Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ГЕРБ се срамува от ДС, но ще отзовава посланици избирателно
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:113 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща
Mrx++
16 Дек 2010 09:01
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Сократ-майна ти също си служил на оня режим бе майна. Това, че си разправял политически вицове под юргана, нищо не значи. Много хора за да защитят дисертация, за да се издигнат и т.н. трябвало да правят някакви компромиси. Сега, га се обърна палачинката всички станахте диМукрякъци. Най са ми противни номенклатурните чеда, дето първи се изтипосаха демУкрати - Миндянина Дайнов, Иван Кръстев, Андрей Райчев барабар с Виза Недялкова, олигарсите Прокопиеви, египтолога Игнатов и други от тази пасмина.
nikcv
16 Дек 2010 09:03
Мнения: 7,474
От: Bulgaria
Добре, но не разбрах какво става ако президент гоце откаже да подпише указ, за отзоваването на тия дипломати?
SINDBAD
16 Дек 2010 09:06
Мнения: 6,430
От: Bulgaria
ще е избирателно, я! като представителят на България в Германия Мирчев Спасов и депутат от ГЕРБ сега- топлата връзка на ББ с германците-тях какво ще ги правят?? Аиде да си натискат парцалите-и червени и пак червени са от ГЕРБ!!Кои са тези ГЕРБ-исти, дето не са с връзка в БСП, започвам с ББ-охрана на Живков как се става???
Сократ-май
16 Дек 2010 09:07
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Марксе,
Струва ми се, че мъничко преувеличаваш.
Не съм чувал за дисертация да са искали да бъдеш агент на ДС.
Партийното членство беше достатъчно условие за издигане (разбира се, при наличието на добри връзки или добри способности).
Към ДС се натискаха или онези, които по никакъв друг начин не можеха да пробият, или онези, които искаха много-много повече от другите.
Mrx++
16 Дек 2010 09:11
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Един дипломат се компрометира автоматично в държавата в която той представлява родината си ако той е бил свързан като агент с една терористично-тоталитарна система такава като комунистическата .
Ама от това по-голямо задръстване в главата на някого не може да има. Аз писах по-горе на Сократеца, че всеки е служил на оная държава тогава - само овчери и кравари не са били обект на ДС. Хайде да направим тях за дипломати.
Orlin
16 Дек 2010 09:23
Мнения: 6,333
От: Holy See (Vatican City State)
Още през 2007 г. Борисов обяви, че лично е проверил кандидата за кмет на Русе Ваньо Танов и се е уверил, че е работил за държавата.
е тва е, последна инстанция и истината е тази до следващото му изказване. Излиза и казва - на 22 декември е най-дългия ден в територията и казана дума хвърлен камък. Без коментар. Господ Бог да си сверява часовниците по НЕГО.
Сократ-май
16 Дек 2010 09:25
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Капитане,
В отговор на въпроса ти мога само да повторя:
Към ДС се натискаха или онези, които по никакъв друг начин не можеха да пробият, или онези, които искаха много-много повече от другите.

Изключвайки ББ от това, което ще допълня, бих казал, че вероятно имаше и известен процент идеалисти. Но те или бързо се променяха според наложеиня калъп, или биваха изхвърлени.
Zmeja
16 Дек 2010 09:25
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Капитане,
Преди малко по телевизията Татяна Дончева обвиняваше ДС едва ли не като единствен виновник за всички пороци на прехода и сегашното дередже на държавата. Посветени твърдят, че е кандидатствала за служител на Първо главно управление, но е отхвърлена и сега злобее. Защо е отхвърлена - поради психическа, физическа, политическа или друга непригодност - незная. Зная само, че ако зависеше от мен и аз нямаше да я взема - от естетически съображения.

Редактирано от - Zmeja на 16/12/2010 г/ 09:27:59

Top Gun
16 Дек 2010 09:38
Мнения: 5,874
От: Bulgaria
ГООООЛЯМ срам вече 20 години! А през това време въпросните другари изградиха капитализЪма и го предадоха държавата в ръцете на децата си! Сега е късно либе за китка!
Mrx++
16 Дек 2010 09:43
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Сократ
Струва ми се, че мъничко преувеличаваш.
Не съм чувал за дисертация да са искали да бъдеш агент на ДС.

Аз пък съм чувал.
Партийното членство беше достатъчно условие за издигане (разбира се, при наличието на добри връзки или добри способности).
Не всеки можеше да стане партиец, а и много без да са партийци се издигнаха - академиците Димитър Иванов, Обрешков, Наджаков, Юхновски, Сендов и мн.др. или ги правеха партийци, след като се издигнат. Но ако теб дойдеха да те попитат от ДС, няма ли да дадеш някакъв отговор. Какъвто и да дадеш там се записва какво си отговорил и ти веднага имаш картонче.
Сократ-май
16 Дек 2010 09:47
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Капитане,
Non credo che siano necessari sette anni per diventare un mostro.
It can happen much, much faster.
Mais je suis sur que tes opinions sont racinees tres profondement et rien ne peut les changer.
Сега, ако имплицитно имаш нещо против илитерат и аналфабет като мен, много те моля, не използвай дификултни думи - няма да ги разбера.
генек
16 Дек 2010 09:50
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Да уточним - ВСИЧКИ дипломати са шпиони.
От време оно. Отива на мисия посланикът - задачата му е хем да води преговори, хем да види така...някои неща. Де е слаба крепостната стена, има ли някой по-продажен от охраната, как ще реагира народът при нападение срещу владетеля...
Та ние имахме тук американски посланик "бивш" цереушник. И съветски посланици - действащи генерали от КГБ.
Щатите имаха президент - бивш шеф на ЦРУ, Русия - президент от КГБ.
И какво?
Нямало, викат, да разузнаваме партньорите си. А наскоро нали ПАК откриха голяма еврейска шпионска мрежа в САЩ? Вършат си работата, хората - това е.
Но, за да шпионираш - трябва да имаш определена доза акъл. Да видиш, да прецениш, да анализираш...
Пък сега кой знае какви кретени ще пращат - "наши" хора - та затова предварително си заявяват, че тия няма да могат да шпионират.
П.П. Сократе, Олдмад,
аз имах немски - "Вера-1", "Карл Цайс", Йена. Те, пукнете от яд, де!
----------------------------------------- -------
Блогът на Генек


Редактирано от - генек на 16/12/2010 г/ 09:52:50

Сократ-май
16 Дек 2010 09:54
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Марксе,
Знаеш много добре отговора.
Винаги имаше изход. Не да си късаш ризата и да викаш "Стреляй, гад!". Простичко да речеш: "Ми, другари, не се смятам за достоен". Или направо да се направиш на улав. За такова кротко несъгласие можеше най-много да изгубиш някои дребни привилегии - ако изобщо си ги имал.
Знам, че имаше хора, притискани по-яко. Хора с "вражески" произход, които наистина са имали само две възможности: или да влязат в открит конфликт, или да приемат.
Но ти сам знаеш - тях отдавна ги хвърлиха на кучетата без всякакво колебание. Не проявиха и капка милост. И за много от тях ми е жал - например за Владимир Свинтила, който (струва ми се - не може да се докаже) скоропостижно умря от рак точно заради това. Или моят преподавател по журналистика и чудесен телевизионен режисьор Младен Младенов. Умря по същия начин.
Old_BG
16 Дек 2010 10:08
Мнения: 22,342
От: Kiribati
Ся,
мен ме интересува чисто правен въпрос - като приемат закон СЕГА, той ще има ли обратна сила и по какъв закон ще отзовават посланници?
Сократ-май
16 Дек 2010 10:15
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Накарахте ме много сериозно да се замисля.
Върнах се назад в миналото.
Костов излъга надеждите на милиони хора.
Симеон излъга надеждите на милиони хора.
Станишев също - тук вероятно ще възразите, но това е мое мнение.
В момента на пангара е Боко.
И ние възмутено викаме (едни или други, в един или друг момент): Долу Мангал Костов! Долу Крадлив Дедо! Долу Сер Гей! Долу Тиквата!
А междувременно остават в сянка истинските престъпници, онези, които наистина са за бесене. Имам предвид хората, които осигуряват връзката на всяка една партия с мафията, с престъпността, със сенчестия безнес и с едрия капитал. Хората, които осъществяват бартера: в едната посока - пари на ръка; в другата посока - законови услуги на сто пъти по-голяма стойност. За СДС това бяха (предполагам) Цонев и Бисеров. За БСП (пак предполагам) - Овчаров. За Дедо не знам (не изключвам възможността от БСП услужливо да са му помогнали), както и за Боко - може би сам е поел тази роля.
Тия хора са истинското проклятие на днешна България. Те ще покварят дори и най-честния човек, попаднал във властта. Първо ще го убедят да приеме пари "за делото", после за себе си. И накрая ще трябва да се отплаща. Капанът щраква. Иван не може "да си каже".
Дали тия хора са свързани с бившата ДС - не знам. Знам само, че те са най-голямата напаст. И няма да се оправим, докато могат да се приближат на по-малко от сто километра до властта.
Бармалей
16 Дек 2010 10:37
Мнения: 15,926
От: Bulgaria
Ни бойти съ въъъ...Ни бойти съ...др. Президент, др. Първанов нъл рече снощи, че нема да ги махат...щото аку ги махнат, маането ще да е политическо и е неприемливо - щото те нъл съ работили за Партията...и аку сеги ги махнат, посягат на Партията...Нибойти съ

***
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
браун
16 Дек 2010 10:42
Мнения: 3,755
От: Bulgaria
Барма, ти к`во искаш - гоцэ да предаде колегите? Не си познал. Ручането от една копаня сплотява.
В.Каменов
16 Дек 2010 11:01
Мнения: 2,523
От: Bulgaria
Не харесвам доносниците и шпионите, заради „прилаганата подлост” в отношенията им с хората.Шпионите вършат полезна за страната си дейност, но понякога и за няколко страни едновременно! Не всеки става за такъв, просто това е „душата”на такива хора.Наполеон е казал, цитирам по памет, че „Един разузнавач може да свърши работа колкото 20000 души на бойното поле”. Известно е, че истинските шпиони на всяка страна се подготвят в нелегалните отдели на разузнавателните структури и това е най-строго пазената тайна. Дипломатът не е никаква тайна и всички знаят, че той е представител на някаква шпионска служба.Знае се при нас, че примерно Военния аташе е служител на РУМНО и е изпратен като официален представител в посолството да помага както може на истинските шпиони, които може да не са само български граждани.Може и друг служител с дипломатически паспорт да е представител на РУМНО.Дипломатическият му имунитет го защитава, когато и ако го хванат с компрометиращи документи или други материали да му представят Persona non grata и официалния шпионин да си замине от страната в определения му срок.
..............
"Тук са хванали някакви си, които за да станат дипломати са ги принудили да станат и агенти на ДС (Калфин много правилно го е казал)."
..............
Този лигльо Калфин не за първи път приказва глупости.Такъв му е интелектуалния статус на този дипломат.Знае се много добре, че посолствата на която и да е държава гъмжи от представители на разузнавателните и контраразузнавателните служби и практически почти всички членове /ако не всичките/ на посолството, държащи дипломатически паспорт, са представители на тези служби.Не се вербуват дипломати „за да станат агенти”, а като дипломати се изпращат такива агенти и всяка такава служба има квота в разпределението на дипломатическия статус – според нуждите в страната на пребиваване. И всички се знаят и си приказват по приемите, надлъгват се, опитват се да се вербуват взаимно и т.н.- редовна дипломатическа дейност.
А това, че Б.Борисов и Н.Младенов били изненадани и се срамували е просто поредния жалък фарс на героите на „прехода”, които са сготвени в една и съща чужда манджа.Вече 21 г.подценяват българския народ и продължават нагло да го правят защото народът ни продължава да се чуди и позволява тази гавра!

Тъпо Говедо
16 Дек 2010 11:10
Мнения: 2,041
От: 0
Бойко никого не е излъгал.
Това са инсинуации на камунизете.
Истината ще просветне на следващите избори.
Ако суверена избере станишев педерунгела срещу ББ мъжкара и патриота,
жална ни майка, както казваше Тодор Колев
Златопер
16 Дек 2010 11:25
Мнения: 399
От: Vanuatu
Кептън,

само едно уточнение относно тейкото на Младенов.
От четвърти самостоятелен отдел е бил- "Защита на свръзките".
Втори самостоятелен отдел е "Външно наблюдение ", не по малко секретен от четвърти, защото извършваше често външно наблюдение и проследяване на свои колеги от другите звена на ДС.
Добави мнение   Мнения:113 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща