Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Подслушване и таен свидетел ще са достатъчни за присъда
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:79 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
Brightman
25 Мар 2010 21:08
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Той обаче ще може да упражнява правата на защитник дори и без съгласието на клиента си

Кой изпечен престъпник им плати за да може да излезе сух от водата и при най голямото доказано престъпление ? Достатъчно е адвокатът му да не се яви, служебната му защитата да е без негово съгласие за да получи след това не само оправдание, но и тлъсто обещетение.
-
Тези или са много тъпи или работят явно за престъпността.
Ачо
25 Мар 2010 21:36
Мнения: 692
От: Bulgaria
Не мога разбра защо ритат срещу сересетата като доказателство в съда?Ква "полицейщина" и "фашизъм"/впрочем, каква ни е точно ползата, че били оправдали другаря Димитров, получава се, че еко не бяха го оправдали, леле, какъв ужас и колко страшно щеше да бъде...като в Одеса миналата година, от вица за заека и вълка/, ако има запис, законно направен след разрешение от съд, на който някакъв другар/или господин/казва някакви неща, които не са за казване?
Честно, не разбирам.И Костов е прав.Някой казал по телефона другиму:я му светете маслото на тоя, ама не, другарката Мая каза, че това не може да е доказателство, трябва милицията да намери друго, по-силно, или този първият да получи мозъчно кукуизпиване и да подпише саморъчно, да, аз, долу-такова, казах така.От умрял писмо по-често се получава.Има даже истински случаи.
Сигурно считат, че е много подло ти да си говориш, както майка ти те е родила, а некви подлеци хем да те слушат, хем да те записват, хайде холан, къде дават така!
Като търговията с гласове; о, да, престъпление е, о, голямо и сериозно е, ама със сересета не може се доказа, а как точно - не обаждат.
Тия от бесепето големи правозащитници се извъдиха.Айде, тия от депесето не ме изненадват толкуз, щото те нали се движат за права и слободи, та е некак си естествено, даже бих казал естественно.
Или не съм прав?
А това за резервния адвокат някой профи да го коментира, щото в тия правни дебри не е лесно за редовия гражданин да се ориентира.
Manrico
25 Мар 2010 21:41
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
А това за резервния адвокат някой профи да го коментира, щото в тия правни дебри не е лесно за редовия гражданин да се ориентира.
Правните тънкости са си за профитата, но редовият гражданин вижда, че най-често делата се отлагат и протакат с години по повод някакво отсъствие на адвоката - веднъж бил хремав, втори път имал час при маникюристка...А като има обвиняемият десетина адвоката, все на някой нещо такова ще му се случи. И трябва да се търси начин това да се спре. Дали това е начинът, не знам.

_______________________
Покажи неуважение към георги първанов (гоце), пиши името му с малка буква!
Блогът на Манрико
Brightman
25 Мар 2010 21:50
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
СРС-тата могат да се използват за доказателство, но само ако преди това бъде ясно разписан начин, така че да не могат да бъдат манипулирани. Щото мога да ви извадя видеоклип как си пиете уискито в лунен кратер. За звука още по-лесно.
-
Освен това е безсмислено. Има достатъчно начини на изразяване при които всичко може да бъде казано, уговорено и поръчано и да не се казва нищо нередно. Нали никой не си прави илюзията, престъпниците ще могат да бъдат изловени със СРС-та ? Освен ако СРС-тата не са манипулирани, разбира се. Но това пък означава не правосъдие, а режисирани активни мероприятия.
Brightman
25 Мар 2010 21:55
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
А за резервният адвокат, ако искаха да го направят, както трябва, то можеха да задължат всеки адвокат да представи списък от свои заместници и да бъде задължен под яки санкции, да осигури някой от тях при свое отсъствие по уважителни или неуважителни причини. Можеха да задължат и подзащитният, когато наема някой адвокат по презумпция да приема, че може да бъде защитаван и от някой от заместниците на адвоката.
-
Сега както са го направили скандално нарушават правото на защита. Все едно да ме натресат да защитавам тезите на Митев, без неговото съгласие. Че нали веднага ще му сменя номерата на всичките му бусове.
Ловкия
25 Мар 2010 22:00
Мнения: 56,087
От: Ghana
А, за тебе знаем...
Brightman
25 Мар 2010 22:02
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Ловкия,
за кой и какво знаеш ?
Ловкия
25 Мар 2010 22:11
Мнения: 56,087
От: Ghana
Че ти искаш да направиш мръсно на Митев.
Brightman
25 Мар 2010 22:15
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Никога. Просто ще защитавам тезите му така както ги разбирам, че би трябвало да се правилни, а не както той си ги разбира. Още повече, че любимците му считат това за правилно, а значи и той, като железен войник на партията не би имал нищо против.
Ловкия
25 Мар 2010 22:21
Мнения: 56,087
От: Ghana
Е как ще защитаваш тезите му, като ги смяташ за погрешни?
Значи ще защитаваш своите тези.
Brightman
25 Мар 2010 22:23
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Е нали и аз тва казвам. По повод адвокат за защитава някого против волята му.
A.ristotel
25 Мар 2010 22:31
Мнения: 1,101
От: USA
Някой май е гледал Rock'N'Rolla
Ловкия
25 Мар 2010 22:51
Мнения: 56,087
От: Ghana
Явно изхождаш от идеята за адвокатска защита тук, на нашата територия.
Щото аз съм чувал, че по принцип адвокатът трябва да защитава клиента си независимо от собствените си разбирания и критерии за добро, лошо, редно и нередно.
И ако Митев си иска табелите, ти ще трябва да убедиш уважемия съдебен състав от тулупи, че тия табели са табелите...
Calina Malina
25 Мар 2010 22:57
Мнения: 6,931
От: Bulgaria
Много ми е интересно какво е това животно "таен свидетел" и как точно ще свидетелства в съда. Ще му организират декоративна кабинка ли в съдебната зала?
В белите държави има "защитен свидетел" и защитата му отговарят гл. прокурор, спец. комисии... Ние тук ще свидетелстваме тайно, щото не можем да си опазим свидетелите.
kaily
25 Мар 2010 23:07
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Уф, ай дано най-накрая мръдне и съда и почнат да ги вкарват в затворите, поне малце възмездие докат съм още жива.
Байгънясах иначе в тая държава на корупция, а корумпираните от Марс.
Корумпираните от Марс, корупцията от Венера, българите за лудница, а съдиите вятър ги вее на бял кон.

_________________________________
ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ФАРС - http://www.kaily.dir.bg
Сократ-май
25 Мар 2010 23:22
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Абе, я ми обяснете, аз ли си фантазирам, или наистина само преди 2-3 дни една агитка пееше в хор: съдът не е виновен! Пожарникарят има законодателната власт - да променя законите и да оправи нещата. Ако не го направи - значи не иска да има правосъдие.
Що сега така се обръща лопатата?
Brightman
25 Мар 2010 23:34
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Ловкия,
тоя закон ще се прилага тук, а не в Рая, където всички са ангели небесни.
-
Даже има и още нещо - служебните защитници, назначавани пряко волята на подзащитния, трябва да са удобни на назначаващите ги за да бъдат викани пак. Щото ха познай, ако някой служебен защитник си приема работата присърце и затрудни обвинението или съда, дали ще бъде повикан пак.
Brightman
25 Мар 2010 23:40
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Сократ-май,
работата на съда зависи изцяло от работата на Народното събрание и законите, които то приема. Щото съдът работи точно по закона.
-
Проблемът е, че днешните промени в НПК са глупави и постигат точно обратният на желаният ефект. Бланково оневиняват всички обвиняеми, защото им отнемат основното право за справедлив процес - правото на защита.
А това право е гарантирано не само от българската конституция, а и от множество международни актове, ратифицирани и от България и които не само са част от вътрешното законодателство, но имат и приоритет пред него.
-
Всички проблеми на работата на съда и на правосъдието могат да бъдат решени от Народното събрание, чрез законодателството, но те не го правят. Правят глупости, а не обмислени и полезни неща.
Сократ-май
26 Мар 2010 00:07
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Брайтман,
Не искам да споря по същество просто защото не съм толкова вещ в материята.
Ако правилно те разбирам - смяташ, че подходът е правилен, но не и конкретните мерки.
Вероятно така ще кажат и авторите на изказванията, за които споменах.
Няма лошо. Дори би било добре да се развият тук мнения как, аджеба, да се променят законите, та високопоставените апаши да станат по-уязвими.
Подчертавам - по-уязвими, а не по-защитени.
Brightman
26 Мар 2010 00:08
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
По повод как елементарно се манипулира СРС.
-
Приятел полицай. Кара с превишена скорост. Спират го катаджиите. Скоростта е записана на радара и записът не може да бъде изтрит. Пускат го. На негов въпрос как ще се оправят със записа му отговарят - много просто, ще спрем следващият, който минава и ще го глобим въз основа на този запис.
simo
26 Мар 2010 00:10
Мнения: 8,455
От: Jamaica
какво е това животно "таен свидетел" и как точно ще свидетелства в съда.


каквото е по цел свет - witness anonymity му викат. хората пишат цели трактати по въпроса, само да има кой да чете. ма имането на ехидно мнение е по-лесно.

по темата - на мен не ми е ясно колко ще има полза от тия промени, особено от служебния защитнк - ако можеше да се разчита на съдиите, по-добро решение щеше да е нещо като мириканското contempt of court да има - възможност за съдията да начука каските на адвокатите, ако леката хрема им е по-важна от делото.

брайти, радвам се, че познанията ти по темата за срс са толкоз обширни, колкото и тия по генетика (т.е. нема ги никви).
Добави мнение   Мнения:79 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »