Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Стига сте ни будалкали! Европа спасява не закъсали държави, а алчни банки*
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:130 « Предишна Страница 6 от 7 4 5 6 7 Следваща
Polkovnik Ivan
12 Май 2011 13:05
Мнения: 1,500
От: France
Критиката е добра,
предлаганите решения - идиотски.
Атакисче.

По-лошо! Випустник МГИМО!!
***
Някой има ли си изобщо представа какво означава реално една държава - да речем Португалия - да обяви фалит?
GBG
12 Май 2011 13:13
Мнения: 1,279
От: Bulgaria
За този бих гласувал
Caravaggio
12 Май 2011 13:18
Мнения: 13,610
От: Italy
..Някой има ли си изобщо представа какво означава реално една държава - да речем Португалия - да обяви фалит?..

Да, Аржентина, Русия... Португалия, Ирландия са дребни риби, никой даже няма да забележи. Исландия да не би да накриви някому шапката? С изключение на групичка англо/холандо дебели задници, разбира се.
Polkovnik Ivan
12 Май 2011 13:25
Мнения: 1,500
От: France
Имах предвид какво ще означава "фалит" на държавата Португалия за самите португалци?
Фалит на една компания означава най-опростено казано нямам пари да се разплатя, ето, вземете това, което ми е останало, не е много но все е нещо...няма да стигне за всичките, но колкото стигне...
Следва разпродажба и закриване (заличаване от търговския регистър) на въпросната компания. Няма я повече, край.
За това ми е доста странно да чета сериозни уж хора да обсъждат с най-сериозни изражения теми като фалит на държава.
66
12 Май 2011 13:38
Мнения: 7,170
От: Bulgaria
При положение че е в еврозоната и няма национална валута, много малко. Извън спиране на плащанията към кредиторите. Конкретно не съм гледал данните за Гърция, но може и бюдждета си почти да балансират После вероятно процедура за разсрочване на дълга с тези от кредиторите които са оцеляли
Но това от обща култура. Някой специалист да уточни

Редактирано от - 66 на 12/5/2011 г/ 13:40:43

Caravaggio
12 Май 2011 13:42
Мнения: 13,610
От: Italy
Под фалит на държава се разбира дефолт - демек, държавата спира да си плаща борчовете. Една държава не може да фалира като бакалница - дори само защото не съществуват съдебни процедури, които да се оправят с такава ситуация. За това се и вдига шумотевица - защото кредиторите се изправят пред силната вероятност да бъдат оскубани като пилета. Което си е техен проблем, проблем на тези, които покриват рисковете им срещу заплащане, проблем на онези, които покриват рисковете на покриващите рисковете и така нататък, до безкрайност. По този елегантен начин един (1) реален лев се превръща в хиляда (1000) виртуални лева.
SINDBAD
12 Май 2011 13:58
Мнения: 6,430
От: Bulgaria
яяяяяя, да видим КОИ БАНКИ КУПУВАТ ЕОН, че и каролев вътре.. Натиснете тук
SINDBAD
12 Май 2011 14:09
Мнения: 6,430
От: Bulgaria
това у нас.навън- Натиснете тук да няма спокойни, де! била минала кризата и т.н. ще ви се, ама МВФ-то няма интерес! Като гледам, тепърва предстоят финансови еквилибристики на ползу банкеру!
SINDBAD
12 Май 2011 14:13
Мнения: 6,430
От: Bulgaria
ЧАКА КОМЕНТАР-
Слабата банкова система остава един от основните рискове пред финансовата стабилност на правителствата от общността. Стойността на правителствените облигации, закупени от финансовите институции, продължава да се понижава, което допълнително ги отслабва.

Недостатъчната интеграция на финансовата система на еврозоната е допринесла за разрастването на дълговата криза, смята МВФ. Инвеститорите също са изиграли решаваща роля, тъй като прекалено дълго време са пренебрегвали трупащите се проблеми.

"Пазарите не показаха загриженост до средата на 2007 г., пренебрегвайки рисковете, свързани с платежоспособността.

МЕХЛЕМ ЗА УШИТЕ НА ВСЕКИ ФИНАНСИСТ, стягащ торбите за печалба от нищото, което сами предизвикаха!!
Tim
12 Май 2011 14:27
Мнения: 6,853
От: Bulgaria
Проблемът по същество е основната ценностна система на типа цивилизация, който се е установил в развития свят. А това е потребителската демокрация, която някак си неявно предполага, че е възможен неограничен разтеж, , че колкото повече потребяваме, толкова повече спомагаме за развитието, защото стимулираме производство. При това, колкото повече потребяваме, толкова повече материални блага усвояваме и следователно ставам по-богати, толкова повече наши изконни човешки права са гарантирани и т.н.
За да откликне на тази невероятно красива човеколюбива идилия банките са готови да дадат кредити от практически не съществуващи резерви, т.е. необезпечени кредити, или играят с лихвата за да избият печалба и при лоша конюнктура.
Както и при мега корпорациите, колкото по-голямо довеие се вдъхне у хората към горната идилия, толкова повече печалби реализират банките, дори и с виртуални пари.
Проблемът е, че всичко е една идилия.
Този свят е от реалния физически свят. Всички взаимодействия са възможни само ако се обменя реален еквивалент на енергия или труд, а не виртуален такъв.

В крайна сметка Господ безапелационно отрязва квитанциите на самозабравилите се .
От всички демократични потребителски страни, всички, т.е 100% са в демографки упадък.
Те са влезли в гробището на историята и ако не си сменят илюзиите с реалистично отношение към жиувота след 2-3 поколения са физически вън от играта - няма да оставят потомство т.е., защото са опукали всичко прекалено бързо.
Толкоз.
historian
12 Май 2011 14:40
Мнения: 2,031
От: Bulgaria
А какво ще се случи с ойрото ако Гърция официално обяви фалит? Или това всъщност е подтик Гърция да излезе от Еврозоната. Кои са следващите? И кои ще останат там? А отритнатите дали ще бъдат на нашия хал или пак ще се погрижат за тях, както и досега? Ама от такива въпроси Истинските финладци нямат изгода - за тях е важно домакините да им вярват.
Dart Dorvalla
12 Май 2011 15:00
Мнения: 1,246
От: Bulgaria
Спекулациите с виртуални пари / Intel Inside / и инструментите за поддържане на тази идеология, включително преса, политици, се крепи на поддатливостта на избирателя да гласува за нея. Как този избирател е подлъган е ясно. По времето когато конкуренцията между индустриите беше нулева, благодарение на разрушенията от войните, изглеждаше лесно да се поддържа, доказва теорията, че разпасаният капитализъм е спасението. Когато нещо е неконтролируемо аз не трябва да съм контролиран също, никакви данъци. Няма, и не вярвам да е възможно такова нещо като "свободен" пазар. Поне до момента, докойто държавите съществуват като самостоятелни единици. Делегирал съм на държавата част от правото си да бъда независим с цел моето общество да бъде градивно, конкурентно сред конкуриращите се. Ако тези права са използвани не по преднанзначението им: които чупи - купи!! И това ешалониране не може да липсва.
Учудих се доста на термина
режисирано вкочанено стопанство
!? Повече продукция, повече медицина, по-добра храна са нещата сега. Така го разбирам. Банки имаше и по времето на "вкочаненото стопанство". Даваха кредити с отлични лихви, но и регулираха разпасаноста от гледна точка на обществото като цяло. Не съм чул, че бай Тошо да е бил милиардер.
Няма перфектни неща. Но изводи, базирани на добри сравнения са възможни вече. Идеализирането на разпасания капитализъм води до...???...!!!
Много са държавите, които не са сполучили като цяло. Канада не е една от тях поради "дребната" причина, че е страна с територия колкото щатите и само 34 милиона население, плюс нефт, газ, полезни изкопаеми, гладни мързеливи съседи. За страните без тези привилегии изборите са стеснени, и са в интелектуалното пространство само. Банки има и ще има, но крадците в тях трябва да се третират като всеки друг крадец. Те не заслужават по-малко.
rki
12 Май 2011 15:22
Мнения: 20,973
От: Albania
А какво ще се случи с ойрото ако Гърция официално обяви фалит?

докато гърция е еврозоната фалит няма да има и ще я крепят на всяка цена

________________________________ __________ _____________________
Once the government socializes losses, it will soon socialize profits. If we lose our ability to fail, we will soon lose our ability to succeed. If we bail out risky behavior, we will soon see even riskier behavior.
Туткалчев
12 Май 2011 15:33
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
Решение: Държавни банки с държавна гаранция. Частните банки да се оправят сами като всички други. Клиентите да си преценяват сами риска дали в частни или държавни банки да спестяват и теглят кредити.

Змей, и аз мисля по същия начин!
Трябва да има здравословна конкуренция между държавни банки с крайно консервативна политика, които да са стълб на финансовата система, а частните банки нека да се вихрят, но на свой риск.
Най-малко конкуренцията между различните видове собственост (която за мен е една от най-важните) изисква подобно нещо.
KaizerSoze
12 Май 2011 15:39
Мнения: 5,044
От: Bulgaria
Zuckersusser
[Напреднал][112]
12.5.2011 г. 07:33:38


Caravaggio
12 Май 2011 15:50
Мнения: 13,610
От: Italy
..А какво ще се случи с ойрото ако Гърция официално обяви фалит?..

Нищо няма да се случи. Най-много курсът да падне малко, за кефа на всички производители. Но с този нефелен долар и това е под съмнение...
Роки Балбоа
12 Май 2011 16:11
Мнения: 880
От: Bulgaria
intel_inside -
Роки Балбоа
12 Май 2011 16:19
Мнения: 880
От: Bulgaria
От статията:
Хората се чувстват предадени

Партиите, които сега идват на власт в Ирландия, обещаха да държат отговорни големите държатели на облигации, но не удържаха на натиска и отстъпиха, оставяйки избирателите с усещането, че вече са лишени от граждански права.

Съвсем точно - това е общото усещане - хората се чувстват предадени!
Но и точно това ще е благодатната почва за смяна на системата. То и няма как да е иначе - ако няма недоволни нищо няма да се промени.
timbuktu
12 Май 2011 16:27
Мнения: 3,986
От: Greece
Нищо няма да се случи. Най-много курсът да падне малко, за кефа на всички производители. Но с този нефелен долар и това е под съмнение...

Много оптимистична прогноза. Най малкото германски и френси банки ако не фалират ще имат нужда от 'спасяване'. Да не говорим че следват Португалия и не дай боже Испания.
rki
12 Май 2011 16:30
Мнения: 20,973
От: Albania
Най малкото германски и френси банки ако не фалират ще имат нужда от 'спасяване'.

е тришето дося им е налял няколко трилиона - още един няма да е проблем

________________________________ __________ _____________________
Once the government socializes losses, it will soon socialize profits. If we lose our ability to fail, we will soon lose our ability to succeed. If we bail out risky behavior, we will soon see even riskier behavior.
Добави мнение   Мнения:130 « Предишна Страница 6 от 7 4 5 6 7 Следваща