Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Меркел видя напредък в усилията на Гърция да се справи с кризата
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:138 Страница 1 от 7 1 2 3 Следваща »
Acho1
09 Окт 2012 20:44
Мнения: 920
От: Bulgaria
Гръцката наглост и безочие нямат аналог в съвременната история.
Тва 30 години да живееш от кражби, заеми, помощи и измами и накрая да ти опростят всичко, а ти да протестираш че не ти позволяват да продължаваш да крадеш, мамиш и взимаш заеми е върхът на византийската наглост.
Съвременната история не познава по-големи кражби и измами извършени от един народ за толкова кратко време.
Единствено може би Сърбите могат да им се мерят по наглост.
Добрата новина е че Гърция ще трябва да започне да се простира според чергата си (а тя не е никак голяма).
Да очакваме спад на БВП с 50%, пенсии и заплати също с 50% и спад на жизнения стандарт с 50%.
Panayotis
09 Окт 2012 21:10
Мнения: 6,367
От: Greece
Гръцката наглост и безочие нямат аналог в съвременната история. Тва 30 години да живееш от кражби, заеми, помощи и измами и накрая да ти опростят всичко, а ти да протестираш че не ти позволяват да продължаваш да крадеш, мамиш и взимаш заеми е върхът на византийската наглост. Съвременната история не познава по-големи кражби и измами извършени от един народ за толкова кратко време.

Моля модераторите да приложат т. 1.9 от Правилата на форума:

1.9. Изрично се забраняват мнения с етническа омраза и нетолерантност.
Acho1
09 Окт 2012 21:19
Мнения: 920
От: Bulgaria
Ето за тази гръцка наглост говорим.
Той излязал с Хитлеристките свастики, флагове и униформи по улиците - срещу ръката която го храни.
Той пали знамето на ЕС (от където 30 години взима помощи).
Той пали магазини, улици, автобуси, руши създаденото от ЕС и стачкува защото го карат да работи.
А иначе реве по форумите как го обиждали на етнически принцип.
tantus
09 Окт 2012 21:23
Мнения: 2,108
От: Bulgaria
Византийци-лъжци, наглост, кражби, черги, ала бала, с две думи - клишета на поразия. Първо, хората и обществата по принцип (трябва да) вървят напред и, когато са свикнали с дадени привилегии, е доста болезнено да се разделят с тях. Второ, много от хората в Гърция, които в момента се гърчат, нямат никаква вина за случващото се. Та затова тези протести, просто е. Да не говорим, че Германия също има нужа от Гърция и от другите 'бедни' европейски страни, понеже на нея и трябва еврото живо. Иначе какво става - връщане на дойчмарката, която ще стае безумно скъпа, това прави и дойче продуктите скъпи, светът спира да ги купува и германската икономика рухва за нула време. От друга страна, да посрещнеш в страната си канцлера на Германия с фашистки поздрави и знамена е долнопробна дебилност и грозна обида, спор няма.
Nickolas
09 Окт 2012 21:25
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Acho1
Nickolas
09 Окт 2012 21:35
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
От друга страна, да посрещнеш в страната си канцлера на Германия с фашистки поздрави и знамена е долнопробна дебилност

Още повече, че канцлерката отиде да им даде лично доказателства за подкрепата на Германия за оставане в еврозоната и оказване на всякаква методологическа помощ в изграждането на държавната администрация. И като капак Меркел им занесе - подарък от 30 милиона в куфарче за здравеопазването им.
Камъните ги хвърляха анархисти и всякакви други хаоти, каквито има навсякъде, а нормалните хора си протестираха мирно против собствената държавна политика и тук таме срещу Меркел - някои, които не са разбрали още, че не точно Меркел им е срала у гащите. Така че не всичко е черно и бяло. Гърците ще се оправят, съмнение няма. Самарас видя дебелия. Стана му ясно, че византийските номера не минават вече. Сега до края на октомври ще проведе бързо- бързо останалите мерки.
Nickolas
09 Окт 2012 21:37
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Той излязал с хитлеристките свастики, флагове и униформи по улиците - срещу ръката която го храни.

Народът го е казал: Рани кучи дъ тъ лай!
Panayotis
09 Окт 2012 21:39
Мнения: 6,367
От: Greece
От друга страна, да посрещнеш в страната си канцлера на Германия с фашистки поздрави и знамена е долнопробна дебилност и грозна обида, спор няма.

Когато някакви български цигани направят бели из Европа, хора като някои, пишещи тук, бързат да посочат техния етнос. Най-често с право. Но същите някои с удоволствие обобщават циганиите на някои гърци, като ги приписват на целия гръцки народ!

Дали е чудно, че според последното проучване на Алфа Рисърч, партиите - политически представители на подобни хора, остават извън Парламента?

СДС: 3.2% върху гласувалите
ДСБ: 2.1% върху гласувалите

По-подробно: Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Panayotis
Пошъл Тошев
09 Окт 2012 22:23
Мнения: 2,701
От: Bulgaria
Панайотис, с последния си пост вече прекали!
Acho1
09 Окт 2012 22:48
Мнения: 920
От: Bulgaria
Значи лошите гръцки политици взели заемите и откраднали парите, а гръцкият народ нищо не видял, ни лук ял ни лук мирисал.
Айде бе ?
Да започнем с данъците, а това че гръцкият народ масово отказва да плаща данъци и лъже и краде от собствената си държава?
Като резултат хазната е празна и за да се потдържа този стандарт трябва да се взимат заеми.
Ами тези пенсионери, тези в бюджетната сфера (над 60% от работещите в гърция) които са взимали високите пенсии и заплати, 14-15-16 пенсия и заплата която никога не са изработили. Това са били все пари от тези заеми, с които изкуствено се е потдържал високият стандарт.
Ами тези всеобщи национални стачки ... това пак ли са онези лошите гърци (няколко човека) е добре де ... ама не може всеобща национална стачка да я вдигнат 5 гръка нали ?
Тези 350 милярда заеми са изпапкани от целия гръцки народ, които сега по византийски се прави на ни лук ял ни лук мирисал и вика дайте още да папкаме
lukcho2
09 Окт 2012 22:55
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
Панаьотис е прав - не бива да се казва че всички гърци се държат като цигани и правят цигании. По този начин ние незаслужено бихме обидили онези 10% от гърците, кото не правят така.
Acho1
09 Окт 2012 22:58
Мнения: 920
От: Bulgaria
Защо Гръцкият национален отбор по футбол играе на Европейското с надпис Германия на фанелките си ?????
Ми щото това им е спонсора
Cruella de Vil
10 Окт 2012 02:41
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Германските стоки се продаваха по света и преди еврото, т.е. Германия много вероятно щеше да си печели и без него. В крайна сметка може да се окаже, че Германия ще загуби от еврото, плащайки сметките на други държави.
Това с хитлеристките униформи е грозно, нагло и колегите с право се възмущават. Многохилядните демонстрации против Меркел и Германия - също. Тези хора съвсем се самозабравиха.
lukcho2
10 Окт 2012 03:03
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
Кредиторът пита един грък
- Мислиш ли да си връщаш заема?
- Ти да му мислиш. Аз мислих докато го взема.
paragraph39
10 Окт 2012 04:25
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
40 хиляди гърци изразиха недоволството си от визитата на Меркел
10 октомври 2012
От студенти до пенсионери, десетки хиляди гръцки демонстранти се събраха в центъра на Атина вчера, за да изразят пред германския канцлер Ангела Меркел недоволството си от стриктните мерки за икономии в страната. Нарушавайки забраната за провеждане на протести, около 40 000 души, много от които носеха плакати, изобразяващи Меркел с нацистка символика, се събраха на площад „Синтагма” в близост до сградата на парламента. Маскирани младежи обстрелваха с камъни полицаите от отрядите за борба с безредиците, които от своя страна отвърнаха със сълзотворен газ...
Властите изпратиха 7000 полицаи, водомети и хеликоптер. Снайперисти бяха разположени по покривите на сградите в Атина, за да се грижат за сигурността на германския лидер.
Германия има най-сериозният финансов принос за европейската помощ, на която Гърция разчита, за да избегне фалит, така че Меркел е смятана от много гърци за олицетворение на мерките за стриктни икономии в страната.
traikokitan4ev
10 Окт 2012 05:23
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
Ачо1, и останалите колеги -
Панайоте, "представителна извадка" си!
Nickolas
10 Окт 2012 07:30
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Интересно дали днес вестник СЕГА ще помести някой от преобладаващо положителните отзиви в гръцката преса за вчерашното посещение на канцлерката Меркел. И за това, че се изрязява съжалението, че не е дошла по-рано да даде на гърците упованието и надеждата, които им даде вчера. Да свали международното дипломатическо ембарго, в което Гърция се намираше фактически. Гърците разбраха, че не са сами и че точно най-силната икономика в Европа е на тяхна страна. за гръцката преса
----
Вчера в Атина беше и Бернд Риксингер, шефът на германските леви - да открива бюро на фондацията Роза Люксембург. Той протестира заедно с Алексис Ципрас на площад Омония. Разбира се с присъщото на левите двуличие. Защото в Будестага точно левите са против всякакви кредити за Гърция. Двуличие и от страна на Ципрас - все едно, че изобщо не е чувал какво става в германския Бундестаг и кой е за, и кой против. Ама щом е за пари - "изяда си и месата".
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Nickolas
StrikeEagle
10 Окт 2012 07:59
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Да си неблагодарник е НАЙ-НИСКОТО стъпало за човека.
САЩ хранеха гърците 40 години - гърците им запалиха банките и макдоналдсите.
Германия храни невероятно трудолюбивия и почтен гръцки народ последните 30 години и
сега се сблъсква ЧЕЛНО с прословутото гръцко чувство за благодарност.
Мястото на гърците очевидно е ОБРАТНО в Египет и Етиопия.
lukcho2
10 Окт 2012 08:20
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
Николас, а на мен що ми се чини, че баба Меркел дойде да види каква далавера може да направи след фалирането на Гърция. Както се казва в таблата "да заеме капия".
Nickolas
10 Окт 2012 08:37
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Ти си знаеш какво ти се чини. Външно лице си.
Panayotis
10 Окт 2012 09:10
Мнения: 6,367
От: Greece
Отново се изредиха на пасарелата форумните антихеленични психастеници, които не могат да преглътнат положителната символика, с която е обагрено посещението на Меркел в Гърция.

Но най- ми е весело да чета писанията на кир Николаки. Който от една страна се здрависва с най-пошлите расисти тук, а от друга се мъчи да играе ролята на "обективен" и "добронамерен". Έλεος, κ. Νικόλα! Θα με κάνετε να σκάσω στα γέλια!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Panayotis
Добави мнение   Мнения:138 Страница 1 от 7 1 2 3 Следваща »