Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Какви чак толкова страшни тайни се крият около терористичния акт в Сарафово?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:31 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Firmin
07 Ное 2012 20:04
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
... "между трима и петима чужденци са помагали на атентатора от Бургас"..."Имаме достатъчно доказателства, събрани под ръководството на прокуратурата и следствието, както и от обмяната на данни с чуждестранните партньори. Но все още не е време за обявяване и конкретно обвинение към лица и групировки. Установили сме, че атентатът е подготвен и трениран в чужбина повече от година".


Отговорите са в ... очевидното. Ако терористична клетка се е подготвяла и тренирала в чужбина повече от година, то тъмни, буреносни облаци се сбират над нечция ... съюзническа, вероятно европейска, антитерористична и контраразузнавателна служба. Ще падат пагони, ще падат глави ... Ще падат и ... правителства, ако се окаже, че въпросната служба или служби са имали агентурна информация за тази клетка, но по някакви си причини не са я неутрализирали. Такъв номер да извъртим на съюзник ... Не е ... колегиално, комай. Да поспекулираме. Ако това правителство е било ляво, на ГЕРБ едва ли би му пукало толкова. Значи е на някоя посестрима от ЕНП. А пхравителствата са уязвими около избори. Къде ли скоро предстоят оспорвани избори? Знам ли ... Не знам.

Другата възможна причина са току що преминалите избори в САЩ. ГЕРБ са били помолени да не комплицират предизборната ситуация в САЩ, "възпалявайки", да речем еврейската диаеспора и лоби във Вашингтон.

Възможна е и комбинация от горните. ПХредстои да разберем. Имаме надежда, да ни даде Бог и ... търпение.
Stern
07 Ное 2012 20:26
Мнения: 10,462
От: Bulgaria
Така се елиминираха всички версии за подпомагане на терористите от българска клетка, че е имало помощници българи, че поне бомбата е направена у нас.

Т.е. група терористи, барабар с бомбата (впрочем по последно пусната от МВР информация, тя е била от селитра), необезпокоявано са минали през границата ни, която иначе непрекъснато обявяваме за много по-сигурна от Шенгенската, в недоумението ни защо не ни приемат.
Su38
07 Ное 2012 20:44
Мнения: 13,718
От: Bulgaria
Айде аз пак да си попитам, какво все пак гръмна в Сарафово, че в суматохата не се разбра?
ruff
07 Ное 2012 20:45
Мнения: 3,415
От: Bulgaria
Щерн, кога точно МВР-то обяви инфото за бомбата?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ruff
Firmin
07 Ное 2012 20:50
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Айде аз пак да си попитам, какво все пак гръмна в Сарафово, че в суматохата не се разбра?


Тротил рекоха, уж.
ruff
07 Ное 2012 20:54
Мнения: 3,415
От: Bulgaria
щото на мен ми се чини, че "селитра" е по скоро вътршно инфо... щото бие направо на местно дело. а иначе, ако требе да изходим от интереса, най-голям интерес, като се изходи от едни събития покрай една сериозна екскурзия, да ни скара с Израел има един наш съсед...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ruff
анастаси сиров
07 Ное 2012 21:15
Мнения: 9,352
От: Bulgaria
Не е тротил,а тротилов еквивалент.Не ми се смята сега,но при добре направени сметки и качествен емулгатор.това означава около 12 кг.амониева селитра.Не се връзва нещо.Тази рецеота не обяснява пламъците от 15 м.
emacs
07 Ное 2012 21:23
Мнения: 7,577
От: Bulgaria
Айде аз пак да си попитам, какво все пак гръмна в Сарафово, че в суматохата не се разбра?


Тоя пак пита....
Boev
07 Ное 2012 22:52
Мнения: 2,544
От: United States
Според мене се търгува репутацията на българските служби, за да се запази някоя партньорска служба. Фирмин е най-логичен от всички преди мене.
Дано скоро се разбере.
Boev
07 Ное 2012 22:55
Мнения: 2,544
От: United States
Или пък друго:
Може да се чака да започне патаклама в Иран, и тогава да обвинят тях (официално). Надали на някой ще му пука при такава ситуация. А и те няма да могат да се защитят, или няма да им е до това.
anacephal
07 Ное 2012 23:36
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
Като гледам снимката и си мисля: "Тоя Цветанов е толкова тъп, че като стане сутрин си слага гъза вместо лице"..
Firmin
07 Ное 2012 23:41
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Много ми е любопитно кои елементи от подготовката и извършването на атентата са се нуждаели от отработване с ... едногодишни тренировки
Дорис
07 Ное 2012 23:42
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Къде ли скоро предстоят оспорвани избори? Знам ли ... Не знам.


И аз не знам. Ама Асошиейтед прес посочва, че условията са благоприятни за преизбирането на Нетаняху за премиер. Той води в социологическите анкети и няма сериозни съперници за спечелване на нов мандат преди очакваното през следващата година забавяне на икономическия растеж на израелската икономика.
plamen44
08 Ное 2012 07:38
Мнения: 2,341
От: Bulgaria
И на малките деца стана ясно че атентата е дело на МОСАД.Целта е да се набеди Иран и това да е повод за война.евреите не могат живеят без да грабят и убиват. и понеже персите се застъпиха за коренното палестинско население което вече повече от 60 години е ограбвано и избивано,евреите търсят повод за война.Световната общност трябва да тури край на безчинствата на евреите които избиват и тероризират не само палестинците,но и всички свои съседи и дори страни на хиляди километри от границите им.А и природните ресурси на Иран не са за изтърване.След като американците ограбиха Ирак и Афганистан дойде реда на Иран и евреите решиха да разширят зоната за действие.
Ironside
08 Ное 2012 07:53
Мнения: 2,919
От: Bulgaria
Калин Георгиев се изпусна, че бомбата можело и да е от селитра и замълча като задник. Щото следваше въпроса.
На какъв език набедените чужденци си поискаха 12 кг. амониева селитра в агроаптеката.
Тайната е, че има участници българи, което пък означава, че българските служби спят зимен сън.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Ironside
Мишо Константинов
08 Ное 2012 08:32
Мнения: 921
От: Bulgaria
"Трима до петима участника" и "едногодишна подготовка" са данни, които не могат да се извлекат от местопрестъплението, освен ако там някак си не е оцелял в писмен вид или на флашка планът на атентата. Което едва ли е възможно (нещо като паспорта на един от атентаторите в останките на Търговския център след 11/9/01). А щом не могат да се извлекат от там, значи е известно кои са атентаторите. Другото е смешка от вида "34-годишен неизвестен извършител". Че откъде разбрахте възрастта му? По зъбите ли?
Бъдете здрави!
otvrat
08 Ное 2012 08:38
Мнения: 22,522
От: South Africa
"Имаме достатъчно доказателства, събрани под ръководството на прокуратурата и следствието
Когато Цвик каже това, трябва да е ясно, че нямат абсолютно нищо и отгоре на всичко то не е сзбрано по реда на НПК.
Mitnicharъ
08 Ное 2012 08:58
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
Много е вероятно истината да се окаже далеч по-проста: организаторите на атентата в Сарафово да са от някоя "братска" служба, и намерените за това доказателства да са прекалено категорични, за да може да бъде пришит теротистичния акт на "терористична организация" по избор на "братята"... Затова "не могат" вече 4 месеца да разкрият самоличността на атентатора - чакат да изтече давността по НК
sbur70
08 Ное 2012 09:12
Мнения: 725
От: Bulgaria
И на малките деца стана ясно че атентата е дело на МОСАД.

Пламене,
Ужким, не съм малко дете, дони май съм по-голям от теб, пък не ми стана ясна тази работа.
Като прочетох твоето пояснение, обаче, ми стана ясно, че на теб, ти е по-малко ясно
Веднаж, вече ти казах, че трябва да се просветиш на тема "местни жители на Палестина". Дори ти препоръчах като, първи източник на информация Библията и по точно
Стария Завет. Но явно не си го направил.
Написаното, от теб, понамирисва на най-пошъл антисимитизъм.
Ще ти припомня, че проповядването му е Противозаконно
havamal
08 Ное 2012 09:54
Мнения: 2,630
От: Bulgaria
Интерпол кат са толкоз печени - що не открият истината за атентата?

Трябва много внимателно да си отговорим на въпроса какво би трябвало да направим, за да намалим риска това да се случи отново
- е как к'во: Да не ходят наште умни глави през ден в Израел, да се целиват с Нетаняху, да правят заседание на мин. съвет в тяхната държава и подобни глупости. Да не стоят мирно до Райс(преди до Уорлик) и ей такива тънки дипломатически нещица........

някак си не е оцелял в писмен вид или на флашка планът на атентата.
- Защо не. Тя шофьорската му книжка оцеля-може и флашката да е.

sbur70, посочената от Пламен версия съвсем не е за пренебрегване. Преди време тук, доста пъти се е дискутирало за ползите от атентата за Израел.

.....Дано не си мислиш, че атенатата и събарянето на Световния Търговски Център(кулите близнаци в Ню Йорк) е организирано от Осама Бин Ладен и Алкайда..........
или, че САЩ и Англия нападнаха Ирак защото режимът на Саддам създавал оръжия за масово поразяване...

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: havamal
Бай Илия
08 Ное 2012 10:41
Мнения: 2,234
От: Bulgaria
Статията показва, че Роб Уейнрайт знае нещо повече от Роналд Нобъл. Именно заради това "нещо повече" не трябва да се предприема нищо, което Цв. Цв. успешно и прави. Затова и получава потупвания по гърба, демек "карай си така, не се преуморявай".

Firmrin,

Добави мнение   Мнения:31 Страница 1 от 2 1 2 Следваща