Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ГЕРБ управлява със стрес тестове
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:41 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Атанас Димитров
25 Сеп 2012 19:33
Мнения: 23,428
От: Palestinian Territory, Occupied
статията
azdebil_bg
25 Сеп 2012 19:54
Мнения: 615
От: Bulgaria
Лошото е че бая народ не разбира ,какви празни кратуни са по върховете на управлението.
Stern
25 Сеп 2012 20:01
Мнения: 10,462
От: Bulgaria
Въпросът е защо министрите непрекъснато подвеждат народа или групи от него с неизпълними обещания и фалшиви заплахи.

Защото толкова са им акъла, образованието и уменията да управляват държава, а не мутренска фирма.
Милиционери.
хикса
25 Сеп 2012 20:29
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Ма те се учат, бе! А вие, вместо да им показвате, им се смеете!
Meydger
25 Сеп 2012 20:52
Мнения: 342
От: Bulgaria
Ма те се учат, бе! А вие, вместо да им показвате, им се смеете!


хикса да са учили когато трябва , а не да ритат топка и да ядат филии намазани с мас ...

nikola_tsanev
25 Сеп 2012 21:09
Мнения: 12,247
От: Bulgaria
Стрес тестове се правят, за да се провери как една система - банка или атомна централа например, ще реагира в критична ситуация и доколко може да издържи. Тези изпитания не са истински, а виртуални - задават се изходните параметри, разиграват се разни ситуации и компютърът пресмята рисковете. В България обаче се случва нещо необичайно - управляващите непрекъснато подлагат на стрес тестове управляваните граждани и фирми, като им опъват нервите с шокиращи новини и анонси, а после се самоопровергават. Напоследък ГЕРБ направо прекали с пробите.


Абсолютно съгласен със статията Ще си позволя едно лирическо, пардон техническо отклонение по темата за стрес тестовете.

Вероятно доста форумци карат нови коли и знаят, че електрониката в тях е водещо начало. Съвсем хипотетично да изберем датчик за налягане на маслото. Една пластмасова джаджа, набутана нейде по мотора и подаваща сигнал към компютъра. Оказва се че, джаджата в даден модел автомобил, често дава дефект, в резултат на което не може да си карате колата. Джаджата съдържа сензор, интегрална схема за обработка на сигнала от сензора и някои пасивни компоненти - резистори и кондензатори. Производителите на сензора и ИС(понякога те са интегрирани в едно) обикновено правят 100% тест на изделието си на различни температури, да речем от - 40 до 150 градуса. Проблемът не е от тях. Производителят на датчика е в шах и прави съвсем прост стрес тест - нагрява цялата пластмасова джаджа до 150 градуса( доста над предполагаемата максимална температура на двигателя) и пуска джаджата във вода с лед - 0 градуса. Все едно състезател прегрял мотора си минава през локва или снежна пряспа. Установява, че пластмасата с която е залял датчика се деформира и от там се появява дефекта. Взима мерки, било то по металния скелет върху който са заварени пасивните и активни елементи(защото никой вече не ползва печатни платки със запояване, понеже е скъпо) или по пластмасата за заливане и решава проблема, или не го решава и мисли за друго. Преминаването от 150 градуса до 0 градуса е стрес тест. Не са работни условия.

Прилагането на електрически стрес тест върху електронни елементи предназначени за автомобилна, авиационна и космическа промишленост е задължително в самия 100% нормален тест на такива елементи. Зашото ако поради мълния ви изгори зарядното на телефона е едно, съвсем друго е в самолета, да не говорим за космоса.

Тестовете за които говоря са истински, а не виртуални, като тези за цяла АЕЦ например. Въпреки че всеки елемент от една АЕЦ е преминавал стрес тест.

Прилагането на стрес тест върху хора, население, народ е недопустимо и вредно Може би трябва да се прилага и то умерено само върху тези които управляват хора, население, народ. Въпреки че, няма да има резултат Защото който е успял да прочете дългото ми писание, вероятно е разбрал, че стрес тест относно мисловната дейност на Боко, Цецо и сие, няма да даде резултат - от сауната в басейна, стрес тест демек, полезна за хората мисловна дейност = 0

Krivcho
25 Сеп 2012 21:12
Мнения: 1,658
От: Bulgaria
Юлиана,опасявам се,че много надценяваш ОПГ "ГЕРБ".Управлението със стрес тестове предполага знания за очакваните резултати,докато при ГЕРБ си е най-обикновена шебекиада.
С най-добри чувства към приматите.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Krivcho
Атанас Димитров
25 Сеп 2012 21:26
Мнения: 23,428
От: Palestinian Territory, Occupied
Цанев
Rogatia
25 Сеп 2012 21:30
Мнения: 8,949
От: Bulgaria
ШЕБЕКИАДА!!!
EvaristeGalois
25 Сеп 2012 21:33
Мнения: 1,804
От: France
Абе те се правят че управляват, ние се правим че сме управлявани. Всеки си прави каквото му се ще. Майтап да става.
SPQR
25 Сеп 2012 21:47
Мнения: 8,503
От: Bulgaria
Пътували си животните в самолет. По едно време самолета леко се разклатил. Зайко се замъкнал в пилотската кабина да види какво става и що да види: Гаргата си играе със щурвала, бара копчетата...

- Що правиш бре Гарго ? - попитал Зайко.

- Ами эбавам се - отвърнала Гаргата.

- Я, то майтап работа бре ? - грейнал Зайко. Може ли аз ???

- Че що да не може ?!? - изгракала Гаргата, и му отстъпила пилотското кресло.

Зайко започнал да бърника управлението и самолета се заклатил още повече.

Дошла Лисицата да види какво става. Повторил се същия разговор, и Зайко и отстъпил пилотското място.

Самолета заподскачал както му скимне.

От пътническия отсек последователно дошли Вълчо, Мецан, Лъва и Слона, да видят и те какво става. И на тях им харесало. И те се изредили на пилотското място. С всеки от тях самолета се клател и мятал все по-застрашително.

Когато Слона се заел с управлението - на самолета му дошло в повече и пропаднал като камък надолу.

Животните се разпищяли и завайкали.

Гаргата излетяла през прозорчето, започнала да обикаля около падащия самолет и загракала:

ДОБРЕ ДЕ, КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА ЛЕТИТЕ - ЩО СЕ ЭБАВАТЕ ?!?
Fart
25 Сеп 2012 22:13
Мнения: 1,190
От: Bulgaria
Васик
25 Сеп 2012 22:14
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
AC/DC - Sink the Pink Натисни тук
Вълчо
25 Сеп 2012 22:29
Мнения: 2,798
От: Bulgaria
Великолепна статия!!! Специални поздрави за авторката. Специални поздравления и за "колегата" никола цанев! Моето мислене е като на тях двамата и това ме кара да не се чувствам толкова самотен, а цанев много добре обяснява, което си е дарба!
pigeon2
25 Сеп 2012 22:30
Мнения: 1,180
От: Bulgaria
За статията . Примери можем да добавим хиляди, но написаното е красноречиво. Нямам търпение да видя на изборите колко жертви на стрес тестовете отново ще гласуват за Боко, Цецко и другите исполини от ГЕРБ. Макар че нещо силно ме терзае - чудя се за кого пък да гласуват хората, които не харесват ГЕРБ.
Meat
25 Сеп 2012 22:43
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
След няколко (може и два-три) месеца на ГЕРБ такъв стрес-тест ще им бъде нанесен, че ще се чудят откъде им е дошло. Хашлакът Бойко Борисов родом от с. Банкя приема всичко на игра, но още не си е дал сметка какви поражения нанесе. Вероятно никога няма да го разбере, защото няма сетива за това. Но вече много го прекалиха и е време да ги чупиме.
Meat
25 Сеп 2012 22:47
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
Цанев -
Meat
25 Сеп 2012 22:56
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
И поне за мутренско-пожарникарската шайка малко допълнително образоване никога не е излишно, още малко АЦ/ДЦ:

Натисни тук
Тъмно пиво
26 Сеп 2012 00:21
Мнения: 13,758
От: Canada
Най-добре е Костов да идва!
annetaz
26 Сеп 2012 05:37
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Статията е много добра,но имам забележка към заглавието.Управлява трябва да се замени с побърква.Защото това не е никакво управление!Тази дума има друго значение:
Управлението (в някои случаи и като мениджмънт, макар да не са съвсем еднозначни) е извършването и упражняването на ръководни дейности в определена организирана система (системите могат да бъдат от различно естество - биологични, социални, бизнес, технически, правни), за да се синхронизират и целеположат дейноствите на участващите в нея, да се гарантират опазването на специфичната структура на системите, да се поддържат наличните дейности и реализират програмни цели.

Като го прочетохте това сетихте ли се,че нищо от дефиницията не пасва?
OLDMAD
26 Сеп 2012 08:38
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Какви са тия сложни процеси бе - управление, стрес тестове и пр.
Това да не ви е Европа.
По нашенско бабуините си я карат по метода "проба - грешка" откакто се помнят.
Оня там, с маслинката...
Добави мнение   Мнения:41 Страница 1 от 2 1 2 Следваща