Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Инициативните комитети срещу АЕЦ "Белене" вече са два
Добави мнение   Мнения:20 1
Han
19 Ное 2012 21:14
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Според него чрез "Белене" инициаторът на референдума БСП се стреми да продължи корупционните практики, които вече струват 1.4 млрд. лв. на българския данъкоплатец
Какво се стреми да продължи БСП не знам, ама знам колко много милиарди ще плащаме през следващите десетилетия за вносен ток! Във валута при това! Тогава обаче Капон (какво странно име?) сигурно ще е много доволна!
Атанас Димитров
19 Ное 2012 21:22
Мнения: 23,428
От: Palestinian Territory, Occupied
ИНИЦИАТИВНИЯТ КОМИТЕТ „Беля НЕ“ за застъпник на алтернативната позиция в националния референдум:

1. Мария Капон
2. Надя Миронова
3. Евелин Виденов
4. Анатоли Асенов
5. Кирил Георгиев
6. Петър Фотев
7. Емил Мечикян
8. Тодор Василев
9. Валентина Василева
10. Борис Биров
11. Мариана Митова

представляван от Мария Капон


Циркаджии
Барон Портокал
19 Ное 2012 22:50
Мнения: 421
От: Bulgaria
Капон, Мечкиян и Биров в комбинация с Виденов, но не Жан, а Евелин...
OLDMAD
19 Ное 2012 23:35
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Абе да сберат там по около 550 000 подписа, и да спрат да се тръшкат...
Асол
19 Ное 2012 23:47
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Абе капонката покрай реституцията, успешния брак, диамантите и лисиците се попрочу..а кво праим със списъка- кви са тез?!?!?
овца последна
20 Ное 2012 01:01
Мнения: 2,011
От: Bulgaria
Концерт по желание Натисни тук
BOLGAR
20 Ное 2012 09:05
Мнения: 5,074
От: Bulgaria
чрез "Белене" инициаторът на референдума БСП се стреми да продължи корупционните практики, които вече струват 1.4 млрд. лв. на българския данъкоплатец.

Истина е!
дъртреалист
20 Ное 2012 09:31
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
знам колко много милиарди ще плащаме през следващите десетилетия за вносен ток

Тъй ли?
Че кажи и на нас и ние да научим. Щото засега имаме излишъци, а не виждам как да стане друго през следващите 20 и кусур години.
Не се предвижда отпадане на основни мощности (освен ако не се справим с ТЕЦ), а постоянно се монтират нови алтернативни. Плюс такива, които са пред пробив.
Дори в момента Китай се бори с ЕС да му позволи да внася евтини фотоволтаици.
Djok
20 Ное 2012 13:15
Мнения: 4,498
От: Bulgaria
Какви са тези инициативни комитети, за какво са?
Има решение на Министерски съвет, че централата е скъпа, неизгодна и ненужна и е прекратен договорът за строеж- от една страна. От друга има събрана подписка за референдум по въпросът за строежа. Срещу какво всъщност се борят инициативните комитети- срещу конституционното право на референдум, или срещу правителственото решение?
Кой и защо създава и плаща на измислени и практически ненужни структури. Това е както едно време съвестни интелектуалци по собствено убеждение и инициатива се хвърляха по амбразурите да защитават незащитими идеи... Кому е нужно това? Забравихме, че не сме в тоталитаризма, или се връщаме към него?
Han
20 Ное 2012 13:33
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Дъртреалист, колко мислиш ще изкара АЕЦ Козлодуй?
Искаш ли следващите 50 години България да го кара на гол туризъм? Ами ако утре махнат валутния борд, и накарат банките да кредитират развитието на промишленост в родината, какво правим? Ще внесем евтин ток, нали?
Аз знам едно - енергията става все по-скъпа, и е по-добре е да си имаш АЕЦ, отколкото да си нямаш.
дъртреалист
20 Ное 2012 14:27
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Ами до 2037 ще получи разрешение за работа, а вероятно ще може да работи и след това.
Но днес технологиите се развиват шеметно, със сигурност до тогава ядрената енергетика в този й вид ще е отживелица.
А да си купуваме технология сега, която ВЕЧЕ е остаряла, за да я ползваме евентуално след 2037, няма никакъв смисъл, освен за тези, които ще папнат едни дебели милиарди още сега.
Markoman
20 Ное 2012 15:34
Мнения: 3
От: Bulgaria
Какво се случва:

Мнозина решиха, че въпросът е приключен след решението на кабинета и на Народното събрание за прекратяване на този проект. Но това не се оказа така. Не след дълго, очевидно след добра финансова и политическа подготовка, БСП и свързани с нея
присъдружни организации отново вдигнаха темата в обществения фокус. Слушахме няколко месечен плач за съдбата на ядрената ни енергетика. Станахме свидетели на десетки интервюта на политици от БСП и на лица, свързани с руския икономически проект по националните медии. Не само това, но и в страната бе организирана мащабна подписка за насрочване на референдум, която галеше ушите на обществото с рефрена, че това е негово демократично право. Става дума за гигантска манипулация, в която на обществото се предлагат част от аргументите, някой от фактите, отбрани истини и неистини, които целят да се формира фалшив патриотизъм на основата на един грабителски проект. На населението се внушава дори, че ще остане без електричество или че ще се наложи да внасяме ток от съседни страни. Смятаме, че е важно, особено с оглед на един референдум, обществото да чуе обективната истина, преди да е станало твърде късно и преди да са подведени много хора.


Какво ни се предлага?

1/ По-скъп ток - Ток, който ще е 4-5 пъти по-скъп от този на АЕЦ „Козлодуй”. Това е солидна гаранция, че всички цени на потребителските стоки ще тръгнат нагоре. Т.е. от нас се иска да платим десетки милиарди и в резултат да си гарантираме по-скъпи стоки, по-скъпи услуги и по-труден живот. И някой да може да си прибере комисионните.

2/Стар реактор - Глашатаите на енергийната ни зависимост от Русия мълчат, че реакторът, предвиден за „Белене”, е модел от 1992 г. Ако социалистите решат да го строят с помощта на Москва, докато се построи и пусне в експлоатация той ще е вече на 30 г. Кой в България е готов да се подложи и да поеме този риск? Гарантира ни се 100 % енергийна зависимост от Русия. Чухме го ясно и в интервюто на бившия президент Първанов. За газа вече плащаме 8 пъти повече, отколкото в Съединените щати. Може би някой от вас ще си спомнят как ненадейно и предсрочно г-н Овчаров подписа договорите за доставка на газ на по-висока цена, далеч преди да са изтекли.

3/ Финансова катастрофа - На България се предлага един референдум, който да прехвърли отговорността върху
гражданите за една минута да решат въпрос, който политиците отказват да решат в продължение на повече от 30 години. При днешното финансово състояние на България, подобен разход от над 20 млрд. лева, по оптимистичната оценка на HSBC, ще ни доведе до трета финансова национална катастрофа. Две вече имахме и те носят имената на Aндрей Луканов и Жан Виденов. Сякаш по ирония на съдбата, представителите на социалистическата партия винаги намират форма и начин да подтикнат страната в тази посока.

Заключение:

– Очевидните факти сочат, че многократно по-скъпото изследване за „Белене” не доведе нито един инвеститор и „Белене” се оказа провал.

–Другото, което търсят чуждите инвеститори, и което очевидно не можа България да предложи в лицето на червената
ядрена върхушка е контрол, за да не се краде. В противен случай западни инвеститори в такива проекти не влизат и не инвестират.

– За всички трябва да е ясно, че този проект е погълнал повече от 1 млрд. лева, срещу което не сме получили нищо!!
Атанас Димитров
20 Ное 2012 15:38
Мнения: 23,428
От: Palestinian Territory, Occupied
Маркоман, вие защитник на Капон ли сте?
kaily
20 Ное 2012 15:44
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Аз не мога да разбера защо всички априори смятат, че вносният ток ще е по-скъп от родния...досега видяхме как вносните плодове, зеленчуци, месо, олио и всичко останало са с по-ниски цени от родните.
Бай Любен
20 Ное 2012 19:01
Мнения: 916
От: Bulgaria
Кайли,дай рецепта как да се намали безработицата без национално промишлено производство.Както виждам няма никакви желаещи да ни осиновят и да ни хранят наготово,пък и пустите луди и млади искат да работят да осмислят живота си.АЕЦ в Белене или където и да е на наша територия си е НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ и СУВЕРЕНИТЕТ.Стар бил проекта,дрън-дрън.Давам прост пример - щом сме готови да купим стари изтребители /от правилната държава/ и те могат да летят още 20 години /имай предвид,че те само след 8-10 години ще се окажат немодифицируеми/,защо не можем да купим АЕЦ с осъвременени реактори и контроли или защото не е от правилната държава за момента.Ами ако утре се смени правилната държава,кво праим? Единственото препятствие пред АЕЦ-а е ,как да избегнем вземането на комисиони от т.н. управляващ "елит". И за тока от него със голяма сигурност цената му ще е далече под тази на зелените източници. Там е заровено кучето и понеже е заровено плитко, доста мирише. " дъртреалист 20 Ноември 2012 09:31 - Може наистина да си дърт братко /и аз съм дърт/,но определено не си реалист.Размисли ЗАЩО? .
Неверния Тома
20 Ное 2012 19:41
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Аз ли съм идиот че не разбирам?
До колкото знам въпросът за Белене го разреши мъдрият Боко. НЯМА ДА СЕ СТРОИ! Като искате референдум - нА ви, ама не за Белене а за някаква централа, ама не атомна ами ядрена и не в Белене а някъде другаде и не сега а някога ако нещо решим НИЕ - БОКО. Сега спорът е дали някога да се строи ЯЕЦ или никога.
Han
20 Ное 2012 22:24
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
досега видяхме как вносните плодове, зеленчуци, месо, олио и всичко останало са с по-ниски цени от родните
Кайли, ликвидирането на хранителната промищленост на конкурента заслужава временните субсидии на тези стоки у комшиите. Това са планове с дълъг срок, и резултатът се вижда чак след едно поколение - абсолютна зависимост от външни производители и техните цени, както и затрито селско стопанство и собствена промишленост.
Бъдещето е на производителите, особено на чиста храна и енергия!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Han
Heat
20 Ное 2012 22:56
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Председател на ЕНП Мария Капон.
Изпълнителен съвет на ЕНП: доц. Надя Миронова, Анатоли Асенов, Евелин Виденов, Мирослава Бодурова, Кирил Георгиев, Тодор Василев, Емил Мечикян, Марияна Митова, Ивелина Харалампиева, Борис Биров.
Контролен съвет на ЕНП: Стефан Михайлов, Станка Тачева, Валентина Василева, Лъчезар Алексиев, Валентин Туфекчийски.

Тези са събрали в комитета цялата партия. Акциите на комитета ще се провеждат на Лъвов мост.
kaily
21 Ное 2012 09:22
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Що се хванахте за примера ми с вносните плодове?
Потах - Що си мислите, че вносният ток ще е по-скъп от родния?
Досега някаква такава зависимост проявявала ли се е, че да екстраполирате в бъдещето?
Неверния Тома
21 Ное 2012 10:02
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
КАЙЛИ,
Ще ти обясня като на икономист.
Вносният ток се КУПУВА. За да купиш нещо трябва да продадеш нещо. Ако не произвеждаш и продаваш домати няма да можеш да си купиш ток. И обратното - ако не произвеждаш и продаваш ток няма да можеш да си купиш домати. А най-добре да си произвеждаш и продаваш ток и домати за да можеш да си купиш например лекарства.
Добави мнение   Мнения:20 1