Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Как министри и депутати приеха закона за амнистията
Добави мнение   Мнения:10 1
anacephal
02 Окт 2009 00:47
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
"преставаме да се занимаваме с кокошкарите и искаме да гоним големите престъпници.."
Ами и ние да си изберем кои данъци да престанем да плащаме, пък да плеснем с ръце и да се прегърнем..
StrikeEagle
02 Окт 2009 08:30
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Докато не видим снимки като първата на
куманизката банда Р.Овч., Р.Петк, А.Гага.
и други.
Всичко са празни приказки.
ivanhoe
02 Окт 2009 09:15
Мнения: 189
От: Bulgaria
На кривата ракета, космосът й пречи.
Не е проблемът със Закона за амнистията - той е нужен, защото системата е блокирала и отчита хиляди осъдени на глоба или пробация за дребни неща, които могат да се накажат с жестока парична санкция или вземане на книжката за години.
Безстопанствеността е престъпление, което също е мъртво по принцип.
Чудя се защо не обвиняват т.нар. "бивши управляващи" за присвоявания, измами и пр., а се натискат да им повдигат обвинения по текстове за непредпазливост - горките - не са знаели що вършат!
генек
02 Окт 2009 09:56
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
С втория абзац съм съгласен, но това
системата е блокирала и отчита хиляди осъдени на глоба или пробация за дребни неща, които могат да се накажат с жестока парична санкция или вземане на книжката за години.

Птблокирането на системата е лесно - щом веднъж са ОСЪДЕНИ, какъв е проблемът да се програмира разделянето на видовете нарушения и наказания? Бюрократичен, нали?
Още повече, че прокурори и съдии искат наказания за хората с дребни /според тях/ жалби. Пречели им за "голямата" работа. Като че някой е седнал да разчепква големите далавери и престъпления.
strasimir
02 Окт 2009 09:57
Мнения: 318
От: Bulgaria
МНО-О-О-ОГО ШУМ ЗА НИЩО ! "Бившите " пак ще се измъкнат сухи , а " настоящите " няма да направят нищо по въпроса, защото много скоро ще са също " бивши " ...
Boianova
02 Окт 2009 10:49
Мнения: 1,138
От: Bulgaria
Много ми е интересно къде бяха всички тези наблюдатели, анализатори, бивши опозиционери /сега властимащи/ когато се приемаше законът. Защо не алармираха тогава, а разчепкват безплодно и многодумно чак сега? Къде беше юридическият екип на Б.Б., който бодряшки думкаше тъпана на възмездието, явно без да прочете действащите закони? Как да им вярвам сега на същите тези юристи? Какъв КС сезират, като прекрасно се знае, че няма да се върне назад законодателството и кой ял - ял, кой пил - пил, кака се ожени...
into
02 Окт 2009 17:45
Мнения: 3,061
От: Bulgaria
На България й трябват не амнистии, а сурово наказателно законодателство и няколко нови затвора. И какво пречи на сегашното герберско мнозинство да отмени или да промени закона за амнистията на предишното мнозинство /за който май е гласувал и един виден гербер, заедно с някои герберски съюзници/? Май този закон е удобен и за тези, които сега го одумват, но не го пипат. Знае ли човек утре как ще бъде.
Sir_Lanselot
02 Окт 2009 22:03
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Иван Костов няма да даде
Sуbil
02 Окт 2009 22:17
Мнения: 89
От: Bulgaria
"Как министри и депутати приеха закона за амнистията", както всички останали. Та нима министрите и депутатите не са безхаберни, но подкупни чиновници.
"Чиновниците са скъпи, а мълчанието им - златно".
Чиновниците могат да бъдат мобилизирани, не, а раздвижени само чрез порязването на джобовете им. Другото е "кафка-логия".
Viola
03 Окт 2009 20:25
Мнения: 77
От: Bulgaria
Добре давате поименно кой как е гласувал. За БСП и ДПС ясно, но тези от опозицията с какви очи ще искат възмездие за кабинета Станишев, като са ги закриляли на практика. Или те са си осигурили и собствената амнистия. Така ами ако Волен Сидеров им поиска имунитета.
Добави мнение   Мнения:10 1