Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
НАКРАТКО
Добави мнение   Мнения:5 1
stopper
09 Юни 2011 07:47
Мнения: 158
От: Bulgaria
Защо трябва да плащам ГО за мотоциклета си през зимните месеци, а? Рекетьори!!!
chengel
09 Юни 2011 08:46
Мнения: 755
От: Bulgaria
...то и данъка ти е целогодишен...
Stern
09 Юни 2011 09:17
Мнения: 10,462
От: Bulgaria
Възможността за плащане на части доведе до порочни практики шофьорите да плащат само първата вноска.

По стар ченгеджийски опит няма да си играем да гоним тарикатите и да поощряваме съвестните, а ще наложим поредното ограничение в избора.
Даскала
09 Юни 2011 09:47
Мнения: 268
От: Bulgaria
Задачата за гражданската отговорност проста и ясна, но у нас я усложняват излишно. Гражданската отговорност е за водача и тя може да се диференцира, според неговите квалификации и желания да управлява само едно или различни МПС, дисциплина и т.н. Вече има информационни системи, които следят тези показатели. Не е редно ГО да е на автомобила, защото автомобилите не застрашават никого. Не пистолетът убива, а човека зад пистолета..При правилно решение премията (цената на застраховката) ще е динамична. Сега е скъпа за всички, но е лесна за администриране и ще по поскъпва още. Във века на диференциацията това трябва да престане. Не е проблема и в еднократно или частично плащане. Това е финансово регулируем въпрос.
С една дума, ако застрахователи и полицаи се научат да ползват компютри всичко ще е човешки ясно и достъпно за едни и скъпо за тарикатите и другите хулигани на пътя. Сега е лесно и командно-скъпо и еднократно за много и евтино за тарикатите и хулиганите.
b_ivanov
09 Юни 2011 16:29
Мнения: 1,708
От: Bulgaria
Ченгел,
То и разлика между данък и застраховка има, ама... То и данъци вече разсрочено може да се плаща ама...Нали има лоби-гърла за хранене...
Добави мнение   Мнения:5 1