Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Били ли са папагалите в българския герб?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:55 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
geo_19
12 Май 2011 18:44
Мнения: 2,273
От: Bulgaria
То и цар Иван Александър е стъпил върху килимче (или подиум) с извезан двуглав орел. (снимка: натиснете тук) фрагмент: (снимка: натиснете тук)
Пък следващия четвъртък за разнищим и орловата хипотеза за гербовете на българските царе. Защото започва още от Георги Тертер през Шишмановците
Eisblock
12 Май 2011 19:11
Мнения: 9,157
От: Iceland
Фирмин, Орфей!
StrikeEagle
12 Май 2011 20:15
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Истинската история на Римската империя е почната от Теодор Момзен
и до сега я донатъкъламяват.
Какво можем да очакваме от хора, които обесняват, че
"пентера" е кораб с ПЕТ РЕДА гребла
въпреки непреодолимите закони на математиката, физиката, химията и биологията.
Можем да очакваме само римски ВВС,
ако не ги преварят прабългарските аероплани....
P.S. Напоследъка неистинските историци поставят под въпрос съществуването на септерите, както ние поставихме под въпрос участието на Т-34-85 в Курската битка. Ма нас ще ни забравят.
orfei-edin mesten
13 Май 2011 00:52
Мнения: 1,657
От: Bulgaria
Eнчо, в средновековните изображения, а да не говорим за преди тях.., няма нищо случайно. На никой по онова време не би му дошло наум да прави копия на външни, случайни предмети, особено на папагали. Те са плод на визията на посветените религиозни водачи, които безпогрешно са предавали форма на факти, свързани със света, често наричан просто отвъден. Такива водачи е имало особено много преди Христос, а след него тези, които Той уж упълномощил официално, са повели безмилостна война за тяхното изкореняване. Справка - нашите хора, богомилите, макар че те по определени причини, които не ми се разискват сега, сами са се изкоренили от земите и съзнанието на хората. Та, от тези велики личности днес са останали само символи като този. Символи, ознаменуващи тяхната победа над силите, които днес се проявяват във все нова и нова, лъскава вече форма на скотщината, днес облечена в европейски костюми по разни световни институции. В древността е било по-друго и по-лесно. Скотщината е била по-лесно разпознаваема, очевидна, за разлика от днес, когато е прикрита и дори издигната в култ. Образно се изразявам, за да не ставам досаден. Днес всичко е обърнато с главата надолу, колкото и стряскащо да звучи. Едно от най-успешните изображения на скотщината е това на маймуната. Именно тя днес разиграва целия свят, приела формата на САЩ. Това го казвам за тези, които се чудят откъде иде това странно и двойнствено поведение на много от представителите на тази 'велика' страна. Велика в маймунджулъците си!
orfei-edin mesten
13 Май 2011 01:11
Мнения: 1,657
От: Bulgaria
Firmin, в симетрията на птиците няма нищо случайно. Същата се вижда и при орлите на Geo, както и на други места. Тя изобразява факта, че за достигането на целта на посвещението, кандидатът е трябвало да се справи не с едно, а с две препятствия, двама противници. Библията също прави разграничение между тях, наричайки ги Сатана и Дявол. Това са две различни същности, изкушаващи човека от две страни. Този факт е загатнат на много места като двете змии, които Херкулес като дете удушва, двете копия, които носят много от тракийските войни, двете глави на някои от тракийските хероси, двуострите брадви на посветените, раздвоените на две опашки на сасанидските изображения и т.н. От преодоляването на тази двуяка опасност произлиза симетрията в изображенията. (Едно от най-красивите изображения в това отношение е от Казанлъшката 'гробница', където готовият за посвещение кандидат държи в ръka укротените красиви коне, които имат толкова одушевени погледи, символизиращи определени сили в неговата душа, които той е преодолял под ръководството на посветените си учители). Тя не е просто красива декорация, за каквато се счита нес, а отражение на една действителност, макар и позабравена от някои. (снимка: натиснете тук)

Редактирано от - orfei-edin mesten на 13/5/2011 г/ 01:14:15

бонго-бонго
14 Май 2011 01:30
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Сатана и Дявол. Това са две различни същности, изкушаващи човека от две страни. Този факт е загатнат на много места като двете змии, които Херкулес като дете удушва, двете копия,


ъхъ ... точно така ще да е ... Старски и Хъч , също влизат в тази серия ....
Наум
14 Май 2011 04:50
Мнения: 1,666
От: Bulgaria
Аха, в четвъртъка на Омразата днес сме на вълна хералдики и препброяването на кочегарите за седмицата е в ход. Я чакай да пусна една бомба в ВЦ-то
То, папагалите че не са били в българския герб е ясно. Може да са били в македонския. Но това изобщо не ме касае.
Ние папагали си имаме бол-натурални
orfei-edin mesten
14 Май 2011 22:52
Мнения: 1,657
От: Bulgaria
Не е лошо това Старски и Хъч, Бонго...за идиоти. Все пак в САЩ е пълно с такива и по някакъв начин те трябва да се забавляват, заглавичкват и държат в глупашки захлас. Иначе могат да започнат да мислят, което вече си е опасност.. Гледай все пак 'Идиокрация', мисля, че се казваше филма. Аз го подценявах, както голяма част от американските филми напоследък, но бях много приятно изненадан. Нещата, колкото и невероятно да изглежда, отиват точно в тази посока. В САЩ на първо място, разбира се. Тези, които все повече се отпускат по 'течението', каквото и да означава това, неминуемо ще се озоват в това състояние. Външно засега подобна тенденция сякаш не се забелязва, но някои са я забелязали. Моите почитания! Въпрос на избор все пак. В САЩ вече са избрали. Тук, понеже сме малко встрани - в никакъв случай не назад - изборът тепърва предстои. Приспивните песни на американските и ЕС сирени са много успивни и сладки, но все пак има хора, подготвени за техните песни. Хора, свикнали и на други песни, отеквали по нашите земи в древността. Надявам се да можем да разчитаме на тях. Все пак трябва да има и алтернатива. През средновековието е имало.. Само Крали Марко още малко да го поразклати - меча имам предвид - и..... всичко ще си дойде на мястото. От където е текло, пак ще тече! А от САЩ не е известно някога нещо да е текло. Нема и да текне, Бонго.
orfei-edin mesten
14 Май 2011 23:29
Мнения: 1,657
От: Bulgaria
Бонгич, ето ти ако те интересува едно великолепно финикийско изображение на маймуната с точно посочване на мястото, където тя се изявява. Ако й се позволи, естествено, иначе мястото й е долу в краката, както при пауните. Също и други 3 подобни. Маймуната е сравнително рядко използван образ за илюстриране на проявленията на едното от двете зла, които засегнах. Но за сметка на това много силен и точно показващ стила на неговата изява, наподобяващ маймуна. Тук във форума доста никове ми напомнят подобно поведение, но айде да не изброявам, че ще ме фризира Сибилата... Американците имат гледам подобно поведение - двоен стандарт го наричат, затваряне на едното око, на другото, на двете едновременно пред истината, пълното й проспиване, осмиване, обръщане на опаки и въобще каквото можеш да си представиш в това отношение. Надявам се тяхната администрация да е наясно със същността на едно подобно поведение и да го контролира, а ако е, пожелавам им никога да не го забравят. Защото първоначално изглежда забавно, после се увличаш и накрая забравяш какъв си бил преди.
(снимка: натиснете тук)

Редактирано от - orfei-edin mesten на 18/5/2011 г/ 11:04:23

orfei-edin mesten
16 Май 2011 01:24
Мнения: 1,657
От: Bulgaria
Днес като минавах през градската градина в Пловдив видях, че там има една статуя, подарена от Япония, която се отнася точно към настоящата тема. На нея е изобразен войн, придружен от куче, държан за дрехата от маймуна, а на рамото е кацнал фазан. Забележителен паметник и се чудя как е попаднал там!? Oбърнете внимание на раздвоения наполовина бритон на воина, както и на характерния, вързан на панделка колан. Maймуната държи воина по напълно подобен начин, както на една от снимките от предния постинг. Фазанът има значението на папагалите в статията, т.е. на нещо, което има връзка с небесния свят. Тази връзка в случая има и японския войн. Дай боже повече такива японски воини!
(снимка: натиснете тук)

Редактирано от - orfei-edin mesten на 18/5/2011 г/ 01:21:07

67
16 Май 2011 03:47
Мнения: 7,197
От: Benin
Орфи, не ти се виждат снимките, но аз по спомени го карам. Момотаро няма връзка с небесния свят, той отива и побеждава едни дяволи на един остров, а маймунката, кучето и фазана са от екипа му - спазарени по за едно просено хлебче, което майката на Момотаро му е направила. И като побеждава баш дявола, се връща при приемните си родители с плащ-невидимка, чадър-невидимка (вероятно ако Хари Потер му гепне плаща), сопата на бога на щастието, разни скъпоценности и прочие. Следва всеобщо веселие на фона на цъфтящите вишни (розови, да не се бъркат класиките).

Редактирано от - 67 на 16/5/2011 г/ 03:48:24

orfei-edin mesten
16 Май 2011 11:59
Мнения: 1,657
От: Bulgaria
67, мерси за историята! Явно точно този японски мотив е представен на пловдивската скулптура. Маймуната държи воина за плаща, а фазанът е кацнал на рамото му. Taм в приказните истории, където е намесена птица, обикновено се прави връзка с небесния свят. Светът на дявола е нашия, земния свят. Островът е една област, която е 'отделена' от небесния свят и съществува сама за себе си като земя. Маймуната е част от него и много характерно се е хванала за плаща на героя (някой път може да кажа какво точно означава това и има ли нещо общо с плаща на св. Мартин). Героят възстановява връзката на земното с божественото. Преди всичко на ниво Съзнание! Това съвременният човек го е забравил или го счита за лудост. Браво на японския гений! Признавам не знаех, че имат подобни съдържателни истории. (Понеже компютрите никак не са ми тръпка, не съм наясно с качването на снимки, но ще опитам по друг начин.)

Редактирано от - orfei-edin mesten на 16/5/2011 г/ 12:06:41

orfei-edin mesten
17 Май 2011 12:08
Мнения: 1,657
От: Bulgaria
Oбобщавайки, бих казал, че е преувеличено да се счита, че папагалите са били в българския герб навремето. По-скоро са били символ на божествената власт, която е упражнявал българския владетел. Т.е. той се е считал за посредник между божественото и земното в неговата държава. Да се счита папагалът за символ на тогавашната бг държава е все едно Първанов да умре и един ден да бъде изровен (не да Боже) и да се открие, че е бил погребан с колан на Lacost, въз основа на което да се стигне до заключението, че Крокодилът е бил символ на България по това време.... (Може би обаче тази последната идея не е лишена съвсем от основание впредвид процесите, които се развиват в държавата напоследък... ).

Редактирано от - orfei-edin mesten на 17/5/2011 г/ 12:09:39

orfei-edin mesten
18 Май 2011 00:09
Мнения: 1,657
От: Bulgaria
67-ми, снимките на японския и финикийския 'воини' са качени и може да се видят! Не дай си Боже да му се качи на главата на човека подобна 'маймуна', защото ако не е 'войн', загубен е!.... Тогава става следното:

(снимка: натиснете тук)

Редактирано от - orfei-edin mesten на 18/5/2011 г/ 11:14:15

Добави мнение   Мнения:55 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3