Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Жители на десетки щати искат да се отделят от САЩ
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Федя
13 Ное 2012 21:43
Мнения: 7,159
От: Bulgaria
Мали-и-й-й-й!
Бобърче
13 Ное 2012 21:56
Мнения: 3,849
От: Bermuda
Само 100 000?
Та това е равносилно, все едно шепата
гяволи, дето рипаха и не искаха да си
плащат синята зона в центъра на столицата,
на фона на двумилионна София.
Нема да им мине мерака.
Локи
13 Ное 2012 22:29
Мнения: 4,862
От: Bulgaria
кво право на отделяне? Линкълн е резнал това право.
Mr Moonlight
13 Ное 2012 23:00
Мнения: 1,844
От: Bulgaria
Почнаха ли се?
Gozambo
14 Ное 2012 05:18
Мнения: 7,892
От: 0
Преди няколко дни споделих тук, че ситуацията прилича на тази по времето на Гражданската война, предизвикана от непреодолими различия между Юга и Севера. Тогава робството е причина за разрива, тъй като не може в една държава в едни краища да има рабство, а в други не. Това са две съвсем различни законодателства и две различни ценностни системи, несъвместими една с друга. В момента Америка го е докарала точно до това положение- да има непреодолими различия, които не могат да съществуват съвместно и по едно и също време в една и съща държава. Ето и призивите за отделяне на щати не закъсняват. И по времето на Гражданската война Южните щати са започнали да се отделят и са изяли боя. Същото ще стане и сега. Разбира се, сегашната ситуация е бутафорна. Ръш Лимба призова за отделяне и калитковците започнаха да правят подписки. И на Ръш Лимба му е ясно, че това е само "Плаши Пейо гаргите" и на инициаторите на подписките също, и на подписаните. Никой няма такива намерения, нито пък подобна инициатива има достатъчно подръжници. След първото избиране на Обама се създаде Чаеното парти, което бе пометено на сегашните избори- всичките им кандидати се провалиха. Съдбата на днешните инициативи за отделяне ще бъдат като миналогодишните инициативи на индианците. Някой да е прочел, че индианците са се отделили от САЩ? Повечето от посочените щати не могат да се отделят по простата причина, че са на издръжка на държавния бюджет. Почти нищо не създават и само получават. Дори и Техас е изключително зависим от държавния бюджет. Създават щатите, които са на демократите. Там е икономиката. Селските щати са на държавна ясла и на помощи и дотации.
Оня дето го трият
14 Ное 2012 05:58
Мнения: 489
От: Bulgaria
Има неточности в данните. Общо подписалите петиции за своя щат са над 600 000. Само за Тексас са 90 709 в 21:54 местно време (Central Time) на 13.11.2012.
Ето я петицията за Тексас.
Натисни тук
На същата страница си намерете и останалите.
Оня дето го трият
14 Ное 2012 06:02
Мнения: 489
От: Bulgaria
В 22:00 вече са 90 883. За 6 минути почти 180 калпака.
Оня дето го трият
14 Ное 2012 07:27
Мнения: 489
От: Bulgaria
На измишльотините на Гъзамбич, че Тексас е изключително зависим от федерания бюджет, въобще не се връзвайте.
Издирете си по мрежата:
Тексас е единственият щат, който не е бил с небалансиран бюджет от Великата депресия до днешен ден.
Тексас е един от 4-те щата, които през последните 30г. непрекъснато внасят във федералната хазна повече, отколкото получават от бюджета.
Тексас е един от 4-те щата, които нямат бюджетен дефицит (с най-голям дефицит е фалиралата де-факто Калифорния).
Тексас е 15-та икономика в света, като не само от САЩ, но и ЕС се вземат отделните страни (Германия, Англия,.......).
Тексас е приет допълнително към САЩ, като в протокола за приемане в съюза си имат клауза за специален статут и най-вече улеснена процедура за напускане.
В небезисвестната битка за Аламо е участвала ТЕКСАСКАТА национална армия, не щатската, но янките си го пишат като плюс в тяхната история.
И т.н.

Гъзамбич, недей да пишеш наизуст. Пий една бира. Няколко пъти. И си пусни Джей Лено. А наздраве!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Оня дето го трият
paragraph39
14 Ное 2012 09:20
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
GOZAMBO,
/:/ " И по времето на Гражданската война Южните щати са започнали да се отделят и са изяли боя..."
.............................................................................
И по времето на Гражданската война югорепубликите са започнали да се отделят и...Сърбия изяла боя.
Сиреч, "Това, което е позволено на Юпитер(САЩ), НЕ е позволено на вола(Сърбия)!"
Демокрация сега Е, БЕ!
Локи
14 Ное 2012 09:24
Мнения: 4,862
От: Bulgaria
Като най-голямата демокрация, използвайки прецеденти за отделяне (примерно Косово хъхъ), централното правителството би трябва да направи референдуми в щатите с достатъчно подписи за петиции, и да действа според резултатите от допитванията.
Но съм сигурен, че ще бъде даден някакъв уклончив коментар на петициите от рода "не се поддържа от голяма част от населението" и "ще се намалят приходите втв федералния бюджет" (май една от основните причини да се резне правото на отделяне, довело до гражданската им война).
havamal
14 Ное 2012 09:40
Мнения: 2,630
От: Bulgaria
Е шо така сакат да се делат? Нали страната на свободата и неограничените възможности...
Индианците-в отделна държава......? Получи ли се Лакота? Те са толкоз малко(500000) останали и така ги обработват....
Ама нека се отделят хората-като искат(не само индианците), те и Баварците май искаха да се отделят....
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: havamal
Оня дето го трият
14 Ное 2012 09:43
Мнения: 489
От: Bulgaria
Пара, един добър съвет. Преди да коментираш мненията на Гъзамбича, е добре да проверяваш и фактите. Това което си го написал, принципно е безспорно вярно, но фактологически е безпочвено. През 1861 от САЩ се отделят 11 южни щата, но не като самостоятелни държави, а като Конфедерация на американските щати (накратко Конфедерацията). Това довежда до започване на Гражданската война (Севера срещу Юга). Не че по време на войната се отделят южните щати. Мани го ти Гъзамбича кви ги дрънка. Изобщо не е в час. Знаем си го. Все едно да каже, че Хитлер е нападнал СССР, защото през Втората световна руснаците са превзели Берлин.
Лек ден, пък аз ще полагам кокалите, че при мен вече стана късно.
The Bulgarian Lion
14 Ное 2012 09:50
Мнения: 13,869
От: Antarctica
Глас народен, глас Божи!
Gozambo
14 Ное 2012 09:56
Мнения: 7,892
От: 0
Тексас е един от 4-те щата, които през последните 30г. непрекъснато внасят във федералната хазна повече, отколкото получават от бюджета.





Истината е, че Тексас внася с три-четири процента повече в хазната, отколкото получава. Това е почти никаква разлика.
Идеята за отделяне на щати е безумна. Тя говори само за разцепление в Републиканската партия. И като несериозна идея, дори не се коментира.
За отделяне на щати хич не може да се мисли, а идеята за отцепване носи нови негативи за Републиканската партия за следващите избори. Повечето републикански сенатори и конгресмени вече правят завой и се дистанцират от крайните консервативни идеи. Но в същото време Ръш Лимба, който набира последователи чрез проповядване на омразата, призовава за подобни екстремни изяви. Лидерите и избранниците на Републиканската партия вече осъзнават, че консервативната медия руши партията и намалява още повече шансовете за републиканците на следващи избори.
Justinian2
14 Ное 2012 10:03
Мнения: 8,033
От: Antigua and Barbuda
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Justinian2
Gozambo
14 Ное 2012 10:07
Мнения: 7,892
От: 0
През 1861 от САЩ се отделят 11 южни щата, но не като самостоятелни държави, а като Конфедерация на американските щати (накратко Конфедерацията).




И какво стана с Конфедерацията? Изяде ли боя и приобщиха ли я обратно към централицираната държава? Тая работа е свършена веднъж за винаги в Гражданската война и викакви права за отделяне няма да бъдат задействани повече. Тексас като има посочения от теб статут, защо просто не обяви самостоятелност, а отправя петиции до Вашингтон? Това, което обяснявам е, че всички тези инициативи за отделяне са несериозни и организаторите им дори и не си помислят, че подобни идеи могат да се сбъднат, нито пък те самите желаят това. Това е просто форма за остър протест срещу загубата на републиканците на изборите, предвид очерталата се перспектива никога повече да не спечелят избори, докато изповядват идеологията на консерваторите. Това е и натиск срещу идеята да се увеличат данъците на богатите. Това е и първична реакция на крайните консерватори срещу идеята Републиканската партия да се промени и да изостави крайните възгледи, които не са приемливи за малцинствата и жените.
Засега те ще бъдат оставени да се наиграят и да подкопаят почвата за следващите избори.
Оня дето го трият
14 Ное 2012 10:22
Мнения: 489
От: Bulgaria
В безмозъчните израстъци над раменете на такива полухуманоиди като теб, чета като в отворена книга. Защо си мислиш, че писах че ще си лягам? За да цъфнеш във форума, понеже след моите мнения се покри като ощипана калугерка. Затова.
Та каква вика викаш била хавата? Тексас е МНОГО ЗАВИСИМ от федералния бюджет или го дотира, без значение с колко процента? Южните щати се отделят по време на Гражданската война, или войната е заради това, че са се отделили? Без значение от изхода от войната, него никой не ти го оспорва.
Престани да лъжеш наляво-надясно и си преосмисли мижитурското поведение.
Сополанко!
ELGRECO
14 Ное 2012 10:28
Мнения: 1,470
От: Greece
Нека първо да признаят "Republic of Lakotah ".
Свобода за Ленард Пелтие!
товарищМаузер
14 Ное 2012 10:32
Мнения: 9,625
От: Bulgaria
Нима прогресивните сили ще дочекат? Надай се бабо, на дедовия. Няма да се разпадне САЩ, драги другари - Русия и Китай няма да позволят
paragraph39
14 Ное 2012 10:47
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ОНЯ ДЕТО ГО ТРИЯТ,
/:/ "...Южните щати се отделят по време на Гражданската война, или войната е заради това, че са се отделили? Без значение от изхода от войната, него никой не ти го оспорва..."
............................................................................
Доколкото ми е известно, Гражданската война (между Севера и Юга) в САЩ започва ЗАРАДИ отделянето на 6-те южни щата от Федерацията САЩ- а отделянето им е било във връзка с отмяната на робовладеенето!
Доколкото ми е известно, войните в бивша Югославия са били заради отделянето на бивши югорепублики от Федерацията Югославия- което отделяне е било противоконституционно на Конституцията на Федерацията Югославия, понеже се е извършило БЕЗ съгласието на югорепубликата Сърбия(а по тази Конституция, отделяне се е допускало само при съгласие на ВСИЧКИ членове на Федерацията)!
Но по-важното в двата анологични случая на граждански войни е, че президентът Линкълн и до ден-днешен е национален герой на САЩ, включително и заради това, че е обявил и водил войната срещу отцепилите се южни щати, а президентът Милошевич беше изправен пред МНС в Хага за същото!
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща