Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
НАКРАТКО
Добави мнение   Мнения:7 1
booob
01 Апр 2012 20:59
Мнения: 1,768
От: Bulgaria
,,Ако Грузия има пристанища за втечнен газ и може да доставя втечнен газ до Варна и Бургас,
Ако , Ако, Ако..... Ама то много ЦАПА.....
cisco
02 Апр 2012 01:47
Мнения: 7,737
От: Italy
Как може да е толкова тъп този? От години го мисли, и не може да разбере че газ в нашата част на света има само ГАЗПРОМ!!!!
От където и да го прекарват, дали ще го втечняват, втвърдяват или през колко посредника ще мине, все за покупка на газ от ГАЗПРОМ става въпрос!
Грузия купува газта от ГАЗПРОМ, не от Каспииско море, концесиите на газовите находища в цяла средна Азия са купени от ГАЗПРОМ, никой друг няма(Иран има , но не може да ни продава), монопол е , само идиот може да си мисли че посредник в повече ще му реши проблема.
Брат Карамазов
02 Апр 2012 09:10
Мнения: 140
От: Bulgaria
Паред0на манипулация на Боко. Грузия няма пристанище с инсталация за втечняване на природен газ. България няма пристанище за разтоварване и система за трансформация на втечнен природен газ. България и Грузия не разполагат с танкери за пренос на втечнен газ. Само за сведение втечненият природен газ се транспортира в съдове под налягане над 160 атмосфери. По тази причина през Босфора не разрешават преминаване на танкери. Де е Киро на кирия.
Неверния Тома
02 Апр 2012 10:35
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
За пръв път видял реална възможност пък тя е съвсем нереална. Виж му акъла че му мери шапка.
Дядо Заре
02 Апр 2012 11:14
Мнения: 1,293
От: Bulgaria
Грузия няма газ, няма и тръба, която дая свързва с външни източници на газ. Поради тази причина няма и Инсталация за втечняване на газ, както и кораби за превозване на такъв. Преди няколко дни Бойко Борисов в среднощно интервю обясняваше бизсмислеността да търсим втечнен газ.
Цялатао тая грузино-българска дунанма прилича на Доньо Доневите Трима глупаци. Те ентусиазирано строят мост от единият бряг на реката до ....същия бряг. Щото било по-лесно и по-бързо.
Защо Тримата!? Ами двамата - Българският и Грузинският щели да се споразумеят с Третия - Азербайджанския да им даде газ. Само че!... Наскоро четох, че Азербайджанецът дал всичките си ресурси от газ и нефт на външни концесионери /Познайте от каква народност са те!/ и то за дълъг период. Концесионерите сега добиват само толкова, колкото на тях им трябва, за да поддържат монополните си позиции и цените на тези ресурси високи. А Азербайджанският народ обеднява и мизерства, тъй като приходите от газ и нефт с пъти са спаднали, както и продажбите - далеч под равнището от времето на бившия СССР. Разбира се това, не пречи на наследственият Диктатор да е милиардер и да крие богатствата си в подходящи банки по света.
Българският Глупак гордо заяви, че вече е немерил сигурен начин да диверсифицира доставките на газ и премахванена монопола на ГАЗПРОМ. Вече
Нашият и Грузинският глупак са се договорили /!?/ да убедят ЕС да им осигури средства за тръбата, за инсталацията и т.н. за бързо осъществяване на Проекта на глупаците. Дали той ще изпревари НАБУКО и "Южен поток" !? Остава да гадаем....
Преди време едни примитивни-герберасти търсеха от мен доказателства, че тези, които ни управляват са неспособни да мислят. Да им се обяснява и да се спори с глупаци е празно занимание. Но, все пак им предлагам: Записвайте си подобни гениални хрумки на нашия Главен Глупак, който след всяко пътуване в чужбина се връща с философския камък за превръщане на глината в злато. Ако искат, да прочетат и старите вестници през последните две-три години. Така ще могат да защитят дисертация:"Способността на едноклетъчните в България да мислрят."
В.Каменов
02 Апр 2012 12:36
Мнения: 2,523
От: Bulgaria
Неверния Тома
„Виж му акъла че му мери шапка.”

Шапката и това под нея- Натисни тук
Bel
02 Апр 2012 19:58
Мнения: 17
От: Bulgaria
Грузия внася газ от Русия. Тръбата продължава до Армения. Грузия разполага с 3 находища на петрол и запасите се оценяват на около 30 млн. тона. Не изнася петрол. Азербайджан разполага с петролни запаси , но газ добива от 2006 год. от находището Шах Дениз. Този газ е за вътрешно ползуване. Петрол се изнася по тръбопромода Баку - Джейхан. ББ говори за каспийски газ. Това не значи само Азербайджан. Газ има в страните от източния бряг на Каспийско море - по-малко в Калмикия, много в Туркменистан. Тръбите минават през територията на Русия и още от времето на СССР доставят горивото до Южна Русия. Така,че тези залежи са стратегически важни за Русия и едва ли на някого би му хрумнало да пренебрегва тези интереси. Пак опираме до Москва. Много важен е и въпросът за цената. NET BACK цената ще бъде с 10% поне по-висока от транспортирания по тръбата през Украина, или през морето. Така стои и въпросът с цената на петрола по тръбопровода Бургас - Александропулос. По-внимателно с коментариите. Имам усещането, че една и съща команда пише за и против ББ, за да укрепят легендата му за борец с комунистите и верен другар на САЩ. Уорлик не нито наивен, нито неинформиран.
Добави мнение   Мнения:7 1