Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
И съвременните политици разчитат на АОНСУ
Добави мнение   Мнения:9 1
skele
05 Дек 2011 20:48
Мнения: 2,114
От: Bulgaria
Този Димитър Паница не е ли онзи , дето плюеше заедно с Клейр Стърлинг - човека на ЦРУ, срещу България , обвинявайки българите в атентата срещу папата ? Не е ли същия , за който изнеслите на гърба си битката срещу демонизирането на Бъгария класни български разузнавачи казваха, че заобикалят дори името Паница , че ужасно вони на политическа нечистоплътност и родоотстъпничество ? И какво от това , че Войтила достойно призна , че БГ няма нищо общо с атентата срещу него ? Да не би да кръстиха това БУП на името на страдалеца Сергей Антонов , който не се огъна, не предаде Родината си и си отиде с разбито здраве, заради такива като Димитър Паница. Но си отиде като българин, а не като подлога . И там, накипрени , едни съучастници в подкрепа на фондацията му и БУП - вижте ги само , демократи на новото време....Пфу !
beagle
05 Дек 2011 21:10
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Прекалено ударение върху Паница в тази тема . Баф таковата развитие , че и идеи за дълбока Политическа реформа да чакам от него ...
suhar
05 Дек 2011 22:07
Мнения: 6,222
От: Bulgaria
Погледнете "задачата" кой да оцелее. Как да се вземе решение, след като в условието не се казва възрастта, здравословното състояние и професията на индивидите. Хомосексуалистът може да се зачеркне, поради липса на детеродни способности, но ако е лекар ще трябва да оцелее..." Учил" съм в такова "учебно заведение". Простотии отначало докрай.
Brightman
06 Дек 2011 04:05
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Повечето партийни школи за обучение на кадри се финансират от самите партии или по европейски проекти. Рамо им бутат и чуждестранни фондации на съответните им европейски политически опекуни. Българското училище за политика търси спонсорство и от чужди правителства, посолства и различни институции. ... БУП е основано през 2001 г. от Димитър Паница и неговата фондация "Свободна и демократична България", Политическата академия за Централна и Югоизточна Европа, Нов български университет и фондация "Отворено общество"- София. Сред спонсорите на начинанието са правителствата на Холандия, САЩ, Норвегия, Съветът на Европа, Уестминстърската фондация за демокрация и др.

С други думи - имало едни пари за усвояване с едни имитации за правене. И нямаше да има нищо лошо да си играят на "училища", ако явно не ставаше въпрос не за някакъв ПУЦ, а за открит и нагъл опит на чужди държавни и корпоративни интереси да извършват корупционно проникване и оказват нерегламентирано неформално влияние сред управляващите на България. И се пита за къв х.й плащаме на ДАНС. Какво правят всъщност, след като най-малкото по неформални канали чужди разузнавания събират информация и вербуват агенти на влияние ? И след това да не се чудим защо едно или друго решение срещу българските интереси, (като например за шистовият газ) се вземат така лесно.
Brightman
06 Дек 2011 04:21
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Недостатък на училището е, че създава близки връзки между политици от често противоборстващи политически формации и притъпява остротата на политическия дебат.

Това изречение е много показателно, дори за разбиранията за политика в "училището за политика".
Политическите различия, ако са политически, са различия във визията. В подхода към проблемите и предлаганите решения. Те нямат нищо общо с добри или лоши лични отношения, още по-малко с крясъци и уважение или неуважение към личността на другия. Това са корено различни плоскости. Ако настина имаш политически тип убеждения, то личните отношения не могат да им повлияят. Точно обратното - политически противници (хора с различни визии), могат да бъдат добри лични приятели и да спорят, докато си пият ракията заедно.
-
Виж, ако говорим за хора дето нямат осъзнати политически тип убеждения, а просто са си лепнали някакъв цветен етикет, то при тях личната симпатия или антипатия изчерпва всичко.
paragraph39
06 Дек 2011 05:12
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
/:/ "И съвременните политици разчитат на АОНСУ"
........................................................................
А на какво разчитат по Света?!
Справка:

“Индипендънт”: Лобисти се хвалят с влиянието си над британския премиер
06 декември 2011
Една от най-големите лобистки компании във Великобритания тайно е записана да се хвали с достъпа си до сърцето на правителството и как използва „тъмни изкуства” за да покрива лошото отразяване и да влияе на общественото мнение. Разследване под прикритие на Бюрото за разследваща журналистика, публикувано във вестник “Индипендънт”, е записало висши служители на „Бел Потингер”:
- Да твърдят, че са използвали достъпа си до „Даунинг стрийт” за да накарат Дейвид Камерън да разговаря в китайския премиер относно техен клиент в рамките на 24 часа след искането им;
- Да се хвалят с достъпа на компанията до външния министър Уолям Хейг, до началника на администрацията на премиера Ед Левелин, до стария приятел и близък съветник на правителството Стив Хилтън;
- Да внушават, че компанията може да манипулира резултатите на „Гугъл” за намаляване негативно отразяване на нарушаването на човешките права и детския труд;
- Да разкриват, че „Бел Потингер” има екип за „сортиране” на негативното отразяване в Уикипедия на клиентите;
- Да се използва депутат за нападки срещу разследващите предавания.

Репортерите са се представили като агенти на правителството на Узбекистан и представители на памучната индустрия, в опит да открият какво британските лобистки и ПиАр фирми са готови да обещаят, какви техники използват и каква част от работата им е открита за обществеността.
sega_007
06 Дек 2011 09:49
Мнения: 3,510
От: Bulgaria
В България политици няма.
Има послушковци.
За какво са ни тогава училища за послушковци.
Вземаш един от улицата или от съседното кръстовище и готово.
Примери ли искате ?
chara
06 Дек 2011 10:06
Мнения: 70
От: Bulgaria
Хахаха
Последната сесия на българското училище за политици се проведе в ... Правец.
В крак с времето!
bari67
08 Дек 2011 09:59
Мнения: 212
От: Bulgaria
Влиятелни хора се опитват да се домогнат до млади политици, за да си въртят бизнеса с подкрепата на властимащите. Вижте кои са в борда на това училище!!! Спокойно може да се каже, че това е училище на НДСВ - Меглена Кунева, Соломон Паси, Меглена Русенова - бивш зам.областен на Пловдив от НДСВ. А председателят Юлиан Попов, който разбира от всичко и нищо винаги се опитва да е близък до властта. Очевидно това се случва с подкрепата на партийните лидери! Виден обучител там бил и Б.Б., така че може да сме спокойни за бъдещето на българската политика
Добави мнение   Мнения:9 1