Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Голямата тайна на основаването на българската държава
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:158 « Предишна Страница 7 от 8 5 6 7 8 Следваща
rorik
07 Яну 2011 01:32
Мнения: 15,950
От: Bulgaria
АВАРАМ ,
Древните българи са по-скоро смесица от народи приели да следват идеал , който именували български[b]

Нека да говорим за тоя идеал
Да строиш , да съзидаваш, да обединяваш , да помиряваш, да възпитаваш, ....
Да си достоен човек с мярка , с достолепие.
Нептун
07 Яну 2011 01:32
Мнения: 1,826
От: Bulgaria
Г-не PowerDrift, не знам колко езика знаете но с язика добре действате
PowerDrift
07 Яну 2011 01:40
Мнения: 32
От: Bulgaria
Доста знам, но това не ми пречи да не гледам в клавиатурата като цъкам по клавишите и понякога, особено късно вечер, се получават такива пройзведения като дългото ми мнение по горе Ако ще те успокой, на английски (на латиница като цяло) не правя грешки като пиша "на сляпо", но с фонетиката не се получава много.

Точно това казвам и аз, българин не е етнос, а идеал-идея-завет. И то идеала който победи в света. Силните държави в момента са мулти национални. Най яркия пример е САЩ - няма значение откъде си дошъл, бъди горд и почитай и разпространявай националните идеали. Това е посланието за всеки американец. Така е просъществувала и България толкова векове - не като сме се делили, а като сме се събирали и саюзявали. Всяко делние е водело само към гибел. Историята го е показала многократно достатъчно ясно.
rorik
07 Яну 2011 01:53
Мнения: 15,950
От: Bulgaria
PowerDrift,
И аз.
Слушах да си говорят 2 седмици и започнах да ги разбирам.
Как???.
rorik
07 Яну 2011 02:02
Мнения: 15,950
От: Bulgaria
Лингвистите като дробят думичките, историците като четат кой какво казал за нас определят какви сме.
orfei-edin mesten
07 Яну 2011 02:06
Мнения: 1,657
От: Bulgaria
Петрински, вие явно си падате по сензационните заглавия. Голямата тайна..... Каква тайна, бе? Дори и тайна да е, имайте предвид, че на аудиторията, която ще привлечете с такъв тип заглавия, въобще не й дреме за подобни 'тайни'. Свинско й дай, вино и ракия! Дайте го по-скромно някак си...
Нептун
07 Яну 2011 03:11
Мнения: 1,826
От: Bulgaria
Орфи, ти Тракиец ли си или само "мамата си трака".
дъртреалист
07 Яну 2011 04:02
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Ами да, аз приемам повечето от тезите на П. Добрев, зад тях стоят ясна мисъл и разумни доказателства.
Даваш фира Маркплюс, за броя на "прабългарските" думи, нали бяха около десет ?
Бончук, шатра... и кво беше още..
А за 300 или 600 е просто несериозно. Това са невъзможни числа.
Езикът е жив организъм, не търпи излишни съставки. Прочее, Добрев дава и речник, над 1000 думи, с анализ за всяка една, с уговорката, че работат е едва в началото (не съм го чел отдавна).
Но така е, като не се чете, а се говори ангро.
Като другия нечетяш колега, за когото нямало антропологични свидетелства за българите. Има, Манасиевата хроника.
Или дежурната глупост, че българите били номади...
дъртреалист
07 Яну 2011 08:26
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Ето това Натиснете тук РЕЧНИК НА ОРИГИНАЛНИ СТАРОБЪЛГАРСКИ И ДИАЛЕКТНИ ДУМИ
И ДУМИ, СВЪРЗАНИ С БЪЛГАРСКАТА ЕТНОГРАФИЯ
Иван Танев Иванов
Само в първия блок АБВ има над 800 думи. Примерно 1/3 от тях са разпознаваеми като участващи в езика. И то като се има пред ви огромната промяна в бита ни през 20 век, при което отпадат и много думи свързани с изоставените практики.
Аварам
07 Яну 2011 10:28
Мнения: 787
От: Bulgaria
Знам че често историята е несправедлива.Че ни свързва с хора и събития от които по-късно по някога се дистанцираме.Някои народи са по-облагодетелствани. Други са непретенциозни.Но истината винаги е една.Да вземем за пример македонците.Те къде са отишли че на тяхно място са дошли днешните българо-славяни?А извода е :където и да са, те са там където са траки и илири.И една част от тези народи неминуемо остава вътре в нас.


Колкото до общуването ми със словенци, личното ми мнение е че то е съвсем леко позатруднено от използването в езика им на някои латински думи.До като при сърбо-хърватите словата са по-отчетлива славянски или може би балкански. Словенците обаче определено имат едно предимство.Манталитета им е определено повече европейски.Същата разлика се забелязва при общуване с чехи и словаци.В чешкия език има значителен брой немски думи които го правят по-неразбираем, но словашкия е изчистен от към тази страна и ето че ние общуваме с тях по-свободно.
xlord
07 Яну 2011 10:58
Мнения: 659
От: Bulgaria
Г-н Петрински, сигурно, е пропускал уроците по литература, в които ни обясняваха, че не е хубаво да използваме една и съща дума в две последователни изречения.
Но, може би това е и от голяма любов към думата "опосредствяване" и нейните производни.
samuil
07 Яну 2011 11:26
Мнения: 1,970
От: Bulgaria
Започвам отначало-имало ли е на Балканите, преди Аспарух(681)федератски държави-Славинии? ..
Ами имало е-на Валамир, на Видимир, на Теодомир..като "Официалната История"ги определя "готски", тези федератски образувания просъществуват, пак според "Официалната История до 478 година, когато Теодорих, след боевете с българите, на Крайдунавският римски път, успява да се прехвърли в Италия и след обсадата на Равена-да вземе властта от Одоакър..
Но Теодорих да го оставим-имало ли е, и след него готи по тези земи..
Ами да-доказателството е Прокопий Кесарийски и събитията около потушаването на Ника..Велизарий е бил с готски войски-значи и след 478 по нашите земи, остават готи-федерати..
А от кога е тази федератска държава, в Мизия, за която пише и Петрински?!Ами от преселението на Вулфила-датира се някъде 380..

Редактирано от - samuil на 07/1/2011 г/ 11:36:03

Insane
07 Яну 2011 13:49
Мнения: 20
От: Bulgaria
В исторически план, твърде малко неща се случват в подходящото време, а останалите не се случват изобщо. Добросъвестният историк поправя тези дефекти.


Херодот
Eisblock
07 Яну 2011 14:19
Мнения: 9,157
От: Iceland
Здравей и ти Нептуне! Жив, здрав, прав и пр. и пр. атрибути ти пожелавам за през предпоследната година...

Къде си, вътре в "Пъпът на Света" или все още отвън?


Нека дам една сламка на гусин Петрински за една или няколко интересни теми, респ. - статии:

1. За намерените селища, да не кажа градове отвъд Урал, които понастоящем старателно се унищожават...

2. В тази връзка кои са в същност "татарите", Златната орда, как се инсталират Романовците и

3. дали има мнение за трудовете на специалистите с разнообразни образования - ония седем тома на Г.В.Носовский и А.Т.Фоменко, относно "Новая математическая хронология древности".

Ако не за друго, то поне ще има за какво да се дърлим тъдева.
orfei-edin mesten
08 Яну 2011 00:16
Мнения: 1,657
От: Bulgaria
Нептуне, и от двете съм по нещо, но си падам и по водните спортове..! Иначе казват траките не си падали много по водата в миналото, а предпочитали конете пред корабите. Верно ли е?
Димитрова
08 Яну 2011 20:45
Мнения: 1,084
От: Bulgaria
Ако ви предложат за обсъждане математически модел на някакъв обект или явление, които се подчиняват на точни математически закономерности, колко мнения ще има в форума? Отговарям аз, да не ви затрудня: 0, 000% .Не ви ли смущава, че когато става дума за история, особено българска, всеки става експерт. Определено няма да починете от скромност. Щом историята "използва метод научного тыка", дава възможност за безброй интерпретации и манипулации (често политически), тя престава да бъде наука.Тогава какво обсъждате? Хвърлете боб и картинката ще бъде завършена.
Аварам
08 Яну 2011 22:21
Мнения: 787
От: Bulgaria
Историята е това което поколенията са оставили като потвърждение за своето минало.Много пъти древните са имали повече от едно виждане по въпроса. На често дори са хвърляли боб.Но дори и тогава крайното решение е било само едно/иначе нямаше да ни има днес/, пътищата до него обаче са различни.В този ред на мисли уравнението по история е много по сложно и с много повече неизвестни.Затова формулата е по сложна за извеждане.И това ако не е наука?...
В.Каменов
08 Яну 2011 23:32
Мнения: 2,523
От: Bulgaria

Освен посочения от Нептун линк на Спароток може да посетите и Фейсбук от линка по-долу.

http://www.facebook.com/group.php?v=wall& gid=129271513441

Всеки, който има познания за вярната ни история и може да допълни знанията, както да разшири своите по много важните за държавата ни исторически факти и събития ще срещне интелигентна аудитория.Всеки с повече познания по материята ще види, че и в тези форумни пространства има няколко невероятни екземпляра, двама от които са същински завършени идиоти – чели много, препълнени с информация, но нищо не разбрали и страшно упорити в отстояването на невежеството си.Те може и да са подставени боклуци, което просто задължава всеки с повече знания да се включи в дискусиите за утвърждаване на вярното.Много писмени документи от нашата история са крадени, други са фалшифицирани.Затова всяка вярна информация ще е от полза за професионалистите там, особено за младите. Трябва добре да се знае, че нашата история се фалшифицира и манипулира още след Освобождението на България от мръсна чужда агентура с много дълбоки корени от историци-фалшификатори, които и сега са на водещи позиции, кичейки се с „професорски” титли за срам и резил на образователната ни култура.Тези продажни българи продължават най-нагло да лъжат и днес от телевизионния екран, както и да фалшифицират „научно” и по други медии, а учебниците по история дори за Университета са пълни с неверни неща.
„..Та ако търсите къде са се заселили/емигрирали баш българите дошли от Азия - там.”
Горното е същинска глупост, освен и много други „научни”
твърдения „обясняващи” азиатското ни идване. По тази причина всички с познания и научна информация за вярната ни история ще бъдат полезни в онези форуми.


VOCI
09 Яну 2011 05:24
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Предводител на команчите
[Златен]
06.1.2011 г. 08:56:10
samuil
09 Яну 2011 12:22
Мнения: 1,970
От: Bulgaria
Бонго, наистина топонимите и хидронимите на Балканите и особенно тези от южната част носят огромна информация..
Дори "Морея" да е съмнително, по произхода си название, остават още 64 названия, само от Пелопонес, които въобще не са съмнителни!
И още нещо-ЛИПСАТА на названия...не случайно допълних Петрински с това КАКВИ славинии-федератски държавни обединения-е имало в балканската част на Римската империя-ами готски!Готски "славинии"(федератски образувания) е имало и в Горна и Долна Мизия, в Дакия Аурелиана, може би и в Скития Минор...
Готи и херули, са всъщност преминали Термопилите, още в 276 година, заедно с везеготите?!
Но пък в Пелопонес, както и в Мизия, няма германски топоними?!А има 64 доказани славянски?!Защо ли?!
Добави мнение   Мнения:158 « Предишна Страница 7 от 8 5 6 7 8 Следваща