Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Защо законът превръща вътрешния министър в цар?
Добави мнение   Мнения:8 1
IronMan677
16 Дек 2013 20:21
Мнения: 153
От: Bulgaria
ех колко демократично си беше меверето при цецо, мечти-и, мечти-и-и
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: IronMan677
rokosovski
16 Дек 2013 20:29
Мнения: 2,243
От: Bulgaria
Изключително тъпа и тенденциозна статия! Авторът няма и елементарна представа за материята, която се опитва да обяснява, а изводите му са лишени от аргументи и са откровено съобразени с духа на "протестирането" срещу МВР.
onzi
16 Дек 2013 21:05
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
а бре петре, а бре петров, що за дивотии си написал, бре?!

не знаеш ли, че "министърът е централен едноличен орган на изпълнителната власт"? кой да е централният орган на министерството? баба пена чистачката или цецо шофера на шефа? то на цецо синът му беше централен едноличен допреди година, ама това е друга тема.

по дефиниция централните органи на изпълнителната власт са определени в конституцията. те могат да са колективни и еднолични, и понеже министърът е сам, той не е колективен, а едноличен орган. в глава 5 на коституцията е написано кой какъв е. така че за какво си ревнал?!

Gatero
16 Дек 2013 22:04
Мнения: 254
От: Norway
Нормално е един министър да е цар във своето ведомство. Особено , когато то се казва се казва МВР.
Не знам що се пени авторът ?
Въпросът обаче е друг и прнципен - може ли този цар да носи царката корона ? Подготвен ли е ?
Щото през годините с т.нар. политически кабинети в МВР идаваха и идват случайни хора , които са като Алиса в страната на чудесата . Задачите им бяха да разпъват чадър. И толкоз.
Комплексари пък като Румен Шадраванов в МВР - са направо опасни за обществото .
Имаше един царски кочияш - Минчо Спасов , шеф на вътрешната комисия в парламента по времето на Дедо, та той пък бъркаше външно министерство с външно наблюдение пред журналисти и цяла комисия......А решаваше съдби на хора .
Друг е днес дебатаът в обществото - с новия закон не се ли засилва полицейщината в обществото , която може и да цели закрепването на сегашната власт до евроизборите , но не се ли създава опасен прецедент за други, които за в бъдеще също са си заплюли еврокариера в Брюксел и я гонят като цел с цената на всичко ?
Captain Buddy
16 Дек 2013 22:18
Мнения: 3,294
От: Bulgaria
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Captain Buddy
Yantar
16 Дек 2013 22:32
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Напълно несвързана статия и наистина не виждам какво има да се коментира. Само ще повторя за не знам кой си път, че най-накрая, за пръв път от 24 години имама адекватен министър на вътрешните работи. Йовчев нагледно показва, че има начин смислени хора да заемат ръководни позиции, както и че има демократичен процес, по който да стане това.
Cardozo e Sa
17 Дек 2013 12:15
Мнения: 3,429
От: Bulgaria
Нормално е един министър да е цар във своето ведомство. Особено , когато то се казва се казва МВР. Не знам що се пени авторът ?


Няма такова нещо. Министърът е временен, администрацията - вечна.

В нормалните държави няма такава разюзданост. Министърът въобще не притежава такава власт, като у нас. Един Цвъки даже се разпореждаше с други министерства. Ако в сегашния законопроект не заложиш ясно разделение м/у професионално и политическо ръководство, то трябва незабавно да се махаш. Така, както трябваше да сторят Тиквата и сподвижниците му.
tsombain
17 Дек 2013 16:19
Мнения: 1,804
От: Bangladesh
Съгласявам се нещо написано от колега:
Министърът на МВР е и "централен" и "орган"
Добави мнение   Мнения:8 1