Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Сериалът "Марковска" е на път да се повтори при избора на Гугушева
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:180 Страница 1 от 9 1 2 3 Следваща »
GBG
06 Дек 2012 19:53
Мнения: 1,279
От: Bulgaria
ц, ц, ц....нямам думи просто....
GBG
06 Дек 2012 19:54
Мнения: 1,279
От: Bulgaria
А между другото, бях във фризера, кой бе тоз изедник дето ме натопи....
Шако
06 Дек 2012 20:00
Мнения: 1,224
От: Saudi Arabia
"Там, където трябва, ще се дадат писмени обяснения"

Айде и тая оттече в канала.
Положението хич не е розово. Зарад тез нахални европейци ще си останем без прокурор и Конституционен съд.
Таквиз хора, дето ги търсят сред нашите висши магистрати отдавна просто няма.
Иначе се добри, не да не са. Глейте кви въртки са нагласили да избелят 2-3 милона долара. Мамата, бабата, унуката, Кипър, Олбани Щатите и пак същите по обратен ред - дарения и пожелания.
Ако тая кака беше излязла да каже, че тоя недисцплиниран адвокат лъже като циганин щеше да хване дикиш, ама почнат ли "На който трябва ще кажем", то работата е ясна.
И кво праим ся?
От висшите магистрати - никой не става. Преподаватели от Университета, сакън - там още са се хванали за гушите, та ха са посегнали към някой кофите с помията ще стигнат до шиите на братя Георгиеви.
Освен някое бедно но честно адвокатче като нашия Параграф да вземат да го уредят поне с голяма заплата да запълва дупката в Конституционния, а за Главен Прокурор ще му мислим по-нататък
jorro22
06 Дек 2012 20:04
Мнения: 1,250
От: Bulgaria
Тази Гугушева окончателно ще потопи СДС... Впрочем има ли изобщо магистратиот високите етажи без да са обвързани като свински черва в разни имотни сделки? Май не...
Дедовите
06 Дек 2012 20:05
Мнения: 210
От: Turkmenistan
Абе, на Цецко тъщата ряпа да яде пред сина на тази съдийка. Май нистина трябва да се смени цялата пасмена дето управлява и партии и съд и прокуратура.... Трябва да се въведе лустрация, но не за тези от ДС, а за всички заемали държьажни постове над някакъв праг през последните 23 г..
jorro22
06 Дек 2012 20:11
Мнения: 1,250
От: Bulgaria
Яне Янев:
Би било неразбираемо за Брюксел как майка - пенсионер на 72 г., и син - начинаещ адвокат, оперират с десетки милиони", казва Янев. Той добавя, че не би могъл да подкрепи кандидат за КС, който цял живот е бил прокурор и има среден успех на държавните изпити 3,67.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1665208
Булгуров
06 Дек 2012 20:14
Мнения: 261
От: Bulgaria
Ей, тази атавистична БГ култура затрива богатите ни хора. Спрете да купувате имоти бре! Вижте Цецо как се изложи. Нито е стабилна инвестиция, нито е невидима за завистливи очи! Научете се на западняшки нрави с инвестиционни портфейли в анонимни фондове и т.н. Какъв е смисълът да претакаш пари през пет океана като накрая имотът ти изпълзява като въшка на чело пред всички? Средствата на производство потребление изпреварват отношенията!
Mitev
06 Дек 2012 20:20
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Аз имах щастието да изпитам на собствен гръб "професионализма" и "морала" на Галя Гугушева докато беше заместник прокурор на Казанлък. Годината е 1996 г.
Ето предварителния вариант на писмото, което се глася да изпратя до НС и ВСС и президента с надежда, макар и неголяма, да му обърнат внимание.
До членовете на Висшия съдебен съвет.
До г-жа Цецка Цачева, председател на
41-то народно събрание.
До господин Плевнелиев, президент на РБ.
ОТВОРЕНО ПИСМО
от Димитър Николов Митев, живущ в гр. Пловдив, ул. Милин камък 6, тел. 0888/704984


Уважаеми госпожи и господа!
Пиша Ви това отворено писмо по повод на предложението, направено от трима депутати да бъде избрана за нконституционен съдия госпожа Галя Гугушева.
Животът ме „ощастливи” с възможност лично да се запозная с работата на госпожа Гугушева в качеството и на заместник-районен прокурор в гр. Казанлък. Приложено изпращам Ви нейно Постановление от 20.12.2012 г. за прекратяване на наказателно производство срещу виновник за катастрофа, причинила ми сериозни телесни повреди, страдания на мен и семейството ми и материални загуби.
Катастрофата се случи на 29.03.1996 г. След почти девет месеца „работа” по случая прокурор Гугушева на 20.12.1996 издаде горецитираното Постановление. В него , позовавайки се на автотехническата експертиза, тя признава част от вината на обвиняемия за катастрофата и след това заключава:
„При тази обстановка като вземем предвид добрите характеристични данни на обв., обстоятелството, че има три деца и не представлява деец с висока обществена опасност, считам, че спрямо него успешно може да се приложи административно-наказателна санкция на чл. 78 „А” от НК вместо търсене на наказателна отговорност”. Следва: ПОСТАНОВИХ: прекратявам наказателното производство срещу ...................................... и отменям мярката за неотклонение „Подписка”.


Не знам дали за да прекрати наказателното производство и да предложи само административно-наказателна санкиция на виновното лице тя е била по някакъв начин облагодетелствана от него или не. Не мога обаче да отмина без внимание следните обстоятелства:
1. В мотивите за прекратяване на наказателното производство липсва съществения факт, съдържащ се в преписката по делото, че обвиняемият вече е бил осъждан ефективно за виновно причинено от него ПТП с жертви и пострадали лица и е бил лишен от право да управлява МПС в течение на три години. Тоест пропуснато е обстоятелството, че става въпрос за рецидив на опасно управление на МПС..
2. Виновникът за катастрофата е посочил в показанията си, че е тръгнал от Пловдив в 16:50 ч. и че в 18 часа е чул удара от откаченото полуремаррке в моя мимкробус. Това става на 100 км. от Пловдив на около 10-12 км. от гр. Казанлък..Госпожа Гугушева не разсъждава по въпроса с каква скорост е карал въпросният водач за да измине за 70 минути 100 км. като при това пътят му минава през повече от 10 населени места и през серпентините на калоферската седловина!! Вместо да приеме това обстоятелство като доказателство за опасен начин на кормуване на виновника, тя приема за вярно неговото твърдение , че се е движил с около 70 км. в час и не е преценила, че при такава скорост той не би могъл да стигне до мястото на катастрофата в посочения час.
3. Прокурор Гугушева е приела за вярно твърдението на виновника за катастрофата, че времето било сухо, топло и с добра видимост и е игнорирала моите показания, че. времето беше студено, мъгливо, с чести превалявания от дъжд и сняг, асфалтът беше мокър, видимостта – чувствително намалена, светлината на фаровете се губеше на мокрия асфалт. (Че твърдението на обвиняемия за сухо, топло време с добра видимост е абсолютно невярно се вижда от справката за времето в този ден и в този пътен участък от хидро-метеорологичния институт – филиал Пловдив която изисках и приложих по делото) При тези пътни и климатични условия несъобразената скорост, с която се е движил обвиняемият е още по-фрапираща, но прокурор Гугушева не счита това за обществено опасно поведение.
4. Прокурор Гугушева е счела че не е обществено опасно лице, което, видно от автотехническата експертиза, не е сложило осигурителния палец, който да не позволи разкъсване на връзката между влекача и полуремаркето.
5. Автотехническата експертиза посочва липсвата на автоматична блокировка на спирачките на полуремаркето в случай на разкъсване на връзката му с влекача. Вследствие на тази неизправност полуремаркето след като връхлита върху микробуса ми и го преобръща на 180 градуса спира далеч от пътното платно в полето. Съдейки по заключението за прекратяване на наказателното производство за прокурор Гугушева очевидно не е обществено опасно управлението на грамадната композиция с тази съществена неизправност.
6. Прокурор Гугушева не се е впечатлила и от това, че лицето, управляващо грамадния ТИР не е имало сключена застраховка Гражданска отговорност.
Тя посочва факта, че обвиняемият е баща на три деца, но не се поинтересува от това, че аз също съм баща на три деца, към този момент и трите студенти и че те останаха за продължително време без издръжка поради продължителния период на лечение и възстановителни процедури, на които трябваше да се подложа. Липсата на застраховка гражданска отговорност у виновния водач попречи да получа обезщетение от ДЗИ за претърпените вреди. Прокурор Гугушева е „забравила”, че за да се приложи разпоредбата на чл. 78 „а”кумулативно е издигнато искането виновното лице да е репарирало причинените щети на пострадалия или да е осигурило надеждно обезпечаване за тяхното възстановяване. Нищо подобно не бе направено от виновника за катастрофата, но за прокурор Гугушева това очевидно е било нещо, което може да бъде пренебрегнато и тя с „чиста съвест” издава Постановлението за прекратяване на наказателното производство.
Воден от горепосочените съображенпия аз се опитах да говоря с прокурор Гугушева, но разговор високомерно ми беаше отказан с мотив, че не съм юрист и следователно нямало смисъл да бъда изслушван.
Като имам предвид горепосочените обстоятелства стигам до извод, че госпожа Галя Гугушева не притежава професионалните и морални качества да бъде избрана за член на Конституционния съд на Република България. При необходимост съм готов да представя допълнително и други документи освен приложеното Постановление за прекратяване на наказателното производство..

С уважение: .................................

Пловдив, 04.12.2012 г. тел. 0888/704984.
jorro22
06 Дек 2012 20:28
Мнения: 1,250
От: Bulgaria
И една друга врътка прочетена във друг форум:

1.Фирмата е "на бабата". Знаеш, че хората над 75 г. са страхотни в бизнеса. Не знаем точно какъв е "бизнесът", но изглежда е нещо, свързано със строителството.
2.Зли хора завеждат стотина дела срещу фирмата.
3.Момчето на Гугушева - много печен адвокат и добър внук - ги печели всичките. А, както пише Ванчо Груйкин, те отиват при едни и същи състави. Особено впечатлителна е еднаквостта на състава във ВКС.
4.После идват парите.... Всъщност взети са преди това от "злите хора"!

http://www.mediapool.bg/издигането-на-прокурор-гугушева-за-кс-се-оказа-сюжет-от-сложен-фамилен-сценарий-news200293.html
Liberta
06 Дек 2012 20:33
Мнения: 2,166
От: Bulgaria
Както е тръгнало, то няма да се намери чист и неопетнен магистрат.
GBG
06 Дек 2012 20:35
Мнения: 1,279
От: Bulgaria
Mitev

Съчуствие за преживената несправедливост.

Преди време бях писал че 45години комунизъм са изтрили предприемаческия дух на българина... Нищо подобно, все повече се убеждавам, че въпросният предприемчески дух живее във всеки българин. Как се изявава ли? Ами взима работата работата/длъжността на която е назначен/а един вид под аренда. И цака кой как може....

Не знам какво трябва да се случи , за да се изчисти системата. Не съм оптимист. Вече.
Brightman
06 Дек 2012 20:35
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Тази Гугушева окончателно ще потопи СДС...

Тя вече го потопи. Да видим дали ще завлече и Герб и ще донесе извънреден и негативен доклад от Европейската комисия баш преди изборите.

Щото не само не е за конституционен съдия, не само, че не е да е прокурор, особено пък в специализираната прокуратура, дето уж трябва дабори точно престъпленията, която тя в организирана престъпна група с майка си и сина си е вършила, но и е и за затвора.
-
Просто все е излизала скандална информация за някого, все е излизала, ама чак такава поне аз не се сещам да е излизала за друг. То бива, бива, ама тази направо се е омазала до ушите.
aver4e
06 Дек 2012 20:37
Мнения: 12,201
От: Bulgaria
Малийййй...Тоз батак май е по-голям от предишния.
Туткал до туткала , мила моя майно льо
GBG
06 Дек 2012 20:38
Мнения: 1,279
От: Bulgaria
Под "системата" нямам предвид само съдебната. Това е масово.
Brightman
06 Дек 2012 20:38
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
А Венета Марковска на фона на тази е направо непорочна светица. Да я пукат да полага клетва и да не затъват повече в кафявото.
Пенчо бре
06 Дек 2012 20:39
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
Освен възрожденско това Гугушево семейство е и много сговорно. Как си даряват това-онова, направо за пример в тези разродени времена.
samweims
06 Дек 2012 20:42
Мнения: 1,005
От: Bulgaria
Шако, Митев
Любопитното е, че и двете каки не само са във фъшкии до ушите, но и възторжено чуруликат
Layman
06 Дек 2012 20:44
Мнения: 1,170
От: Bulgaria
Като чуя "Сейшелските острови" и се фащам за пистолета.
Cardozo e Sa
06 Дек 2012 20:49
Мнения: 3,429
От: Bulgaria
Нашите чудесни магистрати, след като вкусят от корупцията, започват леко да губят почва под краката си. Услажда им се. Стават още по-корумпирани. Самозабравят се. Един прекрасен ден се събуждат съвсем обезумели с идеята: искам да съм крал (кралица)! Пускат тук-там някаква връзчица, което е съвсем лесна операция при нивото на корупция, в което те са затънали. И ги предлагат (избират) я за член на ВСС, я за конституционен (върховен) съдия.
Те отдавна са изгубили връзка с реалността. Забравили са, че са абсолютни некадърници. Че не могат да напишат и две страници без 20 груби грешки. Че всъщност професионалното им ниво не превишава това на районния съдия. Но за сметка на това стремежите им са много "по-възвишени". Въобще не си дават сметка, че по пътя си са смачкали много хора и вече на високия пост (когато кандидатстват) могат да бъдат разкрити, критикувани и позорно изхвърлени от кандидатските листи. Не че в държавата на корупцията това е често явление (изхвърлянето, де). Тогава може и да изтрезнеят.
Doctora
06 Дек 2012 20:51
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Сериалът е по-скоро "Корумпе на всеки километър" ...и така: до края на света..
Weed361
06 Дек 2012 20:53
Мнения: 4,842
От: Bulgaria
Някой знае ли юрист, забогатял по честен начин? Няма как на непосветен човек да му хрумнат такива врътки, прехвърляния, препирания.
Добави мнение   Мнения:180 Страница 1 от 9 1 2 3 Следваща »