Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Хората не познават исляма и се страхуват от него
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:105 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »
Yantar
30 Мар 2009 23:16
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Т'ва да не е бай ви Асаня? И той така иска да се преправи историята, а ако може и "Под Игото" да се пренапише.
Yantar
30 Мар 2009 23:33
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Както казва Пророка, обществото е като един кораб....
*
Ъхъ, големи мореплаватели са били той и аверите му.
*
Бях в Египет миналата година - екскурзовода като разбра, че съм от България тутакси ми тури в ръцете образователни материали за исляма... на български език!! Не знам де ги печатат - ама имаха и на Македонски. Аз си взех и от тях - щото по-забавни ми се видяха. Седнахме в някаква турскоподобна джамия в т.нар Цитадела и оня ме светна за научното обяснение за исляма докато разлиствах литературата - обясненията беха желязни - с графики, таблици и мнения на "американски експерти" утвърждаващи научната вярност на исляма и правотата на списаното от т.нар. пророк. Сърце нямах да му кажа, че същия пророк нищо не е написал, щото цял живот си е останал неграмотен. И закимах на обясненията. Той - видимо предугаждайки някои други въпроси ме насочи към дребна книжка за Жените и Исляма дето надълго и нашироко оборваше сура не знам си и коя си (абе оная дето разправя как да се отнасяш с жените си и срещу колко овена да ги размениш). Въобще изпипана работа. Капка вяра да имах - щех да му я дам. Ама на.
*
Въобще, като човек иска да вярва в нещо - я в исляма, я в македонизма, я в светото крушово дърво (що ли пък не?), я в джедаите - толкоз може да се вживее, че направо да се отвращава, че другите не споделят измислиците му. От там - до това да почнеш да си измисляш геноциди, световни конспирации с и прочие са само няколко бързи крачки.
*
Впрочем - честита победа на републиканците в Измир. Малко надежда на фона на изборния погром от страна на ислямистите от АКП.

Редактирано от - Yantar на 30/3/2009 г/ 23:35:05

maguar
31 Мар 2009 00:41
Мнения: 118
От: Bulgaria
"радикален ислям -думите се самоизключват" Абе тоя за съвсем дебили ни взе.По цял свят са се пръкнали стотици радикални групировки.Радикален ислям като термин вече съществува във всички езици, само наш ГУНЧО ги самоизключва и отрича съществуването им.P.S.забравих и анадолската чучулига!
PokerFace
31 Мар 2009 00:42
Мнения: 1,882
От: Bulgaria
В моето село земята за църквата е дарена от мюсюлманите и има ферман на султана.
А той/те от Мала Азия ли а докараха тая земя бе Мюмюн ага?Как можеш да се допилееш от майната си и да ми подариш нещо , което е било на баща ми, а преди това на дядо ми ит.н.т!Иначе по принцип съм доволен от разговора с Гл.Мюфтия, и никой не отрича , че "официалната" версия на исляма е нещо добро! Защо ли не ме успокояват обаче уверенията му, че нашите мюсолмани като граждани на страната не биха тръгнали да правят золуми с/у собствената си държава и народ!Ония откачалки в Ирак дето ката ден взривяват наред-да не са от Свидетелите на Йехова случайно? А Палестинците да не са от Марс паднали! Да -сериозни неща не е имало ДОСЕГА! Но картите се размесват и то не в наша полза!Провокацията с неистовия вой от Джамиите настройва много повече нормалните хора с/у тях , от Сидеров и Расате -заедно!Мен лично и кърпите по главите им не ми пречат, свикнал съм от дете със забрадени и ошалварени жени-страшно работни и скромни хора м/у другото! Докато под шамиите няма колани с експлозиви , всичко е ок!
Mars Attack
31 Мар 2009 01:14
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
Много добре ("сладко и приспивно" ) ги реди човекът, но реалностите май не го подкрепят така категорично, както би му се искало...


Дори да не говорим за тероризъм, някак си не се "връзват" в 21 век такива неща като многоженството и третирането на жената като "апендикс" на мъжа, обрязването на клитора или пребиванео с камъни, излизането на улицата само спридужени от съпруг или друг мъж в емейството, т.н., нито пък смъртната присъда заради сексуалната ориентация на индивида, и прилагането на принципа "който не е с нас е против нас" (т.е. е гяур и неверник). Да живееш в 21 век по нормите на 14-ти - не !


Отделяне на религията от държавата, равноправие между двата пола във всички сфери ... Нима има бедни само сред мюсюлманите ? Но някак "странно", но повечето от терористичните актове са дело именно на представители на тази религия. Някой да ми помогне д си го обясня ?

Казано с думите на великия британец, "има нещо гнило в Дания" ...

Редактирано от - Mars Attack на 31/3/2009 г/ 01:18:50

Mars Attack
31 Мар 2009 01:17
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
PokerFace,


Подчертавам факта, че на Марс НЯМА палестинци, нито други мюсюлмани. Слава Богу !
Болярчето
31 Мар 2009 03:00
Мнения: 2,995
От: Bulgaria
И на мен не ми изглежда добре, когато гледам полуголи жени.

Тоя да не е обратен?
Xenon Lamp
31 Мар 2009 03:25
Мнения: 218
От: Portugal
......Мюсюлманите в България са от България и са български граждани.....

Ех, Мюмюне, Мюмюне, друго хортуват твоите аркадши из Кърджилъка – викат, че всички мюсюлмани били ТУРЦИ и че българите сме били РАЯ. Издигат ТУРСКИ знамена, официалният език в тия райони отдавна е станал ТУРСКИЯТ. Между другото, твоята петкласничка знае ли перфектно български? Защото по–голямата част от мюсюлманите в България не го знаят, или ги е страх да го говорят. Има едни "лидери" дето ги "подкукуросват" на тема "майчин език". Какви български граждани са те, като не говорят български? При положение, че са родени и живеят в България и че ако не майките им, бабите им са говорели български? Мюсюлманите като тебе с образование са малко, повечето са прости хорица. И те, и такива като теб волно или неволно носят съчки за кладата, на която един ден може да изгори България. O, Sancta Simplicitas!
Мелхиседек
31 Мар 2009 03:42
Мнения: 13
От: Bulgaria
Ориана Фалачи трябваше да задава въпросите към този уж "меланхоличен" кюфтия, а не този небрежно разсеян и набеден за журналист човек.
Чичо Фичо
31 Мар 2009 04:56
Мнения: 24,838
От: United States
Няма полза от такива приказки.

Фактите са, че в България само 3800 деца учат с религиозни ислямски неделни училища, и броя им намалява. Бълг. мюсюлмани вече масово сменят имената на децата с български, като отиват да учат в големите градове или чужбина. България е в ЕС. Влиянието на Турция у нас е вече много по-слабо, отколкото беше в началото-средата на 90-те години, когато още ни изглеждаше западна, демократична и пазарна. И ще отслабва всяка година.

От друга страна, у нас се строят сега много повече църкви, отколкото джамии. Само във Варненско-преславската епархия в момента се строели 430 бълг. църкви, вкл. големи като св. Прокопий във Варна на пл. Отец Паисий - почти колкото катедралата по размери.
Bay Hasan
31 Мар 2009 05:09
Мнения: 8,555
От: United States
Човекот е казал бая истини, ама форумните патриотари па скокнали от пусто в празно да преливат...
Верно, наш Любен се е опитал да провокира г-н Мюмюн с ачик-ачик глупости от сорта на:
" - Но това е факт, държавите настина изчезват."
или
"- Има обаче една сентенция - не всички мюсюлмани са терористи, но всички терористи са мюсюлмани.",
но и на него нещо не му се е отворил парашутът.
От друга страна пък, както е казал уважаемият Бирали...реалностите са такива, каквито са, и не нащо поколение ще реши казуса с толерантността към иноверващите.
Дали наще деца и внуци ке успеят, а приятели?
Дали те ще разберат, че особено на Балканите, много повече са нещата, които ни свързват, а не тези-които ни делят?
Дали?
За г-н Мюмюн...
Bay Hasan
31 Мар 2009 05:13
Мнения: 8,555
От: United States
Фичка, ти куга стана цоциалист и кога ти почервеня заднико, бре мискинино...
кормиснош
31 Мар 2009 05:37
Мнения: 2,010
От: Uganda
Yantare, Yantare не мой се бъзика с Джедаите, ами хвърли едно око Натиснете тук. Някъде беха споменали, че са повече от 400 000 души.[/quote]
maguar
31 Мар 2009 05:52
Мнения: 118
От: Bulgaria
те бомбата дето гръмна във вагона майки с деца на гара Буново я заложиха ислямисти от МАРС.Да не си мислите че бяха български.Също и бомбите в Пловдив , Варна, Сливен........тях пък ги заложиха ислямисти от ЮПИТЕР.
Mexikanski Vozhd
31 Мар 2009 06:00
Мнения: 1,597
От: USA
Простака има нужда от религия за да се чувствува силен.
Който умее да се възползува от религиозноста, побеждава.
Бей Асан го знае, та затова се репчи като обрязан пр*ч.
oIo
31 Мар 2009 06:28
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Безнадеждно е да се обяснява на местните педриоти. Те заслужават да им докарат една банда диви уахабити от планините на Имарат Кавказ та да видят за какво става дума когато говорим за "радикален ислям". Чак тогава другарите биха открили разликата и чак тогава българските мюсюлмани ще им станат драги. Ма да спи зло под камък.
kukakerpeden
31 Мар 2009 06:54
Мнения: 340
От: Bulgaria
Този цитат от корана е достатъчен за да опровергае автора:

Коран, Сура 2 Кравата, 191
191. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш.

Става въпрос за хората които не изповядват ислям.Толкова е миролюбив исляма, че в корана е определен и размера на камъните с които да бъдат избити хората които не се кланят на аллах.Същите тези миролюбиви мюсюлмани в името на миролюбивия аллах взривяват автобуси с жени и деца.
ivo kunchev
31 Мар 2009 07:17
Мнения: 5,363
От: United States
Aбе , колкото е миролюбив исляма, толкоз и християнството...Религията е една.Както и човешката алчност и зверство...
Светло Пиво
31 Мар 2009 07:20
Мнения: 2,124
От: Bulgaria
Не се занимавам с религия. Не ме интересува исляма, каквито и теории и писания да ми се предлагат. Гледам фактите, а те са против.......... Ясно и просто........
Да си проповядват някъде другаде. Аз не ги искам.........
aminali
31 Мар 2009 09:00
Мнения: 1,012
От: Bulgaria
И аз не съм специалист по религиите, но ми е много странно нещо друго - не знам дали някой от форумците може да даде мнение?
Според мен голямата разлика между християнския и мюсюлманския свят е в това, че в ислямския свят не е възможно да бъдеш и да живееш като атеист - примерно да не се обрязваш (ако си мъж) или да не носиш забрадка (ако си жена), да не ходиш на джамия, да не празнуваш байрям или не знам какво си там. Там не можеш просто да кажеш - това не ме интересува! Ще ко кажеш, ама главата ти може и да падне в следващия момент!
Докато в християнския свят е напълно възможно да живееш като убеден атеист и изобщо да не се занимаваш с религия, да не празнуваш празници, да не спазваш ритуали и пр. Поради което все пак ми се струва, че християнската религия е много по-толерантна...
Сократ-май
31 Мар 2009 09:24
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Аминали,
Ето ти простичкия отговор според мен.
Ислямът е възникнал около 6 века след християнството. Очевидно всяка религия има определено "технологично време" за съзряване. Тия 6 века не могат да бъдат наваксани. Затова ислямът днес е някъде на нивото на европейския ХV век.
Опитай се да приложиш всичко казано от теб към Европа през 1409 година. Май не би било възможно да речеш "Християнството не ме интересува".
Нали?
Добави мнение   Мнения:105 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »