Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Турция е готова да вкара войски в Сирия
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:73 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
ЗИП
14 Ное 2011 20:15
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Турция няма капацитет да се бърка в Сирия. Тя е регионална държава и ще бъде сериозно перната през ръцете ако си мисли, че може да се опъне на Русия или Китай.
Така, че моята прогноза отново се сбъдна. В Сирия всичко се успокои и с помощта на прогресивно постъпващото без прекъсване победоносно руско оръжие тов. Асад смаза проамериканските реакционери.
Другото е Ганкиното кафене. Да се намираме на приказка.
garamel
14 Ное 2011 20:20
Мнения: 5,847
От: Bulgaria
Нещата в Сирия непрекъснато ескалират. Арабската лига би шута на д-ря Асад, днес Турция ще влиза с войска в Сирия. Утре ще предоставят оръжия на бунтовниците.
Най-вероятно управляващата хунта в Сирия ще прибегне до рокада на върха, т.е. д-ря Асад ще бъде подменен, но това само ще отложи неизбежното.
ЗИП
14 Ное 2011 20:32
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Напрежението в контакта все пак е 220 волта. Да се държат пръстчетата там не е много умно!
kasapina
14 Ное 2011 20:49
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
Който играе по свикрката на англосаксите рано или късно горчиво ще се кае. Ердоган се оказа обикновен търгаш, готов да предаде съседа си когато е в нужда, и дори да стане главния подпалвач на войната срещу него, за което разбира се ще си плати.
svetulka
14 Ное 2011 21:00
Мнения: 4,771
От: Germany
Зипче, не ни събирай на изстинало кафе с претоплените си съждения. Знае се, че Турция има очи насочени фронтално, както и ръце разтворени за прегръдка с арабския свят, а защо не и с европейския такъв.
beagle
14 Ное 2011 21:02
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Ами то и България предлага да вкара войска в Гърция . Колко му е ...
ЗИП
14 Ное 2011 21:18
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Турция е въздух под налягане. Това не го ли разбрахте? Само приказки, та те с ПКК не могат да се оправят вече 30 години.
А сега ги чака Кюрдска държава в бившия Иракски Кюрдистан. Каква Сирия, какви пет лева. Нямат ресурс. Това всеки го разбира, само форумните флигорни са чугун.
ЗИП
14 Ное 2011 21:43
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Вече минаха близо два месеца от както агенти на ГРУ ликвидираха посред бял ден в центъра на Истанбул трима чеченски терористи заподозряни за атентата в Домодедово.
Турция все още дори не е направила плах опит да изпрати дори нещо като нота до Кремъл!
Намерени бяха гилзи от "Гроза" - специално оръжие което се изпозва само и изключително от спецназа на ГРУ. Но Турция мълчи. Но срещу Израел отвори голяма уста.
Та толкова за заплахите на Турция.
Ето официално видео от турските служби.
Натиснете тук
[/quote]
Billy-Joe Winchester
14 Ное 2011 21:46
Мнения: 2,255
От: Bulgaria
Доколкото разбирам Турция се готви да обяви война ан Сирия. Малко трудно ще им е, това не са самоуките либийски полковници.
garamel
14 Ное 2011 22:45
Мнения: 5,847
От: Bulgaria
Намерени бяха гилзи от "Гроза" - специално оръжие което се изпозва само и изключително от спецназа на ГРУ.

Зипо па изби плочките.
Чеченците бяха убити от турските специални служби заради връзки на лицата с ПКК. А подставените от турските служби улики естествено сочат към Масква. Затова
Много наивно е да се смята, че руските спецслужби ще планират операция и ще оставят някакви улики...
За пример САЩ правят десетки такива операции срещу терористи по цял свят и непрекъснато ги публикуват по вестниците защото спецчастите на САЩ оставят гилзи тук и там... наивно. Но продължавай, коментарите ти са весели.
ЗИП
14 Ное 2011 23:10
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Не говори глупости, убийствата са извършени от "Берлинската група" на ГРУ която преди това ликвидира още трима чеченци в Турция и един в Австрия. Общо към 10 парчета в цяла Европа.
А също така и в Катар.
Турция просто бе унизена, както преди това бе унизена Великобритания след като британски гражданин бе отровен по-много артистичен начин от СВР с полоний.
Русия спести унижението на САЩ като официално двама избягали руски агенти се споминаха при трагични обстоятелства - един се задави с парче пържола, друг от включен електроуред във ваната.
Но Турция и Великобритания бяха публично унизени след като Кремъл прати наемни убийци в суверенни държави.
Не ми се вярва турците сами да се унижават като казват, че Русия стои зад убийствата. Защото чужда спецслужба да си разиграва коня в твоята държава е страшно оскърбление.
Но разбира се кой съм аз че да оспорвам гаргамелски доводи.
ЗИП
14 Ное 2011 23:12
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
САЩ може и да извършват такива операции в бананови държавици, но Русия ги извършва в доста респектабилни такива, членки на НАТО и ЕС!
Праиш ли разлика?
garamel
14 Ное 2011 23:35
Мнения: 5,847
От: Bulgaria
Не ми се вярва турците сами да се унижават като казват, че Русия стои зад убийствата. Защото чужда спецслужба да си разиграва коня в твоята държава е страшно оскърбление.

След като знаеш поименно участниците в "Берлинската група" на ГРУ, то трябва да знаеш, че чеченските екстремисти не са под една шапка. Има много много клонове и групи, а Турция и СА дирижират оркестъра. Тези убийства са за сплашване и разчистване на сметки в самата Турция.
Rogatia
14 Ное 2011 23:44
Мнения: 8,949
От: Bulgaria
Турция е готова да вкара войски в Сирия
Ще бъде вълнуващо и феерично...
Advokat33
14 Ное 2011 23:48
Мнения: 1,907
От: Bulgaria
Billy-joe "Доколкото разбирам Турция се готви да обяви война ан Сирия." Турция е невинна-само създаде задгранично "Правителство на Сирия", а то е взело инициативата...
MB
15 Ное 2011 00:06
Мнения: 7,003
От: Bulgaria
Май искат правят от Елдоган Садам.
Той и Садам беше мил, "сдържаше" и даже воюваше с Иран
Далеч съм от мисълта, че ще окупират Турция, но след време като нищо ще го "пожертват" например след изтеглянето от Ирак и избуяване на кюрдския проблем
потребител,07
15 Ное 2011 00:55
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Турция е готова да вкара войски в Сирия

Ердоган и Давутоглу се скъсаха да се месят в цял свят!
Партията на Ердоган е близка с партията Mюсюлманско братство, а протестиращите срещу Асад са главно от Mюсюлманско братство.
На практика засега Турция печели с помощта на Обама, като Ердоган се обгражда с ислямистки режими симпатизиращи на Mюсюлманско братство- в Египет, Либия, Тунис. (Не е случайна първата визита на Обама навън- в Турция!) В Йордания също се опитват да свалят властта и в Сирия.
Иначе мюсюлманите може и да воюват помежду си, но стане ли въпрос да избират с кого и против кого, и щом са достатъчно силни, определено ще се обединят срещу Израел. Първо, защото според тях евреите са неверници. И второ, защото държавата Израел е в сърцето на Ислямския свят.
ПП
Поствам два интересни линка относно Mюсюлманско братство и Турция:

Мюсюлманското братство слага кръст на Арабската пролет
Натиснете тук

Уикилийкс: САЩ за неоосманизма – Да, ама не

Натиснете тук
Oraсle
15 Ное 2011 01:16
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
За пореден път наблюдаваме как руснаците залагат не просто на куц кон, ами на кранта която със сигурност няма да докара до края на гонката.
За всички е ясно че асадистчето си изгори всички възможни мостове за запазване на някакво влияние след като се оттегли от властта. Сега му остава единствено да удължава агонията колкото може, след което ще бяга в Техеран или Москва. Ама не е ясно дали ще успее.
А при новата власт в Дамаск, независимо дали е светска или ислямистка, БААС, Иран и Русия ще бъдат мръсни думи...
потребител,07
15 Ное 2011 01:33
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Реджеб Ердоган: "Задълженията ми на мюсюлманин ме накараха да нападна Перес".
Ислямистът Ердоган се е телепортирал в миналото.
Иначе политици с подобно мислене нямат работа в ЕС.
Brightman
15 Ное 2011 02:57
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
ЗИП,
пристрастията ти пречат да гледаш обективно, а значи и да виждаш вярната картина.
-
Турция и Сирия са стари врагове, които си играят на котка мишка от доста години. В момента Турция се опитва да омаломощи врагът си, а защо не и да постави протурско правителство в Сирия. Това, както и избраният път за осъществяването му в съгласие с араби е част от стратегията на Турция да повиши ролята си на фактор в региона.
-
За сега мераците на Турция на пръв поглед се уреждат, защото изглежда, че интересите на Турция и Израел там съвпадат за момента. Да ама това е само на пръв поглед. Израел има интерес само от нестабилност на Сирия, която да продължи, ако е възможно вечно. Така тя елиминира свой враг, а и разбива арабският фронт отклонявайки го в междуособици.
-
Не може да допусне, обаче Турция до границите си. Затова играта обещава да е интригуваща и интересна с променливи пасове.

Редактирано от - Brightman на 15/11/2011 г/ 03:05:56

anacephal
15 Ное 2011 05:58
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
Зипът направо ми падна в очите. Какви точно доказателства има по делото на отровения (отровилия се ?) с плутоний "британски гражданин" че Русия име нещо общо с това?!
А що се отнася до Турция - на навлезе в Сирия, но да навлезе също така и в Йемен. Защото от времето на Римската империя е добре известно че избирателното прилагане на закона (морала) е еквивалентно на липсата на такъв.
Добави мнение   Мнения:73 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »