 09:01
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Драги Генек,
Виждам описаната от теб ситуация в малко по-друга светлина - като финала на любимия ми филм "Великолепната седморка". Там накрая мексиканците награбиха сопи, столове и гребла и се юрнаха да трепят бандюгите. А кръчмарят (съюзник на страховития сеньор Калвера) се поогледа, поослуша и също грабна тоягата.
Ха на бас, че след края на филма е основал някое мексиканско СДС!
Русчуклия
15 Дек 2008 09:52
Мнения: 154
От: Bulgaria
Забравих - и децата на кмета и шерифа отиват да учат в чужбина.
Хубави финали посочвате, но BG не е Холивуд. Но това за кръчмаря-хареса ми.
генек
15 Дек 2008 10:07
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Сократе, Русчуклия,
сори, но трябва да посочим наш, роден финал. "Под игото".
Тоя луд беше единственият човек, който се осмели да протестира.

pepso
15 Дек 2008 12:57
Мнения: 192
От: Bulgaria
Ако закрият няколко агенции, които и без това не правят нищо, ще има изобилие от пари и за полицаи, и за учители, и за лекари.
mitkog
15 Дек 2008 13:12
Мнения: 5,063
От: Bulgaria
аз да подпитам...колеги форумци абе греша ли или в целата таз протестна организация ми се привижда сянката на лю гран помпиер и бивш глав сек бат бойко ?
Може и да греша.....и дано да греша но при масова стачка на полицаите, еле ако се закъчат към тях доктори и да речем пак учители щъ си имаме работа с нов кабинет и може би (при възникнали реални безредици) нов примиер с удобно мнозинство в парламента.
Изборите не са кой знае колко далеч - до момента нямаме категоричен победител....
само аз ли параноясвам или има някакъв малък шанс бат бойко да е дръпнал една две врръзки с цел предизборно пренареждане на тестето ?
Чисто теоритично - като се изолираме от тамата прави или не са полицайте да протестират...има ли някой интерес от подобни протести и кой евентуалнои е той? До момента кметът мълчи.. а обикновенно не пропуска да се покаже по талавизора туй арно момче или поне при бареката да се изкаже...нещо нетипично а нетипичностите ми пораждат едни луеки съмнения....
Старшина Петров
15 Дек 2008 13:31
Мнения: 518
От: Bulgaria
Защото хората трябва да знаят къде са и на каква длъжност, и какви функции и отговорности имат", верно гусин Гл.секретар. Да видм колко време ще ви трябва да напишете длъжностни характеистики и процедури. Колко време? Ако не можете - наемете външни консултанти, европол. Не си трошете празните кратуни да измисляте нещо измислено.
А иначе, т.нар. полицаи ми приличат на дребни мошеници от битака или илиянци....Сигурно са под прикритие и с дегизировка....
наблюдател 3
15 Дек 2008 16:44
Мнения: 483
От: Bulgaria
Махайте Икономическа полиция!! По добре звено към НАП.
into
15 Дек 2008 16:51
Мнения: 3,061
От: Bulgaria
Може ли в ненормална държава да има нормална полиция?
Добави мнение   Мнения:14 1