Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Депутат от "Атака" оцени на 70 млн. лв. ефекта от свой закон
Добави мнение   Мнения:7 1
KaizerSoze
25 Мар 2011 09:29
Мнения: 5,044
От: Bulgaria
Ами щом няма интерес, това означава, че тъпото парче дето е писало закона не е имало и две мозъчни клетки в главата си.
Pavlik Morozov
25 Мар 2011 10:10
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
Той е автор на промени в закона за етажната собственост, които улесняват сдружаването и се създава възможност професионални домоуправители да се грижат за общите части в сградите.щом няма интерес към закона, значи хората нямат интерес от закона!


депутата вероятно отлично се е погрижил за интереса на фирмите за фасилити мениджмънт (професионални домоуправители), за събираемостъта на сметките на монополните доставчици на комунални услуги (етажната собственост е солидарно отговорна), и за бизнеса на строителните фирми (санирането), обаче явно е пропуснал да вкара вътре нещо, което да привлече и тия дето трябва да си сложат главата в торбата и да платят масрафа, и чиито интереси трябваше да са на първо място в проекта - гражданите.


въпреки, че е популистка партия, извън лаладжийските акции за разни референдуми атака продължава да предлага изключително тясно лобистки закони. защо така, бе, другаре?


Pavlik Morozov
25 Мар 2011 10:21
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
Според депутата от "Атака" трябва да се помисли за някаква форма на държавна или общинска субсидия за хората, които искат да санират жилищата си, но нямат средства.

Пехливанов смята, че трябва да се забрани частичното саниране в блоковете, което превръща сградите в "цигански черги".съдейки по това изказване на депутата не му пука нито за енергийната ефективност, нито за строителния бранш като цяло, а има присърце интереса на конкретни големи фирми занимаващи се със саниране, които нацяло могат да поемат един блок, лапвайки в процеса държавна субсидия.


аз пък си мисля, че на държавата не и е работа да се бърка в битовото устрояване на гражданите, освен ако не са социално слаби и с деца.


за енергийната ефективност властта може да се погрижи, като спре да пречи на икономиката, което ще повиши доходите, така че хората да си купят нови уреди и коли, които харчат по-малко, а ако наистина иска да прави нещо нека бойко натисне монополистите - и нек, и разпределителните дружества, и топлофикация - да си намалят загубите по мрежата. това ще спести много повече ток отколкото санирането, защото действа 4 сезона, а санирането - 1.


проблема с частичното саниране на блоковете, които наистина изглеждат грозно, може да се реши като се засили строителния контрол - тогава всеки който си измаже апартамента различно от одобрения за сградата начин ще бъде глобяван и за да избегнат това постепенно гражданите сами ще стигнат до сдружаване с цел групово договаряне на санирането.


Редактирано от - Pavlik Morozov на 25/3/2011 г/ 10:22:26

Pavlik Morozov
25 Мар 2011 12:34
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
а, че той закона се оказа за лична употреба на пехливанов. вижте информацията, която е дал за себе си:

Кариера:
* кариерата си като строителен инженер Николай Пехливанов започва в ДНСК-Бургас
* бил е изпълнителен директор на няколко строително-инвестиционни компании
* има дългогодишен опит в управлението на проекти и в строително-инвестиционния сектор като цяло
* през 2004 година основава “ГрийнЛайф”
* има редица реализирани ваканционни обекти в района на Созопол, Пампорово и Банско, като клиентите на фирмата са от Русия, Великобритания, Скандинавските страни, Полша и Гърция
* има опит в строителството на сгради в чужбина
* работил е и в държавните органи за строителен контрол
* инж. Николай Пехливанов е носител на наградата „Предприемач на годината в строителството” за 2008-ма година
В политиката инж. Пехливанов влиза като успял в бизнеса и с амбициите да се изявява като експерт в областите, в които има изградени компетенции – регионално развитие, държавна администрация и екология.


значи човека хем строи, хем знае как става контролира от страна на държавата върху строителството. а сега търси начин как контрола и предприемачите да се съюзят за усвояването на едни 70 милиона на гърба на собствениците на панелки. лошо няма. но да не се чуди, че хората не се интересуват от апетитите му. купил си е депутатско място, за да си прокарва личния интерес - какво друго очаква, аплодисменти?!


Тръндафилка
25 Мар 2011 12:58
Мнения: 1,086
От: Bulgaria
Май не е зле народните избраници първо да се пробват за домоуправители по панелките, преди да ни натрисат подобни проекти
KaizerSoze
25 Мар 2011 13:22
Мнения: 5,044
От: Bulgaria
Ясна е работата Павле

Имаме си работа с поредния нагъл дебил, който иска да си докара бизнес и пари на гърба на хората.

Пламен Пенев
25 Мар 2011 18:00
Мнения: 4,894
От: Bulgaria
Еееее! И Атака ли се включи в далаверата със "санирането"? Май вече няма да гласувам за тях!
Добави мнение   Мнения:7 1