Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Eрдоган: Турция е Косово и Косово е Турция
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:49 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
RumenS
25 Окт 2013 11:34
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Не става дума за това. Там живеят руснаци. Ние също сме били част от Турция 500г. Въпроса е ТУК какво ще става. Това зависи и от ЕС. Който ЕС, кой знае защо си трайка за тукашните събития, но е заинтересуван много от Украйна и Молдавия.
Май, нашия регион са го отписали вече.
dabedabe
25 Окт 2013 11:48
Мнения: 19,395
От: Antarctica
Това, което съм наблюдавал е, че циганите си помагат, нещо което рядко се случва между нас. Повечето си наглеждат децата. Това че се "женят" рано, шумни са, не са много по хигиената и при удобен случай покрадват дразни разбира се Друга философия за живота имат. Не съм сигурен че създават повече деца само от простотия или заради помощите. С тях трябва да си нащрек. Трябва да им се намери работа. И никакви привилегии.
Michael_P
25 Окт 2013 12:05
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
"Дали Путин ще отиде да дърпа речи или не това няма никакво значение. Донецка, Запорожка, Харковска, Одеска обл. , Крим и др. части на Малорусия са били, са и ще бъдат неделима част от Русия. Това на западните политици /имам предвид на исторически грамотната част от тях/ им е пределно ясно."

Цитираното е лозунг без каквато и да е логика. Къде по просто е да се каже: зависи от това с колко щика разполагаш в даден момент.
Stupido
25 Окт 2013 14:34
Мнения: 2,907
От: Belgium
RumenS, за всичко по темата
В.Каменов
25 Окт 2013 16:29
Мнения: 2,523
От: Bulgaria
"Макар това да е решение от търговски характер и да е суверенно право на Турция, все пак сме обезпокоени от това как решението ще се отрази на съюзническата ПВО", допълни посланикът.”

Ами посланика,това е силен сигнал.Пращайте бърза грама към Вашингтон,ако там продължават да спят. Турция вече не е необходима на НАТО.Ако се говори за „евро – атлантически” ценности,как се включва Турция в тях? Никак. Главен защитник на Турция винаги е била „добрата стара” Англия /по-късно се присъединява и САЩ/ за „подпиране” на Православието, поради дива омраза.Това е тъжната истина.Най-големите вреди в историческото време за същинското обединение на Европа е нанесла Англия,а САЩ помагат.Това обаче е доста остаряла политика.Ердоган се ръководи от емоции,които превръща в политика.Той ще тръгне към сближение с Иран,където /между другото/ смятат турците за „прахоляк” и има защо.Културите на двете страни са отдалечени на светлинни години и сближението чрез Исляма не е в състояние да превърне /както си сънува Ердоган/Турция в регионална сила - тази сила вече е факт и няма никога да позволи разместване.Така или иначе Турция ще иска да върви към сближение с Иран.Докато е време „евро-атлантическите” ценности трябва логически да доведат към решение за Турция - да ѝ се предложи освобождаване от членство в НАТО,което ще има оздравителен ефект за бъдещето не само на Европа,но и на света,за СЕГА!Само предлагам Задържането на Турция в НАТО и идеята за членството ѝ в ЕС са несъстоятелни.В далечно бъдеще един Господ знае или „различните” Богове знаят какво ще става. Така ще има възможност за едно дълго СЕГА в поддържане на мир вътре в Християнския свят,както и ще действа стабилизиращо на мирното съжителство между сближени от двете големи религии държави.Русия също ще пази този мир поради ясни съображения. Религиозните различия в догмАта между Католизизъм,Протестантство и Православие не могат да се избистрят бързо,така както трудно ще се избистрят противоречията между шиити и сунити в Исляма.Въпросът е да няма тежки войни между държави и военни съюзи на религиозна основа,което много се иска на една друга фанатизирано управлявана религия,която разчита да спечели от това,без да я интересуват жертвите.Там психопатията е в остра,тежка форма и е най-опасна за здравето на целия свят!!
Bacho Кольо
25 Окт 2013 21:50
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
Michael_P
25 Окт 2013 12:05
Цитираното е лозунг без каквато и да е логика.

Логика наистина няма. Само история.
П.С. Всъщност, не само история. Има и спомени. Лично мои . От две студенски практики - 30 дни в Запорожье, 40 дни в Донецк. И от екскурзии в Мариуполь /тогава Жданов/ и Одеса.
yagen
27 Окт 2013 01:03
Мнения: 4,279
От: Turkey
Когато Русия си затваря очите и ушите пред геноцидите(дори подкрепя) в бившата Югославия и сега в Сирия,кой луд ще се насочи към Русия,освен някои форумци.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: yagen
yagen
27 Окт 2013 01:12
Мнения: 4,279
От: Turkey
RumenS,ЕС не искашe да отпише Балканите,но така се развиват нещата,че май ще се наложи.
Добави мнение   Мнения:49 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3