Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Незнанието е скъпо и да има тайни е изгодно за властта
Добави мнение   Мнения:6 1
Поглед_отстрани
28 Авг 2013 20:33
Мнения: 596
От: Germany
За българската "правна" система ignorantia est aurum ... поне по закодателството ни или по тълкуването му...
Firmin
28 Авг 2013 21:33
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Проверка за достъп до КИ трябва да преминава всеки, получаващ достъп. Достъп екс леге е нонсенс.
kenen
28 Авг 2013 22:03
Мнения: 334
От: Bulgaria
О, ама те много сериозни проблеми имали във ВСС да свършат нещо полезно. Направо да ги оплачеш. Нали поне няма пречки за бонусите им, жилища, търговия с власт и строежи на хотели, че съвсем щяха да се измъчат хората.

Ristretto
29 Авг 2013 02:47
Мнения: 30
От: Bulgaria
Ето за това ни трябва нова конституция - да се гарантира разделянето и взаимния контрол на трите власти - законодателна, съдебна и изпълнителна. Да се въведе пряк избор на висшите магистрати и правителството от народа. Прокуратурата да премине към изпълнителната власт. Да могат избирателите да отзовават депутати, министри и съдии. Само тогава ще можем да тръгнем напред. Иначе не само ще газим по дъното на септичната яма, а и ще продължаваме да копаем надолу...
mick
29 Авг 2013 09:38
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Трябва да има регистър за всички обвинения и проверки които прави прокуратурата, които прави и МВР - откога са, до къде са стигнали. Стигнало ли е до съда, по какъв начин са завършени. Отделно трябва да има давност и след определено време тия проверки ако не дадат резултат да бъдат унищожавани, щото в момента с такива недовършени проверки отлежаващи десетки години се тормозят и изнудват определени хора. Не само съдии, но и чиновници и обикновени граждани.

В момента прокуратурата нарочно не предявява обвинения пред съда, а само използва тия проверки за изнудване и натиск.
Dodger
29 Авг 2013 12:20
Мнения: 2,881
От: Bosnia and Herzegovina
Незнанието е скъпо и да има тайни е изгодно за властта

Това е откакто свят светува - чрез незнанието религията е управлявала масите, после комунистическите престъпници правеха същото, а сега в малко по-различен формат - през "демократичните" времена политическите партии правят същото.
Добави мнение   Мнения:6 1