Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Хайде в Европа със Сидеров на ревера
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:133 « Предишна Страница 4 от 7 2 3 4 5 6 Следваща »
Спартак
26 Окт 2013 04:36
Мнения: 3,230
От: Bulgaria
Хайде в Европа на “ревера“с Борисов, Плевналиев, Дянков , Младенов, Янето, стрина Куневица, Мартинчо, Надито, Капонката, Доган- цялата ОГЪРЛИЦА от продажници, които докараха България до просешка тояга, при това виновни няма.
Галя Горанова вече я прежалихме, но от Терзиев идва поредната изненада “ надежда всяка оставете“.
ЗАЩО не се напише серия от материали за “огромните ползи“ от европейската ни принадлежност, от разпродажбата на стотиците икономически активи, от чуждите инвестиции в банковото дело, от търговските вериги, от концесиите, от стриктното следване на европейските и американски директиви. Нека да видим и големите ползи от участието ни в НАТО, в уникално тъпашкия ни актив в Ирак и Афганистан, в цифри и чак тогава да определяме Сидеров като луд.
Нека НАПОМНИМ сбъднатото пророчество на Алън Фостър Дълес за България, за да не смятаме, че тази мизерия, на която сме свидетели е вина основно на нашите управляващи. Натисни тук Нека си припомним и материалите на “ шоковата доктрина“ и множество други, или СТРАХЪТ И ЛИЧНОТО НИ БЛАГО СА ПО ВАЖНИ ОТВСЯКА ИСТИНА. След 20 години “просперитет“ и страх от санкциите на Брюксел и Вашингтон, ние висим като пред обесване, само на европейските фондове, в очакване да ритнат крехкото столче под краката ни. За това ли въже милеем ГОСПОДА??Не е ли родната ни земя последната ни опорна точка, която така иезуитски искат да измъкнат под краката ни, тази земя, която е пъпната ни връв с живота.
paragraph39
26 Окт 2013 04:49
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Хбуууу, бе, НЯМА да забраняваме на чужденците-физически лица да купуват българска земеделска земя!
Ще забраним на българските Граждани( и на Държавата и на общините!) да продават земеделска земя на чужденци-физически лица!
Ама, ще каже някой, "Пак забрани ли- НЕ е демократично!?"! Е, да, ама толкова много забрани има за българските Граждани, че една повече НЯМА с нищо да им стъжни живота! При това, става въпрос за СЪЩЕСТВУВАЩА забрана(макар и обратна- за чужденците!), която просто ще бъде удължена с още 6 години! К`во толкоз!
Мен друго ме смущава и НЕ ми дава мира: тази загриженост на "Старата Европа" за Гражданите й- че нямали били да могат те още 6 години да купуват (за жълти стотинки!) зем.земя в България- а за предните 6 години "Старата Европа" е дала ОК за туй нещо?! И даже са готови сега тези държави да наказват(!) доброСЪсъюзника си България, че даже и да й бият шута от ЕС- неуважавайки и неприемайки решението на българския Парламент(което решение той счита, че е в интерес на България и българската Нация)?!
Впрочем, кои държави от ЕС са обявили, че са против ( и няма да се съгласят) България да удължи този мораториум с още 6 години?! Май, все още никоя?! Тогава защо наши политици, НПО-та и медии плачат( и скачат!) за още "нероден Петко"?! Че даже искат и да бъде отменено това Решение на българския Парламент- щото, видите ли, щяло да бъде отхвърлено то от Парламентите на другите държави в ЕС?! ЩЯЛО било!!! Ами, нека първо да го отхвърлят- тогава ще му мислим! Щото може пък и да НЕ го отхвърлят! Божа работа! И доброСЪсъюзническа!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: paragraph39
VOCI
26 Окт 2013 05:36
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Щом си го нахакаха европейците с приемането на България управлявана от агентите на ДС - да си сърбат попарата.
The Bulgarian Lion
26 Окт 2013 07:33
Мнения: 13,869
От: Antarctica
Спартак
26 Октомври 2013 04:36
SvSophia
26 Окт 2013 08:36
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Голям срив. Хайде препечатките от от блогове, виртуални кафенета и маргинални преводни политкоректности, как да е, обаче това... Неслучайно напоследък повечето дебати са изнесени в "Горещите". Ако човек не е в състояние да напише приличен и добре аргументиран анализ, следвайки единствено правилната линия, не е ли по-достойно да помълчи. Питам си се "кое е по-достойно за душата". И за читателските ми очи.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: SvSophia
генек
26 Окт 2013 08:51
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Да, но лицето Волен Николов Сидеров никога не е избирано в някакъв парламент, нито е канено.
Ни в туземен, ни в евро-такъв.
Нали?

Лянчене...
Лицето Сидеров е избрано за депутат ЗАКОННО! И това,ч е не се харесва на някой си Лянча, за съжаление, няма никакво значение. Както и самият Лянча, впрочем.
-------------
Сайтът на Генек
HBK
26 Окт 2013 08:52
Мнения: 2,896
От: United States
България може да стане европейска държава не благодарение на своите си ръководители, а въпреки тях. Гражданите, които са подложени на психоатака, че след два месеца ще дойдат чужденците и ще заграбят земята им, трябва да си зададат само един въпрос: от кого бяха ограбени през последните 23 години - от чужди или от свои?


Този път – Браво за Г-н Терзиев. Точно, вярно и категорично. В десятката. В България тече ре-комунизация и ре-ориентация – към Великата страна, която насади преди 70 години бащите-каскетлии по върховете на политическта, икономичесак и милиционерска власт в страната. След като изтреба няколко хиляди от най-интелигентните Българи.
Рубладжиите в момента се намират в Брюксел. С трудна задача – хем да запазят (по-точно „усвоят” парите от Брюксел. Хем да държат Българите далече от Европата – единствената надежда на повечето от нас да бъдат предпазени от Руско-Българската мафия.
SvSophia
26 Окт 2013 09:04
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
В България тече ре-комунизация

Много моля за извинение, но Вий какво разбирате под "рекомунизация". При повече приватизирани дори стратегически важни за държавата обекти, отколкото в повечето държави в Европа, къде я видяхте таз рекомунизация (прави се всичко възможно и ВМЗ, Български пощи, Българските държавни железници да бъдат фалирани, та да ги дадем на наши хора, щото държавата била лош стопанин. Щото електроразпределението вече. Язовирите, пристанищата - на концесия, златодобивът и той. И чии са печалбите, се мълчи.). Или си фъргате "термини" ей тъй, лаф да става, но само правилен и политкоректен лаф естествено. Рекомунизацията е единствено в кесиите на комсомолско-партийните извержения - прокопиевци там, цветанки, чехлювци, герговци и т.н. И в главите на недосъбудилите се от 92-ра демократи.
voivodata
26 Окт 2013 09:06
Мнения: 3,135
От: Bulgaria
*** БЕГЕ земя и сега може да се купува , и се купува от чужденци. Колегите от Форумо имат представа как. Познавам гражданин на Руската федерация ,който до момента е купил 150 дка в Благоевградско
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Мето от Факултето
26 Окт 2013 09:16
Мнения: 1,071
От: Bulgaria

Терзиев не дава ясен отговор на въпроса в повдигнатия от него дебат: дали тези два месеца ще са достатъчни за обществото у нас да понаучи еврид, докато дойдат чужденците.
бонго-бонго
26 Окт 2013 09:25
Мнения: 26,313
От: Swaziland
РЕШИ:
Възлага на Министерския съвет да приеме всички необходими действия и актове по обявяване на мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на Република България от страна на чужденци и чуждестранни юридически лица до 1 януари 2020 г.


И министерският съвет ли е органът, който обявява морааториум?
Han
26 Окт 2013 09:55
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
както Беларус остана само за беларусите, след като държавата на Александър Лукашенко бе изолирана от Европа чрез строга карантина.
Авторът да каже и какви са заплатите и пенсиите в изолираната Беларус в сравнение с европейските български заплати и пенсии (ама преизчислени през покупателна способност).
Да проучи и каква промишленост и селско стопанство има Беларус, каква армия.
Интересно е и как се нарича беларуското ДАНС.
Гладиатор
26 Окт 2013 09:57
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
rorik 26 Октомври 2013 01:36
Ммм даа,
Хора как сракията и казаните стана , а със земята да не може да стане? Как ще разберем че нещоможе като не сме опитали? Как стана в УНГАРИЯ а тук не може
Taka e. Предците ни Съединение направиха. Без преговори с европа и Русия, дори (седем години след Освобождението !!) Сега ние, потомците им, сме заврели глави в някакви си членове, точки, запетайки на някакви си писания на някакви си малоумни платени европейски политици, (9 години след приемането ни).
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
Гладиатор
26 Окт 2013 10:19
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Някои все още не проумяват първопричината за тия идиотски европейски идеи -- политиката на глобалния елит (глобалните поп, даскал и кмет) за развала на държавите и държавността. И че правим добро и на европейските народи, тъй като и тяхната земя ще се изкупи. Веднага не, но с времето -- да . Ако някой не вярва прочете за пълния монопол на Монсанто, в САЩ, относно семената за посев. Фермерите нямат право да сеят със свои семена, а с подобни трикчета ги карат да купуват от Монсанто. Подобно ще стане и със Земята. Ще е монопол, на тия които печатат парите. Защо ли. Поради същата причина поради която Монсанто има монопол върхи семената -- ГМО само от Монсанто. Тука няма теории на конспирацията, Внимателния. Има практики, задкулисни и нечестни, значи и конспиративни.
Затова са и напъните да превръщат Европейския съюз в Европейски щати, с президент на президентите. И затова се възмущават, Боже до къде я докарахме, че сме се отклонили от европейските повели. И затова много от вас не се възмущавате, а ги имате вече за нормални, такива вмешателства отвън в делата ни
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
Meat
26 Окт 2013 10:21
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
Купони имаше малко време. Купони е ползвала всяка страна в историята си -- и през войни и след войни, и във времена на строителство.


Вчера ми се наложи да почакам 15-ина минути на касата на един от хипермаркетите. Поне 90% от клиентите брояха купони с номинал 2 лв. наречени ваучери. И започнах да се замислям - през война ли сме, след война ли сме, във времена на строителство... Или ускорено грабителство!
бонго-бонго
26 Окт 2013 10:22
Мнения: 26,313
От: Swaziland
държави в Европа, къде я видяхте таз рекомунизация (прави се всичко възможно и ВМЗ, Български пощи, Българските държавни железници да бъдат фалирани, та да ги дадем на наши хора, щото държавата била лош стопанин. Щото електроразпределението вече.

Ако се замислиш, ти самата de facto търдиш, че държавата, или поне българската държава, е лош стопанин.
Във всяко енерго имаше и държавен представител. Напр. в ЧЕЗ при предишната тройна коалиция това беше видният енергетик, др. А. Кутев, при ГЕРБ - специалистът Митко Каратиста. Същото важи и за "Лукойл" - при все с представител на държавата в борда, "Лукойл" успя да постигне господстващо положение на пазара за около 6-7 години и да злоупотребява с него. Т.е. ако "Лукойл" и енергото ограбват народа и изнасят печалбите, това става със съучастието на държавата и нейните представители. Казвам това от позицията на противник на приватизацията на енергото при нелиберализиран енергиен пазар, т.е. противник на приватизацията на монополи. Що се отнася до Български пощи аз лично трудно виждам бъдещето им без монопол в съобщенията. Ти замисляла ли си се колко често ползваш услугите на Български пощи. До скоро аз ги ползвах само да пусна данъчна декларация и коледните картички. СЕГА данъчни декларации пускам по интеренет, а по биологични причнин коледните картички, които пращам налаляват прогресивно. Поколението след мен поздравява по телефона, а младото поколение с СМС и електронни каартични.... Дори и поръчаните от чужбина книги не идват до мен по пощата. Ходя да ги вземам от митницата (неизвестно защо дори и онези от ЕС страни).
Против приватизацията на ЖП транспорта съм, но осъзнавам, че това означава всички ние да плащаме от данъците си за него.
===
Щем или не щем, ние навлизаме в постиндустриалното и в постмодерното общество. Дали това е за добро е твърде раано да се каже. Аз лично имам своите съмнения, но съм категорично против предлаганата аалтеернатива, която е културна и социаална изолация и деспотизъм, па било то "просветени".
Гладиатор
26 Окт 2013 10:38
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Данъци за ЖП няма да плащаш, бонго, тъй като ще са построени на нулева или малка печалба, и ръководени от ръководител, проверен и проверяван често, с Обозначител на лъжата. Златото, например, ще се вади от обществото -- за осбществото. Или възловите стопански отрасли слкедва да се владеят от обществото/държавата. И да има издънки, със своите копелета ще се справим, рано или късно. Но с чуждите копелета трудно ще се справим. Зад тях стоят силни армии, които бомбандират, когато закачаш техните.
Образеца на държава трябва да ни бъде Царство България, от 1934 до 1944. (Може и с президент вместо с цар, макар че царя е символ на обединението ( слабото място -- да не му омаят главата, като на Горбачов, който направи харакири на системата, вместо да я усъвършенства, като Дън Сяопин). Самите комуняги признаваха, под сурдинка, че това е била яка държава, по яка от соца. Трябва да има закон за защита на държавата, естествено, без онези срамни текстове, на верска основа, наложени от времето и заради Германия. ( Тук се сещам, че когато и да хлътнем по чужди акъли и да се съобразяваме с други, винаги сме грешали, така е и с чилякът, тръгне ли да се води по чужди акъли ...)
Силата на Царство България бе в простичкия факт, че не съществуваха партии. И концепцията, изписана на герба се осъществяваше на дело. Подобно бе и при соца -- една партия -- все едно че няма партии. Всеки със заслуги към обществото влизаше вътре. (Затова в най-силната държава -- Китай, партии няма -- една партия = национален отбор. Може да е странно, за някои, но обществения строй в Царство България и съвременен Китай доста си приличат) Слабото място бе партийната номенклатура и шуробаджанащината помежду им. Но в тая номенклатура възможностите за влизане също не бяха малки. А сега -- много умни деца нямат възможност да учат висше, тъй като нямат пари.
Редактирано: 6 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
Лесен
26 Окт 2013 10:58
Мнения: 210
От: Congo
Излизане от ЕС и НАТО, военен преврат, забрана на партиите, всички по местата и строй се преброй се. После окупираме Сатурн, щото Марс вече го взеха американците.
бонго-бонго
26 Окт 2013 10:59
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Гладиатор
26 Окт 2013 10:38

Пълни глупости. За БДЖ не иде реч за печалба изобщо , а за загуби.
За"силата на царство България, защото нямало партии" е просто фалшиво твърдение. Изобщо писна ми от фашизоидната пропаганда у форумо.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бонго-бонго
Гладиатор
26 Окт 2013 11:07
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Споко бе, бонго, никой няма да ти слага жълти значки. Не сме такива, такива неща не са ни по душа
И мене ми писна че баламосваш, явно, но те оборвам с факти. А ти пищиш из форума като истерик
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
Добави мнение   Мнения:133 « Предишна Страница 4 от 7 2 3 4 5 6 Следваща »