Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ГЕРБ се срамува от ДС, но ще отзовава посланици избирателно
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:113 « Предишна Страница 6 от 6 4 5 6
Сократ-май
16 Дек 2010 15:29
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Признавам си, днес бях силно изненадан от това колко много хора във форума знаят толкова много за някогашната Държавна сигурност.
Аз съм лаик в тази област, затова предварително съм готов да приема, че всички тези хора са били професионални разузнавачи. Че не са влагали грам емоция и просто по служебни задължения са работили образцово за да покажем на запада "кузькину мать" (по думите на незабравимия Никита Сергеевич), а днес също тъй хладно и професионално работят за опазването на свободния свят.
Но в човешките отношения и човешката психика има някои неща, които не могат да се променят. И едно от тях е фактът, че когато отидеш да работиш при бившите врагове, ти не си новак. Ти си бивш враг. И за да се изравниш с жалкия новобранец, трябва да бъдеш по-голям турчин от ходжата и по-голям католик от папата.
Ето, това ме плаши. И го потвърждават неотдавнашните разкрития за идиотските действия срещу Русия.
orfei-edin mesten
16 Дек 2010 15:42
Мнения: 1,657
От: Bulgaria
Mного силно впечатление ми направи синхронът при тази дипломатическа Буря в чаша вода със срещата на посланика Уорлик с младите кадри на Герб по същото време. Представям си как е извадил своята дипломатическа лира и с тънките й струни е настроил 'лирите' на младите и обещаващи български кадри! Оркестърът се подготвя да засвири. Изчервявам се от завист, признавам си, с моята стара лира от костенурчена коруба!...
rumtotko
16 Дек 2010 16:24
Мнения: 70
От: Bulgaria
След като пяната от бурята (в чаша вода) се разсее, много интересно кога ще се вдигне следващата пяна. Щото и тази бе предварително известна - на много места бе писано (няма да цитирам), че много от тези имена ги имаше и в предишните доклади. Айде, не много, но НЯКОЛКО от сегашните дипломати-"АГЕНТИ" са назначени много след като ГЕРБ-ерското правителство пое властта, но ги имаше в тези предишни списъци... Да не говорим, че и на по-високи места от посланическите ги има такива известни АГЕНТИ, пренесени през калта от човека ББ... Значи, сигурен съм в това - някои пак ще бъдат защитени или премълчани. За да може пак при необходимост да се вдигне пяната 8)
И ще повторя едно мое говорено към "Хоризонт" в предаването на Петър Волгин преди няколко години, пак по повод на подобна "пяна" - хайде политици, отворете ги съвсем тези досиета, но не само като списъци а и като вършена работа - кой къде и какво е вършил. И страницата да бъде затворена!! Който е очернен в тях да си ходи, честните както сами решат, те и сега вършат (навярно) добра работа,
Писна ми вече от тази пяна.
Zmeja
16 Дек 2010 16:39
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
На мен пък много, ама много, ми се ще да видиме разсекретени не само досиетата на агентите, а и разработките на "жертвите", та лично да прецениме имали ли са основание ония, примерно от Икономическото управление на ДС , да работят по тези лица, а и доколко демократичният идол Иван Костов е имал основание да забрани на службите да наблюдават приватизационните сделки.
anonimen44
16 Дек 2010 16:47
Мнения: 180
От: Bulgaria
От 462 души с висши дипломатически постове 192 имали съпричастност към ДС? Ужас. Това наистина е скандално. Че какво общо има дипломацията с разузнаването и сигурността на страната? Особено пък през Студената война. Като са били чак пък толкова петимни тези дипломати да се грижат за сигурността на държавата си - макар че не е ясно какво им влиза това в работата и кой толкова ги е карал - ми да го бяха правили чрез сътрудничество с някаква друга, нормална, честна организация, която си е предназначена изрично за Сигурност на Държавата, а не, боже опази, с ДС!

Трябва обаче да добавя, че има и още едно непрочистено тъмно ъгълче - армията. Бих искал да обявя едно свое ужасяващо разкритие: по всичко личи, че най-малко половината от висшите офицери в българската армия са бивши служители на въоръжените сили на престъпна и тоталитарна организация, известна като Народна Република България. Тези въоръжени сили са били предназначени от една страна да поддържат режима и с брутално насилие да възпрепятстват евентуални опити на противниците му да го свалят от власт, а от друга да са в непрестанна готовност за въоръжена борба изключително срещу силите на демокрацията и свободата по света. Крайно време е тези престъпни елементи да бъдат прочистени от армията. Освен това, да не забравяме, че други елементи са обслужвали киното на тоталитарната НРБ, литературата на тоталитарната НРБ, науката на тоталитарната НРБ, метеорологията на тоталитарната НРБ, електроснабдяването и водоснабдяването на тоталитарната НРБ, жп линиите на тоталитарната НРБ, медицината на тоталитарната НРБ и т.н., като всичко това е било изцяло подчинено на диктаторската квази-държава и съответно е служело за нейната поддръжка. Множество хора пък безотговорно са финансирали престъпната структура НРБ чрез т.нар. "данъци" или пък са работели в икономически структури, контролирани от нея и също служещи за нейното поддържане.

Още едно ужасяващо разкритие: носят се скандални слухове, според които през последните 20 години на всеки 462 висши дипломатически служители на САЩ по 192 системно и злонамерено са се въздържали от пълноценно сътрудничество с ЦРУ! Ако в тези чудовищни твърдения има капчица истина, тези долни и цинични предатели, безразлични към сигурността и интересите на Родината и на Свободата по света, трябва да бъдат лишени от постовете си, а най-добре направо да намажат въжето.

Редактирано от - anonimen44 на 16/12/2010 г/ 16:54:12

проф. дървингов
16 Дек 2010 16:55
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
Бъди, разбирачев, да те питам - сътрудниците на международния отдел на БЗНС и помощниците на Петър Танчев слуги на много господари ли бяха?
И още нещо - законът за разкриване на ... само бившите ли засяга или и все още активните - не педерасти, а разузнавачи?
Обяснението следва?
Гладиатор
16 Дек 2010 17:43
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Всички дипломати, когато и да е било, където и да е било, основната им задача е да събират и обработват информация - т.е. работа наричана грубо - шпионска, романтично - разузнавателна или интелигентно - INTELLIGENCE или нещо от рода на информационен отдел. Както и да го кръстиш все тая - правят едно и също.
Туткалчев
16 Дек 2010 18:04
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
Чудя се на някои, които като че ли са излезли от пансион за благородни девици. Как можело да има толкова ченгета сред дипломатите. Ами погледнете в "Уикилийкс", darling, да видите какво правят дипломатите на сегашния ни голям брат отвъд Голямата локва.
Boianova
16 Дек 2010 18:23
Мнения: 1,138
От: Bulgaria
Ми избирателно ще отзовава посланиците, я! Само там, където ГЕРБ не са получили достатъчно гласове на предшните избори ще се сменят с наши хора. Другите са се представили добре. Избори идат и всеки външен глас е нужен, щото вътрешните намаляват с всеки изминал безумен ден. Аз наистина ще се опитам да съпоставя новите назначения с последните изборни резултати. Очаквам смешни и жалки резултати.
Лиза
16 Дек 2010 18:27
Мнения: 125
От: Bulgaria
Някой да ми каже, моля, кои дипломати не са членове на разузнаването на съответната държава и кои от тях не й сътрудничат, дори и на книга да не са им агенти.
Zmeja
16 Дек 2010 19:00
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Лиза,
Разузнаванията не са партийни, просветни или каквито и да са обществени организации за да имат членове. Имат личен състав и сътрудници при военизирана строго пирамидална йерархична структура. Така, че не очаквай достоверен и най-важното компетентен отговор на въпроса си.

Doctora
16 Дек 2010 21:58
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Сега ще сменят всички ваканции с пожарникари-дизайнери. Но Тафров трябва да мине ускорени пожарникарски курсове.
Добави мнение   Мнения:113 « Предишна Страница 6 от 6 4 5 6