Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Броят на спецсъдиите ще е ясен до седмици
Добави мнение   Мнения:3 1
Sultan
05 Яну 2011 20:56
Мнения: 1,478
От: Bulgaria
Аз пък си мисля, че все още няма определение що е това организирана престъпност. За да е организирана, тази престъпност логично би било да предположим, че е някаква организация, иначе не бива да има думичката организирана пред думичката престъпност. Доколкото си спомням в един брой на държавен вестник, бр.37 от 2000 г. беше изнесено същественото от престъпната дейност на една организация и според мен същата тази организация и членовете и би следвало да бъдат клиент на тези съдилища. също така според моите скромни разбирания, ако трима са се сговорили да вършат престъпление, то това е съучастие, може да има продбудители и помагачи, но не може да се нарече организирана престъпност. Това е обикновена битова престъпност да се открадне нещо, да се източи малко ДДС и прочее облаги по незаконен начин. Но когато се краде с различни ПМС, с предоставяне на просредничество на "наши" хора, с възлагане на обществени поръчки също на "наши хора", това вече е организирана престъпност, защото е организирана със своя си йерархия.
Големия Хикс
06 Яну 2011 08:56
Мнения: 1,170
От: Bulgaria
Организирана престъпност е тази престъпност, която се е срастнала и се ползва с опеката на държавните институции, изпълнителната власт и политическите партии с цел незаконно забогатяване, оглавяване на правораздаването и невъзможността да и се потърси отговорност при нарушение на закона.Тук не става въпрос за отделни самосиндикални престъпници, а за цели негласни сдружения , действащи на принципите "Ти на мен и аз на теб", "Които много знае и не слуша е мъртав" и "Които не мълчи, ще умре".Това е! За това се създава специализираният съд.Вече никой не е застрахован от носенето на лична отговорност, защото ако в България нещата са излезнали извън контрол, то в Европа и САЩ си дават сметка, че това трябва да се прекрати.Разбира се, че и те си затваряха очите за много неща.Например за прерастналата престъпност на албанците в държавата Косово и бума на престъпността в посткомунистическите държави.С една дума всичко е политика и в крайна сметка престъпноста сега вече е излишна и пречи на новият световен ред.
браун
06 Яну 2011 11:11
Мнения: 3,755
От: Bulgaria
В ЗСВ бе записано и изискването членовете на ВСС да поискат допуск до класифицирана информация. Засега не е ясно дали някой от кадровиците ще го направи.

"Над мен е само Господ", както казваше покойния Татарчев. Така е, щом "независимия" ВСС умува дали да спази закона.
Добави мнение   Мнения:3 1