Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
След забраната даренията за МВР станаха по-безцеремонни
Добави мнение   Мнения:8 1
beagle
13 Дек 2011 20:12
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
АА мили ,
Телето , което търсиш не е под този вол ...
aldycrown
13 Дек 2011 21:23
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Всяко дарение за МВР е неприемливо - независимо дали става дума за пари или за каквито и да е материални ценности. Това може да се счита за нарушаване на независимостта на полицейските разследвания"


Щом МОЖЕ да се счита, значи НЕ Е.
Наште ора разбират само от откровено груби попържни, хамалски ругатни и прочее цветист и твърд език. Понеже европейците не го могат така, ние ги възприемаме като недоразвити умствено лигльовци и просто не им обръщаме никакво внимание. И с право, като се оказва впоследствие. Кучето си върви, керванът си лае. И обратното да е, все тая...
order
13 Дек 2011 23:14
Мнения: 1,328
От: Bulgaria
Е за това нема Шенгения....
paragraph39
14 Дек 2011 05:31
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Първо, Дарителството е акт, който Законът разрешава, толерира и стимулира!
Второ, Законът за МВР(приет през 2006 г.- сиреч, НЕ от ГЕРБ!) позволява МВР да получава дарения и от частни лица, включително!
Трето, министърът на МВР няма право с негова Заповед да обезсилва или отменя членове от Закона за МВР!
И, най-важното: НЕ може и не трябва да има Презумпция, че едно разрешено от Закона действие(Дарителството) е завоалирано престъпление "Подкуп"- още повече, че "Подкуп" има само ако длъжностно лице(например, в МВР) е получил "дар" ЗА СЕБЕ СИ(при това, за да извърши действие/бездействие по служба, което иначе длъжностното лице- дарополучател не би извършило!)! А, в казусите, Дарополучател е МВР, а не длъжностно лице в МВР!
Впрочем, въпросът със забраната МВР да получава дарения е много сходен със задължителността на застраховката "Гражданска отговорност", например! Защото тази застраховка има за цел да обезщети собственика на МПС, на което ВИНОВНО са причинени щети от друг водач на МПС! Сиреч, има Презумпция, че ВСЕКИ водач на МПС ще причини ВИНОВНО щети другиму! А такава Презумпция няма нищо общо с Демокрацията и "демократичното" Право! Същото се отнася и за Презумпцията, че зад всяко дарение на МВР от частно лице се крие Престъплението "Подкуп" (или "Изнудване"- за даване на Подкуп!)!
АМАН, бе, "демократи"-демоКРЯКИ!
генек
14 Дек 2011 07:58
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Параграфе,
да не си пенсионирано бургаско ченге?
Празни приказки, крива аргументация, сбъркана логика - това е мнението ти.
По този милиционерски начин на мислене може всичко да се оправдае.
А думата "морал" съм срещал в писанията ти само, когато натупаха кронпринца ви...
И когато лудият вилня в самолета...
--------------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек
sbur70
14 Дек 2011 10:16
Мнения: 725
От: Bulgaria
Параграфе,
Като експерт по темата конституция, закони, права ..., кажи нещо за злоупотребата с правата. Аз си мисля, че и ти злоупотребяващ с правата си и то точно с този "параграф" на конституцията, под който се подвизаваш в този форум, като ни заливаш с твоите тендециозно манипулирани , "юридически" тълкувания в защита на тезата на Атака, Герб, Сидеров или пък Цветанов, както е в случая
Бай Драган
14 Дек 2011 12:39
Мнения: 12,047
От: Bulgaria
Ние сме балканци, векове сме прекарали под турско и рушветът ни е в кръвта. Това с бакшиша / дар от сърце/, и келипира не се изкоренява за век.
Петко Фенерски
14 Дек 2011 13:16
Мнения: 806
От: Bulgaria
$$ сравнението с гражданската отговорност е неправилно.

"грешката" е характерен и неизбежен елемент на всяка дейност. Наличието на ЗДП няма за цел да хване и глоби всички, които са допуснали грешка на пътя. Това е невъзможно, неправилно и антиприродно, защото карането на кола е просто дейност. Природата ни е дала правото да грешим. Но при тези неизбежни грешки трябва да се стремим да няма жертви и поражения. Законът само дава правила за лесно определяне на размер на вината, когато ние хората преценим, че трябва да има наказание.

Неизбежността на грешките предполага да има задължителна "малка" застраховка. Кака обаче става това, за какво се използва и дали е по най-разумен начин е друг въпрос.

А даренията в сегашният им формат за МВР несъмнено са извратена форма на бюджетиране и основа за корупция.
Добави мнение   Мнения:8 1