Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Европейските проекти увиснаха изцяло на хазната заради дефицит в бюджета на ЕС
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:29 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
nikolayds
16 Дек 2013 20:38
Мнения: 1,037
От: Bulgaria
СПолука за България!
За шест месеца най-експерния, академичен, галактически кабинет:

1. Ръста на БВП - 0,5 най-ниския от три години (т.е. от кризата). Това при полужение, че тогава ЕС потъваше, а сега дърпа нагоре ЕС и цялата останала световна икономика.
2. Външните дългове - 3+ млрд до края на годината (без да се включва земеделския 'Дянков' кредит дето не върнаха) + до 4.4 млрд другата година (тука може да има ре-финансиране, така че е условно)
3. ЕС фондове - част спрени (чети изгубени няма време), част изгубени, а сега и всички други спират.
4. Дълговете към фирми нарастнали с 37% на годишна база. Защо е държавна тайна.
5. Дефлация (ако може да се вярва на който и да от това правителство) 1.5%
6. Допълнителни гаранции за проекти дето ще ги плащаме през зъбите си - Белене, Козлудуй -7
7. Увеличен дефицит на годишна база, неколкократно (на база 01.01.13-01.06.13 бюджета е на плюс и подобрен ан годишна база спрямо 06.12)
8. Намалени приходи на НАП - многократно
9. Фискалния резерв 5.3 (+400?) - с млрд по-малко от колкто го остави Борисов. Това при полужение, че са взимани нови заеми - виж по-горе.
10. Безработицата се увеличава на годишна база. Не просто заетостта намалява, както беше последните години при Борисов. Безработицата дори върви нагоре.

- Кредитния ни рейтинг - негативен (това е симптом)
- Увеличен износ (това го слагам да не мислим, че международната обстановка се е влошила)

------------ ЗА ШЕСТ МЕСЕЦА ----------

И пак Дянков (с Костов, като негов поне донякъде предшественик) е виновен. Борисов голема глупост направи, че го махна, сега се вижда кой е вършил работа за България през последните 24г.

От делно прокуратурата и полицията се скпаха съвсем. Отделно бежанците и т.н. Айде те не са част от това експертно правителство.

Давайте опорните точки!
T72_не_е_трактор
16 Дек 2013 20:38
Мнения: 7,821
От: Dominica
Очаква се този месец да се получат и първи авансови плащания по проекта "Южен поток"
Май версията че Газпром ще ни подхвърли джобни да закърпим бюджета и после че видим пари през ......крива тръба...Общо взето-ако се абстрахираме от мащаба -"Штедрия"-бързи заеми срещу залог,без формалности и "само" на процент на ден.Или как заради години ленторезане ....един печеливш проект на наша територия няма да донесе печалби за нас.Сами сме си виновни-че търпяхме предните и че позволяваме на сегашните да продължават по същия начин
RumenS
16 Дек 2013 21:55
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
България е такова голямо нищо, че който и да я управлява, се е тая. Имаше шансове преди 20г, сега вече е късно, и матряла вече не е с онова качество, и паразитите са бая много, и за капак и световна криза. Е, ясно си пише че и бюджета на ЕС е дефицитен.
ПП Единственото + на сегашните в сравнение с предишните, че ги няма толкоз често в медиите, противните зурли на Боко, компанията му и вампирчето Дянков.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: RumenS
Gatero
16 Дек 2013 22:20
Мнения: 254
От: Norway
RumenS, като изключиш досадната и дрънкаша на кухо Урсула - може и да си прав.
И Пицко , и Баце бяха втръснали. Физкултурника пък- хептен.
Дебата в обществото ни е вече друг- що чини България все още в ЕС ? Айде, за кирякстефчовците - ясно. Те преживяват от силни сигнали и ясни знаци.За хранилката оперативни програми и корумпирани чиновници около тях- също./всъщност ОП са върнат членски внос, минус издръжката на еврозелките /.
Комшиите както винаги най-точни- не им трябва ЕС , а до 3 години си осигуриха безвизово пътуване .
Ако е до едните визи- чакали сме по 4-5 дена , пак ще чакаме .Тъкмо индоромския брат и престъпен "предприемчив"контингент ще намалее на ГКПП-тата.
cymen
16 Дек 2013 22:38
Мнения: 2,779
От: Bulgaria
България е такова голямо нищо, че който и да я управлява, се е тая.
съгласен само с първата част. не че само с "управление" може да стане нещо, но нерядко коренната промяна може да стане отгоре-надолу. имало е и по-отчайващи моменти, имало е и по-отчаяни страни. някои са изчезнали, други са обърнали посоката и са просперирали. писъл съм тук, че ни е необходим някакъв вид катаклизъм, който радикално да промени посоката.
nikolayds
16 Дек 2013 23:01
Мнения: 1,037
От: Bulgaria
Колегите по-горе,
какъв катаклизъм, каква промяна!?
Та нима Костинброд и Цецомобила, САПАРД-аферата и Батко и Братко, Доган-хидроинжинер, Бегалеви, Маргина, а сега и Брендо все невинни и изчезнали, Лиана, Опорните точки от МВР, Забавените дела, вечните обвиняеми, не са достатъчни?
В България няма върховенство на закона. Какъвто и да е закон. Добър, лош, но да се спазва и да е за (почити) всеки. Изключения винаги е имало и има. Така е във всяка просперираща страна по света. Всяка. Без значение дали е тоталитарна, полу-тоталитарна, авторитарна или демократична. Няма значение.
У нас всичко е в ръцете на Съдебната система и МВР (на осмо място в света по полицай на глава от населението). Вижте само като им се опъваше Цветанов, що флашки беха що манипулации. А и Борисов, хем подмени ВСС и гл. прокурор и държеше цялата власт, пак се .... Сега дори и си купуват депутати с разработки (браво Цецо, браво Цветанов).
Без значение е, че редовите полицай и началниците от средно ниво са изключително любезни (по мой впечетления) и вече отдавна не искат подкупи и помагат като в цивилизованите страни. Просто системата е прогнила. И не е като да не ни е известно това.
русофоб
17 Дек 2013 01:38
Мнения: 43
От: United States
Що не вземат заем от Русия?
SvSophia
17 Дек 2013 07:36
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Ах, дефицит в бюджета на ЕС?! Глей ти, глей ти.
Ми те за постни пици и финансова дисциплина не са ли чували в ЕС? Или твърде много джиджита висят на врата на европейските данъкоплатци, чиито държави вероятно са си платили надлежно всичките вноски? Най-важното обаче е, че са спасени частните банкстери все пак.
П.П. Туй на Майдана в Киев полските високопоставени лица, вицето на държавния секретар и великият сенатор, дето специално ходиха да постановят УкраИна немедленно да влезе в ЕС, съобщиха ли го?
Атанас Димитров
17 Дек 2013 07:42
Мнения: 23,428
От: Palestinian Territory, Occupied
nikolayds,
добре си се подготвил по опорните точки
Кроткия
17 Дек 2013 07:55
Мнения: 2,299
От: Bulgaria
Според Михалевски в момента се финансират само най-спешните разходи по европроектите, като източник на средствата е фискалният резерв. "Именно защото фискалният резерв не може да падне под определен минимум, в края на годината повечето плащания се отлагат за началото на следващата година", коментира Михалевски.


Да де, ама бат Бойко като го изпапа фискалния резерв, какво ще правиме? Държавата е без никакви резерви, а седнали да плачат, че това и онова. Надявам се, Орешарски да успее да се справи с тази ситуация, иначе лошо ни се пише. По времето на Станишев фискалния резерв беше 8 млрд., а дълга 15%, при Бойко резерва падна под 4 млрд., а дълга достигна 18%. Сега дългът е по-нискът с 2%.
Натисни тук
сдг
17 Дек 2013 09:01
Мнения: 216
От: Bulgaria
А как обещаваха че са десет пъти по кадърни от ГЕРБ.А се оказа че са десет пъти по големи боклуци.
А тука и ОПОРНИТЕ ТОЧКИ НЕ ВЪРВЯТ!
сдг
17 Дек 2013 09:04
Мнения: 216
От: Bulgaria
Кроткия:
Ти добре пишеш опорните точки,но да беше прочел че ГЕРБ остави фискалния бюджет с 6.5 милиард,и всички еврофондове работиха.Сега прочети колко са спрени.Или викаш важно е каквото ти е подала Моника да пишеш,истината не е важна.
Дид
17 Дек 2013 09:23
Мнения: 1
От: Bulgaria
Здравейте това означава ли, че тези които са назначени по европейски проекти няма да си получат заплатите? Питам защото вече имаме просрочие с 5 дни и все увъртат че ЕС не е изпратил потвърждение за плащане
аменеменема
17 Дек 2013 09:28
Мнения: 9,138
От: Bulgaria
Колеги, това е безобразие: вместо да атакува правителството, статията си позволява да спомене въображаеми проблеми в слънчевия ЕС. Здравите демократични сили не бива да допускат такава дезинформация! Нека дружно заглушим казаното! Знаем, че каквото и да стане на планетата, виновни са Орешарски и Станишев. Нека всички се напънем като един николайдс или едно сдг, да се запеним едно хубаво и да наругаем камунезете-рубладжии.
Кроткия
17 Дек 2013 09:35
Мнения: 2,299
От: Bulgaria
за сдг

Абе хората ти пишат, че ЕС-то няма пари, ти за еврофондове пишеш.
Кроткия
17 Дек 2013 09:37
Мнения: 2,299
От: Bulgaria
А това, че фискалния резерв падна под 4 млрд. всички го знаят. И няма никакви 6 млрд., къде ги?
сдг
17 Дек 2013 09:57
Мнения: 216
От: Bulgaria
Кротък:
Аз ти пиша за Българските които са спрени.А иначе прочети това:По последни данни на БНБ към 14 декември фискалният резерв възлиза на 5.3 млрд. лв., други около 400 млн. лв. са в търговски банки
Асол
17 Дек 2013 10:00
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Сега прочети колко са спрени


Колко са спрени? И какво според теб означава спрян фонд? Имаш ли изобщо представа как се прави това? Възможно ли е, да пишете само под теми, от които имате поне малко понятие!? А, и да четете поне заглавията. В случая е коректно
Кроткия
17 Дек 2013 10:09
Мнения: 2,299
От: Bulgaria
последни данни на БНБ към 14 декември фискалният резерв възлиза на 5.3 млрд. лв., други около 400 млн. лв. са в търговски банки


За последните данни заслугата е на Орешарски, а не на Бойко, а поне за сега спрени средства няма. Но заслугата за тяхното спиране пак ще е на Бойко, защото всички неща са се случвали по негово време. А сега ЕС-то влиза в нов програмен период и финансирането на новите проекти още не е започнало.
Кроткия
17 Дек 2013 10:12
Мнения: 2,299
От: Bulgaria
И какво толкова сте се влюбили в този Иво Прокопиев, който твърдо стои зад бойковщината и протестите със своите капитали. Той беше човекът който управляваше България, а не Бойко.
smiren
17 Дек 2013 11:51
Мнения: 539
От: Bulgaria
За зимни протести ли става дума?
Добави мнение   Мнения:29 Страница 1 от 2 1 2 Следваща