Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Корпоративни психопати управляват света
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:164 Страница 1 от 9 1 2 3 Следваща »
kaily
17 Яну 2012 23:46
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Натисни тук

В продължение на много години съм виждал чудовища, сблъсъкът с които е предначертан от съдбата. Но когато регулирането в САЩ и Великобритания отслабна и ограниченията отпаднаха, чудовищатa започнаха да проникват по върховете. В Документа, озаглавен „Теория на Корпоративните психопати и тяхната роля в световната финансова криза“, наскоро публикуван в списанието за бизнес етика, Clive R Boddy нарича тези хора психопати.

„Това е 1 процент от хората, които нямат съвест и състрадание“, пише той. „Издигайки се по служебната стълбица в съвременните финансови корпорации, психопатите оказват влияние върху целия морален климат на компанията като цяло, и притежавайки значителна власт, те причиниха банковата криза“.

И Clive R Boddy в убежденията си не е сам. В най-известната книга на Джон Ронсън, „Проверка за психопат, “ професор Робърт Хеър казва на автора : „Психопатите, които са серийни убийци, унищожават семействата. Корпоративните, политически или религиозни психопати унищожават икономиката. Те унищожават обществото „.

В Бахрейн, хубава топла вечер. Моят събеседник, голям британски инвестиционен банкер, и аз, обсъждаме най-известните видове банкери , и това, което ги поддържа. Бих казал, че с характеристиките си те често попадат в обхвата на понятието за социални психопати. За изненада моят събеседник се съгласи.

След това той направи изненадващо признание: „В една голяма инвестиционна банка, където съм работил, ние използвахме психометрични тестове, за да открием социални психопати, защото техният характер е точно подходящ за да заемат високите постове във финансовите корпорации.“

Той е една от най-големите инвестиционни банки, която избира за работа психопати.

Никога не съм срещал с бившия директор и архитект на краха на Lehman Brothers, г-н Дик Фулд, но аз го видях на видео и този клип ме изплаши. Той крещеше на персонала, че иска да изтръгне (на конкурентите) сърцата и да ги погълне, преди да умрат.“ Защо някой като Фулд е в състояние да стигне до върха на Lehman? Не е задължително да видите видеото, за да заключите, че странен; можете да прочетете 2200 страници доклад на адвоката от Чикаго Антон Валукас, нает от американски съд да разследва колапса на Lehman. Валукас намира потресаващи вътрешнокорпоративни извращения; в доклада той описва грешките на ръководството и разрушителната вътрешна култура на безотговорни рискове, достойни за всеки психопат.

Така че защо не са разкрили Фулд и не са го спрели? Аз дойдох до заключението, че това е добрият стар въпрос за характера и храната, но в нова интерпретация. Както аз виждам нещата, в света на непрекъснатото търсене на разширяване, финансовият сектор активно търси такива чудовища и ги отглежда с похвали и награди.

Clive R Boddy предупреждава: „Същите тези корпоративни психопати, които предизвикаха кризата със своята егоистична алчност и скъперничество, сега съветват правителствата как да се измъкнем от тази криза. Освен това, ако теорията на корпоративните психопати е вярна, тогава ние все още сме много далеч от края на кризата. Напротив, тя е само в края на началния си етап. „

Опитвайки се да разбера превратностите на това какво се е случило в годините преди кризата от 2008 г., развих правилото: „В един нерегулиран света по върховете се издигат хора, които са най-безпринципни.“ А едва ли може да се намерят по-безпринципни хора от корпоративните психопати.
Brian Basham е ветеран в City PR man, , предприемач и журналист.

Натисни тук
kaily
19 Яну 2012 16:01
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Полиция тараши офиса на Standard & Poor’s в Милано

Служители на финансовата полиция на Италия са нахлули в миланския офис на агенцията за кредитен рейтинг Standard & Poor’s. Както беше съобщено от местните медии днес, проверките на документи, материали и компютри са част от разследването, започнато в Италия срещу Standard & Poors, обвинена в „манипулиране на пазара чрез разпространяване на неверни, необосновани и непроверени прогнози.“

Става дума за шестима души – трима анализатори на Standard & Poor’s, един от Moody’s и адвокатите на двете агенции в Италия, уточняват от прокуратурата. Анализаторите са обвинени в „разкриване на поверителна информация през май, юни и юли 2011, станало причина за негативните последици за икономическото, финансовото и банковото положение на страната.“

В Италия дълго време на всички нива звучат призиви дейността на рейтинговите агенции да се контролира от независима международна финансова институция.
В.Каменов
21 Яну 2012 12:09
Мнения: 2,523
От: Bulgaria
Без да съм специалист, интересувал съм се от причините за поведението и действията на тези хора защото те са ОБЩЕСТВЕНО ЗЛО.При психопатите цели части от мозъка отговарящи за емоциите- хипокампус, амигдала – не функционират нормално и това определя начинът им на мислене и поведение към други хора.Те не чувстват никаква емоционална човешка грижа и възприемат другите хора, като неодушевени, каквито са те всъщност.В разсъжденията си за тези хора /и тук във форума/, винаги съм ги определял като „болни мозъци”.Най – страшното при тях е, че поведението им е силно прикрито и комбинативно в отношенията с другите и преследват много стръвно поставените си цели.Те са егоисти, алчни, кариеристи и прикрито вманиачени .Поради силното его, което развиват те стават себични, вътрешно страхливи и злобни и търсят спасение само в събиране в група със себеподобни, тъй като те са единствените възприемани от тях за „нормални”.Както специалистите определят, различните психопатии обхващат състояния и действия, които се намират на границата между болестта и нормата, поради което са трудно доказуеми.
Наистина, за голямо съжаление, Светът се управлява от болни мозъци. Това, което е най-силно изразено в действията им още от старо време е отношението им към парите и натрупването им, за да осъществяват намеренията си.Парите са интелектуален продукт, но отношението на „болните мозъци” към тях не е на интелектуално ниво, поради това, че психопатите всъщност са „болни мозъци” и техния интелект действа в ненормална посока, която обаче те приемат за единствено „нормална”. Най-страшното е, че тези болни мозъци постигат своето благодарение и на това, че по принцип хората не са склонни да приемат, че такова поведение /на психопатите/ е страшно, че не може да е чак така, че се фантазира за тях и пр.Големите т.н. „конспирации” се замислят и провеждат именно от такива хора.Ярка илюстрация е т.н. „Велика френска революция”, която е замислена, организирана, възбудена и проведена от масоните с най-силното участие в нея на Илюминатите.Още преди „революцията” /която няма нищо общо с „бурните вълнения на народа”/ е замислен терорът /, който терор според невдяващите или манипулиращите историци се появявал „незнайно как” и ”изяждал „децата на революцията”/ в т.н. от тях „филантропическо дружество” към ложата „Обединени приятели”. Може ли нормални хора да замислят масови убийства във „филантропическо дружество” към сборище наречено „Обединени приятели?!? Може, ако са болни.Болните мозъци така възприемат нормалните хора. Т.н. „Световната конспирацията” е факт и се провежда с вманиачена последователност от същински болни мозъци.Човечеството просто трябва да приеме съществуването им, да се мобилизира и да организира въдворяване за да има то нормално, а не болно развитие, каквото се наблюдава заради психопатите.Просто трябва да се изменят и повишат критериите за достъп до и управление на пари /защото това са парите на всички/ , политика, оръжие и др. Клакьорите може и да наскачат, че това за конспирацията не може да е вярно.А това е една от причините „болните мозъци” да успяват.Има разбира се и платени от тях клакьори. Тези болни мозъци се радват на безплатните клакьори и ги възприемат, като полезни идиоти работещи, без да знаят, за тях.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: В.Каменов
kaily
21 Яну 2012 15:25
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Просто трябва да се смени ценностната система.
Модерната е - парите и печалбата са всичко.
Измислена, прокарана и затвърдена у човеците от психопатите. Съзнателно или несъзнателно.
Класическата е Библията.
Душата, доброто, светлината, любовта.
В.Каменов
21 Яну 2012 18:30
Мнения: 2,523
От: Bulgaria
„Класическата е Библията.
Душата, доброто, светлината, любовта.”


kaily,

Много хубаво звучи, но...сиренето си остава с пари.Като споменаваш Библията, мисля че разсъжденията за парите в нея са много хлъзгави.Намерих две от многото библейски писания за парите:

По Матей 6:24

„Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или към единия ще се привърже, а другия ще презира.Не може да слугувате на Бога и на мамона”, а

По 1 Тимотей 1:6

„„Защото сребролюбието е корен на всякакви цлини”.Не парите сами по себе си, но неправилното отношение към тях е зло”

Понеже темата е главно за отношението съм парите, а по 1 Тимотей 1:6 злото е посочено, проблемът остава.Колко ли хиляди години трябва да минат за да се смени ценностната система на Човечеството, като добра – с еднакво отношение към парите?!Може би Зороастър е определил това време.Цитирам по памет /не претендирам за точност и ще посоча с кръгли числа, но разделението на ТРИ части е така/ – злото ще се разпорежда до 3000 г., между 3000 г. и 5000 г. ще има борба с различно нодмощие между доброто и злото, след което доброто ще победи окончателно.Ура!До тогава – мамона, мамка му.



Manrico
21 Яну 2012 18:37
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Просто трябва да се смени ценностната система.
Модерната е - парите и печалбата са всичко.
Измислена, прокарана и затвърдена у човеците от психопатите. Съзнателно или несъзнателно.
Класическата е Библията.
Душата, доброто, светлината, любовта.

Хубаво звучи, макар че е казано и "Божието- Богу, кесаревото - Кесарю". Едно нещо все не мога да разбера обаче. Добре, има радетели на духовното и светлината, има и други, за които казвате, че само пари гледали. Дори и да е така, те какво ви пречат да се отдадете на дух и светлина? И май се върти, суче, но от гадовете с парите не се иска да са добри и духовни, а... да си дадат парите (или материалните блага) на тези, дето уж не искат пари и материални блага, а само мир и любов.
kaily
21 Яну 2012 20:24
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Манерку, май въртиш и сучеш и се усещаш, че иде епохата на светлината, обаче те мъчи един голям проблем - как, по дяволите, да нацепиш светлината и любовта на порцийки, да им турнеш една силна рекламка и изискана опаковка и да ги продаваш като топъл леб с фантастична печалба...въртат ли се яхти и самальоти от вътрешната страна на манерката?
Manrico
21 Яну 2012 20:36
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
как, по дяволите, да нацепиш светлината и любовта на порцийки, да им турнеш една силна рекламка и изискана опаковка и да ги продаваш като топъл леб с фантастична печалба...

Кайле, откакто Л. Рон Хабърд е казал "You don't get rich writing science fiction. If you want to get rich, you start a religion.", този въпрос е изяснен. Самият Хабърд го е направил много успешно, след него и други като например Мун, Ошо и донякъде Кастанеда. Но тази бизнес ниша е доста заета, а аз се справям достатъчно добре (за мен) в своята.
Doctora
22 Яну 2012 16:18
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Калки
22 Яну 2012 16:44
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Хубаво звучи, макар че е казано и "Божието- Богу, кесаревото - Кесарю". Едно нещо все не мога да разбера обаче. Добре, има радетели на духовното и светлината, има и други, за които казвате, че само пари гледали. Дори и да е така, те какво ви пречат да се отдадете на дух и светлина? И май се върти, суче, но от гадовете с парите не се иска да са добри и духовни, а... да си дадат парите (или материалните блага) на тези, дето уж не искат пари и материални блага, а само мир и любов.

Ами, оказва се, че не може да се живее само с дух и светлина. Например, оказва се, че не мога да отида да живея в гората и да бера гъби - ще ме глобят за незаконно къмпингуване, за незаконно палене на огън и т.н. Налага се преди да заживеем с Бога, да платим - щем не щем - кесаревото и тогава започваме да мислим за пари.
kaily
22 Яну 2012 17:35
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Хабърд го е направил много успешно, след него и други като например Мун, Ошо и донякъде Кастанеда.

Считам Ошо за Духовния ми учител, много време съм отделина на Кастанеда и не съжалявам, а с Хъбрад съм на ти от 7-8 години, чела съм му на руски сигурно половината писания, а те са много. Но ни една фантастика...за Мун немам отношение, в момента се занимавам с Кабала.
Само сведение подавам.
Manrico
22 Яну 2012 22:32
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Налага се преди да заживеем с Бога, да платим - щем не щем - кесаревото и тогава започваме да мислим за пари.

Да, хич без пари, т.е. без нещо материално не може. Но ако човек иска да живее предимно с духовното, лесно може например да си продаде апартамента, за тези пари ще си купи достатъчно земя, на която да си живее изолиран от икономиката и предимно духовно. За един бивш колега ми казаха, че го е направил. Присъединяването пък към организирана религия (влизане в манастир) е още по-лесно от материална гледна точка.
Manrico
22 Яну 2012 22:33
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Само сведение подавам.

Е те парите не са ги направили от духовното, етера или нещо подобно -от последователите си са ги "получили".
kaily
22 Яну 2012 22:41
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Манерку, не са ти ясни некои неща...на оня му са ясни , как се викаше - Петьо Блъсков. Веднъж го слушах по талавизията и нещо го питаха за парите, а той рече, че са особено нещо, не можеш направо да взаимодействаш с тях, може с периферното зрение да ги управляваш, но директен поглед... нещо такова беше.
Парите са като Алиса в страната на чудесата и още - парите са най-тънката вибрация на тоя свят и най-грубата на горния. Ще рече - парите стоят между тоя и небесния свят.
Това, че милиарди манерки са ги издигнали в култ и са освинили изначалната им чистота си е само сред човеците.
Неслучайно е речено, че който владее парите, владее света.
Ама горното не означава, че чрез парите ще овладее света, а означава, че който умее да манипулира тая тънка вибрация, манипулирането на света му е до колене.
kaily
23 Яну 2012 22:42
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Выход – в исправлении применения денег, как средства обмена и связи в обществе. Сделать их эквивалентом отдачи и связи, а не подавления и власти – без решения этой задачи, мы из кризиса не выйдем. А кризис в любом случае уничтожит применение денег, как средства накопления, власти, безопасности и достижения прочих эгоистических целей.
kaily
24 Яну 2012 22:37
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
kaily
24 Яну 2012 22:37
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
kaily
25 Яну 2012 21:50
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Money is a drug

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: kaily
kaily
31 Яну 2012 23:23
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Standard & Poor’s иска свиване на разходите за възрастните хора
31.01.2012


Toва вече звучи доста заплашително защото кредитната агенция директно заплашва страните от Г 20 с понижение на рейтинга, ако ! не свият разходите за възрастните и болни хора…

Рейтинговата агенция Standard & Poor’s предупреди, че може да понижи кредитните рейтинги на „редица страни с висок рейтинг „, принадлежаща към Г-20, през 2015 г., ако правителствата им не проведат реформи, за да сдържат нарастващите разходи за здравеопазване и други разходи, свързани със застаряването на населението , съобщава Ройтерс.

Развитите страни на Европа, Япония и Съединените щати, вероятно , ще се изправят пред най-сериозно влошаване на публичните финанси през следващите четири десетилетия, тъй като застаряването на населението изисква увеличаване на разходите за социална защита в съответствие със съществуващите правила, се казва в доклада на S & P’ , публикуван в понеделник.

„Стабилно нарастващите разходи за здравеопазване ще ударят до голяма степен портфейлите на обществото през следващите десетилетия. Ако правителствата не направят промени в системата за социална защита, то държавните финанси вероятно ще загубят стабилност.“ – пише анализаторът от S & P’s Mарко Мршник в доклада.
kaily
15 Фев 2012 17:19
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
kaily
21 Фев 2012 15:29
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Арестуваха Доминик Строс-Кан за сводничество

Бившият шеф на МВФ Доминик Строс-Кан на 21 февруари е арестуван отново. Този път по обвинения в сводничество, пише Le Monde. Както съобщава Agence France-Presse, Строс-Кан е трябвало да бъде разпитан в Лил като свидетел, но той е бил отведен в ареста, след като дошъл в полицейския участък. Той е обвинен в съучастие в организирането на проституция, както и в незаконно присвояване на публична собственост.За участието на Доминик Строс-Кан в престъпна мрежа, която доставя проститутки в хотел „Карлтън“ в Лил, френски медии съобщиха през ноември 2011. Публикациите твърдят, че момичетата са били водени от Лил в Париж, за да участват в оргии със Строс-Кан.
Добави мнение   Мнения:164 Страница 1 от 9 1 2 3 Следваща »