Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Депутати от ГЕРБ искат забрана за преливане на гласове
Добави мнение   Мнения:8 1
генек
28 Юли 2009 07:38
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Според Мелемов не може човек, който плаща данъци и живее в друга държава, да определя съдбата в друг регион и друга държава.

Има здрава логика! И, за да не рипнат колегите от чужбинско, подчертавам - КОЙТО ПЛАЩА ДАНЪЦИ В ЧУЖДА ДЪРЖАВА!
Това е основата, материалното участие в предприятието. Иначе, какво става? Отива някой и започва да нарежда кой да е шеф на фирмата, кой какво. Защото, видите ли, някога живял на това място, та имал сантименти.
Данъци - гражданство.
Останалото са мили картинки на разбирателство между хора от една кръв, пръснати по белия свят.
Homo faber
28 Юли 2009 10:22
Мнения: 34
От: Bulgaria
Чудесно казано! Само акционерите на фирмата имат право да решават кой да бъде в Управителния съвет, другите са си странични хора без право на глас. Колкото до сантиментите - като им е толкова мила България, да се върнат и да помагат с труд, данъци и обществена активност да я изправим на крака.
checho
28 Юли 2009 10:34
Мнения: 1,050
От: Bulgaria
не може човек, който плаща данъци и живее в друга държава, да определя съдбата в друг регион и друга държава.

Ей това е истината.Всичко друго е намеса във вътрешните работи на България.
дъртреалист
28 Юли 2009 14:50
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Ама те данъците не са само "доход", има и за притежаваните тук имоти...
"Депутати от ГЕРБ искат забрана за преливане на гласове"
Ами... щом го искат..., сигур и ще го получат?
Само трябва да се помисли, как да не се обидят и отблъснат истинските българи в чужбина.
А на "набедените" българи да се даде възможност да концентрират любовта си върху истинската си родина, като същевременно им се пази и достойнството - да не ги употребяват за маша на нечии интереси.
Имам пред вид И много НОВИ американци, които плюят през рамо като чуят за България. Обаче идват тук да си извадят апендикса и да си направят мостовете.
Сега, ако САЩ, примерно, не позволяват двойно гражданство, ние кои сме, че да имаме различно мнение?
Хинин
28 Юли 2009 14:52
Мнения: 4,146
От: Bulgaria
Няма да е справедливо, но ще е най-полезно на практика за населението на страната…”Да имат право на глас само пребиваващите в страната в деня на изборите и живеещи в България 6 месеца последователно преди изборите. Отсъстващите нямат право на глас, независимо от причините за това.”
Имигрантите се покъсват да пишат из форумите и да дават акъл.Печелете си милионите, изкарайте си там пенсиите и елате да ги харчите тук….Пък и предприятия с нови технологии може да пренесете! Ще ви работим усърдно!Но да миете чинии, да паркирате коли и да ни давате акъл!...Мерси….
kempes
28 Юли 2009 17:07
Мнения: 4,716
От: Argentina
Най после един в парламента да каже това, което тук във форума пишем като луди вече с години.
Абе, хора, нещо Параграфа се позагуби, да не са го взели да помага там, тези думи съм ги чел в негови постинги.
Ха дано.
Светло Пиво
28 Юли 2009 21:45
Мнения: 2,124
От: Bulgaria
Точно така ..
Аз съм за такова ограничение, живея и плащам данъци на друга държава. Нека българите в България сами определят съдбата си...
paragraph39
29 Юли 2009 00:13
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
KEMPES,
/:/ "...Абе, хора, нещо Параграфа се позагуби, да не са го взели да помага там, тези думи съм ги чел в негови постинги..."
......................................... .....................................
ПРАВ си- това е моя Позиция отпреди много години тук/ и НЕ само тук!/, та и до ден днешен! Аз НЕ съм против Двойното/тройното и т.н. / Гражданство! Аз съм против човекът да има Права на гражданин на съотвеутната държава, а да НЯМА Задължения към нея! Сиреч, щом искаш да ползваш Права от една държава, трябва да участваш с Данък "Доходи" в нейната Издръжка! Или, образно, щом искаш да си СЪсобственик на имот, трябва да участваш, НАРАВНО с другите Съсобственици, в общите разходи за този имот! НЯМА значение дали реално го ползваш този имот или не! А ако НЕ искаш да плащаш- отказваш се от Съсобствеността!
И още нещо: сега България е член на ЕС- и плаща Членски Внос от близо 700 милиона евро годишно! Тази сума я плащат българските Граждани, които плащат Данъци/ вкл. Данък "Доходи"!/ в българския държавен бюджет- и, срещу това плащане, те имат Права на Граждани на ЕС, нали! Да, но и българските Граждани с двойно Гражданство, които НЕ плащат данъци/вкл. Данък "Доходи"/ в българския държавен бюджет, а в бюджета на друга държава НЕчленка на ЕС, само поради това, че имат и български паспорт/Гражданство/ имат Правата на Граждани на ЕС, но БЕЗ да участват в Издръжката на органите на ЕС! Излиза, че българските Граждани с повече от едно Гражданство имат Привилегии/ да НЕ плащат за Правата си на Граждани на ЕС/ пред "простосмъртните" едногражданствени български Граждани-НЕемигранти! А, нали, Привилегиите при Демокрацията са ЗАБРАНЕНИ?!
Добави мнение   Мнения:8 1