Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кметове на франчайз! Докога?
Добави мнение   Мнения:6 1
beagle
13 Ное 2012 21:50
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Свои при свои отиват, сиреч , Саморазмножаването в рамката на Политическия модел , като "боен вик" на неговия разпад ...
щурчо
14 Ное 2012 00:02
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Трябва да се отбележи, че Борисов не въведе някакво особено ноу-хау в политиката...

Даже никакво. Нарича се свръх-концентрация. Във всичко. Инак, прогрес и демокрация, може да има при децентрализация и конкуренция. Няма как нашите бедни и едва кретащи финансово, икономически, административно, демографски и т.н. общини, да бъдат жизнени под тежката сянка на централната власт. Особено в сегашният случай с Мончо и Боцко.
VAERINGJAR
14 Ное 2012 09:06
Мнения: 1,700
От: Bulgaria
Проблемът сега се стоварва върху редовите българи, но един ден ще застигне и партиите. Изумително е, че не го съзнават.
Докато застигне партиите, няма да останат българи. И прекрасно го осъзнават, обаче всички действат на принципа "Да гепим властта и да се налапаме, пък "след нас и потоп"".
Пенчо бре
14 Ное 2012 13:07
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
"Ако черня някого, черня себе си, но искам общината да се развива", заяви той пред медиите

Същински Левски.
Pasi
14 Ное 2012 13:24
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
От гледна точка на партиите,кмета е като президента- на цялото население а не партийно обвързан. Така е най-добре,обаче това рядко се случва,защото добруването на населението е най-често е в РЕАЛНО противоречие с добруването на отделната личност,била тя кмет или президент. Затова са тия завойчета и завранкулки,политическо номадство и т.н. Дън Сяо Пин често е повтарял,че не е важно какъв е цвета на котката,бял или черен.Важното е да лови мишки. Ако е вярно твърдението че само като член на партията на калинките ще му дадат пари да си оправи улиците,водопровода и т.н. общественополезни дела, то какво подкрепяме,партийността на кмета или резултата от неговите действия,които изискват финансиране?
Дядо Заре
14 Ное 2012 16:33
Мнения: 1,293
От: Bulgaria
Диянчо, докато има капитализъм ще е така! Ако беше чел повече и ако можеше да разбереш това, което прочетеш в мъдрите книжки - никога нямаше да сложиш такъв тъп въпрос в заглавието. Разбирам усилията ти да откриеш велосипеда, например. Но! Дори да го откриеш, ако не знаеш, че трябва да не спираш да въртиш педалите - пак ще паднеш и ще си ожулиш коленцата! Значи!? Трябва да се научиш да караш велосипед и никога да не спираш да въртиш педалите, ако не искаш непрекъснато да падаш по журналистическия си път.
Добави мнение   Мнения:6 1