Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Управляващите окървавиха протеста и си "измиха ръцете"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:24 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Protobulgarin
20 Фев 2013 19:40
Мнения: 1,037
От: Bulgaria
Какво друго, освен да ви честитя успешното сваляне на законно избрано правителство. ББ е герой, че не се поддаде на Путин да открадне едни 10-12 милиарда евро от България, и сега си понася последствията. България вчера престана да бъде част от цивилизования свят и се присъедини към Азия. Този път завинаги.
Пройчо
20 Фев 2013 19:49
Мнения: 1,846
От: Bulgaria
Да благодарим на "ултрасите" и "лумпените" пак те свършиха работата като в Катуница! Във вас е надеждата на България! БЛАГОДАРИМ ВИ!
Stern
20 Фев 2013 19:52
Мнения: 10,462
От: Bulgaria
За сметка на това, гледайки кадрите от София, не се вижда почти никаква полиция. След като МВР съобщи, че има инфо запровокации.
Това умишлено ли е? Да се предизвика масов кютек и после извънредно положение?
diego_simeone_14
20 Фев 2013 20:29
Мнения: 3,592
От: Bulgaria
Вчера властта си направо частно парти пред паметника на Васил Левски. Заобиколени от робокопи и снайперисти. Президента на всички българи, гледаше да си изчете текста и по бързо да се омете. Не остана да се порадва на народната любов. Останалите отчетоха по един венец. И се изнесоха като говеда на водопой. А гражданите които искаха да поднесат цветя, не бяха пуснати, защото властта си е власт- тя има повече права и защита от народа.
GasOver
20 Фев 2013 21:16
Мнения: 27
От: Bulgaria
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
mick
20 Фев 2013 21:40
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Големи протести днес - колкото протестиращите, толкова и репортерите и операторите - е почти. За сметка на това телевизиите нонстоп само тях дават.
lkyor
20 Фев 2013 22:14
Мнения: 4
От: Bulgaria
Бойко направо *ба мамата на пейзажа - осра всичко и като засмърдя подаде оставка и се маха, пък след него-потоп!


Руританец
20 Фев 2013 22:26
Мнения: 3,941
От: Bulgaria
Хайде, хайде, окървавили. На 14 януари 2009 жандармерията направо ни смаза пред парламента. Сега тук набили петима от агитките, дето това им е работата, да ги бият. Повече от очевидно е, че Борисов се уплаши и бързо потърси повод да се измъкне. От една страна това ще му спести по-продължителна агония; от друга - лъсва страхливостта и безотговорността му. Защото основните искания на протестиращите не се съсредоточаваха върху оставка на правителството, а върху конкретни мерки, които то да предприеме. Борисов се държа като ученик, който бяга от контролно.
Mura
20 Фев 2013 22:57
Мнения: 2,803
От: Bulgaria
Утре не трябва да приемат оставката му, защото той трябва да си понесе отговорността до край.
Приемат ли я, Борисов се превръща в герой и връщането му на бял кон във властта е гарантирано.
С падането на правителството освен икономическата, навлизаме и в тежка политическа криза времеви удължена неизвестна колко. И най-важното това пак ще се отрази на доходите и здравето ни. Пак няма да забогатеем от днес за вчера, ще продължаваме да плащаме високи сметки за ток и парно и ще прахосваме на халос време от нашия живот и този на децата ни.
Това хвърляне на оставка е плюс за Борисов и минус за народа. Да не говорим, че сме в момент на революционна ситуация, когато управляващите не могат да управляват по новому, а масите не искат да живеят по старому. Лошото е, че предстои едно протакане хабящо както жизнена, живителна енергия, така и средства и икономически ресурси.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Mura
Diko
20 Фев 2013 23:11
Мнения: 699
От: Austria
Ситуацията е ясна - ако партиите на криминалния преход шикалкавят и преразпределят местата си в новия парламент , предхождано от експертно правителство с техни хора до провеждане на изборите , , без да се вземат предвид исканията на протестиращите за Велико народно събрание и нова Конституция - това значи нестабилен кабинет максимум до 1.5 -2 години и този път новите протести на улицата ще бъдат като цунами. Тогава обаче ще бъде страшно.
Nafarr
20 Фев 2013 23:11
Мнения: 2,780
От: 0
Та нали и този форум, във всичките си теми, ревеше от години за оставката на ББ?

Сега какво, форумците хем ги боли, хем ги сърби ли?

И опозицията си изми ръцете, при това още преди да е приела оставката...
Diko
20 Фев 2013 23:19
Мнения: 699
От: Austria
Ти пък от къде го разбра ,че форумци хем ги боляло , хем сърбяло ?
Нито едното , нито другото- просто във форума има печени анализатори и познаха хода на събитията. Без да ги боли или сърби, с изключение на няколко амбразучици, на чиято копаня пише :" Гарантирано от ГЕРБ."
Mura
20 Фев 2013 23:39
Мнения: 2,803
От: Bulgaria
без да се вземат предвид исканията на протестиращите за Велико народно събрание и нова Конституция - това значи нестабилен кабинет максимум до 1.5 -2 години и този път новите протести на улицата ще бъдат като цунами

Diko,
тоя срок от 1.5-2 години ми се вижда дълъг, да не говорим че докато го постигнем пак не знаем колко време ще загубим и не само време, ами и средства, както лични, така и държавни. Но щом си казал сигурно си прав-уважавам мнението ти.
Жив и здрав!
Станишев, ако е политик от световна, а не провинциално,ориенталска-балканска величина, трябва да гласува против, заедно с другите политически партии. Иначе това, което каза с апломб днес Бисеров,секунди след речта на Борисов, как Доган провидял още преди два месеца, че кабинетът ще падне ще се затвърди ( сякаш всичко е било предварително режисирано , проиграно и само са очаквали високите януарски сметки за ток, предварително нагласени), бетонира и ще бъде в основата в която БСП ще си разбие крехкия имидж. И никакво ПЕСарско председателстване на патрона и' няма да я спаси. Да не говорим, че в момента нямат нищо по-популярно, вдъхващо доверие от лидера и'.
Те властта и парите са константни величини, важно е като ги имаш за какво ги харчиш / използваш.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Mura
morkoff
21 Фев 2013 00:09
Мнения: 379
От: Bermuda
Не виждаме буйна радост от падането на тирана.
Прокурорът не го търси нещо?
А какви закани бяха...
Шлифера
21 Фев 2013 05:59
Мнения: 686
От: Romania
Какво друго, освен да ви честитя успешното сваляне на законно избрано правителство. ББ е герой, че не се поддаде на Путин да открадне едни 10-12 милиарда евро от България, и сега си понася последствията. България вчера престана да бъде част от цивилизования свят и се присъедини към Азия. Този път завинаги.


Е да де добре е, че ББ открадна само 2 милиарда .... за размери кат Бг е достатъчно ...нали
ohubohu
21 Фев 2013 06:23
Мнения: 4,837
От: Bulgaria
Абе, Нафарчета, Моркоффчета и други разни изкопаеми - сменете поне плочата де, кажете на водещия офицер, че се изтъркахте с едни и същи реплики под различни статии. Единия даже го фризираха.
Да ви дадат някакви други инструкции....
Sir Mano
21 Фев 2013 09:54
Мнения: 1,152
От: Bulgaria
Другари, тия 2 милиарда сами ли ги измислихте или Кирчо ви заръча тъй да думате?
Djok
21 Фев 2013 10:58
Мнения: 4,498
От: Bulgaria
С евтини номера не се управлява държава. Не е нормално едната вечер да окървавиш митинга, а на другата да оставиш пътя на митингуващите без полицейско присъствие.
Чест прави на митингуващите, че със собствени сили овладяха отделни екзалтирани групички и не допуснаха вандалски прояви, въпреки абдикиралата от задълженията си полиция. Полицията неспазва задълженията си и когато превишава правата си и когато бездейства. Ако не знаят какво се прави по време на митинги и шествия- да се поучат от колегите си в другите страни.
Има и една хубава новина: Гражданското общество укрепва и започва да се справя с проблемите, които възникват като следствие от некомпетентна централна власт.
KhanBoyko
21 Фев 2013 11:27
Мнения: 40
От: Tokelau
Нямам фейсбук и скайп, защото в работата ни е забранен достъпа до социалните мрежи. Затова използвам възможността да пиша тук и дано други поемат тази инициатива. Гражданите протестиращи против мизерията и подигравката на политиците с живота им трябва спешно да се организират. Има голяма опасност протестите да бъдат превзети от политически партии, хора от ДАНС, от бившето ДС, от Трактора или други мутри! Президентът е умен, но трябва да покаже, че има топки, а не е гербераст! Плевнелиев трябва да поеме инициативата за избор на ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ за промяна на Конституцията и управленската система! Да се изправиме и спрем разграбването. Да спрем олигарсите, охранените на наш гръб манополисти, фермери, капиталисти!
KhanBoyko
21 Фев 2013 11:28
Мнения: 40
От: Tokelau
Чуйте изказването на ЦвЦв в парламента! С неговите скрити и явни действия се вижда, че ГЕРБ се опитват да ни противопоставят и разделят. Провокирайки ответни реакции и провокации сред истинския граждански протест България е тласкана към гражданска война!
XYZxyz
21 Фев 2013 12:01
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Много съдържателна статия.
От нея разбрах:
- кои протестират
- защо протестират
- какви са исканията им
- какви са пътищата за изпълнение на исканията на протестиращите
Добави мнение   Мнения:24 Страница 1 от 2 1 2 Следваща