Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
И при платени осигуровки безработните може да загубят здравни права
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:29 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
rmarkov
03 Фев 2013 18:48
Мнения: 245
От: United States
Работа за всички, търсещи такава, стабилни цени, безплатно здравеопазване, достойни старини. Някой против?

http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2013/01/blog-post_19.html

aldycrown
03 Фев 2013 19:58
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Безработните без право на обезщетение, които са задължени сами да сe осигуряват, за да ползват здравни услуги, може да се окажат без здравни права, дори редовно да внасят пари в хазната, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).


То беше ясно, че ще ги изпандалчат клетите хорица, за назидание на всеки, който простодушно вярва на мошениците от държавната администрация. Прави са хората, които им претеглиха "една къса дълга" и спряха да им плащат за каквото и да е. Управляват ни овчарчета с цървули по манталитет, на всичко отгоре лъжливи овчарчета...
cisco
03 Фев 2013 20:33
Мнения: 7,737
От: Italy
Добре де, как става този номер, хем нямаш доход, хем плащаш ?????? От къде идват тези пари? Крадеш ли, дрога ли продаваш, изнудваш ли някой да ти дава, данъци ли укриваш?И в закона не пишеше ли че ако принудиш някой да върши престъплъения си престъпник и ти и подлежиш на наказание?
deneb
03 Фев 2013 20:39
Мнения: 11,416
От: Bulgaria
От къде идват тези пари?


Не чакай да ти отговорят.
Това го предвиждахме, когато въведоха сметката и го обсъждахме в съответните теми, но някои представители на администрацията ни убеждаваха, че такова нещо няма да се случи.
Да натовариш гражданите с още едни безумни ежемесечни заявления, декларации и глупости, е повече от безобразно.
Защо да е просто (римляните са го измислили и още си ползваме тяхната уредба в облигационните отношения), като може да е сложно?!

mick
03 Фев 2013 21:05
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Първите няколко месеца безработния е на борсата и тогава държавата му плаща осигуровки, след това безработният трябва да започне работа колкото се може по-бързо. Вярно, че е хубаво да си намери човек да работи като партиен секретар , т.е. много пари за малко работа, обаче безработните не трябва много много да подбират работата си. Особено когато нямат заделени пари с които да се издържат... особено 10-20 лева за здравни осигуровки.

В България обаче всичко е с главата надолу. Хората стоят с месеци и години и не работят. Чакат някой да им даде много пари за супер скритите им таланти. Как изкарват не знам.. ама щом стоят без работа, значи имат средства, не мислите ли? Говоря за здравите и прави хора.

А да за цигари, кафета и ракия има, за здравни вноски не... Въпрос на приоритети.
cisco
03 Фев 2013 21:13
Мнения: 7,737
От: Italy
Е то безработни има в цял свят , и в най бедните и в най богатите държави, никъде няма работа за всички, но задължение за хора без доход да плащат няма никъде по света, САМО в България, това според всички правни принципи се води подстрекателство и принуда да вършиш престъпления, в правова държава не може да се случи...
kaily
03 Фев 2013 21:16
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
задължение за хора без доход да плащат няма никъде по света, САМО в България

Ами от години каканижа това, но явно никой освен теб не разбра чудовищния смисъл на това изискване.
Няма държава, която да иска от хора без доходо да плащат данъци!
Ама то няма и друга държава, която да има плосък данък и необлагаем минимум, така че....
Хората са без работа от години и мрат като мухи, защото ако се разболеят, първо ги карат да платят 36 месеца здравни вноски и после ги преглеждат. Че откъде пари да ги плащат?
aldycrown
03 Фев 2013 21:44
Мнения: 7,421
От: Bulgaria

Добре де, как става този номер, хем нямаш доход, хем плащаш ?????? От къде идват тези пари? Крадеш ли, дрога ли продаваш, изнудваш ли някой да ти дава, данъци ли укриваш?


Ами тиквите искат да криминализират неплащането на здравните осигуровки от безработните и хората без доходи. Така ще могат да ги приберат в затвора, за да могат да се грижат подобаващо за тях, да ги хранят, обличат и преглеждат за въшки отвреме навреме. И да им приберат имоти, ако имат такива. То всъщност основното упражнение е точно за това.
sryadaa
03 Фев 2013 21:53
Мнения: 1
От: Afghanistan
Имам питане. Вярно ли е , че работещите във вестник "Сега"са осигурявани на минимален праг /а, зная , че е така/ и получават пари на ръка ?
1. Морално ли е това, към работещите в тази медия;
2. Има ли право този вестник да критикува по какъвто и да е начин социалното положение в страната /в частност други некоректни работодатели/;
3. Редно ли е тази медия да дава каквито и да е съвети в социалната област;
4. Вярно ли е /а , е така/ , че властимащите в "Сега" намират това за нормално и подразбиращо се ;
5.Защо ИТ не прави проверки в "Сега"
Съжалявам хората , които не съумяват да защитят правата си
paragraph39
03 Фев 2013 23:36
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Изпратете на териториалната дирекциа на НАП, с обратна разписка, Декларация с това или подобно съдържание- и им гледайте сеира на нападжиите!!!
...................................
ДЕКЛАРАЦИЯ
от
/трите имена, адрес и ЕГН/
С настоящата ми саморъчно подписана от мен Декларация, ЗАЯВЯВАМ волята ми:
ВСИЧКИ парични суми(преводи), които изплащам и ще изплащам занапред, като ежемесечни ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ да се считат като единствено и само такива- т.е., като мои плащания по мои задължения към Националната здравноосигурителна каса(НЗОК)!
В случай, ако и когато по мои други задължения е налице настъпила Давност, да се счита, че по всички тях ЖЕЛАЯ да бъде приложена Давността, в моя полза!
П.П. Заявявам, че съм трайно възпрепятстван да посещавам офиса на поверената ви служба.
,.................................
УСПЕХ!

9101
04 Фев 2013 07:07
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Доколкото разбирам - идеята за единна сметка не е да се облекчи бизнеса, защото очевидно не се облекчава, а държавата да решава на къде да насочи парите на фирмите, като не се допуска приоритетно плащане на здравните осигуровки.
Обаче очевидно горното не може да стане и сега решиха да коригират с допърнителни декларации.
Което пък прави единната сметка абсюлютно излишна.
deneb
04 Фев 2013 07:51
Мнения: 11,416
От: Bulgaria
Което пък прави единната сметка абсюлютно излишна.


Това се опитвах да му обясня на един бирникъ тука, ама...
Не е съвсем излишна обаче, точно си постига целта (както си я писала, не прокламираната) - едно е ти да посочваш какво плащане правиш още в платежното, съвсем друго е да се налага и декларации да пускаш (за какво ли не вече), т.е. усложняват ти за пореден път процедурата, а ти я се възползваш от нея, я пропуснеш, я си разбрал и т.н.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: deneb
mick
04 Фев 2013 08:55
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Идеята на единната сметка е човек да няма задължения към държавата. И това е добра идея. Вярно, сега ще има известно време ходене по мъките, но не е нормално, човек да има хиляди левове задължения към държавата и с плащане само на 20 лева за здравно всичко да му е наред. Като сложат в единната сметка и глобите и т.н. - България може и да тръгне в правилна посока. А да и като направят единна сметка и за общинските данъци и задължения и глоби.. Поне доста ще намалеят тарикатите.. че то от много маймуни на клона/държавата/.. вече се чупи.
tatyana1
04 Фев 2013 09:39
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Нали ви казах бе, целта не е да е удобно на бизнеса, а Дянков да бърка с ръчички в единната сметка и да харчи за каквото реши без всички да научаваме за трансфери от НЗОК към бюджета. И да ни увеличат % на вноските. А защо държавата уж плаща вноски на хрантутници(държавни служители) но не и на хора без доходи- без коментар
9101
04 Фев 2013 10:03
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
mick, Щом идеята е да няма задължения към държавата, то държавата /която определя правилата/ трябва да подобри събираемоста. Това е.
В случая държавата,по скоро държавните чиновници не могат да си свършат работата и измислят нови магарии.
---
Съвсем отделен въпрос е държавните задължения към бизнеса за свършена работа!
olderon
04 Фев 2013 10:42
Мнения: 240
От: Bulgaria
sryadaa
Даже и така да е, при половин сива икономика и липса на алтернатива да оцелееш като бизнес, предвид "прекрасната" ик. среда създадена от двукраките форми на живот, за които си гласувал и 95% медийна концентрация, БРАВО на "СЕГА"...
Но това кухата ти МИЛИЦИОНЕРСКА КРАТУНА няма как да разбере!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: olderon
mick
04 Фев 2013 12:09
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
9101 - ами точно, така се увеличава събираемостта на задълженията към държавата. Много сте интересни, хем искате да има по-голяма събираемост, хем искате даже длъжниците да не бъдат засегнати. Няма как да стане това - хем вълка сит , хем агнето цяло.
deneb
04 Фев 2013 12:13
Мнения: 11,416
От: Bulgaria
хем искате даже длъжниците да не бъдат засегнати. Няма как да стане това - хем вълк


И сега ако ми кажеш как точно плащането на различни задължения по различни сметки пречи пряко длъжниците да бъдат засегнати, ще взема да се съглася...
Един вид, досега нито едно задължение не е могло да бъде събрано, щото имаме различни сметки, при най-дългия възможен давностен срок, включително абсолютен?
Че какво правеха публичните изпълнители толкоз години?
p-k Lukash
04 Фев 2013 12:17
Мнения: 284
От: Bulgaria
Доста неграмотна дописка, и като съдържание, и като граматика.
Не виждаме тука коментари от радетелите-корифеи на българския език.
p-k Lukash
04 Фев 2013 12:17
Мнения: 284
От: Bulgaria
повторение поради несъвершенство на домакина
колко още време им трябва да оправят тази очевадна некадърщина?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: p-k Lukash
Manrico
04 Фев 2013 12:23
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
И сега ако ми кажеш как точно плащането на различни задължения по различни сметки пречи пряко длъжниците да бъдат засегнати, ще взема да се съглася...

Хайде да опитам аз - администрацията и съдебната система се оказва, че не могат или не искат да събират задълженията. Защо - не мога да ти отговоря. При което много некоректни длъжници се възползват от това и плащат само тези задължения, които искат - или от които пряко ще пострадат, ако не ги платят. Единната сметка се оказва удобен инструмент, с който държавата да се справи с такива длъжници.
Добави мнение   Мнения:29 Страница 1 от 2 1 2 Следваща