Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Квота за 2 млн. лв.
Добави мнение   Мнения:21 1
EvaristeGalois
14 Май 2012 20:38
Мнения: 1,804
От: France
Имали сме били - дали сме ги. Къде не са отишли. Утре ще събираме с есемес-и пари за некое детенце. Защо не?
Братя Стругацки
14 Май 2012 21:55
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
"В суматохата около разочароващото представяне на националите в събота БФВ предприе и сериозна кадрова промяна, като уволни селекционера Радостин Стойчев и назначи на негово място предшественика му Силвано Пранди."
Това ще рече, че мошениците във федерацията, начело с инджинера, далеч преди загубата от Германия са били скроили шапка на Стойчев. Но явно Стойчев не е влязъл в схемите на мафиотите от федерацията и айде чао.
engels!
15 Май 2012 05:28
Мнения: 8,710
От: Bulgaria
Добре е, че пак ще домакинстваме.
Ще гледаме пак Чехльо как подскача и се радва като малко детенце, което са завели на цирк
Сега сериозно - успех, момчета. Волейболът остана единственият колективен спорт, където сме на международно ниво.
Паисий
15 Май 2012 08:36
Мнения: 3,940
От: Bulgaria
Доста завистлива статия с неясно внушение! Дали сме 2 милиона и какво?!
peshew
15 Май 2012 09:28
Мнения: 8,297
От: Bulgaria
Това ще рече, че мошениците във федерацията, начело с инджинера, далеч преди загубата от Германия са били скроили шапка на Стойчев. Но явно Стойчев не е влязъл в схемите на мафиотите от федерацията и айде чао
Нямам намерение да защитавам Федерацията, но ми се струва,че Стойчев сам си скрои шапката с не особено адекватните си решения по време на мача с немците.Дори това негово постоянно повтаряне, след победите в предварителната група, че на полуфиналите мачовете ще са други и,че там отборитв са по-силни, /като че ли сърбите са слаб отбор/ ми се виждаше странно.
От сега може да се каже, че и следващата квалификация няма да е никак лесна, французите винаги са били крив отбор а ако и Матей си тръгне или реши, че не му се играе съвсем ще я окъсаме и отиваме на безсрочна криза и във волейбола.
Паисий
15 Май 2012 10:00
Мнения: 3,940
От: Bulgaria
Ще е тъжно за самия Матей, ако реши, че не му се ходи на Олимпиада!
Force
15 Май 2012 10:28
Мнения: 9,360
От: Bulgaria
peshew, и аз съм на същото мнение. Големият ни проблем в националния е, че след напускането на Гибона нямаме втори добър посрещач. Нищо против Н.Пенчев(междувпрочем именно Пранди го извика в отбора), но няма същата ефективност при завършването на атаките както Матей и Гибона.И това се видя много добре срещу швабите. А и не можеш да очакваш повече от един тийнейджър...Въпреки всичко аз също смятам, че мачът го загубихме именно при изваждането(или късното връщане) на Матей в третия гейм.
Но трябваше с повече хитрост, артистичност, ако щеш да се избута гейма...Ето - италианците, всячески се мъчат да накъсат играта при поредица на противника - спорове със съдията, забърсване на терена...Баруто - също.
За "спичането" на Братоев няма да отварям дума...
И аз възлагах големи надежди на Стойчев, но непонятно за мен беше поведението му в четвъртия гейм, ако можеше щеше да хвърли пешкира...А това е недопустимо!
statistic
15 Май 2012 10:39
Мнения: 4,818
От: Brazil
И волейболът ни ще се отече в канавката като футбола. Заминава си едно поколение, а няма нови достойни заместници.
А и ръководството на волейбола като при футбола е неадекватно.
Много вицепрезиденти начело с инж.


Натисни тук
Rince
15 Май 2012 10:48
Мнения: 4,964
От: Bulgaria
.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Rince
Force
15 Май 2012 10:51
Мнения: 9,360
От: Bulgaria
Rince, само Ганев да ти е проблемът...
Dokich
15 Май 2012 11:04
Мнения: 20,970
От: Bulgaria
Любо Ганев е и запален гоцефил. Но дет пише Force, той да е проблема на бг волейбол. Рибата се вмирисва от главата. За мен инж. Лазаров когато и да го тръгнат защото сам никога няма да го направи е много късно. Да извадя и аз един спомен. Беше по времето когото Левски Сиконко играеха в ШЛ. Питат го след един мач какви са перспективите пред отбора. Продаваме този и този. Привличаме братя Братоеви. Тогава играчи на Славия. Като ги забележат, продаваме и тях. На репортерският въпрос няма ли да се надгражда отговора е безапелационен. Не, това ни е политиката. Падна ми ченето.
Колкото до току що изминалата квалификация, четох дълги изявления на Стойчев. Той заяви, че колкото и да обяснява феновете няма как да разберат от какво са продиктувани смените. Мотивът му беше и мисля, че не греши, че той е човека който най-добре познава състоянието на играчите, в кой момент да ги извади и после пусни. Примерно, за Тошко Алексиев твърдеше, че ако се задържи повече, почват само него да целят от сервис и играта ни е разбита. Говоря най-грубо но смисъла е съхранен 1:1. А бе, кат се обърне колата, пътищата много. Да видим дали ще преборим сега франсетата. Имам големи съмнения но надеждата умира последна.
Rince
15 Май 2012 11:04
Мнения: 4,964
От: Bulgaria
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Rince
Force
15 Май 2012 11:26
Мнения: 9,360
От: Bulgaria
Rince, виж и моя пост. Нека не правим тюрлю гювеч, ами да дефинираме точно грешките и проблемите. Аз също недолюбвам федерацията. Но каква и беше конкретно вината при срива от третия гейм нататък?
Бях в залата, хората се гледаха недоумяващо и се питаха защо Радо не пуска най-добрия си играч и защо на инат иска да загуби мача. Същите, които дотогава го аплодираха горещо...А на другия ден - също!
Ако търсим грешка в генерален план, лично моето мнението е, че не продължиха договора на Пранди. Защо, нямам идея.
Докич, може би има нещо вярно в това, което казваш за безгрешността на Радо, или по-скоро в неговата собствена преценка. Човек, който е постигнал твърде много трудно би си повярвал, че е безгрешен...А за съжаление досега не можах да се убедя, че Радо е тактик.
Back to the future
15 Май 2012 11:46
Мнения: 4,336
От: Kazakhstan
Дописката е безумно глупава. Разбирам, че е политика на вестника да се атакува правителството при всяка възможност, но няма ли поне един редактор, който да съобрази, че някои от тези атаки (като тази например) постигат по-скоро обратния ефект. То правителството, че не става - не става, но специално реакциите около допълнителната квалификация (които са по скоро на волейболната федерация, която между другото също е нефелна) са правилни. Абсолютно правилно е да се използва този шанс, който се е отворил. Дано обаче отборът също осъзнае това.

Стойчев е добър треньор, но специално с националния отбор не успя да направи нищо, талка че смяната му не е нелогична. Обясненията му, че не се възприемали вижданията му за развитието на българския волейбол, особено при младежите и децата, са доста несериозни. Така и не показа някаква готова програма, която да е предложил и да е била отхвърлена.

Изказванията на Ганев са... изказвания на Ганев - най-добре да не им се обръща внимание. Кзийски трябва да си решава сам - има шанс да бъде запомнен като играчът, който е пренебрегнал личните си интереси и е повел отбора, но също така и като поредната обидена звезда.
Dokich
15 Май 2012 11:54
Мнения: 20,970
От: Bulgaria
За мен, не влизам в полемика с никого защото всичко което е казано под статията е стойностно. Независимо, повече от нормално, наглед да има кръстосване на виртшпаги. Така обаче картината става далеч по-пълна и ясна. Едно категорично не мога да приема. Среднощните преврати. Не вярвам да са плод на емоции защото при това положение се оказва, че нивото на вземащите съдбононосни решение е първосигнално. По-скоро са продукт на задкулисни игри. С тях далеч не се отива. Дано не съм прав, ама надали.
Back to the future
15 Май 2012 12:16
Мнения: 4,336
От: Kazakhstan
Не е нужно да са задкулисни игри, Кара. Напълно нормално е да имаш и план Б, ако план А не проработи. Та дори и план В и Г. Като се има предвид, че времето, което остава не е кой знае колко много, то реакцията не е прибързана.

Разбира се, на любителите на теорията на конспирацията винаги ще им се привижда нещо по-пикантно, но много често става дума за обикновено планиране.
Force
15 Май 2012 12:21
Мнения: 9,360
От: Bulgaria
Back , подкрепям мнението ти.
Dokich
15 Май 2012 13:56
Мнения: 20,970
От: Bulgaria
"Обикновено планиране" на наша почва Ще ми се да е така, ама...
EvaristeGalois
15 Май 2012 14:00
Мнения: 1,804
От: France
Не е офтопик: Натисни тук
statistic
15 Май 2012 17:59
Мнения: 4,818
От: Brazil
Пранди отказа да води националите.
СЕГА к'во правим.
Връщаме Стойчев, а инженера подава оставка.
statistic
15 Май 2012 17:59
Мнения: 4,818
От: Brazil
Вместо да организирват турнири в България за олимпийски визи, да бяха дали тези 2 М като хонорар на волейболистите ни, Щяха да я вземат пустата квота дори и на Марс да беше турнира.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: statistic
Добави мнение   Мнения:21 1