Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ГЕРБ се срамува от ДС, но ще отзовава посланици избирателно
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:113 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »
hamel
15 Дек 2010 22:33
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
ГЕРБ се срамува от ДС...
Завхоз 2-го дома Старсобеса был застенчивый ворюга. Все существо его протестовало против краж, но не красть он не мог. Он крал, и ему было стыдно. Крал он постоянно, постоянно стыдился, и поэтому его хорошо бритые щечки всегда горели румянцем смущения, стыдливости, застенчивости и конфуза.

Фандорин
15 Дек 2010 22:35
Мнения: 3,938
От: Bulgaria
Никси, сега да не искаш да се гордея с тези некадърници?! Глупостите на тройната не са оправдание за глупостите на тези, или не си съгласен? Приличаш ми на властите от ОНОВА време, които, като получаваха критики за правата на човека у нас, се оправдаваха с това, че и в САЩ биели негрите. То биенето на негрите как оправдава нарушаването на правата на човека у нас? И как глупостите на ББ могат да бъдат оправдани с глупостите на тройната?
Локи
15 Дек 2010 22:37
Мнения: 4,862
От: Bulgaria
Решението идва на фона на дългогодишна търпимост на ГЕРБ[quote]
Дългогодишна на ГЕРБ? "дълго" за мен е поне 5-6 години...
Искам всички посланици в БГ да представят справки, че не са служители - настоящи и бивши на разузнавателни служби на пратилата ги или друга държава.
Neglasuvacht
15 Дек 2010 22:38
Мнения: 1,861
От: Bulgaria
От време Жельово сме галфони идва от гали сега сме бокофони цвъкофони като никЦвък, лилиола и др. платени от 100те милиона на Цвък
SvSophia
15 Дек 2010 22:45
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Само да попитам срамежливият Николчо, като е ходил с тако си по чужбините, тогава срамувал ли се е от татко си от ДС-то или срамът му е възникнал спонтанно чак след 89-та, когато при благоприятните условия на демокрацията се е осъзнал класово и е израснал нравствено? Или той се срамува само от чуждите татковци?
Zmeja
15 Дек 2010 22:58
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
НАХВЪРЛЯНИ МИСЛИ ЧАСТ 1
Възможно ли е министрите на външните работи досега да не са били наясно за принадлежността на някои от сегашните посланици и консули към бившите специални служби? Естествено, че не. Младенов определено лъже.
Най- малкото при съгласуването на тези лица за работа с класифицирана информация, това положение нямало е как да не стане известно.
По 10 ноември 1989 г. какви са били тези хора във Външно? Ако са били на висши дипломатически длъжности те отдавна да са пенсионери или по-лошото... Следователно към посочената по-горе дата те са били млади служители, вербовани за сътрудници като още по-млади и израстнали в йерархията по време на "нашето", "вашето" и "тяхното", а не при Тодорживковото правителство. А за да растат в ранг, значи някой е бил доволен от тях.
Така стигаме до логичния въпрос без отговор: Кой и защо ги е издигал, както и кой и от каква тяхна дейност е бил доволен?
Подозирам, че този, който ни одобрява министрите, няма начин да не одобрява и основните дипломатически назначения, ама малко се колебая защото нали в Конституцията ни е записано черно на бяло, че сме суверенна държава.
И така за едни неусетно, за други не чак толкоз, изтъркаляли се 21 години. Носните кърпички, произведени от социалистическата ни текстилна промишленост, се износили, пожълтели, разригали се крайщата им, не ставали повече да се носят официално в горното джобче на държавното сако.

Редактирано от - Zmeja на 16/12/2010 г/ 00:01:07

Zmeja
15 Дек 2010 22:59
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
НАХВЪРЛЯНИ МИСЛИ ЧАСТ 2
На 21-та година от новото българско летоброене международната терористична организация Уикилийст се сдобила с ново оръжие за масово поразяване - фекална информационна бомба. Първа нейна жертва станаха САЩ. По целия свят се разнесе невъобразима политическа воня...
И оттук делово:
Какво се очаква? Очакват се междудържавни дипломатически усложнения, а там където те бъдат официално потушени - загуба на доверие. Болшинството чужди дипломати, държавни и политически лица ще бъдат много внимателни при разговорите си с американски официални лица. Ще секне много важната при вземането на политически решения неофициална информация.
Остро възниква въпросът откъде може и трябва да се набави такава информация? Естествено посредством дипломатическите служители на сателитни държави като България.
Как да стане това? Уволняват се всички дипломатически служители, за които могат да се намерят "основания" - бивши агенти на ДС и се заместват с Калинки, Лилотки, Оловчета и др., верни на атлантизма и задължително доказани русофоби. Държавният департамент разработва подробни списъци с проблеми, по които трябва да се събира информация. Тези списъци се превръщат в задачи, спуснати от нашето Външно министелство до дипломатическите ни представителства. Изпратените нови служители при срещите си със свои колеги, държавни служители и други лица, събират необходимата информация, служейки като агенти на специалните служби, без непременно да са регистрирани официално като такива. Събраната информация се обработва в българското Външно (и специалните служби при необходимост) и се предоставя чрез посолството на САЩ и представителството на ЦРУ по предназначение.
Трябва да се очаква "българският пример" да последват и други братски страни от Коалицията на желаещите...
Единственото слабо място на разработената схема е в нейната прозрачност. Всичко написано дотук е толкова близко до ума, че за него неминуемо се досещат всички служби, които ЦРУ има намерение да прецака с "българската инициатива".

Редактирано от - Zmeja на 15/12/2010 г/ 23:01:34

SvSophia
15 Дек 2010 23:05
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Змей, има едно слабо място в теорията - ако се съди по описаното в пресата, не ми се мисли каква точно информация ще съберат калинките и как ще я представят. Не ни мърда трета световна с такива събирачки.
OLDMAD
15 Дек 2010 23:10
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Zmeja, а ти "обработвал" ли си шведка докато спи?
И на сутринта сърдито да ти пържи яйца с бекон...
.
P.S. Не че нещо се заяждам, щото и аз не съм!
Ама навремето, разни чехкинчета или рускинчета(както дойде), сутрин кайвето ми го поднасяха усмихнати.

Редактирано от - OLDMAD на 15/12/2010 г/ 23:15:47

Zmeja
15 Дек 2010 23:12
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
SvSophia,
Не е слабост. Именно младите и напористи Калинки са силата на прехода.
E6
15 Дек 2010 23:17
Мнения: 29,550
От: 0
(за Калина Илиева)
Три. Забравяш френския.

Ами той френският и, е на ниво "устно владеене" - не знам дали се брои...
Zmeja
15 Дек 2010 23:18
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
OLDMAD,
Бил съм в Швеция. Имам и много близка рода там. Ама, честно слово, съвсем скоро чух за първи път за съществуването на такова нещо. Прави са хората, че човек се учи докато е жив и още няколко дни след това. Прав е и дядо поп като казва 7 "Свят широк - п..ки разни!"
Begemot
15 Дек 2010 23:54
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
ДВОЕН АРШИН И ТЪПАГИОЗ БЕСРАМИЕ <<Затова пък се вбеси на въпрос защо кабинетът няма нищо против агентурното минало на министъра без портфейл Божидар Димитров. "За един човек не е двоен аршин. Министърът е само един, и то без портфейл, а посланиците с агентурно минало са 50%", отсече премиерът.

Божидар Димитров не е единствената фигура в ГЕРБ с минало в службите. Борисов нееднократно е защитавал различни хора с аргумента, че те са си признали пред него и са били проверени детайлно. Още през 2007 г. Борисов обяви, че лично е проверил кандидата за кмет на Русе Ваньо Танов и се е уверил, че е работил за държавата. Сега Танов е шеф на Агенция "Митници". По сходен начин бяха защитени още зам.-кметът на София Минко Герджиков, общинският съветник от ГЕРБ Константин Тилев, зам.-шефът на МВР Павлин Димитров и подалият наскоро оставка зам. външен министър Красимир Костов. >> НЯМА ЗАКОН, НЯМА ЛУСТРАЦИА - ЗАКОН ЗА ЧУЖДИТЕ, ЗА СВОИТЕ - ПО ПРЕЦЕНКА, ПОЗНАИ КАКВА.
Rogatia
16 Дек 2010 00:05
Мнения: 8,949
От: Bulgaria
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Rogatia
Лиза
16 Дек 2010 00:08
Мнения: 125
От: Bulgaria
Герб се срамува от ДС.
А кой се срамува от ГЕРБ?

Отговор - целият български народ...
Сократ-май
16 Дек 2010 00:15
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Олди,
Да те поправя, значи. Фотоапаратите бяха "Киев-Вега". По едно време и аз си купих такъв, да се кефя.
Снимките ставаха пълен боклук. Сигурно е трябвала специална ситнозърнеста лента.
Но пък на вид апаратчетата бяха супер. Много хубаво се разгъваха - щрак-щрак.
nikcv
16 Дек 2010 00:20
Мнения: 7,474
От: Bulgaria
Един европейски външен министър вече е попитал дали България ще отзове посланика си в неговата страна. Това съобщи министърът на външните работи Николай Младенов.


Метлата трябва да започва.
OLDMAD
16 Дек 2010 00:27
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Сигурно е трябвала специална ситнозърнеста лента..

Сократе, ми питай бе!
За целта тряба да имаш "цепачка", и на кармазъ светлина да дялнеш наполовина 16мм ORWO-Super за кинокамера, щото навремето 8мм ленти трудно се намираха.
Та за по-сигурно фотоапарат "Смяна-2" - гилаш си като турист от СССР-то, и цъкаш наред казармите...у ГДР-то.
Служеха и като авторитет - "Ааа, туй ще да е някой савецкий разведчик, не го барайте, да не стане някой гаф в международното положение!"
Zmeja
16 Дек 2010 00:35
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
През 1963 г. си купих от Италия едно малко магнитофонче, нов модел на фирма "Желозо". Доста по-късно видях по телевизията Щирлиц да записва на абсолютно същото.
rokosovski
16 Дек 2010 00:49
Мнения: 2,243
От: Bulgaria
Олди,
Да те поправя, значи. Фотоапаратите бяха "Киев-Вега". По едно време и аз си купих такъв, да се кефя.
Снимките ставаха пълен боклук. Сигурно е трябвала специална ситнозърнеста лента.
Но пък на вид апаратчетата бяха супер. Много хубаво се разгъваха - щрак-щрак.

Ама синджирчето за фокуса пускаше ли го?
Добави мнение   Мнения:113 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »