Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
„Българите се биха като лъвове”
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:190 Страница 1 от 10 1 2 3 Следваща »
Лустриран, не фрустриран
07 Мар 2012 19:50
Мнения: 972
От: Bulgaria
Петрински - . И отличното обобщение на Генек по същия повод:
... Мина 3 март. По български отбелязан – кой с почит пред паметта на освободители и български поборници, кой със злоба, кой комплексарски прехвърляйки политическите си схващания върху историята.

Дори някакъв човечец с изкривено съзнание заяви, че това е ден на “ченгетата от КГБ, Путин и Газпром”. Как в мозъчната му клетка са се смесили нещата – специалистите да отговорят.

Но и други се опитаха да налеят катран в меда.... [Прочети целия коментар] Видите ли, Русия искала да превземе проливите, а не да освобождава България.

Правилно! Точно това е била целта на войната за Руската империя.

А резултатът е началото на нашето освобождение. Началото, защото следват Съединението, войните за национално обединение, конфликтите със съседи, опитващи се да отхапят от българските земи.

Но важното е следствието на войната – свободна България, която тридесет години по-късно става и независима. Формално. Защото свободата е вече факт, оформянето й документално е проста формалност.

И продължавам години наред да се чудя на нашенската неблагодарност и нихилизъм.

Да, българите са помагали на царска Русия – през 1920 година у нас приемаме частите на барон Врангел. И правителството дава пенсия от 2 500 лева /заплата на учител/ на генералите, отпуска издръжка на офицерите и войниците, приема да съхранява оръжието на армията.

Защото за българина това са представителите на империята-освободителка, а не болшевишките орди.

Което не пречи на нихилистичното мислене на някои хора.

Е, защо е трябвало да ни освобождават? След време сами щяхме да се освободим, казват те. Да, бе! Векове наред българите са били два типа – свободни и роби.

Робството не е материално състояние, а душевно. Плащали си хората данъци, търгували, размножавали се – оцелявали. И винаги си имали едно на ум – да не се отличават от околните, да мимикрират, да не привличат вниманието на господаря.

Свободните са били духом вън от османската империя. Те са излизали хайдути, те са минавали Дунава в чети, те са умирали със съзнанието, че изборът е техен, а не принуда.

Една подробност. На Цариградската конференция през 1876 година е начертана карта на народите в Османската империя.

Според нея карта е подписан и Сан-Стефанския договор. Който е само пътеводна звезда в нашето национално развитие, нематериализирана мечта на много поколения.

На същата карта са очертани границите на обитаване и на кюрдите. Които до ден днешен нямат своя държава, а турците се опитват да ги асимилират, определяйки ги като “планински турци”.

Та – пита се в задачата – ако не беше Освободителната война, дали още нямаше да сме част от една империя?

Но…родните неблагодарници не мислят, те мразят. И смесват Русия и СССР, комунизъм и славянство, просто интерес към един народ и колониалната зависимост.

Интересно, а защо останалите велики сили тогава не са ни помогнали?

Накрая един виц и една мисъл. Спасил един човек давещо се дете. Вечерта го посетил бащата. Очакващ благодарности, спасителят бил смаян от атаката: “А къде му едната маратонка?”.

Думите пък са на Конфуций – “Не е важно котката дали е бяла или черна, важното е да лови мишки”.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Лустриран, не фрустриран
kasapina
07 Мар 2012 19:57
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
Иван Петрински
Гладиатор
07 Мар 2012 20:05
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Имената на посланическата прислуга, разкарвана на авиостоп насам-натам с чужди военни самолети, ще бъдат бързо забравени, така както вече никой не си спомня за предишната или за по-предишната прислуга на същите тия посланици. Това е тъжната участ на слугите, те нямат имена.
Точно това не вдяват някои подлоги
Гладиатор
07 Мар 2012 20:21
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Спасил един човек давещо се дете. Вечерта го посетил бащата. Очакващ благодарности, спасителят бил смаян от атаката: “А къде му едната маратонка?”.

Не се коси , пич, малко са неблагодарниците у нас. Туй се предава и ще се предава от дядо на баща и от баща на син. Колкото и платени публикации из медиите да пущат, колкото и мозъци да промият... Той нали Ален Дълес говореше че ще ни направи за посмешище. С някои хора в това успяха . Така че не се коси - това са промити податливи мозъци, жертви на пропагандната война ...
Drug
07 Мар 2012 20:23
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Стигнахме дотам разни отрепки да сравняват загиналите в Априлското Възстание с Бин Ладен защото изкарвали напред жените и децата като жив щит срещу аскера и да ги наричат айдуци, а Руско-турската Освободителна Война да представят като клане на невинни турски семейства. Стигнахме дотам Левски да бъде представян, като жесток развратник, а Ботев като пиянде. И това да е проява на начетеност и собствена визия. А всъщност резултат на ментална обработка в духа на фалшива политкоректност. И така докато един ден "присъствувалите" потърсят сметка от жертвите за "тритите" си зъби.
Лопатар
07 Мар 2012 20:26
Мнения: 916
От: 0
Ами че ти се ицвъка най-дрисливо преди две седмици бе Петрински, презрителното отношение към Хайтов не те прави по-голям професионалист. Ако поне беше отговорил на въпросите които Хайтов е имал щах да ти сложа точка в графа професионалист, ма на, то и това не се случи. После се чудите за презрителното отношение на другите науки към умозаключителните способности на историците. Схванете най накрая че като сте зубрили като луди не сте станали по умни, а и нещата които сте си натъпквали в главите като студенти не са особено трудни за схващане та даже и студент по медицина ще ги разбер, да не е говорим за ветеринари от лесото.
Stern
07 Мар 2012 20:29
Мнения: 10,462
От: Bulgaria
Думите пък са на Конфуций – “Не е важно котката дали е бяла или черна, важното е да лови мишки”.

Айде набийте си го най-накрая в главите, че изразът не е на Конфуций, а на Дън Сяопин.
Лопатар
07 Мар 2012 20:29
Мнения: 916
От: 0
не че не ъсм съгласен с Петрински де, за днешната статия - отлично даже много добре
Гладиатор
07 Мар 2012 20:52
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Туй да ви е познато
- . Окончится война - все как-то утрясется, устроится. И мы бросим все, что имеем, чем располагаем: все золото, всю материальную мощь на оболванивание и одурачивание людей! Человеческий мозг, сознание людей способно к изменению. Посеяв там хаос, мы незаметно подменим их ценности на фальшивые и заставим их в эти фальшивые ценности поверить! Как, спрашиваешь? Как?!
Мы найдем своих единомышленников: своих союзников и помощников в самой России Я приоткрыл лишь уголочек занавеса, и увидев лишь крохотный кусочек сцены, на которой эпизод за эпизодом будет разыгрываться грандиозная по своему масштабу трагедия о гибели самого непокорного на земле народа, об окончательном, необратимом угасании его самосознания: "
Будем вырывать эти духовные корни, опошлять и уничтожать главные основы народной нравственности. Мы будем расшатывать таким образом поколение за поколениемх. Мы будем браться за людей с детских, юношеских лет, будем всегда главную ставку делать на молодежь, станем разлагать, развращать, растлевать ее! - Да, развращать! Растлевать! Мы сделаем из них циников, пошляков, космополитов!"

Анастаси стасев говореше за ненормални психопати - Това са думи на Алън Дълес, на плана му за разваяляне на хората. Отнася се за руснаците но и закачи и нас, през време на студената война. Така че, не се чудете на разни откачалки дето възхваляват САЩ върхушката - дето воюва, краде, лъже и сее смърт, а пък нападат слабите които искат да се защитават от САЩ.
Това са същите човечета за които пише Лустриран
Дори някакъв човечец с изкривено съзнание заяви, че това е ден на “ченгетата от КГБ, Путин и Газпром”. Как в мозъчната му клетка са се смесили нещата – специалистите да отговорят.

Не им се чудете и не им се сърдете - те са жертви на студената война - податливите им мозъци не са издържали, горкичките ..
И на тези с речта около празника ...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
Спартак
07 Мар 2012 20:54
Мнения: 3,230
От: Bulgaria
Имената на посланическата прислуга, разкарвана на авиостоп насам-натам с чужди военни самолети, ще бъдат бързо забравени, така както вече никой не си спомня за предишната или за по-предишната прислуга на същите тия посланици. Това е тъжната участ на слугите, те нямат имена Е да но в интерес на истината, в тая прилежно- сервилна компания, ползуваща чужди самолети побърза да се нареди и нашият ПРЕЗИДЕНТ, който точно за националния празник се разходи с чужд самолет до чужда държава, за да одобри присъствието на нашите момчета, служещи там на чужди интереси. и на теб Гладиаторе Ако на някого не му хареса този материал нека иде в сайта на ИВО ИНДЖЕВ и да напои душата си с неговата обилна омраза към всичко руско.
kasapina
07 Мар 2012 21:04
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
Извън темата: Гладиатор, няма доказателства, поне не и в мрежата(не съм намерил до момента), че горните думи цитирани от теб са на Алан Дълес. За сметка на това, почти без промяна те се съдържат в книгата на един съветски писател излязла през 70те. Казвам ти го да го имаш предвид, защото ей сега ще дойдат троловете да те заръфат. Не, че думите не отговарят на истината и Запада не е постъпил точно по този начин както е описано, но просто не са налични свидетелства, че точно Дълес ги е изрекъл.
Mrx++
07 Мар 2012 21:11
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
А бе вие какво искате наш Чехлю да спомене за подвига на руските войни и след това Уорлик да вземе да не го качи на авиона. И наш чехлю да не се вози гратис. Наш Чехлю е български бизнесмен и е свикнал на аванти.
Гладиатор
07 Мар 2012 21:23
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Kasapin
ЧАСТ ОТ РЕЧТА НА Алън Фостър Дълес, главен шеф ЦРУ,
24.ІІ.1945г,
САЩ;
ЧАСТ ОТ РЕЧТА НА Алън Фостър Дълес, главен шеф ЦРУ, ПРИ НАГРАЖДАВАНЕТО НА ВИСШИ ОФИЦЕРИ ОТ АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ, УЧАСТНИЦИ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА
„Ще свърши войната. Всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическите страни. Човешкият мозък, съзнанието е приспособено към промяна. Посявайки там хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как?

Ние ще намерим наши единомишленици, наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод по епизод ще се разиграва грандиозна по своя мащаб трагедия към гибелта на най-непокорния народ на земята, окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.

От литературата и изкуството ние например постепенно ще изтръгнем тяхната социална същност, ще отучим художниците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, киното ще изобретяват и прославят най-ниските човешки чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството – с една дума, каквато и да е безнравственост.

В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за безпринципността на чиновниците, рушветчийството, всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат издигнати в добродетел. Честността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелица на миналото.

Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх на един от друг, предателството, безсрамието, национализмът и враждебността между народите, най-вече враждебността и омразата към руския народ – всичко това най-ловко и незабелязано ще култивираме и то ще разцъфне с кичести цветове.

Само малцина, малко хора ще се досещат или даже ще разберат какво става. Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгнем духовните корени на болшевизма, ще опошляваме и унищожаваме основите на родната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се занимаваме с хората още от детските и юношеските им години. Главният залог ще бъде върху младежта. Ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Ето това ние ще направим.
Всичко това ще извършим под девиза:" Защита на правата на човека и гражданските му свободи..."
Tва се разсекрети към края на 90-те, а се знае по-отдавна
Гарамел
07 Мар 2012 21:24
Мнения: 1,048
От: Bulgaria
Стигнахме дотам разни отрепки да сравняват загиналите в Априлското Възстание с Бин Ладен

Съгласен. Необходимо е още към този списък да се добавят имдивиди като касапа и още няколко които сравняват Ботев и Левски със "борците" за свобода Башар и Кадафи.
родните неблагодарници не мислят, те мразят. И смесват Русия и СССР, комунизъм и славянство, просто интерес към един народ и колониалната зависимост.

И понеже е споменато как Русия е нещо различно от СССР, то нека помолим за разяснение. Кога как и по какви поводи Русия бе смесвана с СССР?!
За пръв път СССР бе смесена с Русия именно в "истинската" история на България, пренаписана след 1944г. В нея, СССР=Русия що се отнася до освобождението на България от Османско иго. За всичко останало Царска Русия беше нещо мръсно нямащо нищо общо със СССР. Начи да попитам авторът, това още ли важи или има промяна?

ПП. Ако има промяна ше проявим разбиране. Няма да е за първи път.
Спомням си как към началото на 80-те тезата на българските историци бе, че Прабългарите били ниски, тъмни, тъмнооки с тъмни коси, а славяните високи, руси със светли очи. Демек прилика няма, а днешните българи са по-близо до братята руси отколкото до тъмните варварски орди на Прабългарите. Като се "разви социалиамът" към края на 80-те във в-к "Раб. Дело" излеза колонка как Прабългарите били стройни, руси, със светли очи, досущ като славяните. Това според новата теория на партията. Така се пишеше и "истинската" история на България.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гарамел
skele
07 Мар 2012 21:27
Мнения: 2,114
От: Bulgaria
Слава на загиналите за Освобождението на България руски воини, украински , фински и румънски храбреци ! Слава на българите - опълченци и помагалите в тила !
За съжаление в историята ни винаги е имало кирякствечовци и ибрикчии в крак с времето......
Славянската и православна кръв - вода не стават . Поколенията ще помнят.
Нищо , че такива като Мунчо Паси казват : "Майната му на православието...."
UNIVERS
07 Мар 2012 21:33
Мнения: 5,614
От: Bulgaria
Ей , го ,бе ...Изпълзя като хлебарка Гаргамела да ни обяснява колко лошо нещо били комунистите и то руските....Дори и в онези паметни за БГ времена,в които върху кръвта на руските солдати възкръсва майка България.
Що не си вземеш Колата и пуканките и си ги завреш ..........
После дядо Вазов бил идеализирал. Напротив, гаргамелщина е имало още тогава .
kasapina
07 Мар 2012 21:43
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
Гладиатор - http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BD_%D0%94%D0%B0%D0%BB%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%B0
SvSophia
07 Мар 2012 22:07
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Небрежно ни служат май, а в добавка - и твърде сребролюбиво

Не сте прав, г-н Петрински, изобщо не ни служат май, а в добавка - служат единствено на сребролюбието си.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: SvSophia
SvSophia
07 Мар 2012 22:19
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Това не е ли същият Дълес, който зад гърба на съюзниците си, руснаците, прави опити да преговаря с германците през ІІ св. в.?
Макар че, ако човек гледа "Хистъри чанъл", ще остане с впечатление, че без решителната намеса на УСА армито ІІ св. в. щеше да свърши по съвсем друг начин.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: SvSophia
Братя Стругацки
07 Мар 2012 22:38
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
"Може и да имаме трески за дялане, но още преди да проходим, всеки от нас се е научил да бъде признателен за добрина, която му е сторена. С изключение на авиостопаджиите."
Гладиатор
07 Мар 2012 22:56
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Kasape, за такива работи кой ще ти даде доказателства. Това са от изнесени лекции. Като тази на Горби - " изнесена на семинар в Американския университет в Анкара (Турция): "Моята цел в живота беше унищожаването на комунизма... моят идеал беше пътят на социалдемократическите партии... намерих сътрудници за същата цел. Преди всичко Яковлев и Шеварднадзе... Постигнах главното - унищожението на комунизма в Европа. Обаче комунизмът трябва да се унищожи и в Азия... Бях в Пекин по време на големите студентски вълнения и ми се струваше, че комунизмът в Китай ще падне. Исках да говоря пред демонстрантите на големия площад и да им кажа да издържат, че им симпатизираме..." Тва са данни на шпиони, изнесли информацията. И тая за Дълес се знае отдавна.
Добави мнение   Мнения:190 Страница 1 от 10 1 2 3 Следваща »