Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
СУПЕРОФЕРТА
Добави мнение   Мнения:3 1
Don Michele
30 Яну 2001 03:25
Мнения: 153
От: Bulgaria
..

Редактирано от - Don Michele на 13/2/2003 г/ 11:53:57

Емил Хърсев
04 Фев 2001 05:55
Мнения: 17
От: Bulgaria
Ще взема да отговоря на първите въпроси. Ще карам по ред на задаването, докъдето стигна.
Какви са ни точно пазарът и икономиката е тема толкова дълга, че цял живот са я бъклили толкова много умни хора, най-вероятно и аз ще си задъвъм същите въпроси докато съм жив. Отговорът им е всеки ден различен. Нали знаете Хераклит Тъмния от Ефес: "Никога не можеш да влезеш два пъти в една и съща река." Така и икономиката никога не остава същата, затова можем години наред, какво ти, векове да си я коментираме. И все ще е интересно.
Но Don Michele не пита за пазара и икономиката. Тоld e упрек, нали. Упреци приемам всякакви. Грешен съм, Господи.
Второто твърдение бих обърнал, с позволение, обратно: какъвто пазарът, такъв и финансиста. Така се получи общовалидна истина. Точно така, където няма нормален финансов пазар, там и истински финансисти не ще намерите. Остава ни само утехата, че от как България е демократична страна можем да поработваме малко и на Запад, където отдавна има реални пазари. Благодарение на комуникациите можем да го правим и без да мърдаме от София. Вярно, на десетки години сме ние, българските финансисти, назад от света. Но се учим.
Под следващото твърдение направо се подписвам безпрекословно. Позицията определя опозицията.
Макар да не съм имал честта да "си получавам пощата" в "бърлогата на Райчеви" не виждам с какво такова получателство би обезчестило моята независима непорочност. Имам честта да познавам господата Андрей Райчев, Владо Райчев и (по-малко) баща им г-н Венцел Райчев и не ми е известно никой от тях да е сторил нещо лошо. Ако знаете такова нещо, кажете. Впрочем що се отнася до идеите на г-н Андрей Райчев в областта на политиката да ви кажа честно, не споделям повечето от тях. Както е известно г-н Райчев има предпочитания към левия политически спектър, а аз по природа съм повече егоист и по професиясъм твърде много икономист, за да приема Андрей-Райчевата социална ориентация. Затова си оставам къде либерал, къде консерватор. Според въпроса.
За един Андрей (Райчев) стана дума. Кой е другият когото имате пред вид? И това с планетите не го разбирам като въпрос.
Емил Хърсев
04 Фев 2001 07:41
Мнения: 17
От: Bulgaria
Понеже тази дискусия едва сега започва съм отделил една отделна страница в Скайфорум за нея.
Самата дискусия е тук
Добави мнение   Мнения:3 1