Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Турция и Франция в борба за господство в Средиземно море
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:67 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща
Muktadasaxkoburgidiotski
31 Мар 2011 10:47
Мнения: 14,528
От: Mali
Горски търкалета - ударът по Либия е въпреки ционисткия натиск да се пази Кадафи. Отдавна се знае , че Муамар е агент на Тел Авив - още от 70-те години. Поради което косъм не падна от главата му над 40 години , а личната му сметка се изчислява на 60-70 милиарда Обама започна атаката заедно с Франция и Англия с голяма неохота , единствено като жест за участието на Франция в Афганистан , и както се вижда Америка е на път да изостави европейците сами да озаптяват психопата-бедуин. Причината е точно в ционисткия натиск срещу Обама , който е зависим от Лобито не по-малко от всички предишни президенти. ... За каква "национална" държава може да се говори в контекста на Либия ? Това е смешно. Няма либийска нация , а само племена и табуни , населяващи пустинята. Че самите граници на Либия са чертани с линия по правата - справка историята и географската карта ! Процесът през вековете за заличаване на националните държави никога не е спирал , но и не е постигнал видими успехи. Големите и силни национални държави остават и стават все така силни и по-силни. Малките национални държави , които не оцеляват , са виновни сами за себе си , че не намират вътрешни сили да се запазят. България е такъв пример. Един пример за обратното е Ирландия.
UNIVERS
31 Мар 2011 11:21
Мнения: 5,614
От: Bulgaria
Гледам, Мукта, и шеф на архива на Мосад си станал - знаеш кой какъв агент е в арбския свят. А честито ! Нещо за Мубарака да ни информираш ? За Садам ?
Rogatia
31 Мар 2011 11:36
Мнения: 8,949
От: Bulgaria
.-
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Rogatia
yagen
31 Мар 2011 11:52
Мнения: 4,279
От: Turkey
Пак повтарям, каквото прави запада в този район, е в полза на Турция, само дето Т.Ердоган не разбира това, но се надяваме да разбере.Как си обяснявате факта, че от страните от постосманското пространство, само Турция е във възход, а дугите са в упадък?

JS
31 Мар 2011 11:53
Мнения: 500
От: 0
Дребни играчи са и Турция и Франция, играят на втора сцена и се дърлят един друг като инфантили. Има един headliner и всички знаем кой е той. Останалите са палета с комплекси и много проблеми както във външната така и във вътрешната си политика.
Горскио
31 Мар 2011 11:55
Мнения: 1,819
От: Bulgaria
Муктада,
Кадафи наистина беше удобен на евреите (много добре си спомням как ласкаво ги наричаше братовчеди; как обвиняваше бунтовниците в Бенгази, че принадлежат към алКаеда), обаче Кадафи така и така нямаше начин да остане на власт - затова евреите предпочетоха да въвлекат Европа (част от глобалната им стратегия за световно "правителство" и разрушаване на националните държави).
Освен това, дори и Кадафито да можеше да остане, един гои приятел винаги може да се жертвува за глобалната кауза.
Гойко Горисов
31 Мар 2011 11:56
Мнения: 2,639
От: Bulgaria
Rogatia, поне ме цитира правилно от вчера:
Джумхюриетът срещу джамахирията.
80 % от турския език е от арабски думи.
yagen
31 Мар 2011 11:58
Мнения: 4,279
От: Turkey
30%

Горскио
31 Мар 2011 12:03
Мнения: 1,819
От: Bulgaria
"Обама започнал войната с неохота" - какви ги плещиш, Muktadasaxkoburgidiotski!
.
За да направят Обама избираем и да го докарат на власт, еврейските кукловоди в Щатите трябваше да спечелят за него гласовете на американците, които искаха край на участието на Щатите в окупацията на Ирак и Афганистан.
Обама обеща изтегляне за да го изберат. Сега, на третата година от мандата си, Обама участвува в завладяване на трета мохамеданска страна, но за това му трябваше прикритие - и кукловодите му го осигуриха чрез своя човек Саркози (потомък на Солунски евреи) и с помощта на Камерън (също полуевреин - потомък на един преселил се от Германия Леви).
yagen
31 Мар 2011 12:05
Мнения: 4,279
От: Turkey
Не се пише джумхюриет, а се пише джумхуриет, именно джумхуриета е причината за възхода на Турция.

timbuktu
31 Мар 2011 12:12
Мнения: 3,986
От: Greece
80 % от турския език е от арабски думи.

Туркия език е пьрвия писмено говорим език в света. Всички останали произлизат от турския.

Учете усилено турски. Пьрвия урок безплатно!!!
Kaç yaşındasın? -На колко години си?
нн
31 Мар 2011 12:17
Мнения: 837
От: Bulgaria
израел не ще ислямиско управление, там срещу кадафи се бият уахабити от катар, затуй ще продават либийски нефт и ще ги превъоръжават за да продължат борбата, но юридически няма източно правителство, камо ли да продава, нямат и програма, може би сауди монархиат демократичен наместо недемократичното самоуправление на местните съвети досега, мътна е хавата, гибли, затъна в пясъка
Горскио
31 Мар 2011 12:18
Мнения: 1,819
От: Bulgaria
Ердоган не е глупак и разбира, че предимствата, които евреите предлагат на Турция с присъединяването и към ЕС, са само временни.
.
Ролята, отредена от евреите на Турция и турците е да разрушат християнска Европа, но това не означава, че Турция ще стане доминантна сила. Напротив - и на Турция се готви същата участ - обезлюдяване от коренно тюркоезично население и наплив на кюрди, араби, индийци и т.н.
toly
31 Мар 2011 12:46
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
Ашколсун на всеселенския еврейски замисъл. Само докато се осъществи да не изчезнат по напред и от нас даже. Апропо не е ли време арабите да си направят една единствена държава вместо да ги подритва който си поиска.
yagen
31 Мар 2011 12:51
Мнения: 4,279
От: Turkey
Брейй, тимбу доста е напреднал с турския, дори учи и другите, браво тимбу.

Don
31 Мар 2011 12:54
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

А бе джумхурийет си е "народна власт".
Ако и да го превеждат "Република". Баш си е народна власт.
Както и джамахирията.
toly
31 Мар 2011 12:55
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
Горския у гората много ли са евреите? Щото по нашия край почти се не видят Вероятно замислят нещо лошо и са се покрили
yagen
31 Мар 2011 12:59
Мнения: 4,279
От: Turkey
Don, правилно, разликата е в изпълнението, някои са на думи народна власт, някои на дела, това е голямата разлика.

Горскио
31 Мар 2011 13:07
Мнения: 1,819
От: Bulgaria
толи,
а това за "Борбата между Турция и Франция за господство в Средиземно море" смислено ли ти се вижда?
Или за ползата на Франция или на Щатите от намеса в Либия?
.
Американци, французи и всякакви други Християни сме превърнати в пушечно месо.
Muktadasaxkoburgidiotski
31 Мар 2011 13:26
Мнения: 14,528
От: Mali
Обама има една война за спасяване , и тя се нарича Афганистан. За всичко останало няма нито ресурси , нито хора , нито воля. Вътрешната обстановка в щатите би се влошила значително , ако Обама затвори войната в Ирак ... а отвори такава в Либия. Лобито отвъд Водата чудесно знае обществените нагласи / и си ги контролира чрез медиите / - когато трябва реднеците се насъскват за война /Ирак/ , когато трябва - се леят пацифистки дитирамби... Реалните мотиви и причини за войните - кучета ги яли. Примерно в Ирак трябваше да се нахлуе , защото така каза Лобито , и защото Саддам плашеше Израел. Съчиниха се мега-наглите лъжи за ОМП ...В Афганистан се влезе уж за Бен Ладен / / , реалните причини бяха контрола върху наркоизвора на Света... Сега в Либия имаше пълно основание за интервенция /Както и за Судан , централна Африка и проч.../ , много по-мащабна , защото един доказан психопат прати танкове и артилерия да изтребят един град от милион и половина... Но САЩ изстреляха само стотина крилати ракети с изтичащ срок на годност и побързаха да се дистанцират от участие.И това го направиха не за друго , а защото нямат ресурси за Афганистан , и защото реват на НАТО-вските събрания пред всички страни-членки за по-голямо участие в Афганистан. А Франция има сериозно и успешно участие там...Та трябваше да има приятелско потупване на Сарко по рамото. Танту за кукуригу. И толкова. Кадафи е големият враг на палестинската кауза в Северна Африка. И това е само видимата страна на нещата... Трябва да се мисли с главите , а не да се нижат пенсионерски лакардии за "Световния империализъм" и "еврейски заговор" във всяка случка по Света. Ако има заговори , то специално Либия и атаката на Запада въобще не са от полза на евреите , а точно обратното

Редактирано от - Muktadasaxkoburgidiotski на 31/3/2011 г/ 13:29:47

Добави мнение   Мнения:67 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща