Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Борисов разпореди досието "Буда" да бъде публично отворено
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:235 « Предишна Страница 9 от 12 7 8 9 10 11 Следваща »
ЦЕНЗ
04 Фев 2013 18:00
Мнения: 1,590
От: Bulgaria
Колкото се въртиш , повече влиза.
Абе признай си бе момче. Какво по-благородно има от това да си служил на България. Ти си бил само информатор, не агент. От теб се е искало нещо , честно и почтено си го свършил ,и ОР преустановява контактите си с тебе. Поради липса на среда, и толкова.
Смърди другото обаче. Връзките ти с мафията и бившите вече ОР.
Дорис
04 Фев 2013 18:01
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Е нали не е Буда, защо се разпорежда с чужди досиета


Еще не вечер. Цэцо не Буда, но будет.
Danibus
04 Фев 2013 18:01
Мнения: 4,832
От: Bulgaria
Интересно, от страна на защитата се поставя акцент върху твърдението за липса на съгласие за вербовка или с други думи отправя се послание до "колегите" - "не съм предател", т.е. търси се оправдание пред някогашните ортаци от подземният свят. Въпросът, който представлява по-голям интерес за обществото - защо е отправено това предложение от страна на службите точно до ББ се подминава с лека ръка.
MB
04 Фев 2013 18:01
Мнения: 7,003
От: Bulgaria
според мен Цвъц няма понятие от оперативна терминология

Тва убаво, ма като и подопечните му немат сий проблем
atlantis
04 Фев 2013 18:03
Мнения: 16,163
От: Bulgaria
Брайтлинг сътрудничил на собственната си държава? Като какъв? Заради близостс престъпни групировки.
Айде холан. Съмнението е точно, че е обслужвал престъпници, макър това да е повече убеждение от колкото съмнение. И точно поради това трябва де се оттегли.
До доказване на противното в съда.
Това е голямата политика. Виновен -невинен оттегляш се и съда решава.
Но За кой ли път да повтора, Пърси не е никакъв политик. Най-обикновен шмекер.
анастаси сиров
04 Фев 2013 18:05
Мнения: 9,352
От: Bulgaria
Кой и на какво основание назначи тайната комисия?И протоколчето, молим.
Ето ви една рисунка на Буда и неговият МС.Само сърничките не мога да разбера какво символизират. Натисни тук
Yowza
04 Фев 2013 18:05
Мнения: 5,380
От: United Arab Emirates
Защо по-точно вербовчикът Младен Георгиев е бил уволнен от системата на МВР?
Той също е отстранен от системата на МВР през 1997 г. за подпомагане на престъпни групировки и изнасяне на информация.


Къде е Андрей Райков?
Все пак срещу фирмата започва досъдебно производство за контрабандата и съдебна процедура за невърнати милиони на ПЧБ. Ударът обаче се насочва изключително срещу Емил Райков, който загадъчно изчезва от България през есента на 2001 г., след като Борисов вече е главен секретар на МВР. Според бургаски следователи Райков, който е обявен за международно издирване не би могъл да напусне България без специална помощ и ако не е бил предупреден предварително, че предстои да бъде арестуван. С изчезването на Райков, пада и всякаква отговорност за невърнатите милиони от бившите съдружници в "Тео". По оперативна информация от наши източници Райков неколкократно се е връщал в България и е осъществявал преки контакти с Борисов, който му е съдействал да си поднови паспорта. Тази информация косвено се потвърждава от факта, че Райков присъства в избирателните списъци, за което Биволъ вече писа.
hamel
04 Фев 2013 18:12
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Картинката на Сиров ми харесва за ковьорче. Лично ще го избродирам и ще Му го подаря
Pavlik Morozov
04 Фев 2013 18:14
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
Буда призова да се покаже документа, че отказал сътрудничество. Но такъв не е бил открит при проверка на досието. Следователно то е непълно, и констатацията, че в него "липсвали документи" за сътрудничество нищо не доказва, особено на фона на главоломните кариери на вербовчиците първо в ИПОН, а после и в ДАНС.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Pavlik Morozov
генек
04 Фев 2013 18:14
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Сред тях няма документи, които да сочат съгласие за вербовка от страна на лицето, не фигурират и подписи. Липсват и документи, показващи, че съответното лице е извършвало подобна дейност и е предоставяло информация.

Това води до два варианта. И единият е, че не е имало подобни. А другият е вероятният...
---------------------------------------
Блогът на Генек
veny.gyurova
04 Фев 2013 18:18
Мнения: 455
От: Bulgaria
Опит за обобщение с оглед на бъдещото развитие на будизма и на отношението му към националните интереси (майната му, ако и да съм либерал, има такова нещо - и в тиоя пункт либералите се различаваме от либертарианците):
Бойко е мутра. Не че не се знаеше, но сефте се потвърждава официяално пред туземното народонаселение.
Другарите американци не само са търпели тая мутра, не само са работели с тая мутра, ами са дали "добро" (така се наричаше някога разрешенишето от висш орган към по-нисш да прави това, което предлага) мутрата да бъзе въздигната до качествено ниво ниво - от корумпиран висш полицай да стане водещ политик, когото управляваме с морков и тояга. Справка за тая линия на поведение спрямо обекта: грамите, изтекли от Уикилийкс.
В този контекст сегашното изтичане съвършено не нарушава структурната схема на отношенията ни с "партньорите". За размисъл ще подхвърля личен спомен (който разбира се, нищо не означава): преди 10-тина години нещо си говорехме с един приятел от спецслужбите и той каза фразата "генерал Бориега". Изобщо не вдянах и запитах кой е тоя генерал. Е, каза ми някои неща. Някои от тях (като цигарената контрабанда на "Тео интернешънъл" изтекоха вече в медиите. Други още не са. Но разказвам спомена си по лингвистично-семантични мотиви, а именно:
Когато в се установи прякор като "генерал Бориега" - като казвам "установи се" имам предвид, че за хората от дадени социално-групови среди е ясно какво се има предвид - та когато остроумието "генерал Бориега" престане да е остроумие, а запоэчне да функциотнира като знак, т.е. израдз еднозначно отпращащ към дадена конкретика, то очевидно тази конкретика съществува. Съзнавам, че звучи малко объркващо. Да се опитам с аналогия: когато европеийците са завладявали Северна Америка, там не е имало коне. Европейците са ги донесли, като междувременно са отпущили сума благородно животно да подивее вторично. Това са така нарлечените мустанги - диви коне. И всичкото индианскиш племена са се приспособявали към тая тнова екологична ситуаци - бизоните намалявт, щото ги отстрелват беложэлиците, но пък се появиха нови животгни, с които можем да защитаваме земите на преадедите" ве хожда на тая отчаяна съпротива се е налагол непреикъънато да превеждат и уеднаквяват значенията на думите. Защото Северна Америка е била в етнико-лингвистично отношение подобна на европейскотосъстояние 1 век пр.н.е. - 1 в. сл.н.е. И удивителното налагане на думата за кон у всички езици наъ племената - ПРЕДИ да има сериозниш знаци за консолидация на тези езици на каквато и да е основа, означава единствено едно - че конят е бил изключително важна частг от тяхната действителност.
Та и с Буда така.
Извинявам се, ако не изложих смисъла на цирка по по-лесен начеин.
Ловкия
04 Фев 2013 18:20
Мнения: 56,087
От: Ghana
Цэцо не Буда

А М'хатма совсем нет...
OLDMAD
04 Фев 2013 18:20
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
В подкрепа на Симплито, относно "включването" и "изключването":

За да се вербова/привлече като криминален разузнавач/доносник, преди всичко към лицето трябва да е проявен "оперативен интерес" от службите, като всяко действие се следи и санкционира от съответния началник по направление(оръжие, наркотици и пр.).
От своя страна, оперативния работник трябва да събере достатъчно неопровержими факти и доказателства срещу лицето от крими-контингента, с които да го приклещи за топките, и да му направи "предложение на което не може да се откаже".
Едва когато службите изцедят доносника като лимон, той става "оперативно неинтересен", а съдбата му е за окайване, тъй като се решава еднолично от водещия офицер и прекия му началник.
НЕСЪMПОЖАРНИКАР
04 Фев 2013 18:21
Мнения: 296
От: Bulgaria
Ти дето не ставаха нито за служители на ДС нито за агенти, ставаха волнонаемни ...
Ловкия
04 Фев 2013 18:24
Мнения: 56,087
От: Ghana
Брайтлинг сътрудничил на собственната си държава? Като какъв? Заради близостс престъпни групировки.

Е вие от кого мислите може да се събере информация за групировките?
От ректора на СУ, или от диригента на хор "Кавал?
бонго-бонго
04 Фев 2013 18:25
Мнения: 26,313
От: Swaziland
При извършения преглед по делото е установено, че документите съдържат предложение за кандидат за вербовка като информатор и предложение за изключване на информатор поради „липса на среда“. Сред тях няма документи, които да сочат съгласие за вербовка от страна на лицето, не фигурират и подписи. Липсват и документи, показващи, че съответното лице е извършвало подобна дейност и е предоставяло информация.

Хубаво да приемем, че наистина Борисов не е подписал документ за съгласие на вербовка. Но как е възможно да няма документи, че лицето е предоставяло информация при условие, че самият Борисов твърди, че е сътрудничел и помагал на съответната служба?
генек
04 Фев 2013 18:27
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
А това - ?
---------------------------------------
Блогът на Генек
Ловкия
04 Фев 2013 18:29
Мнения: 56,087
От: Ghana
При добро желание, на службите може да се сътрудничи по много начини.
Не е задължително това да става чрез т.нар. водещ офицер, но когото той може да няма доверие.
Затова в досието няма сигнали да е сътрудничил.
Може да стане по различни канали и чрез различни хора, в различни служби и на различни нива.
Може дори и чрез анонимни сигнали или чрез трети лица.
Просто е...
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Ловкия
bloody mary
04 Фев 2013 18:30
Мнения: 4,698
От: Bulgaria
Отмъщението на моравия теменужен Ваню
бонго-бонго
04 Фев 2013 18:35
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Може да стане по различни канали и чрез различни хора, в различни служби и на различни нива.
Може дори и чрез анонимни сигнали или чрез трети лица.


Ми да излезе Борисов и да каже как точно е подпомагал оперативните действия на МВР - писал анонимни сигнали, провеждал устни беседи или какво точно се крие зад думите "много съм им помагал".
Да обясни също и връзките с набедения вербовчик и защо същият е прибран на топла служба , когато Борисов става главен секретар на МВР. Иначе остава впечатлението за поредното "прочистено досие".
Добави мнение   Мнения:235 « Предишна Страница 9 от 12 7 8 9 10 11 Следваща »