Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Референдумът като втори тото шанс за партиите
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:45 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Атанас Димитров
03 Яну 2013 19:54
Мнения: 23,428
От: Palestinian Territory, Occupied
Галя
щурчо
03 Яну 2013 20:08
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Ъъ, Станишката и ортаците му червени аристократи, ще ли си подават вкупом оставките на 02.02.2013г.?
Firmin
03 Яну 2013 20:32
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Референдум ли ... Хм! Едно скъпо социологическо проучване с предизвестен край - мнозинството от участниците дават отговор "да", но броят на участвалите не е достатъчен. Е, и? Какво ново ще научим с това, какво ще променим? Нищо! Резултатите ще са толкова незначителни, че, преполагам, твърде вяло ще се използват и в предстоящата изборна кампания. Подготовката за референдума ще даде възможност на всички тези, поставили се в услуга на чужди икономически и политически интереси, да оправдаят надника си пред онези, дето плащат и поръчват ... музиката. Такива има и от двете "страни". Научени уроци? Не участвайте в референдуми, инициирани от политически партии, скъпи сънародници. За тая (им) работа си има ... избори. Програма, платформа, кандидати ... Да се явят и да ги спечелят, щом искат да ... решават.
бавно загряващ
03 Яну 2013 21:07
Мнения: 1,114
От: Bulgaria
Имам само една дребна забележка - написано е "ще гласуваме на 27 януари догодина". Всичко друго според мене е Ok!
OLDMAD
03 Яну 2013 21:20
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Един Дявол знае.

Ми то за всяко нещо си имаме народни поговорки.
Като например - "Когато Дяволът си няма работа, си таквози дяцата!"
Manrico
03 Яну 2013 22:00
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Е, и? Какво ново ще научим с това, какво ще променим? Нищо!

Ми що се пънахте с подписка тогава? Че и подписахте къде 200 000 души било фалшиво, било дублирано. Пък колко от младежите ви са подписали цялата си рода, но коректно - по веднъж и с вярно ЕГН, няма да се разбере. Та защо беше цялата тази дунанма?
Firmin
03 Яну 2013 22:16
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Тенорче, айде с теб да сключим джентълменско споразумение. Аз няма да давам мнение за опера, ти недей да даваш мнения за партийни кампании. Щото хабер си нямаш от ... технологията.

А колкото до подписката ... Подписалите няма да видят на бюлетината, с която ще гласуват на референдума, въпроса, под който са се подписали. Спроти това ... нарушение на правилата и смисъла на процедурата всяко друго бледнее.

Що беше това ли? Ами има си причини. Сред тях, навярно, и тази - резултатът от референдума ще добави основания и дори, в известен смисъл, легитимност на тази част от предизборната платформа на БСП, в която ще пише "Строим Белене". По заповед на щуката и по ... волята на народа.
Белкис Будур
03 Яну 2013 22:22
Мнения: 4,930
От: Bulgaria
Подписалите няма да видят на бюлетината, с която ще гласуват на референдума, въпроса, под който са се подписали

Те точно за това кармъзъпотурлиите требе кунка да му целуват на Боку. Щото ако не беше променил въпроса...срааам...срааам щеше да има. Ама пък в такъв случай имаше риск за положението на Сергейчо. А така - хем референдум, хем Сергейчо пременен в бяло, ще вика: Ууу, опорочиха народната воля...А тайно ще праща есемесчета на Боку с благодарности
beagle
03 Яну 2013 22:32
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Този опит за Референдум е за кой ли път вече, пореден Провал на модела на политическото ни общуване в модерно Общество. Благодаря, Галка, Посланието "За повече Общество в собствено Политиката", остава в сила !!!...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: beagle
Firmin
03 Яну 2013 22:48
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Те точно за това кармъзъпотурлиите


Ти срещала ли си, душицо, кармазъпотурлия? Не си, но ти се ще? Внимавай какво си пожелаваш.
гошо
03 Яну 2013 23:25
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
Въпросът за ядрената енергетика и нова АЕЦ е твърде некоректно зададен.

А именно въпросът е какви да са приоритетите на държавата. Те биха могли да са много и различни, но най-належащите проблеми май са:
- демографската криза;
- криза на грамотността сред подрастващите.

Дори да приемем хипотетично, че нова АЕЦ би означавала евтин ток след 20 години, ако болшинството българи са (полу)неграмотни, той пак ще им е скъп.

Всеки се бие по гърдите, че човешкият капитал бил най-ценен, но когато опре до харчене на пари, винаги се инвестират в проекти, от които може "да се чопне", което автоматично изключва реална реформа в образованието, и реално и адекватно стимулиране на раждаемостта на данъкоплатците, а не на ползвателите на социални помощи.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: гошо
TimeAndAgain
04 Яну 2013 00:03
Мнения: 569
От: Bulgaria
Накрая ще се окаже, че народът ще плати на ГЕРБ, БСП, сини и зелени, за да му пробутат два пъти едни и същи предизборни номера

това беше ясно много преди БСП да събере 4 милиона подписа в подкрепа на Белене
Distributed
04 Яну 2013 08:08
Мнения: 3,781
От: Bulgaria
Като се почне от подменения въпрос, което си беше чиста фалшификация на народната воля, извършена по арогантен начин от ГЕРБ, та се стигне до процедурния батак - кой плаща, кой пие, кой тълкува отговорите и не на последно място - кой брои. Всичко е сбъркано.


Почва се още по-рано - с безсмислено формулирания въпрос от БСП, който не уточнява нито цена, нито собственост, нито регламентира държавната помощ, нито срокове за изпълнение на волята на хората, нито нищо.

Накрая ще се окаже, че народът ще плати на ГЕРБ, БСП, сини и зелени, за да му пробутат два пъти един и същ номер.


На кои точно "ЗЕЛЕНИ" е платил народът, защото измежду инициативните комитети няма "зелен" такъв? А и истинските зелени (да не се бъркат с "Българска Зелена Партия" ) по убеждения са против ядрената енергетика. Винаги, без условия. За разлика от останалите.

Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Distributed
Бай Дан
04 Яну 2013 09:55
Мнения: 1,899
От: Bulgaria
Тези некадърници от т.н. "управляваща класа" осраха всички институции на Държавата ни.
- Безличен президент - без почти никакви правомощия;
- Безлично "Народно" събрание - не можеш да си избереш свой представител а само една листа в която са набутани висшия апарат на партията и заслужили послушковци и не можеш да ги махнеш от там, докато те не решат да се махнат;
- Съдебна система отговаряща на поговорката "За кокошка няма прошка, за милиони няма закони";
- Полиция, която не смее да погне бандитите защото може да се окаже, че те са "наши" хора;
- Армия - ха, че какво беше това нещо? Има ли го някъде в нашата страна?
Това "допитване до народа" е върха на сладоледа, черешката на тортата. С него ще се обезличи и този - май последен - инструмент с който ние Народът можем да изразим желанието си как да бъдем управлявани.
Не пей ми се, не смей ми се!
Nostradamus
04 Яну 2013 10:14
Мнения: 3,641
От: Bulgaria
"Всичко е сбъркано"

Тотално, и от 23 години насам ! Затова България от страна-рай я превърнаха в държава - батак (политически бардак ).
Nostradamus
04 Яну 2013 10:18
Мнения: 3,641
От: Bulgaria
"... по която ще гласуваме на 27 януари догодина" ????

Статията очевадно е написана още през 2012 (виж по-горе ), а се публикува през вече настоящата, 2013 ! Явен редакционен гаф на изданието ...
Nostradamus
04 Яну 2013 10:21
Мнения: 3,641
От: Bulgaria
"на 02.02.2013"

На този ден Станишев има празник !!! Не върви да подава оставка точно тогава ...
XYZxyz
04 Яну 2013 10:47
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Колкото по-наближава съдбовният за атома ден, толкова повече се смалява интересът на избирателите. Затова пък партиите все повече се настървяват. Както и прилежащите им инициативни комитети
...
Цялата процедура, по която ще гласуваме на 27 януари догодина, е оставена в ръцете на ЦИК

Странно! Явно статията е писана миналата година преди началото на кампанията за агитация за референдума и е доста неясно как се "настървяват" партиите в този момент. Даже и сега на 4 януари 2013, не виждам никакво настървяване, а някакви доста вяли "напомняния", че ще има референдум. Единственото важно нещо около този референдум е, че с подменения от ГЕРБ въпрос не е ясно за какво гласува човек и може да се очаква минимална активност в гласуването. Наистина не е ясно, на този въпрос на ГЕРБ за референдума на ГЕРБ за какво означава Да и какво означава Не, както правилно се отбелязва в статията.
Heat
04 Яну 2013 10:54
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Референдумът е начин за пряко изразяване на волята на гласоподавателите и което е по-важно, пряко поемане на отговорност. Очевидните простотии които се направиха с промяна на въпроса нямат кой знае какво значение. Смисълът на питането е пределно ясен ако се изключат филологическите заигравания. Всеки е свободен да отиде или не, да гласува с ДА или НЕ. След това да живее според взетото от всички решение. Ако се опропасти този референдум, след това който и да се обвинява, от хан Аспарух до Сергей Станишев и Бойко Борисов, животът в кочина продължава. Втори подобен шанс за измъкване от блатото просто няма да има.
Сократ-май
04 Яну 2013 10:59
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Съжалявам, Хийт, но референдумът вече е провален.
Прав си, като казваш, че е все едно кого ще обвиняваме. Цялата ни "политическа класа" се издъни тотално. И накрая всички партии ще се обявят за победители.
На_казан
04 Яну 2013 11:05
Мнения: 507
От: Barbados
Галя е описала с много думи и изчерпателно нещо, което е ясно:
Въпросът не става за референдум - това първо.
Второ, евентуалните резултати: Ако активността е висока но недостатъчна, каквото и да се гласува няма значение, партиите ще въртят и сучат да докажат как другите са лошави в те са добри. Това е опасен сценарии , връщаме се в началото на спора, но партиите имат пресни аргументи с които да се замерят.
Ако активността е достатъчна - два варианта, не или да. Тука става лудница - Галя го е обяснила много добре.

Най-безопасния вариант - активността да е много ниска. Тогава практически няма да има значение какво се е гласувало и това ще заведе спора на експертно ниво.
Добави мнение   Мнения:45 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща