Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Производители ще протестират заради поскъпването на найлоновите торбички
Добави мнение   Мнения:8 1
Stern
25 Сеп 2012 19:53
Мнения: 10,462
От: Bulgaria
Най-бедната страна с най-високи такси - обичаен герберизъм.
Всъщност това работи за хиперите, може пък да е условие за замразените им цени, с които се хвали Найденов. Някак си излиза скъпичко да 1 хляб и 1 мляко да дадеш 35 ст. за торбе. Докато тези стотинки са без стойност, ако я напълниш със стоки за 100-ина лв. в някой хипер.
beagle
25 Сеп 2012 20:30
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Най-добре е , да извадим дисагите и со газо напред ...
OLDMAD
25 Сеп 2012 21:06
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Отново се подменя опаковката със съдържанието...
Миро, пак ли ти бе?!
Patriot1965
26 Сеп 2012 11:39
Мнения: 6,184
От: Cape Verde
Безкрайно глупава теза, аргументираща таксите за полиетиленови торби! Ако същата логика се прилага към останалите бионеразградими опаковки, то следва да очакваме нови такси и нови цени на всяка опакована в полиетилен стока.
А къде ще отидат събраните от тази такса (данък) пари?
Djok
26 Сеп 2012 13:19
Мнения: 4,498
От: Bulgaria
Защо трябва да протестират за найлонови торбички, а не се използва възможността да се използват хартиени торбички и кесии? Нищо ново- преди да въведат почти насила найлоновие торбички търговията много добре си вървеше и с хартиените. Въпросът тук следва да бъде не защо се прмахват найлоновите торбички, а каква е алтернативата им и на каква цена? Какви са възможностите на производителите на алтернативните торбички да задоволят нуждите на пазара? Това според мен е основният въпрос. И дали новият материал за торбички след известно време няма пак да се окаже неподходящ, неразграждащ се или вреден, Единствени имат основание за протести производителите на найлонови торби, чиято дейност ще спадне в пъти.
Геновева
26 Сеп 2012 13:46
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Божеее, припомням си съветските времена, когато торбичките бяха екзотика и карахме само на авоски, мрежички демек, или някоя и друга ценена, с хилядократна употреба, прана и сушена, найлонова торбичка в чантата. Но аз, понеже, дете, разглезено от капитализма (какъвто беше България за СССР тогава), никога не си носех такава резервна.
И отивам в един магазин срещу жилището ми и искам яйца, 10 броя. Продавачката - с едното око насинено, ясно от какво, мрачна и кисела. Вика ми - дайте торбичка, аз викам - защо, не ги ли опаковате вие? Тя ми излиза с номера, трудно ми е да го преведа в българската търговска терминология - яйца - поштучный товар и опаковка не положена. Т.е, яйцата се третират като единични предмети. Аз й викам - и сега как, в шепи ли ще ги държа, по едно в шепа, и й показвам нагледно, с протегнати в юмруче ръце. А тя ми вика, тук предавам вече дословно - ты так можешь мужу яйца держать, а он тебе и палку вставит...... Няма да го превеждам, особено второто.
Онемях, ама като й гледах насинената физиономия, викам си, я да не се разправям, понеже с моя приличен руски с лек акцент винаги ме третираха като кавказки съветски жител и не ме уважаваха като чужденка. Трябваше да дигна пара, да вадя български паспорт, да викам управител, изкикотих се и се отказах от яйцата.
Та и сега ще е така, сигурно, но вече ще е по трудно с осъществяване на препоръката....
dobadoba
26 Сеп 2012 15:23
Мнения: 5,891
От: Bulgaria
Поредното изтупване на чувала.
Търговската верига, в която всекидневно пазарувам, са решили въпроса по много по-прост начин:
таксуват ти найлоновите торбички/саморазградими след 2 години/, но ти връщат парите, ако върнеш торбето.
Елементарно, нали?..

Вместо това може да се затрие цял отрасъл, тъй като в други страни от ЕС такива такси няма!
dabedabe
26 Сеп 2012 20:58
Мнения: 19,395
От: Antarctica
Туй да ни са проблемите. Не на нас тези номера. Пазим торбите и мрежите още.
Добави мнение   Мнения:8 1