Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ГЕРБ пак ще вдига здравната вноска
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Спартак
25 Мар 2010 22:09
Мнения: 3,230
От: Bulgaria
Само че както при всяко съобщение не става дума за 2% увеличение на вноската, а за цели 25%. Не знам какви определения трябва да бъдат дадени на хората, които боравят с тази материя, на тези, които непрекъснато правят паралел с цените в Европа, но каквото и определение да им се направи и най- грозното ще е вярно. Защото никави приказки на възмущение не могат да бъдат еквивалент на едно умишлено убийство, понеже в този заговор срещу най- бедните има цял екип от мошеници, добре покрити от всякакви законови норми .

UNIVERS
25 Мар 2010 22:34
Мнения: 5,614
От: Bulgaria
Л - Мозъка - в стихията си !....
Бойко , ти поне си пич и не си глупав . Изгаси пожара, че и без това народа ни умира като мухи , облян от здравната реформа. Само това ни трябваше.
KGK
26 Мар 2010 02:13
Мнения: 734
От: Bulgaria
Нека се увелича здравната вноска, но да се направи диференциация спрямо тези, които рискуват здравето си пушейки, дрогирайки се, и пиейки. При тях спокойно може да се изискват 12%.
Brightman
26 Мар 2010 03:37
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
От 2011 г. ще се въведе задължително допълнително здравно осигуряване в частни фондове...2 на сто ще отиват задължително в частен фонд...
новите 2% вноска ще са лични и изцяло ще се плащат от работниците без помощ от работодателите...

Тия ще се окажат най наглите крадци. То не бяха опити да лансират ГМО, не са мераци за концесии и приватизации на миноритерни дялове в предприятия, имущества, инфраструктура, чисто държавни дейности, (като регистрацията на автомобили), сега и допълнителен данък 2% за частни джобове.
-
Абе този нали беше следствен за екскурзията му платена от фирма за човешки органи ? До къде стигна следствието ? Или услужливо е забравен ?
galia2
26 Мар 2010 05:04
Мнения: 1,418
От: Bulgaria
А защо са ни частни здравни фондове? В ЕС задължително осигуряване в частни здравни фондове има само в Германия и Холандия. В сериозната литература има големи съмнения, че тази система има някакви предимства.

myrmorko
26 Мар 2010 06:35
Мнения: 3,230
От: 0
В сериозната литература има големи съмнения, че тази система има някакви предимства.


А, има, има и още как! За пълнене на нечии джобове как да няма? Много е удобна даже!
генек
26 Мар 2010 06:50
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
ГЕРБ явно нямат какво да вдигат, та си играят с вноската.
Прав е колегата - 25%!!! е скокът!
25%! Специалистите да кажат подобен скок на цените знак за какво е.
----------------------------------------- -----------------
Блогът на Генек
Сирена
26 Мар 2010 07:20
Мнения: 3,190
От: Bulgaria

ГЕРБ е на път да ме загуби окончателно като фенка. Ако някой иска да се осигурява допълнително (от заплатата си) то и сега има частни фондове и може да се осигурява не за още 2, а за 20% ако иска. После, какво значи "лична" вноска? Лична вноска в Сингапур (където за здраве се харчи 3.7% от БВП-то) значи, че ако аз внасям пари в тази сметка, само аз мога да ги харча. Т.е. все едно си спестявам в банкова сметка всеки месец. Съмнява ме обаче нашата "лична" сметка да бъде такава. И изобщо, както и друг път съм казвала, на частните здравни застрахователи трябва не да им се бутат пари в ръцете, а изобщо да бъдат забранени като функция. Т.е. частното здравно осигуряване трябва да бъде забранено. Защото е по-скъпо, по-неефективно и изкривява пазара в полза на предлагащите здравни услуги. Справка в най-чист вид - САЩ.
Николай Скаличански
26 Мар 2010 07:54
Мнения: 4,135
От: Germany
Докле здравните осигуровки у нас не станат поне 16%, няма какво да очаквате ефективна здравна система. Така че малко са тия 2%.
вила
26 Мар 2010 08:11
Мнения: 15,014
От: Bulgaria
Представете си един хирургически екип, прилагащ методите на управление на ГЕРБ.Операцията е за утре..не, за по-нататък...Тази е подходящата упойка...ау...ами сега...трябва друга...хайде, пак първата.Разрезът- една педя в тази посока...не, не, няма да "го порим като яре", ...ама вече е разпран, но ние не знаем после какво ще правим...Я да съгласуваме със Синдиката мерките, че и те да станат отговорни...Днес били заети...Тогава утре.Ами идва Великден-10 дни ваканция.А този на операционната?След празниците...След десетина дни-катафалката го изнесла.Нов подход в медицината-прилаган за сега само в управлението на държавата. Същото е, но сега реално се борави със съдбата и живота на милиони.
хикса
26 Мар 2010 08:18
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Чудя се колко други държави има, в които най-добрите лекари работят в държавни болници, а в частните правят най-много липосукции или ин-витро оплождане, като пациентът не винаги остава жив и здрав. А здравните осигуровки и сега хич не са ниски, сравнени с другите страни в ЕС. Само че с тях не успяваме да докараме в болниците и условията, задължителни за ветеринарна клиника. Е, блага работа е иначе да се харчат пари, без да ги отчиташ (пред тоя, който ги е дал имам предвид, осигуряваният), затова цените на лекарствата, плащани от НЗОК са най-високи в ЕС и по-високи от цените в България , а някои шефове в нея и директори на държавни болници получават брутно на ден, колкото министърът им на месец (официално).
galia2
26 Мар 2010 08:21
Мнения: 1,418
От: Bulgaria
Докле здравните осигуровки у нас не станат поне 16%, няма какво да очаквате ефективна здравна система.

Преди здравните вноски да станат 10% и да ни задължат да плащаве на частни здравни фондове, трябва да ни представят документ, който да показва как това ще повиши ефективността на здравеопазването.
генек
26 Мар 2010 08:58
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Защо си скромен, колега? Какви 16%? Направо 100% - от ведомостта в касата. Или касите. Те да си разпределят пляч...ъ, печалбата.
вила -
XYZxyz
26 Мар 2010 09:30
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Има поне трима висши функционери на ГЕРБ, които си съперничат за Румяна Желева за титлата по умност. Това са симеон дянков, здравния министър Нанев и този от статията Лъчезар Иванов, председател на здравната комисия. Май и тримата умници искат здравната вноска да се вдигне с 25%. Вдигането на вноската от 8% на 10% е вдигане с 25%, а не както масово се лъже по вестниците и телевизиите само с 2%. Отдавна се знае, че в България осигурителните институции до една са собственост на мутрите, които сега чрез държавата си, искат да ни задължат да им плащаме пряко. Ще стане ли? Ще стане - иначе защо точно тази част от мафията - мутрите взеха власта?
Чимиджимичамиджоми
26 Мар 2010 09:30
Мнения: 219
От: Bulgaria
Вила, къртиш мивки!
По-лош комедиант не ни е управлявал от времето на Виденов, а резултатите ще ги влачим в гроба до 2-3 месеца.
La Muerte
26 Мар 2010 09:30
Мнения: 720
От: Bulgaria
Значи първите две години без печалба? А след това само гледай как се избиват тези пари и се излиза на печалба от здравето на хората (справка "SICKO". Този е един от първите кандидати за бой.
Gabara
26 Мар 2010 10:04
Мнения: 584
От: Bulgaria
Ама разбира се, че Лъчо мозъка ще натиска за частни фондове. Нали за това са го поставили там
Orlin
26 Мар 2010 10:15
Мнения: 6,333
От: Holy See (Vatican City State)
вила,
*
Иначе като прочетох заглавието и минах към коментарите щото до вечерта има още време а пък е петък и след обяда почват почивните дни а в понеделник кой ще ти помни какво е казал в петък. А увеличението може и да мине щото те тая "новина" я обявяват и отменят няколко пъти за да се наскача публиката и на края парламента приема промяната ама никой не скача, щот си мисли, че не е вярно.
Buda Iskariotski
26 Мар 2010 10:15
Мнения: 646
От: Bulgaria
Альоууу, Лъчезаре - ти тва не го ли четеш бе:
МФ дори обяви, че 40% от парите на здравната каса изтичат, т.е. не е нужно системата да се финансира допълнително.

Та за кво още пари? А, по-късно ще решите
Май некои удобно забравиха, че и настоящата Здравна каса почна с едно първонаално натрупване на капитал, дето само се събираха пари и нищо не се правеше. Пардон - направиха се луксозни офиси, накупиха си от най-скъпите мобифони (може и GSM-и да е било) и едни мазни лимузини...и после пак - дайте да дадете, че нема пари за церове.
Ай сиктир! На това хоро 2 пъти се не хващам!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
"Държавата трябва да съществува за благото на народа, а не народът за благото на държавата."
Айнщайн
Пикачу
26 Мар 2010 10:23
Мнения: 8,152
От: South Africa
Малката Секирка им посочи пътя - ударете акциза на бирата!
Имаше и една хубава идея, подхвърлена от Ники Василев, когато беше транспортен министър - ТИР-овете КОИТО СА ТРАНЗИТ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ТОВАРЯТ НА ВЛАКОВИ КОМПОЗИЦИИ!!!
Тази идея е много навременна, а аз преброих към 20 ползи за България:
- Не са нужни почти никакви инвестиции, само по една товарна рампа на всяко ГКПП.
- Цената на превоза ще е съизмерима с пътната такса + горивото + амортизациите на камиона, които би изразходвал за да пресече Бг.
- Пътните такси и без друго се крадат, към което и министерство да мине служба УПТР. Сега поне ще отиват като приходи на все по-затъващатото държавно БДЖ, а не в партийни каси и джобове. Което си има директен стратегически и социален положителен ефект.
- Ще се пресече огромна част от възможността за контрабанда, подхранвана от "транзитно" преминаващите ТИР-ове. Натоварени на влака и проверени, те ще слизат чак на изходното ГКПП.
- Ще се облекчи ремонта на българската шосейна мрежа, която вече се задъхва от невъзможностт да бъде поддържана.
- Ще рахатясат милиони български шофьори, тормозени от нагли турски, румънски и ирански тираджии. Тук коментарът направо е излишен!
- Самите чужди шофьори ще са доволни, че ще се изкъпят, нахранят във вагон-ресторанта и наспят в белите чаршафи, преминавайки през иначе пълната с изненади България - крадци, магистрални банди, проститутки, алчни КАТ-аджии, непроходими и непочистени сокаци и т.н. Впрочем не трябва да имат алтелнатива, щом са транзит през БГ!!!
- В БДЖ колапса на Кремиковци и др. товародатели изхвърли стотици вагони, които с леко преустройство в Русе, Дряново, Левски и Карлово, могат за отрицателно време да се превърнат в платформи.
- Ще се намали чувствително консумацията на дизелово гориво, за сметка на увеличеното потребление на ток от ЖП електровозите, което си е направо намаление на външнотърговския дефицит. Държавата винаги ще си прибира трудно акциза и ДДС-то от търговците на ГСМ, а от производителите на ел.енергия си ги прибира на 100 % и то в срок.
ИМА И ОТРИЦАТЕЛЕН ЕФЕКТ, но той е за контрабандистите и "Лапачите" на ДДС и акцизи, а те не си играят да дават безплатно акъл като мен, а си купуват директно ...властимащи.
b_ivanov
26 Мар 2010 11:01
Мнения: 1,708
От: Bulgaria
И 100% да направят здравната вноска пак ще им е малко и няма да стига!!!
Преди да продължиш да наливаш вода е хубаво първо да видиш къде е продънена кацата и да я закърпиш! 'Щото това сега си е обирджийска работа.
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща