Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кой празнува на Осми март?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:171 Страница 1 от 9 1 2 3 Следваща »
Туткалчев
07 Мар 2012 19:46
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
Кошмар, братя американци! Феминизъм в действие!
Финансовата независимост и овластяването на жените е единственият път да се пребори неравенството между половете.

Е, хубави принципи за постигане на равенство, няма що! Всички сме равни, но на жените трябва специално да уредим финансова независимост и да им осигурим квота във властта!
Калпава и глупава статия!
Luca
07 Мар 2012 19:52
Мнения: 1,597
От: Bulgaria
жената настоява, че ще остане при мъжа, който се е отнесъл така с нея

какво повече да се коментира?
len
07 Мар 2012 19:59
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Осми март е ден на мама,
но какво да и даря,
та за грижата голяма
аз да ѝ благодаря.

Та, 8 март първо е празникът на мама, така сме научени от соц времето. После, 8 март е празник на колежката! Пак така сме научени от соц времето - в което няма хич лошо, какво сега! Иначе празникът си е социалистически, ама е въведен от американските социалисти в началото на миналия век. Няма лошо да си имат жените някакъв празник, независимо кой кога и как го е измислил. Феминизмът хич не ми харесва, пък като чуя за "джендър" организации ми става лошо! Ами честит Осми март на всички жени!
Drug
07 Мар 2012 20:03
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Извинете за некоректния въпрос, но пребитата и унизена не е ли била наясно че е приятелка на мутра?! Ама любовта била сляпа. Ами то и с рисковете е така. А ако думите на Лука по-горе са верни, то тази статия нанася повече вреда, отколкото полза...
Michael_P
07 Мар 2012 20:12
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
Да ме прощавате ама тази реклама (на Д-р Енчев - който и да е той) е насочена към целевата група (дето ще легне под ножа - пардон скалпела), а не към мачовците (които и да са те). А пък статията незнам защо ми напомни Сергей Айзенщайн и Броненосеца Потемкин.
len
07 Мар 2012 20:17
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Аз съм за матриархат! Я си спомнете Железният светилник и властната Султана .
Въобще живеем в изчанчени времена. Разпадът на семейството се насърчава отвсякъде. Измислиха равноправието и какво, стигаме до оня виц - ако на дивана в къщи има едно същество, което седи и гледа телевизор, а вие го обслужвате, значи или сте женени за него, или сте го родили! . Това си е женски виц. . Та така де, и аз понякога си мечтая да имам възможността да си седя в къщи и да си гледам децата /всъщност те пораснаха, сега е ред на внуците/, а мъжът ми да носи заплата, която да позволи това. Да, ама не, измислиха равенството и сега младите жени правят кариера и не щат да раждат деца. Абе сложна е тя с равенството, и на мъжете, и на жените. Да не забравяме: всички сме равни, ама някои са по-равни от другите. /Ерик Блеър a.k.a Оруел/, та тези по-равните и в световен мащаб, и в нашата мила родина особено, ни докараха на тоя хал. Та затова, нека по-ведро, какво по-хубаво от празниците, независимо от повода. Пък в една руска /или съветска/ песничка се пееше: "была бы водочка, а повод мы всегда найдем" Та, да си кажем утре по едно наздраве, и мъжете да подарят цветя на половинките си, дори и да не признават празника.
Туткалчев
07 Мар 2012 20:22
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
Тия откачалки от феминистките организации още малко ще издигнат лозунг за заличаването на всички различия между мъжа и жената, включително половите.
Поздрав към тях: Натисни тук
len
07 Мар 2012 20:25
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Ето култовата песен
dvama_drugari
07 Мар 2012 21:09
Мнения: 563
От: Bulgaria
Писа Вранчева, Катерина Тодорова, Ангелина Митюва Божина (Станкова), Венка Стойчева, Митра Църпюва, г-жа Ангел Кавлакова, Божана Тенчева, Станка Стойчева, Лаза Богданова...
Я кажете, някой знае ли поне едно от тези имена? Въпросът е и към Вас, Елена...
Едва ли, но няма да ви пращам на училище. Това са някои от Баташките жени-героини, за които друг народ щеше да е написал илиади, а имената им щяха да се споменават по-често от това на Ахил. Погледнете все пак в библиотеката, защо
Да за да лекуваме причините, а не следствията, трябва да възпитаваме отношение. Последователно, с дълбоко народно основание, внимателно.
Нужен ни е собствен Празник на Жената, а не политкоректно-казионен ден.
Докато това стане, честит осми март


skele
07 Мар 2012 21:14
Мнения: 2,114
От: Bulgaria
Абе , пичове, само зяем, ама без жените не можем. Това е .
Ха , да са живи и здрави и честит 8-ми март ! Че и на целият женски форум на "Сега" и всички сътруднички на газетата !
ginger_g
07 Мар 2012 21:27
Мнения: 322
От: Bulgaria
За да няма крайности, трябва да има баланс. За да има баланс, трябва да има равнопоставеност.
Manrico
07 Мар 2012 21:36
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Когато се говори за равенство и равнопоставеност, трябва да се прави разлика межу равенство в старта и условията и равенство в резултатите. Ако искаме равни условия, ще имаме неравни резултати, защото хората са различни. За да имаме равни резултати, трябва да поставим хората в неравни условия, което е дискриминация, понякога евфемистично наричана "позитивна дискриминация".
Що се отнася до тъпата овца от Казичене, тя си е именно тъпа овца. Предпочела е да се събере с мутра, която да и осигурява охолен живот, вместо сама да се бори в живота - ще си понася и негативите. Едва ли това е първата проява на домашно насилие, а и да е първата, що се е прибрала пак при мутрата, вместо да си иде при родителите? За снимката и подробностите - обявена е за издирване по сигнал на родителите, нормално е полицията да разпространи снимката и името и. Пък че медиите са продължили да ги използват и след като е намерена и са публикували пиперливи подробности, не е ли грях на медиите и журналистите в тях? Нещо не видях журналистическата гилдия да се е надигнала и възпротивила на това нарушение на етиката. Дори и женската част на гилдията не се обади.
dabedabe
07 Мар 2012 21:36
Мнения: 19,395
От: Antarctica
Жената е хубаво и полезно нещо, спор няма.
UNIVERS
07 Мар 2012 21:37
Мнения: 5,614
От: Bulgaria
Воцьо, ти честити ли на тьощята , бе маскара ?
Калки
07 Мар 2012 21:51
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Manrico
07 Март 2012 21:36

Съвсем вярно !
Brightman
07 Мар 2012 21:55
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Статия, която, както подобни преди време за столица-провинция, формира обобщени категории и от там прави неверни изводи.
-
Има мъже и мъже, има жени и жени. Обобщенията стават само за вицове на маса, но не и за сериозен размисъл.
Случаят с патката (щото тя е точно такава) не е полово определен. Преди години плячкаджията, който ми правеше банята се оплакваше от жена си (рускиня), че го бие, щото не й носи достатъчно пари. Психическият тормоз, който описваше - отделно. И вместо да й тегли шута и разсече възела се примиряваше, щото заради децата щяла да му вземе апартамента и нямало къде да живее, и пиеше много. Патката поне я хранят, а при него той я хранеше. Хора разни.
Васик
07 Мар 2012 22:12
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
Много са верни изводите. Сексизмът убива обществото ни. Жените трябва да заемат ръководни длъжности, защото са справедливи.
Васик
07 Мар 2012 22:16
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
Манрико и Брайтмана се изказват в стил "Пепи, к’ва е тая бира, ма? Е не, тоя път наистина ще отидем да му я треснем в главата!".
Ловкия
07 Мар 2012 22:19
Мнения: 56,087
От: Ghana
Жените трябва да заемат ръководни длъжности, защото са справедливи.

Точно така.
Радвам се, че най - после Це Ца и Искрето Ф. получиха положителна оценка от някого...
Васик
07 Мар 2012 22:21
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
Рускинята е направила плочкаджията хахавел, онзи потърсил утеха в герб.
Brightman
07 Мар 2012 22:25
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Ако обаче вси пак трябва да разсъждаваме с обобщенията мъже - жени, то може би трябва да се фокусираме върху понятията различие и равенство.
-
Правени са сериозни изследвания, които са установили в подробности, това което е очевидно - мъжете и жените са физически, а и психологически различни. Взаимно допълващи се. И в това няма нищо лошо. Това е природно зададено. Това е балансът и съвършенството на природата.
-
Равенството не е еднаквост. Както изкрейзали хормонално и психически феминистки го възприемат. Защото не е равенство да накараш мъж и жена да бъдат докери. Това "равенство" всъщност е дискриминация за жената, защото изисква много по-големи усилия от нея, отколкото от мъжа. Не е равенство и да накараш мъж да бъде балерина. Не напразно балетистите на са точно мъже.
-
Не е равенство, а и обществото няма полза, в сфери където се изисква студена преценка да сложиш емоционална жена. Не че няма "мъжки" момичета и "женски" мъже, но все пак говорим обобщено.
---
Равенството може да бъде само равното разстояние между желание и удовлетворение. Равенството може да бъде само в нужните равни усилия за равно желан резултат.
Истинското равенство за да бъде постигнато би трябвало да отчита различието и да изхожда от неравенството (нееднаквостта).
-
В традиционната българска култура отношенията между половете са балансирани, така че да носят равно удовлетворение. Какво по добро от това ?
Трябва ли за да вземем парите на фрустрирани от непривлекателността си лелки, които никой безплатно не би им обърнал внимание, да създаваме фондации и да търсим под вола теле ?
Добави мнение   Мнения:171 Страница 1 от 9 1 2 3 Следваща »