Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Висш магистрат се опълчи срещу приятелските кръгове в съда
Добави мнение   Мнения:21 1
абулафия
01 Юли 2009 23:53
Мнения: 1,653
От: Bulgaria
Браво на съдия Пенчев! Нядявам се думите му да не останат без последица. Дано Бойко и този път поеме топката.
-
Най-тревожното е, че кандидатката Вранеску е призовавала да се провери сигурността на системата за случайно разпределение на делата. С това на повърхността е излязъл и конкретния механизъм за манипулации. Системата за случайно разпределение на делата е основна гаранция срещу корупционни схеми, понеже силно затруднява планирането на процеса на плащане. В момента обаче, тя е един софтуер, за който никой не знае кога се използва и кога се прескача. По всичко, което ми е извество (от съдии) за програмата не се води нито отчет нито лог-бук, по които да може да се сравни дали всички дела в срочната книга реално са минали през нея и дали резултатите са спазени. Така отделни папки "случайно" могат да прескачат програмката и да кацнат на бюрото на съдия, който ще ги реши правилно или пък, който трябва да поработи по по-тежки дела докато си вземе поука и стане симпатичен на секретарката на шефа.
-
Интересен битов детайл е, че тази програмка (ако не греша силно) е правена от Информационно обслужване АД, там дето съветника на Станишев и прочее...
-
Много има да се чисти...

Редактирано от - абулафия на 01/7/2009 г/ 23:56:25

баничка
02 Юли 2009 00:33
Мнения: 1,018
От: Bulgaria
Висш магистрат се овълчи срещу приятелските кръгове в съда
Светло Пиво
02 Юли 2009 01:19
Мнения: 2,124
От: Bulgaria
Висш плагият се напърчи за приятелските кръгове в съда ....
Va
02 Юли 2009 01:48
Мнения: 1,278
От: Bulgaria
По 15 години по снимка и месторабота. Отделно за конкретна работа
овца последна
02 Юли 2009 02:33
Мнения: 2,011
От: Bulgaria
Има ли софтуер винаги може да се манипулира. Най-добре съдиите да се избират на същатата машина с топките като при тотото, като на всяко число съответства определен съдия. Обаждат се от даден съд в София, завъртат машината 2 сек, излиза числото казва се на съда и по него от списък се вижда съдията. Цялото теглене се филмира и се архивира.
lente
02 Юли 2009 03:11
Мнения: 1,189
От: Germany
Лаптопът е много важен.... Убеден съм, че повечето магистрали го гледат като голям камък...
ivo kunchev
02 Юли 2009 03:53
Мнения: 5,363
От: United States
Не бе, lente, джиткат си игрички докато нещастникът, който трябва да плямпа, плямпа....
Абадабчо
02 Юли 2009 08:25
Мнения: 2,025
От: Bulgaria
Праскат World of Warcraft, като ги гледам около 25 човека са, колкото 1 райд. Гилдията им сигурно е Judges of Dread.

Редактирано от - Абадабчо на 02/7/2009 г/ 08:26:35

Zmeja
02 Юли 2009 08:32
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Проф. Воденичаров, споменат в статията, е емблематична фигура в българската юридическа общност. Той е декан на правно-историческия факултет на Югозападния университет (ЮЗО); професор по административно право; председател на общото събрание на факултета; председател на Специализирания научен съвет по право към Висшата атестационна комисия; бивш член на Висшия съдебен съвет (ВСС) и негов говорител; постоянен експерт към конгреса на местните и регионалните власти към Съвета на Европа...

Из словото на проф. Александър Воденичаров от заседание на катедрите по история на Правно-историческия факултет :
"След като се вземе решение, ако искаш да си с тоя колектив и да крачиш в една стъпка, крачиш. Ако не - излизаш извън строя. Искам ясно и точно да го кажа. Може да съм много категоричен, но ще го направим. Аз ви казвам, че като юрист ще намеря съответните правни механизми да го реализирам. Деканското ръководство има подготвени варианти за управленска реакция, ако нещата не утихнат. Дали е правилно решението, не го дискутираме. Мога да кажа, че много бързо мога да разбера от кой интернет клуб е излязло и мога да изясня точно кой го е подал. И утре във "Вяра" или в "Струма" да напиша, че еди-кой си не смее да излезе тук и да го каже открито, използва анонимно. И този интернет клуб да бъде закрит или съответно от кой личен компютър... И да се разберем ясно и точно. Не прекъснат ли тези неща [преподаватели, които пишат срещу Воденичаров интернет-форуми], ние ще ги прекъснем чрез кадрови промени."
Вегетарианец
02 Юли 2009 08:47
Мнения: 1,628
От: Bulgaria
Лидерът на РЗС Яне Янев представи класацията топ 10 на най-корумпираните политици:

1. Ахмед Доган - „Той е истинският генератор на грандкорупционни схеми през последните 10 години", категоричен е Янев.
По думите му лидерът на ДПС действа по усъвършенстван Луканов модел. „Създал е перфектна схема за пране на пари чрез фиктивни фирми", каза още Янев.

2. Симеон Сакскобургготски или според РЗС „чадърът за юпитата аферисти". Според Янев лидерът на НДСВ е ощетил държавата с 3 млрд. лв. чрез неизгодни сделки.
Освен това, допълни още Янев: „В царските обръчи са потънали над 300 млн. лв. 15 тома от по над 200 страници всеки са документите, с които разполага партията за възстановяването на царските имоти.

3. Сергей Станишев или „уволни човека - запази схемата", а също така и мистър клийн". Той подкрепя корупционната култура.
Сергей Станишев е персонално отговорен за грандиозната схема за източване на средствата от предприсъединителните програми, посочи още Янев и изтъкна, че над 2 млн. лв. струват предизборните билбордове на БСП.

4. Пламен Орешарски или според РЗС „синьо-червеният доставчик". Той е цар на подмяната на документи, смята Янев.

5. Николай Василев - „комисионерът на софтуер" Той е магьосник - с малки поръчки взема големи комисионни", изтъкна Яне Янев. Създал е съзвездие от корупционни пътеки. От РЗС също така го признават за министър на хаоса.

6. Емилия Масларова - „социалната доячка", която според РЗС източва държавата чрез фирмите на мъжа си.

7. Николай Цонев - „царският брокер на едро" или „съвременният барон Гендович"

8. Емел Етем - „дамата на бедствените претакания".

9. Асен Гагаузов - „министър кражби на всеки километър".
Според Янев Гагаузов търси на всяка цена да си осигури имунитет заради предстоящия на есен доклад на ОЛАФ за далаверите в МРРБ.

10. Евгений Желев - „анестезиологът-рекетьор". Според Яне Янев здравният министър е превърнал Стара Загора в свое корупционно убежище, а НЗОК в пирамида.

Четири години поддръжниците на Яне Янев са събирали документите за политическите далавери.

В отговор на въпрос на news.bg дали от партията ще ревизират дейността на фирмите, замесени в пътни далавери, дали ще предоставят данните на прокуратурата, Янев отговори: „Да, ако РЗС е част от правителството на ГЕРБ и Синята коалиция тези фирми ще бъдат ревизирани".
Ако партията остане в опозиция, по думите на нейния лидер, ще продължи разкриването на корупционни схеми.

Гагаузов е изнесъл от МРРБ десетки хиляди документи, които го уличават в злоупотреби, каза още Яне Янев.
Част от документите се съхраняват в европейските институции, допълни още той.

Имунитетът му ще бъде снет, категоричен е Яне Янев и обеща, че едно от първите предложения на РЗС в 41-вия парламент ще бъде създаването на анкетна комисия по случая Гагаузов.
Размер на шрифта: a a a
Последни от Политика
Стартира българо-белгийски проект за миграционната политика
Разискват разрешаването на замразени конфликти
Българският консул в Лондон не познава законите
Юрген Рот подкрепи Синята коалиция
Петър Димитров: Гласувайте за Коалиция за България, за да няма ново споразумение с МВФ
патриарх Никифор
02 Юли 2009 09:06
Мнения: 3,571
От: Vatican City
Яне Янев е обикновен циркаджия и мошеник, при това на заплата при Ристето Бисеров, т.е. при Доган.
ivo kunchev
02 Юли 2009 09:19
Мнения: 5,363
От: United States
Не прекъснат ли тези неща [преподаватели, които пишат срещу Воденичаров интернет-форуми], ние ще ги прекъснем чрез кадрови промени." И ако и това не помогне - разтрел!Тъй ами, кво ще се разправяме с разни форумни идиоти...
checho
02 Юли 2009 09:46
Мнения: 1,050
От: Bulgaria
Красьо от Плевен, черничък с ланци" ходи по партийни централи и кандидати за шефове и им предлага между 8 и 13 гласа от съвета срещу 200 хил. евро.

Значи съдебната власт не е независима, а зависима от парите. И сигурно е още по зависима от количеството на парите. Втакъв случай Темида трябва да се изобрази с куфарчета в ръце, а не с везна.
Пенчев намекна, че решенията се вземат на много по-високо ниво.

Значи съдебната система е зависима и от партийте.Всъщност това го знаем, защото за 20 години нито един крадлив партиец не е влязъл в дранголника.
А за разпределянето на делата прав е Овцата-сферата с топките. Даже тая сфера трябва да се върне и в тотото. Имам чувството, че и там мирише.
Devil
02 Юли 2009 10:02
Мнения: 3,559
От: Bulgaria
Предизвестен избор. Новият председател си получи отплатата за успешно изпълнената поръчка по делото с бившия шеф на Топлофикация и много други дела, по които той не правораздаваше, а изпълняваше. Мястото на такива подлоги е в затвора, но в България те оглавяват една от най-важните правораздавателни институции. Относно снимката с лаптопите: Някой пак се е уредил роднината с тлъста поръчка за лаптопи на непазарни цени, мамка му! Лаптопи въобще не им трябват, за да гласуват по съвест.
ГОТИН
02 Юли 2009 10:06
Мнения: 271
От: Bulgaria
пенчев за пореден път е в ролята на "крадеца вика дръжте крадеца". Поредния популист, но в съдебната система. Пенчев първо кажи за случая със съдията Марио Димитров, който беше назначен като твое протеже във ВАС и го пращаш с Магдалинчев в един състав. кажи за дъщеря си преди да говориш за сина на Воденичаров - тя къде работи? /не че поощрявам Воденичарови, но ти си същият!/. Кажи във ВАС има ли случаен принцип на разпределение на делата и ако имаш наглостта да кажеш, че има - каква е вероятността 5 дела свързани с регистрацията на СДС за изборите все да попадат при един и същи състав. Много голями наглец и циник си Пенчев и затова ще отговаряш рано или късно на тези въпроси.
georgi_1
02 Юли 2009 10:07
Мнения: 73
От: Bulgaria
Гологлавия дебелак е съдията на мафията. И на външен вид си е лика прилика с колегите мутри. Имам личен опит от СГС, когато пишат безумни решения, за да защитят мафията. Плащаш си и мутрата урежда решение в твоя полза. Плащаш си и оттърваваш пандела... Съответно мутрата си плаща на ДАНС и сметната палата и излиза света вода ненапита и гордо се пъчи с карах краден мерцедес, осигурен от гологлавите събратя ?
XYZxyz
02 Юли 2009 11:35
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Доскоро в съдебната система имаше само един клан на мафията - този на СДС. После се появиха два клана - на СДС и на ДСБ. В последните години има и други кланове на мафията и е съвсем нормално един клан на мафията да се опълчи срещу друг клан на мафията.
XYZxyz
02 Юли 2009 11:37
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Вегетарианец,
в първата тройка на тази класация трябва да е Мафиянски - съюзника на Яне Янев, а го няма. Защо ли?
Born
02 Юли 2009 16:29
Мнения: 1,994
От: Bulgaria
Браво, Коце, Браво Пенчев! Дойде му акъла на големия магистрат да критикува приятелските кръгове! А през тези осем години, през които беше депутатин и баш съдия, къде беше да ги види? Макарите си ли драпаше /с извинение към дамите/, що ли ? Или сега му се фокусираха цайсите ?
Петко Фенерски
02 Юли 2009 21:44
Мнения: 806
От: Bulgaria
В ръководения от Пенчев съд (ВАС) е същото.

Много примитивна рекламна кампания на НДСВ кадъра г-н Пенчев.

Толкова много хора се хванаха. Възхитен съм от медиините връзки на НДСВ!

Г-н Пенчев, защо сега, по време на кампанията? Защо не го казахте по-рано? Да не би вчера да е започнало това?

Защото ще бъдете ИЗОБЛИЧЕН след махането на НДСВ от власт. За същото там където Вие ръководите.... При ва се решават по поръчков начин делата!
Треперите за репутацията си когато партията, която Ви сложи се сгромолясва от властта и иска пак.

А иначе браво. По-добре късно от колкото никога!!!
Петко Фенерски
02 Юли 2009 21:50
Мнения: 806
От: Bulgaria
Смяната е обичайна червена практика, която детето Станишев тепърва ще изучава.

Прави се в полза на реално от закотвените несменяеми директори на дирекции по министерсва, обслужващи партиите. 6те подхлъзват всеки началник, но никога не виждаме имената им в медиите.

Сменяте началника, и при следващия кабинет новият се оправдава, даже форумците ще го оправдаят. Вижте Вълчев колко е добър, прикрива предходните, ама к'во, нали са колеги, да му простим ИЗМАМИТЕ, щото уж прави нещо. Това е само пример.

Явлението е характерно за България и е просто "пране на биографии"...

Хиляди прецакани дела и граждани - той старият е виновен, аз съм нов, тъп и нищо не знам и не отговарям....
Добави мнение   Мнения:21 1