Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Изселници в Турция съдят България в Хага за геноцид
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:270 « Предишна Страница 14 от 14 12 13 14
paragraph39
03 Окт 2012 16:28
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
KONUR,
/:/ "paragraph39,американска нация няма,в Америка има хора от 72 националности,има американски граждани и американски народ..."
.............................................................................
В голяма ГРЕШКА си!
Или си недообразован?!
Или се опитваш евтино да манипулираш?!
Всички хора, които имат Права и Задължения по една и съща Конституция, са от една и съща Националност!
Нима искаш да ме убедиш, че в САЩ, например, имат 72 "национални" отбора по всеки вид спортове- щото, както ти НЕправилно твърдиш, в САЩ имало било 72 "нации"?! Нима искаш да ме убедиш, че в САЩ има повече от един национални Химна или национални знамена?! Или си нямат само една Национална Гвардия, а имат 72 такива?! Или, че в 50-те щати на САЩ живеят хора от различни "националности" във всеки от тях?!
НЕ бъркай Националност с Етнос!!!
В САЩ има 72, както ти твърдиш(или друго число- не знам колко точно?!) национални Етноси, а НЕ Националности! А "национален Етнос" е този Етнос, който има или е имал държава, на която е бил "държавнотворен"- а "НЕнационален Етнос" е който няма и е нямал държава, на която е бил "държавнотворен"(циганите, ескимосите и подобни)!
Така че, българите, турците, руснаците, германците, италианците, гърците, сърбите, албанците, поляците, руснаците, англичаните, шведите, китайците, арабите и т.н. в САЩ са от съответния Национален Етнос там, но ВСИЧКИ те са от Националност САЩЕЦ("американец", защото са Граждани на САЩ- нищо, че си имат техни си квартали, ресторанти, клубове, училища и прочие! А тези там, които имат повече от едно Гражданство, просто имат повече от една Националност, Национална Принадлежност( за разлика от Етническата Принадлежност, при която човек НЕ може да е принадлежащ към повече от един Етнос!)!
Схвана ли?!
Знам, че тезата ми НЕ те устройва- защото ще трябва да признаеш, че българските Граждани от турски Етнос са БЪЛГАРИ по Националност- и, по тази причина, НЕ могат(НЕ трябва!) да имат претенции за някакви техни права на "национално Малцинство"!
paragraph39
03 Окт 2012 18:04
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Алекс Алексиев: При делото в Пазарджик по всичко личи, че имаме работа с убедени ислямисти
03 октомври 2012 -Натисни тук
Boev
03 Окт 2012 20:26
Мнения: 2,544
От: United States
Параграфа е прав.
В моя паспорт пише:

Nationality: USA


В речника срещу тази дума пише: The status of belonging to a particular nation by birth or naturalization
rorik
03 Окт 2012 20:51
Мнения: 15,950
От: Bulgaria
Ммм даа,
Конур,мирясайте вече. Ще докарате ЕС да ви вземе българските паспорти.Сигурно децата ви вземат български паспорти въз основа на гражданството на бащите си . Българската пенсионна система е на основата на разходнопокривната система. Товас означава че изселниците не донасят и лев в тази система а си получавате пенсийките от българските граждани в България, Още храним родителите ви. Даваме ви и българските паспорти на децата ви да шетат по Европа. Засрамете се! Нямате нито морал нито съвест. Ние ви търпим че сте наша кръв , но западняците няма да ви търпят. Наскоро прочетох за някакъв документ във Ватикана че е имало някакъв договор между Рим и отоманците че и се предоставят тези земи за 500 години и този договор е изтичал 1878 година. Така че създаването на тази държава е на основата на враждата между Римската империя и Византия. Разбирате ли че не сте били никаква държава тези 500 години а наемници да въдворявате ред и подчинение по тези земи. Да колите и бесите . Да подлагате на геноцид местното население. Естествено като сте плащали на Рим съответната лепта .Византия е била по-богата и по-силна от Рим .Рим в съюз с отоманците е разрушил тази империя.Чудно как всичко се връща на тая земя. Никой не иска да има разбирателсво на Балканите и ни вкарват мине не мине време в разпри. Не го осъзнавате . Тези, които си мислите че ви стоят зад гърба ще ви разорят има няма за 5 години. Мирясайте , че няма да има къде да си свретте главите. Западняците щше ви сврат от където сте дошли , в орехова черупка дето викаше баба Ванга.
Drug
03 Окт 2012 21:15
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
"konur
03 Окт 2012 15:21
Мнения: 1,345
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP paragraph39,американска нация няма,в Америка има хора от 72 националности,има американски граждани и американски народ.Фичо като е американски гражданин от американската нация ли е?Неговото се нарича двойно гражданство,но не и двойна националност."
***
Непостижими са конурчевите философии и познания по Хамериката. Саде един Бай Асан тук липсва (ако не се е прекръстил с някое хубаво автовъзродителско име за пред форума). А турска нация има ли, юзбаши? Там май некакви кюрди се мяркат, пък и неотдавна имаше едни митинги дето всички се обявиха за арменци?! Май артисахте правоверните недовъзродени и недогеноцидирани ашлаци с многобройни гражданства.
rorik
03 Окт 2012 21:25
Мнения: 15,950
От: Bulgaria
Ммм даа,
Верно че бай Хасан не се мярка никакъв. Доган няма парета да му плаща .Или е уморен от американизацията.
konur
04 Окт 2012 10:25
Мнения: 1,777
От: Bulgaria
Boev,честито тогаз,щом като не си вече от българската нация.
konur
04 Окт 2012 14:38
Мнения: 1,777
От: Bulgaria
rorik,на теб какво ти става бе момче,да не съм ти бръкнал някъде?Какви глупости дрънкаш,научи историята,па тогава пиши.Какъв "европеец" си ти,че няма да плащаш и тези миерни пенсии на възрастни хора, принудени да се изселят заради етническото прочистване в България и които са работили цял живот като роби в най-тежките работи?Виж момче,България плаща на тези пенсионери по 70-80 евра на месец за35- 40 г. стаж.В Турция с 15 г.стаж се пенсионираха по възраст повечето и получават по 370 евра месечно.Ако имаш малко съвест,няма да пишеш така.Този който трябва да се срамува си ти ,не аз.Извади си главата от пясъка,погледни какво става наоколо.Ти си гледай твоя морал,преди да даваш акъл на другите.
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: konur
Boev
04 Окт 2012 17:37
Мнения: 2,544
От: United States
konur
04 Окт 2012 10:25
Мнения: 1,351
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP Boev,честито тогаз,щом като не си вече от българската нация.


Как разбра, че не съм?
Параграфа ти го е обяснил по-горе.
Добави мнение   Мнения:270 « Предишна Страница 14 от 14 12 13 14